Legge til forskjellige språk til WordPress

Vi har sagt dette mange ganger før – at WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet. I følge en fersk undersøkelse anslås det at over 50% av de beste 1 million nettstedene i verden kjører på WordPress Content Management System.


Standardspråket i WordPress er engelsk. Men et godt antall internettbrukere over hele verden snakker ikke engelsk. Den ikke engelsktalende befolkningen er også betydelig, og WordPress kan ikke se bort fra et betydelig ikke engelsktalende seertall. WordPress på andre språk brukes også mye.

De 10 beste språkene som brukes på WordPress nettsteder:

 1. Engelsk 54,2%
 2. Russisk 6,0%
 3. Tysk 5,8%
 4. Japansk 5,0%
 5. Spansk 4,8%
 6. Fransk 4,1%
 7. Portugisisk 2,6%
 8. Kinesisk 2,2%
 9. Italiensk 2,1%
 10. Polsk 1,9%

Hvis du vil lokalisere et nettsted (som med hva vi gjorde på WHSR nylig) eller være sikker på at det når målgruppen i et ikke-engelsktalende land, må du ha nettstedet ditt på morsmålet det stedet, eller i det minste et oversettelsesalternativ til det språket. WordPress har den innebygde kapasiteten til å jobbe med mange språk.

Sette opp WP for forskjellige språk

1. Åpne fra WordPress-oversikten innstillinger > Generell.

På siden Generelle innstillinger blar du ned for å finne språkinnstillingen helt nederst på siden. I rullegardinboksen finner du mange språk. Velg den du vil ha, og klikk på den.

1a

Bare språk som er fullstendig oversatt, vises i denne menyen. Dette betyr ikke at språk som ikke er oppført her ikke kan brukes. Det kreves litt finjustering før du kan få WordPress til å fungere på språk som ikke er på menyen.

WordPress for mange språk gjøres mulig ved hjelp av frivillige. Gettext-systemet for oversettelse brukes her. Du har to sett med filer for hver språk-po-filer (Portable Object-formatfil) og mo-filer (Machine Object-fil), med henholdsvis po- og mo-utvidelser. En hovedmal “po” brukes for å oversette WordPress til et annet språk. Po-filene kan brukes til å redigere og forbedre oversettelsen.

Du kan finne ut om språket ditt er oversatt her. Fremdriften som oversettelsesteamene har gjort, vises også på sidehenvisningene ovenfor. Du må finne språket ditt og laste det ned. Pakk ut de nedlastede filene.

Jeg antar at du kjenner deg rundt i en FTP-klient for å oppdatere nettstedet ditt. Du kan gjøre endringene lokalt og oppdatere dem på serveren din eller gjøre nødvendige tillegg direkte til vertsserveren.

Nå åpner WP-innhold-mappen i WordPress-katalogen din  (ligger i mappen public_html). Og her bør du finne språkmappen og legge til mo-filen i denne mappen. Nå har du lagt språkfiler i WordPress-katalogen. Du må instruere WordPress om å bruke disse filene.

Åpne Wp-config.php-filen i en tekstredigerer og se etter definere (‘WP LANG’ ‘’);

Og skriv inn landskoden og språkkoden din. For eksempel, for tysk som snakket i Sveits, vil du fylle ut ‘de_CH’ med språket og landskoden.

For å finne ut landskoden og språkkoden din, kan du se i gettext-manualen. Når du har lagt til dette, lagrer du filen og laster den opp til WordPress rotkatalog. WordPress bør med en gang begynne å vises på språket du har valgt.

Plugin-løsninger for ikke-engelske WordPress-brukere

Hvis du finner ut alt dette for mye for deg for noen grunn, kan du prøve ut et plugin som heter Native Dashboard. Ved hjelp av denne pluginen kan du velge hvilket som helst administrator språk på 3 måter.

 • Ved å logge inn
 • Dashbord-hurtigbytter
 • Innstilling av brukerprofil

Ved å utnytte denne plugin-modulen kan du også laste ned nødvendige språkfiler til installasjonen og bruke dem på admin-sider.

En fordel med denne plugin-en er at du kan ha flere språk for nettstedet ditt. Dette kan være veldig kult hvis du har flere forfattere på nettstedet ditt. Du kan deretter la dem skrive på morsmålet. Denne pluginen fungerer med WordPress versjon 2.7 til 3.61 (har ikke blitt oppdatert på over 2 år) og krever skrivetilgang til serveren din, som mange kanskje ikke liker (på grunn av sikkerhetsproblemer).

Nå viser alle disse filene bare adminområdet på nettstedet ditt på språket ditt. For temaer og plugins kan det hende du trenger ytterligere oversettelse, og du kan forestille deg hvor vanskelig dette kommer til å være, hvis du velger arabisk. tillat oversettelse fra høyre til venstre kommer til å bli en reell oppgave. WordPress-standardtemaene kommer med denne støtten, men du finner det kanskje ikke i andre tredjeparts-temaer. Mange premium-temaer og til og med noen gratis temaer fra tredjeparter pleier nå å ha RTL-funksjonen lett tilgjengelig.

Det er andre plugins med forskjellige funksjoner. Engelsk WordPress Admin vil tillate at dashbordet vises på engelsk, mens resten av nettstedet kan bruke et annet språk. Dette er en nyttig funksjon for utvikling av nettsteder på baksiden, mens frontenden forblir på det lokale språket.

Med WordPress Language må du ganske enkelt velge ønsket språk, og alt endres automatisk. Enkel! Hva er fangsten? Det vil ikke lenger bli oppdatert, men WordPress hevder at alle disse funksjonene er inkludert i WPML-plugin, som brukes til å bygge og drive flerspråklige nettsteder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me