Sammenlign de 5 beste FTP-klientene for WordPress

Å lage et WordPress-nettsted er som å bygge et hus med Lego-klosser.


Du visualiserer hva du vil oppnå, identifiser de nødvendige brikkene og legger dem helt fra grunnen av. Den viktigste utfordringen er imidlertid å sikre at alt passer funksjonelt og sømløst sammen.

I dette innlegget vil vi sammenligne de beste FTP-klientene (File Transfer Protocol) du kan bruke til ditt WordPress-nettsted.

Hva er FTP-klienter?

Bruken av FTP-klienter er et av de mindre kjente temaene i moderne webutvikling, spesielt i WordPress-samfunnet. Dette er hovedsakelig fordi innholdsstyringssystemer har forenklet byggeprosessen dramatisk.

I det siste krevde utviklere en FTP-klient for å laste opp filer til webserveren sin og gjøre dem tilgjengelige for brukere – fra bildemidler til koden på hver enkelt side.

I dag er alt du trenger å gjøre å logge på WordPress-dashbordet, velge et tema og lage innhold ved hjelp av det intuitive visuelle grensesnittet. Det er også lettere å legge til funksjoner og vedlikeholde nettstedet ditt ved hjelp av plugins, som kan installeres direkte fra det offisielle WordPress-depotet.

Så lenge du håndterer kode med omhu og holder ressursene dine oppdatert, skal en CMS kunne utføre disse oppgavene som urverk. Men hvis du er en type utvikler som liker ideer utenom boksen og vokser gjennom prøving og feiling, kan du støte på visse feil som vil låse deg utenfor CMS-en din. Dette lar deg ikke annet valg enn å bruke en FTP-klient og håndtere problemet manuelt.

Uten videre, nedenfor er de viktigste FTP-klientene du bør vurdere for ditt WordPress-nettsted:

1. CyberDuck

Viktige funksjoner:

 • Dra og slipp bokmerke – Bokmerke er en standardfunksjon som gjør det mulig for utviklere å organisere sine FTP-kontoer. Med CyberDuck bruker bokmerkerfunksjonen et dra-og-slipp-grensesnitt – og gir brukervennlighet til alle nye nivåer.
 • Cryptomator – En annen grunn til å velge CyberDuck er at den støtter SFTP (Secure SSH File Transfer Protocol). Men selv om du ønsker å holde fast ved FTP, kan du fremdeles sikre dataene dine med Cryptomator-appen, som lar deg lage krypterte hvelv på hvilken som helst webserver eller skylagringsplattform.
 • Ekstern redigeringsintegrasjon – Hvis du er vant til å bruke et spesifikt redigeringsprogram, kan du enkelt koble det til CyberDuck-infrastrukturen. Dette strømlinjeformer alle redigeringsoppgaver for kode og innhold.

2. Gratis FTP

Viktige funksjoner:

 • Statuslinjen – Gratis FTP kommer med en sanntids statuslinje som viser all pågående prosess så vel som informasjon om de valgte filene. Dette forhindrer deg i å endre, slette eller flytte flere filer ved en tilfeldighet.
 • Gjennomføring av kode – Det er verdt å merke seg at den innebygde editoren for den betalte versjonen kommer med en auto-fullstendig funksjon. Ikke bare vil dette spare deg for tid, men det vil også forhindre syntaksfeil som kan forårsake unødvendig riper i hodet.
 • Lag ZIP-arkiv – I tilfelle du trenger å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt, kan du dra nytte av gratis FTPs arkivering med ett klikk for å lage ZIP-sikkerhetskopier til lokale stasjoner. Hvis du gjør det, kan du raskt gjenopprette fra feilkonfigurasjoner og ødelagte filer.

3. FileZilla

Bemerkelsesverdig funksjon:

 • Omfattende Site Manager – FileZilla samarbeider med en nettstedsansvarlig som lar deg lagre informasjon på FTP-nettstedet. Det har muligheten for å kryptere FTP-tilkoblinger, bruke påloggingsinformasjon og spesifisere SFTP-tilkoblinger.
 • Tilpassede hastighetsgrenser for overføring – Hvis du er bekymret for FTP-overføringer med å fjerne all internett-båndbredden din, kan du stille overføringshastighetsgrenser fra FileZillas innstillingsside. Bare gå til ‘Rediger’ > Innstillinger > ‘Overføringer’ og merk av for «Aktiver fartsgrenser».

4. FireFTP

Viktige funksjoner:

 • Nettleserbasert – Som nettleserutvidelse kan du begynne å bruke FireFTP i løpet av øyeblikk. Bare installer tillegget direkte fra Firefox-utvidelsesbiblioteket, så er du god til å gå.
 • Automatisk gjenoppkobling og overføring CV – I tilfelle du mister forbindelsen med en pågående overføring, fortsetter FireFTP den automatisk så snart en Internett-tilkobling er reetablert.
 • Rask søk ​​og filtre – FireFTP-grensesnittet inneholder et enhetlig søke- og filterfelt som skanner både lokale og eksterne kataloger samtidig. Den støtter avanserte søkeparametere som minus-tegnet () for filekskluderinger, plusstegnet (+) for påkrevde varer og tilbud (“”) for søk med flere ord.

5. Send 4

 Viktige funksjoner:

 • Høyhastighetsoverføringer – Som en premium FTP-klient har Transmit 4 utrolig høye filoverføringshastigheter, som klokker til omtrent 4 minutter for 30 000 små filer. Klienten bruker også overføringer med flere tilkoblinger, noe som gjør det lettere å flytte et stort antall filer uten å gå ut over hastigheten.
 • Mappekobling – Hvis du bruker en lignende struktur for lokale og eksterne kataloger, er bruk av koblingsfunksjonen en utmerket måte å navigere på begge stedene samtidig.
 • Tilpassede ikoner – Dette kan komme til å være en triviell funksjon, men Send fire lar deg bruke egendefinerte ikoner for “favorittene dine.”

Dommen

Som en nybegynner i en verden av FTP-klienter, er FireFTP og CyberDuck uten tvil de beste alternativene. Ikke bare er de enkle å bruke, de tilbyr fortsatt en rekke avanserte funksjoner til gratis brukere. Gratis FTP er også et godt valg for nybegynnere, men bare hvis du ikke er interessert i noe annet enn å få tilgang til din FTP-server.

Erfarne nettutviklere kan derimot synes FileZilla er nyttig på grunn av multiplattformstøtte. Og til slutt, for eiere av nettsteder som allerede har gigabyte med data på nettet, så gir Transmit 4 deg det beste smellet for pengene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map