Slik bygger du inn et Google-skjema i WordPress

Det er bare så mange ting å elske med WordPress. Det er enkelt å bruke, gratis, fleksibelt og støttes av et stort samfunn som alltid er villig til å hjelpe nybegynnere.


Som mangeårig WordPress-bruker likte jeg å jakte på plugins som overlader prosjektene mine. Disse utmerkede programvarestykkene tillot meg å bygge profesjonelle, fullt ut fungerende og brukervennlige nettsteder uten å måtte lære omfattende koding.

Når det gjelder brukervennlighet, er et av de viktigste verktøyene du trenger i ditt WordPress arsenal. Det gjør at publikum kan samhandle med merkevaren din – det være seg i form av generelle henvendelser, supportforespørsler eller tilbakemeldinger. Skjemaer kan også brukes til undersøkelser som hjelper deg å få en dypere forståelse av publikum.

Selv om det offisielle WordPress-depot allerede tilbyr mange formbyggings-plugins, foretrekker noen bloggere og markedsførere å holde seg til G Suite – en skybasert plattform for webansvarlige designet av ingen ringere enn Google.

I dette innlegget skal jeg vise deg de forskjellige metodene for å bruke Google Forms med WordPress-nettstedene dine.

Opprette med Google Forms

Først av alt, logg deg på Google Forms ved å bruke en gyldig Google-konto.

Under “Start et nytt skjema” velger du om du vil starte helt fra bunnen av eller bruke en eksisterende mal.

Å bruke en mal er selvfølgelig en enorm tidsbesparende, spesielt hvis du allerede vet hva du prøver å oppnå med skjemaet ditt. Men for å demonstrere funksjonene i Google Forms, la oss gå foran og starte fra en tom mal.

Som standard inkluderer den primære formeditoren en “multiple choice” spørsmålstype. Dette er nyttig for å lage undersøkelsesformer. Hvis du vil bruke noe annet, klikker du på rullegardinmenyen ‘Flere valg’ for å avsløre alternativene.For øyeblikket støtter Google Forms følgende spørsmålstyper for innsamling av annen informasjon.For å redigere all informasjon, klikker du bare på det tomme feltet og skriver bort. Alt blir lagret i skyen, så det er ingen grunn til å bekymre deg for å spare.Du kan bruke så mange spørsmål du vil i en enkelt form. For å gjøre dette, klikk på knappen ‘Legg til spørsmål’ i den flytende sidefeltet.

Du kan også bruke sidefeltet til å legge til andre formelementer, for eksempel et bilde, en video eller en egen seksjon.

Som en tommelfingerregel, ber du bare om informasjonen du trenger fra målbrukerne. Hvis du stiller for mange spørsmål eller blir for inngripende, kan brukere bli frarådet å fullføre innsendingen.

For å lære mer om funksjonene i Google Form, se G Suite Learning Center ved å klikke på denne koblingen.

Sende Google-skjemaet ditt til WordPress

Nå som du vet hvordan du bruker Google Forms, er det på tide å lære hvordan du legger dem inn på WordPress-nettstedet ditt. Den enkleste tilnærmingen er å lime inn innebygd koden rett i ethvert innlegg eller side.

For å få innebygd kode for skjemaet ditt, klikker du på ‘Send’ -knappen øverst til høyre i editoren.Klikk på de doble pilhodesymbolene (<>) for å vise innebygd kode.Når du er kopiert, går du til WordPress-oversikten og åpner siden eller innlegget der du vil at skjemaet skal vises. Bytt til tekstredigeringsprogram for å se HTML-koden for innholdet ditt.

Husk at hvis du limte inn innebygd koden ved hjelp av den visuelle redigereren, vil koden vises som den er. Bruke teksteditoren vil fortelle WordPress at den trenger å kjøre den aktuelle linjen som en kode. Når du er ferdig, klikker du på knappen “Forhåndsvisning” for å se om koden fungerte.Alternativt kan du ganske enkelt bytte tilbake til den visuelle redigereren for å sjekke om skjemaet vises riktig.

Utseendet til skjemaet ditt avhenger av tre ting: ditt nåværende WordPress-tema, dimensjonene du har angitt når du genererer innebygd koden, og dine fargepalettpreferanser i Google Forms.

Vær oppmerksom på at WordPress-temaet ditt dikterer bredden på innleggets innholdsområde. Du kan justere dette via kode eller ved å installere et annet tema. I noen temaer justeres innholdsområdet også til full bredde hvis du deaktiverer sidepanel-widgeter.

Fargepaletten kan derimot endres ved å klikke på knappen ‘Fargepalett’ i Google Forms-editoren. Hvis du vil, kan du også laste opp bilder i stedet for å bruke solide farger som bakgrunn.

Bruker wpGForm

Å legge til Google-skjemaer gjennom innebygde koder virker enkelt nok til at det ikke er noen grunn til å bruke plugins, ikke sant?

Hvis det eneste målet ditt er å legge inn Google Forms til WordPress-nettstedet ditt, er svaret ja. Imidlertid gjør wpGForm mye mer enn bare å integrere skjemaer. Det lar deg også skjule skjemaets tittel, endre innsendingsknappen, bruke captcha og så videre.

Men før noe annet, husk at wpGForm bare fungerer med den eldre versjonen av Google-skjemaer.

For å få tilgang til dette, klikk på ‘Hjelp & Tilbakemelding-knappen og velg “Tilbake til de gamle skjemaene.”Etter å ha installert wpGForm, gå til WordPress-oversikten og klikk på ‘Google Forms’ > ‘Legg til nytt Google-skjema.’Deretter limer du lenken til skjemaet ditt i “Form URL” -feltet. Du kan få tak i dette ved å gå til Google Forms-redigeringsprogrammet og klikke på ‘Fil’ > ‘Send skjema.’Etter å ha limt inn koblingen, klikker du på den blå “Publiser” -knappen. Det er det! Hvis det er lagt inn en gyldig URL, er skjemaet ditt nå klart til bruk via kortkode. Dette kan nås ved å gå til ‘Google Forms’ > ‘Google Forms.’

Det er verdt å merke seg at wpGForm er en plugin med ganske læringskurve. Ved å bruke standardinnstillingene vil skjemaet ditt bruke grunnleggende gjengivelseselementer i motsetning til å bruke innebygd koden.

Men i høyre hender er Google Forms og wpGForm en kraftig kombinasjon som kan ta datainnsamlingsinnsatsen til neste nivå. Du kan definere CSS-regler, sette inn validering, aktivere skjulte felt og overstyre standardteksten i Google Form-knapper.

Hvis du vil lære mer om tingene du kan gjøre med wpGForm, kan du henvise til tips og triks-delen som finnes på skaperens offisielle nettsted.

Er du enig i at skjemaer er en viktig del av WordPress brukeropplevelse? I så fall, sjekk ut dette innlegget for mer nyttige tilpassede skjema-plugins du kan bruke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me