Mulige grunner til å bli låst utenfor WP-administratoren

Det kan plutselig hende at du en dag oppdager at du ikke får tilgang til WordPress-nettstedet ditt. Det kan ikke være noen åpenbar grunn. Ja, selv om dette helt sikkert plager deg, er det ingen reell grunn til panikk. Det er mulig å identifisere årsaken til problemet og løse det.


Det kan være et par årsaker til at du har blitt låst ute fra nettstedets administrative panel.

  • Feil ved etablering av databasetilkobling
  • White Screen of Death
  • Feil passordproblem

La oss ta en titt på hver av disse og de mulige løsningene for det samme.

Du kan prøve å løse alle tre problemene, men først må du forsikre deg om at du har en sikkerhetskopi av alle filene. I tilfelle noe skulle gå galt, kan du slå klokken tilbake!

Feil ved etablering av databasetilkobling

Denne meldingen vises når det er mulig korrupsjon i databasen, eller innloggingsinformasjon for databasen din kan være feil og det usannsynlige scenariet der hostingtjenesten din er nede.

Kontroller først feilmeldingen. Hvis det står: “En eller flere databasetabeller er ikke tilgjengelige. Det kan hende at databasen må repareres ”, så alt som kreves er en enkel reparasjon av databasen. Det er to måter du kan reparere WP-databasen på.

Finn wp-config.php-filen og legg til følgende til slutt.

definere (‘WP_ALLOW_REPAIR’, sant);

Gå nå til www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php og følg opp med reparasjonsprosessen. Dette skal fungere, men hvis det mislykkes, kan du også reparere databasen via phpMyAdmin-modulen din. Hvis du vil ha en ytterligere forklaring, gå over til maketecheasiers artikkel om å løse WordPress-databasekorrupsjon.

På den annen side, hvis nettstedet viser “Feil ved etablering av databaseforbindelse”, bør du identifisere wp-config-filen, åpne filen og sjekke for eventuelle endringer. Denne filen inneholder tilkoblingsdetaljene til databasen din. Det kan være problemer med brukernavnet og passordet ditt som må være riktig. Lær om disse legitimasjonene og sørg for at de er riktige.

Hvis feilen fortsetter selv etter dette, ligger problemet sannsynligvis hos vertsserveren. Du må sjekke om MySQL-serveren er responsiv. Hvis du vet at andre brukere av de samme webhotellene opplever problemet, kan du være ganske sikker på at det er et problem med MySQL-serveren. Hvis det er en feil i testconnection.php-resultatene eller mens du kobler til phpMyAdmin, må du kontakte vertsserveren for å fikse det.

White Screen of Death

Som navnet antyder, er alt du får se når du prøver å logge inn en unblinking blank hvit skjerm også ofte referert til av WordPress community “WordPress White Screen Of Death”. En årsak til dette kan ganske enkelt være at det ikke er nok plass på serveren. Dette kan ofte være tilfelle når hosting deles. Det kan hjelpe å tømme nettleserbufferen din eller hurtigplugg-pluginen (hvis du har tilgang til den).

Noen ganger kan WordPress-filene eller databasen bli ødelagt på grunn av skadelig programvare eller andre slike problemer, i så fall kan de bare løses ved serverens slutt. Ellers kan serveren oppleve driftsstans, planlagt eller ikke planlagt.

DE_BUG i WordPress kan også bidra til å identifisere årsaken til feilen. Ofte er det dårlig koding i selve temaet eller i plugins som brukes som er årsaken. Hvis det har skjedd en nylig tilsetning eller endring av en plugin, kan endringen bli annullert for å se om tilgang er gjenopprettet. Men hvis du fremdeles har den hvite skjermen foran deg, vil det være nødvendig å ansette en filoverføringsklient for å gjøre de nødvendige endringene.

Plugins som er aktuelle og støttes aktivt av utvikleren, så vel som kompatible med de nyeste versjonene av WordPress, vil ikke forårsake noe problem. Utdaterte plugins er ofte de skyldige.

Slik sørger du for at det er en plugin som forårsaker problemet:

  1. Du kan gå til mappen wp-innhold på nettstedsserveren din, finne plugins-mappen og gi den nytt navn.
  2. Alle plugins vil bli deaktivert, og hvis du nå kan få tilgang til WordPress-dashbordet ditt, vet du med sikkerhet at problemet er med en eller flere av plugins.
  3. Du kan finne problemløseren ved å aktivere programtilleggene en etter en og sjekke om den hvite skjermen dukker opp igjen. Du kan deretter slette den plagsomme plugin.

Hvis du fortsatt stirrer på en blank skjerm etter å ha gjort alt dette, kan du gjenta prosessen som er gjort med plugins på temaene og sjekke ut om de fungerer helt fint.

Noen ganger kan den hvite skjermen oppstå når du jobber med temaets features.php-fil eller en hvilken som helst annen WordPress php-fil. I dette tilfellet er feil koding den mest sannsynlige årsaken til den blanke skjermen. Du må da få tilgang til WordPress ved å bruke FTP og stille rett den mangelfulle kodingen.

For å unngå dette problemet, anbefaler noen at barnetemaer brukes mens du gjør endringer i temaet PHP. Det er også best å lagre en levende, fungerende versjon av den originale PHP på lagring av tredjeparter før du prøver å gjøre endringer. Det vil ikke være noe tap av den opprinnelige koden, i tilfelle det skulle skje.

For en mer detaljert studie av årsakene til den hvite skjermen til død, vil jeg anbefale deg å lese Corey McKrills artikkel om The Theme Foundry.

Feil passordproblem

Noen ganger, til tross for at du bruker riktig brukernavn og passordkombinasjon, kan du ikke få tilgang til WordPress-dashbordet. Selv ditt forsøk på å få oppføring ved å bruke alternativet “glemt passord” fungerer ikke, da du kanskje ikke mottar en e-post med riktig passord. Dette kan skje hvis noen hacker har klart å bryte nettstedet ditt.

Den enkleste løsningen på dette vil være fra hostingkontoen din. Bruk phpMyAdmin, åpne databasen og identifiser brukerne. Når du har gjort det, kan du endre passordinformasjon og du er innstilt! SiteGround har gitt en ganske omfattende opplæring om det samme, og det vil også være enhver god hosting-tjeneste.

Siste tanker

Jeg håper denne guiden har vist seg nyttig i å manøvrere WordPress-nettstedene dine fra litt vanskelige situasjoner. Og til slutt vil jeg legge til tross for veksten av WordPress som Content Management System og utviklingen av utmerket maskinvare, det er alltid sjansen for at noe kan gå galt. Så sørg for å lage en sikkerhetskopi av nettstedene dine med jevne mellomrom.

Du bør også vite at ingen av disse problemene kan plage nettstedet ditt. Hvis det er tilfelle og du fremdeles er utelukket, kan du kontakte webhotellet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me