Hvordan legge til Google AdSense i WordPress

Leter du etter måter å tjene penger på WordPress-nettstedet ditt? For de fleste nettstedseiere som bruker tjenester som Google AdSense er en populær måte å tjene passive inntekter. Det er et annonseringsnettverk som enkelt kan integreres i ethvert nettsted – det være seg en personlig blogg eller en e-handelsbutikk.


Slik fungerer Google AdSense?

Google AdSense bruker Cost-Per-Click-modellen, som betyr at du får betalt et fast beløp hver gang brukere klikker på annonser fra nettstedet ditt. Den totale kostnaden for klikk avhenger av forskjellige faktorer som Kvalitetspoeng og Annonserangering.

Når den implementeres, fungerer Google AdSense ved å vise annonser på tre viktige områder: øverste banner, sidefelt, og innen din innhold. Som nettstedseier har du muligheten til å justere hvilke annonser som skal vises og hvor.

Starter

For å legge til Google AdSense på WordPress-nettstedet ditt, er det første du trenger å gjøre å registrere deg for en ny konto. Du kan også bruke din eksisterende Google-konto for å komme i gang.

adsense1

Fortsett med registreringen ved å skrive inn nettadressen til nettstedet ditt. Ikke glem å velge et språk som målgruppen din først og fremst bruker. Fortsett med resten av registreringsprosessen ved å følge instruksjonene på skjermen.

Takk skal du ha

Husk at Google må gjennomgå AdSense-applikasjonen først før du kan begynne å vise annonser på nettstedet ditt. Vent til e-postbekreftelsen deres fortsetter. Dette kan ta alt fra 6-8 timer. Når søknaden din er godkjent, kan du nå logge deg på AdSense-kontoen din og begynne å opprette annonser.

Opprette annonser med AdSense

For å lage annonser, logg inn på AdSense-oversikten og gå til Mine annonser > Ny annonseenhet.

new_ad

På den nye annonsesiden kan du tilpasse utseendet til annonsen ved å spesifisere størrelse, type og stil. Vær oppmerksom på den eksisterende utformingen og fargevalget på nettstedet ditt. Selv om du vil øke synligheten til disse annonsene, har du ikke råd til å la dem forstyrre opplevelsen til de besøkende. Du kan henvise til eksempel visningsannonser å se hvordan hver annonsestørrelse ser ut på en faktisk side.

eksempler

Vær oppmerksom på at du også kan spesifisere sikkerhetskopieringsannonser, som bare vises hvis Google ikke finner noen passende annonse som skal serveres. Tilpassede kanaler derimot lar deg spore spesifikke annonseenheter i grupper. Du kan for eksempel lage separate tilpassede kanaler for høyre sidefeltannonser og bannerannonser for å bestemme hvilken plassering som gir bedre resultater.

Etter å ha opprettet en annonse for første gang, fortsett og klikk på “Lagre og få kode” nederst på siden. Deretter kan du nå kopiere annonsekoden og lagre den i en tekstredigerer som Notisblokk. Dette gjør det lettere for deg å bruke annonsekoden i fremtiden.

Plassere en annonse på WordPress

Hvis du vil begynne å vise annonser på WordPress-nettstedet ditt, går du til Utseende > Widgets. Under “Tilgjengelige widgeter”, se etter alternativet “Tekst” (vilkårlig tekst eller HTML) og dra det inn i en widget-seksjon.

dra

Vær oppmerksom på at sideseksjonene der du kan inkludere widgets, avhenger av gjeldende tema på nettstedet. Etter å ha dratt tekstwidgeten, setter du inn en tittel og limer inn annonsekoden i feltet som er merket som “Innhold”. Klikk “Lagre” så er du klar til å gå.

widet

Hvis du trenger en rask måte å administrere AdSense på WordPress, kan du bruke Aparg SmartAd:

Hva er Aparg SmartAd? Det er et WordPress-annonseadministrasjonsplugin. Det er også den eneste av den typen som har smart annonsekontroll som lar deg nå målgruppen din. Du kan ha full kontroll over annonsene som vises på nettstedet ditt. Du kan velge kode og plassere Google AdSense-kortkoden gjennom kampanjeinnstillinger. Da vises annonsen på den delen av nettsiden der du plasserer den.

Flere tips

 • Lær å A / B teste forskjellige annonsestrategier. Delte tester sparer ikke bare tid, det gjør det også lettere å optimalisere annonsene for maksimal fortjeneste. Du kan også A / B-test hele WordPress-nettstedet ditt for å bestemme utformingen som fører til de fleste konverteringer.
 • Du kan bruke en plugin som AdSanity for å administrere annonsene bedre. Det er et eksternt “rotator” -verktøy som lar deg opprette, planlegge og spore annonser eller annonsegrupper for maksimal konvertering.
 • I følge statistikk passer annonsestørrelsene 336 × 280, 728 × 90 og 300 × 260 komfortabelt med de fleste skjermoppsett. For mobiler ble størrelsen 320 × 100 funnet å være den mest effektive. Alle disse er bekreftet å være de mest vellykkede annonsestørrelsene basert på Googles egne funn.

Konklusjon

Google AdSense er en utmerket måte å begynne å tjene på alt det du bygger på nettet. Neste trinn er å implementere strategier som kan hjelpe deg med å øke trafikken og få mest mulig ut av annonseplasseringene dine.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map