Înțelegerea și modificarea rolurilor și autorizațiilor utilizatorilor WordPress

Rularea unui site web este o responsabilitate extraordinară. În afară de proiectare, trebuie să vă concentrați și pe dezvoltarea conținutului, securitate, întreținere și marketing. În timp ce o singură persoană poate gestiona toate aceste aspecte pentru proiecte WordPress mici, site-urile web mai mari necesită o echipă pentru o mai bună eficiență și productivitate.


Ca unul dintre cele mai robuste sisteme de gestionare a conținutului, WordPress are un sistem integrat de gestionare a utilizatorilor disponibil direct din tabloul de bord. Aici, puteți invita utilizatori noi pe blogul dvs., precum și atribui rolurile respective.

Pentru a începe să vă construiți echipa WordPress, accesați tabloul de bord > Utilizatori > Adăuga nou.

 add-nou-utilizator

Pagina „Adăugare utilizator nou” este de asemenea accesibilă prin bara de sus > Nou > Utilizator.

Înțelegerea rolurilor utilizatorilor WordPress

Rolurile utilizatorilor servesc două scopuri principale în mediul WordPress.

În primul rând, aceștia ajută utilizatorii să se familiarizeze cu restul echipei. Cunoscând rolurile celorlalți, utilizatorii știu pe cine să contacteze în cazul în care întâmpină dificultăți, cum ar fi funcționarea defectelor, plugin-uri noi, etc..

utilizatori

În plus, rolurile utilizatorilor au permisiuni diferite atunci când vine vorba de ceea ce pot și nu pot face pe site-ul dvs. În mod implicit, există cinci roluri de utilizator diferite:

 1. Abonat – Acești utilizatori au cele mai puține permisiuni în WordPress. Deși pot accesa tabloul de bord, își pot actualiza doar profilurile și schimba parolele. În plus, li se poate acorda acces la conținut privat, ceea ce este util dacă solicitați cititorilor să se înscrie înainte de a putea face ceva pe site-ul dvs..
 2. Contributor – Un contribuabil poate să scrie, să editeze și să își salveze postările. De asemenea, pot citi comentarii neaprobate, dar nu le pot aproba și nici șterge. Cu toate acestea, nu își pot publica postările fără ajutorul unui Nu pot încărca atașamente pentru articolele lor.
 3. Autor – Spre deosebire de colaboratori, autorii au puterea de a-și publica sau șterge postările în voie. De asemenea, pot specifica etichete noi pentru postările lor. Cu toate acestea, nu pot crea noi categorii atunci când publică postări. Acestea pot alege doar dintre categoriile existente stabilite de un editor de administrator.
 4. Editor – Editorii au control deplin asupra tuturor activităților legate de conținut în WordPress. Ei pot scrie, publica, edita și șterge postările altor utilizatori, precum și comentarii moderate.
 5. Administrator – În cele din urmă, administratorii au acces la tot ce există în tabloul de bord WordPress. Aceștia pot gestiona conținut, instala noi pluginuri, pot schimba tema site-ului, adăuga utilizatori noi, etc.

Modificarea permisiunilor WordPress

Rețineți că nu puteți edita rolurile implicite ale utilizatorului sau puteți adăuga altele noi fără Editor de roluri utilizator. Este un plugin gratuit care poate fi descărcat direct din biblioteca pluginurilor WordPress.

Pentru a utiliza editorul de roluri, accesați pur și simplu panoul de bord > Utilizatori > Editor de roluri utilizator.

 utilizator-rol-editor

Pentru a începe modificarea permisiunilor, alegeți rolul de utilizator pe care doriți să îl editați din meniul derulant și inspectați lista de mai jos. Rețineți că permisiunile sunt organizate în grupuri care se asociază cu diferite elemente WordPress, cum ar fi pagini, postări, pluginuri și teme. Puteți alege un anumit grup sau alege „Toate” pentru a afișa totul simultan.

Grupuri

Deși permisiunile enumerate sunt destul de explicative, puteți îmbunătăți lizibilitatea făcând clic pe „Afișați capabilitățile sub formă de citire umană”. În plus, puteți introduce orice cuvânt cheie în câmpul „Filtru rapid” pentru a găsi permisiunile.

filtru

După selectarea permisiunilor pe care doriți să le acordați un rol de utilizator, puteți alege dacă nu uitați să faceți clic pe „Actualizare” pentru a salva modificările.

Adăugarea de noi roluri

Pentru a adăuga noi roluri cu Editorul de roluri, faceți clic pe „Adăugați rol” din pagina principală.

add-rol

Apoi, specificați un ID de rol și numele afișat folosind câmpurile corespunzătoare. Nu uitați că nu puteți utiliza spații sau caractere speciale pentru ID-ul rolului. Dacă este necesar, puteți reprezenta un spațiu cu o notă subliniată.

add-nou-rol

Din meniul derulant „Efectuați copierea”, puteți copia permisiunile curente ale unui rol de utilizator existent în noul rol. Procedând astfel vă va permite să economisiți timp atunci când creați roluri de utilizator ușor diferite.

Reglarea setărilor editorului rolului utilizatorului

Puteți ajusta setările pentru Editorul de roluri utilizând Setări > Editor de roluri utilizator. În plus față de opțiunile care sunt deja accesibile din pagina principală a pluginului („Afișați capabilitățile sub formă de citire umană” și „Afișați abilități învechite”), puteți activa, de asemenea, confirmările de actualizare a rolului, capacitatea de editare a abilităților și vizibilitatea rolului de administrator..

În fila „Roluri implicite”, puteți specifica un rol implicit pentru utilizatorii nou-înregistrați. Aveți grijă să nu acordați noilor utilizatori cu rol administrativ. Verificați întotdeauna setările înainte de a face clic pe butonul „Salvare”.

Super Admin

În cazul în care rulați o rețea multiseală WordPress, atunci puteți utiliza rolul „super admin”.

Rețineți că o rețea multisolată este compusă din mai multe site-uri web într-o singură instalare WordPress. Alocând pe cineva ca super administrator, îi oferiți posibilitatea de a schimba tema, pluginurile, conținutul și orice altceva în toate site-urile web.

Concluzie

Pe lângă aplicarea temelor și publicarea de conținut, WordPress are multe alte funcții care vă pot ajuta să gestionați și să vă mențineți site-ul. Învățând cum să utilizați roluri și permisiuni, puteți beneficia acum de ajutorul echipei dvs. pentru a supraîncărca dezvoltarea și creșterea site-ului dvs. WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map