Ska du inaktivera Trackbacks och Pingbacks på WordPress-inlägg?

Innan jag går in på hur du kan inaktivera trackbacks och pingbacks, kanske vi bör undersöka vad trackbacks och pingbacks är och om de verkligen är nödvändiga.


Vad gör en trackback / pingback egentligen?

  1. Yvone skriver något på sin blogg.
  2. Kathleen vill kommentera Yvones blogg, men vill att hennes egna läsare ska se vad hon hade att säga och kunna kommentera sin egen blogg.
  3. Kathleen postar på sin egen blogg och skickar en trackback till Yvones blogg.
  4. Yvones blogg tar emot trackbacken och visar den som en kommentar till det ursprungliga inlägget. Den här kommentaren innehåller en länk till Kathleen’s post.

Nu ökar uppenbarligen detta samspel och Yvone kan förmedla sin åsikt om Kathleen’s post. Detta introducerar både bloggar till nya målgrupper och olika läsekretsar. Kathleen’s inlägg på hennes blogg innehåller inte hela Yvones artikel utan bara ett utdrag. Du kan överväga att det liknar trailer / teaser för en film.

Pingbacks är mycket lika, den enda skillnaden är att de är automatiserade. De var utformade för att lösa ett problem med trackbacks som saknade äkthet. Du måste komma ihåg att oavsett vad Kathleen säger om Yvones inlägg; på Yvones blogg får hon det sista ordet och kan redigera trackbacken som hon tycker passar.

Pingbacks visar utdrag som trackbacks gör. Skillnaden ligger i det faktum att väldigt få WordPress-teman faktiskt visar dessa utdrag.

The Good and The Ugly

Att ha din webbplats nämnd på andra webbplatser är nästan alltid bra för din sökmotor ranking. Bortsett från det, att ha en högt rankad blogg att nämna din webbplats och kommentera något du har lagt ut kommer definitivt att skicka lite trafik på ditt sätt. De hjälper till att lägga till interaktion och uppmuntrar debatt om åsikter du uttrycker på din webbplats.

Du kommer också att vara medveten om vilken webbplats som länkar till ditt innehåll, kanske en webbplats som skraper samman innehåll från olika webbplatser och lägger upp ett fel med innehåll för att tjäna pengar.

Det största problemet med både trackbacks och pingbacks är den ogudliga mängden skräppost. Människor som vill driva upp sina egna webbplatser när det gäller optimering av sökmotorer försöker använda din webbplats som en katapult för sina egna webbplatser genom att ständigt lägga till deras webbplats URL till andra webbplatser.

Många lägger verkligen till dina länkar med goda avsikter, men mycket ofta skickar en skräppost webbadresser till ganska själviska ändamål till tusentals webbplatser.

Om det är skräppost och det kommer att hamna tillsammans med dina kommentarer, måste du moderera dem. Denna process är ett enormt åtagande och slöseri med din tid.

Medan skräppost påverkar både trackbacks och pingbacks i mindre utsträckning, med pingbacks, måste du också ta itu med selfpings. Den som driver en webbplats eller skriver regelbundet vet att ett bra sätt att hålla publikens uppmärksamhet är att länka till olika artiklar via intern länk.

Problemet är att din WordPress inte skiljer mellan pingar från andra webbplatser och pingar som uppstår på grund av interna länkmetoder. Som ett resultat måste du också moderera självpingen.

Att använda anti-spamverktyg som Akismet eller andra verktyg som nämns i det föregående inlägget med titeln “Hur man stoppar spammare på din WordPress-webbplats” hjälper dig att bekämpa skräppost i kommentarmappen.

Behöver du Trackbacks och Pingbacks?

Svaret på den frågan ligger i en annan fråga, “När var sista gången din blogg skickades en legitim trackback eller pingback?”

För att säga minst är trackbacks nästan säkert en irritation och pingbacks, även om äkta, mycket sällan lägger mervärde till din webbplats. Om du känner att spendera all den tiden med att sortera genom skräppostkommentarer, även med hjälp av verktyg för sortering av skräppost, är en uttömmande och i slutändan fruktlös övning, är det kanske till ditt bästa att du blir av med dem helt.

Stänga av dem

Öppna Inställningar från din WordPress-meny > Diskussionsinställningar. Avmarkera “Tillåt länkmeddelanden från andra bloggar (pingbacks och trackbacks).” Och du är klar.

DiscSettings

Nu för självpingar kan du förhindra dem genom att avmarkera “Försök att meddela alla bloggar som är kopplade till från artikeln.”

Vi har framgångsrikt behandlat trackbacks och pingbacks för framtida artiklar. För att inaktivera trackbacks och pingbacks för befintliga inlägg kan du använda Simple Trackback Disabler.

Om du är bekväm med att köra en SQL-fråga, läs det här inlägget på WPBeginner som innehåller det kodavsnitt som du behöver för att köra från ditt webbserverutrymme med phyMyAdmin.

Slutgiltiga tankar

Anti-spamverktyg kan förbättra din förmåga att hantera skräppost från trackbacks och pingbacks. Men med tanke på att 99% av trackbacks och pingbacks är skräppost, varför till och med bry? Om du känner dig så är det förmodligen bäst att du blir av med dem helt.

Exemplar: WordPress.org

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me