Så lägger du till Google Kalender på din WordPress-webbplats

Kalendrar är användbara verktyg för att tillhandahålla samhällsinformation, samordna teamaktiviteter, hålla alla informerade om evenemang. De är en av de mest använda apparna på alla enheter.


Du kan lägga till en kalender till valfri sida på din webbplats. Du kan gå in i den kalendern viktiga händelser som du vill hålla reda på – fotbollsmatcher, födelsedagar, kundmöten, tidsfrister för inlämning av projekt. Om kalendern delas med ett team eller en community, kan du uppdatera den med händelser som är intressanta för teamet eller gemenskapen – garageförsäljning, kontorsfest, orientering för en ny teammedlem och liknande evenemang. Kalendern hjälper till att hålla gruppmedlemmarna eller dina ivrige läsare informerade om kommande evenemang.

En metod för att lägga till en kalender är att använda plugins. Den här metoden hjälper dig också att anpassa kalenderns utseende i viss utsträckning. En annan metod för att införliva en kalender är genom att lägga till Google-kalender på din webbplats och uppdatera den med dina egna händelser. Eftersom de flesta internetanvändare redan använder Google Kalender och känner till gränssnittet kommer vi att använda denna strategi för vårt syfte.

Du kan i stort sett dela upp denna installation av Google-kalendern i två steg,

  1. Genererar en inbäddningskod
  2. Lägga till din inbäddningskod på din WordPress-webbplats

Generera Googles inbäddningskod

1. Det första du måste göra är att integrera en Google Kalender med din webbplats. Du kan göra detta genom att öppna Google-kalendern i din webbläsare. Du bör få en skärm som nedan.

1 Google Kalendergränssnitt

2. Gå därefter åt en offentlig kalender. Öppna rullgardinsmenyn som listas under ‘Andra kalendrar’ och välj sedan Bläddra bland intressanta kalendrar från menyn.

2 Bläddra bland intressanta kalendrar

En lista med intressanta kalendrar visas på din skärm. Välj en intressant kalender genom att prenumerera på den. På ett infall valde jag ‘Ortodox helgdagar’. Du kan förhandsgranska kalendern innan du prenumererar. Och du kan välja så många du vill och de kommer alla att vara inbäddade i din kalender. Men för den här tutorialen, låt oss börja med en.

5 Prenumerera på ortodoxa kalendrar

3. När du har valt en kalender för inbäddning klickar du på Tillbaka till kalender högst upp på skärmen. Du ser din egen kalender med den ‘ortodoxa helgdagskalendern’ inbäddad i den.

11 inbäddad kalender

Lägga till inbäddad kod på din WordPress-webbplats

Vi går nu till det andra steget där åtgärden flyttas till din WordPress-webbplats. Du måste bädda in kalendern på din webbplats. Om du redan har en Google-kalender som visar datum och tider är det enklaste sättet att dela den med teammedlemmar att bädda in den på din webbplats.

1. Öppna en ny sida från din WordPress-administratör för detta. Klicka på Redigera och välj textversionen av sidan.

Gå nu tillbaka till din kalender och klicka på Kalenderinställningar till vänster.

9 Bädda in kodskärmen

Lägg märke till kodsträngen i den lilla rutan till höger sida? (se röda pilar i bilden ovan)

2. Kopiera den här koden, gå tillbaka till den nya sidan du har öppnat och klistra in den där.

Observera också att det finns ett alternativ att anpassa kalendern. Du kan klicka på den och välja inställningar som du vill. Anpassningsalternativen är ganska grundläggande och inte så breda som de som erbjuds av plugins eller i den utsträckning som krävs av stora webbplatser.

10 Titelsida med kod

3. Spara sidan genom att klicka på Spara, uppdatera eller publicera. Förutsatt att ditt tema är lyhört, bör allt fungera bra.

Du kan lägga till samma kod i en textwidget på olika sidor och widget-platshållare beroende på ditt tema.

12 (1)

Nu kommer din webbplats att visa din kalender med alla viktiga datum och händelser inbäddade i den.

Google Kalenderhändelser

En annan metod för att bädda in din kalender är att ladda ner plugins och använda dem för att anpassa dina kalendrar. Google Kalenderhändelser är ett sådant plugin. Denna plugin svarar och du kan visa händelser i ett månatligt rutnätformat eller listformat, även från din mobila enhet. Flera kalendrar kan kombineras till en enda skärm. Visning av händelsinnehåll kan anpassas med enkla taggar och utan användning av kod.

Du kan komma åt offentliga kalendrar med hjälp av plugin-programmet. Återkommande händelser, sökruta för händelser, datum- och tidsformat och specialhändelser kan alla anpassas.

Denna plugin avlägsnar behovet av en separat evenemangshanteringsfunktion.

13

En premiumversion från Google är också tillgänglig. Denna version använder en säker anslutning mellan Google och din webbplats. Många visningsformat kan användas för att inkludera bilagor, gästinformation eller evenemangsorganisation. Uppdateringarna sker automatiskt.

Att ha en inbäddad kalender på din webbplats är det enklaste och snabbaste sättet att hålla teammedlemmar eller en gemenskap informerad om viktiga eller kommande evenemang. Det hjälper till att hantera händelser från ett ställe. Prova och se själv hur en inbäddad kalender underlättar genom att synkronisera alla dina händelser på en skärm.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me