Slik flytter du bloggen din fra WordPress.com til et selvtillit vert domene

Et godt flertall av individuelle bloggere velger å ha nettstedene sine på WordPress.com, hovedsakelig fordi det er gratis og enkelt å installere. Dette er et godt valg for mange personlige bloggere, nettsteder med lite trafikk og til og med samfunnsbaserte nettsteder.


Imidlertid, hvis du ønsker å etablere en seriøs virksomhet, vil du oppdage at WordPress.com ikke måler seg. For alle premiumalternativer som tilpasset domene, ekstra plass, opplasting av lyd / video og visning av reklame, må du betale ekstra beløp. E-posthotell må gjøres eksternt, i motsetning til andre hostingtjenester. Ingen tilknyttede koblinger og ingen tilpassede plugins er tillatt. WordPress.com kan stenge deg av når som helst. Nødvendigheten av å oppgradere og finne en vert for WP-nettstedet ditt vil merkes når virksomheten vokser.

WordPress.com støtter ikke mange profesjonelle temaer, så valg av temaer er veldig begrenset. Den underliggende strukturen i WordPress-temaene kan ikke endres. Det er mange begrensninger på tilpasning som vil begrense veksten på nettstedet ditt.

Så det kan være på tide å flytte til et nettsted som er vertskap for selvhosting. Du kan laste ned den gratis WordPress-programvaren til din egen server og installere den. Dette er det som blir referert til som et selvbetjent WordPress-nettsted.

Dette kan virke som en skremmende oppgave for de fleste, men denne guiden vil gjøre det enkelt.

Vi kan dele opp hele prosessen i syv trinn.

1- Domenenavn + webhotell

Du må først registrere et godt domenenavn. Velg deretter en vertstjeneste. Du kan ta serverplass med et vertsserviceselskap som SiteGround eller InMotion Hosting.

Jerry, her på Web hosting Secret Revilled, har gjennomgått mer enn 60 hosting-tjenester. Kanskje du kan velge en ved å ta en titt på de grundige vurderingene hans. Vær også oppmerksom på at du kan finne noen få webhotell som gjerne gir deg muligheten til å eksportere nettstedets informasjon til deres servere.

2- Installer WordPress

De fleste hostingtjenester har gjort det enkelt å installere WordPress på nettstedet ditt med bare noen få klikk. Men hvis du trenger hjelp, kan du ta en titt på den utmerkede og likevel enkle dokumentasjonen på WordPress.org. Det anbefales også å installere WordPress i en underkatalog av grunner inkludert mulige utilsiktet sletting av viktige WP-kjernefiler, og det reduserer også mulige konflikter.

3- Temaoppsett

Bestem temaet for nettstedet ditt og installer det. Ta en titt på 50 fantastiske WordPress-temaer, som alle er gratis tilgjengelig for deg.

4- Eksportere data fra WordPress.com

Logg deg på WordPress.com-kontoen din og gå mot dashbordet. Finn verktøy i menyen og klikk på Eksporter. Du blir bedt om å velge mellom gratis og guidet tur. Velg alternativet Gratis.

1

Du må spesifisere innholdet du vil eksportere. Velg alt innhold og klikk på Last ned eksportfil-knappen.

2
En XML-fil blir automatisk lastet ned til datamaskinen din. Denne filen vil inneholde alt WordPress-nettstedet ditt – innlegg, sider, kommentarer, tilpassede felt, kategorier og tagger. Når du har gjort dette, har du fullført eksporten av alt innholdet ditt fra WordPress.com

5- Import av innhold til WordPress-nettsted som er selv vert

Nå bør du logge deg på WordPress-nettstedet ditt med den nye vertsserveren. I dashbordet velger du Importer-alternativet under Verktøy. Gå til Import som kan bli funnet under Alternativer og klikk på WordPress.

3
På dette stadiet blir du bedt om å installere WordPress Importer-plugin.

4
Etter installasjon av denne plugin, aktiverer du den og kjører den.

5
Husk at en XML-fil automatisk har blitt lastet ned under eksportprosessen. Skjermen ber deg nå laste den opp. Filstørrelse for opplasting er begrenset. Hvis filstørrelsen din overskrider grensen, kan du be verten om å øke grensen midlertidig, eller du kan bryte opp filen ved å bruke WXR File Splitter.

6
Du vil også bli tilbudt forskjellige alternativer, for eksempel tilordne innhold til brukere eller importere vedlegg. Du kan velge alternativer ved å krysse av for riktig.

7

6- Importer koblinger for bloggrull

Dette trinnet er bare nødvendig hvis du har lagret blogroller og andre koblinger ved å bruke koblingsfunksjonen i WordPress.com. Hvis du ikke har brukt denne funksjonen, kan du hoppe over dette trinnet og gå rett til Innstillinger-trinnet.

OPML-format er et XML-format som tillater import og eksport av lenkkategorier og lenker. Finn OPML-filene dine i WordPress.com og åpne dem. Det åpnes i nettleseren din. Lagre de åpne OPML-filene på datamaskinen din. Deretter må WordPress.com-koblingene dine importeres til det nye nettstedet.

Det nye nettstedet har muligens ikke en Link Manager. Så installer Link Manager-plugin og aktiver det (selv om plugin-en kanskje ikke er oppdatert). Et koblingsikon og alternativ vises på menyen i det nye dashbordet. Gå til Verktøy > Importer og klikk på Blogroll.

8

Installer OPML-installasjonsprogrammet.

9

Aktiver installasjonsprogrammet. Du blir omdirigert til importøren og her vil du laste opp XML-filen som du lastet ned til datamaskinen din.

11
WordPress vil nå importere alle koblinger og lenkkategorier fra OPML-filen. Etter vellykket import, vil du se meldingen ‘Alle gjort’.

7- Innstillinger

Hvis du vil holde besøkende fra det gamle nettstedet ditt, kan du gå til dashbordet på WordPress.com. Juster etter ønske mot Lesemulighet under Innstillinger.

12
Velg Dag og navn under Permalinks.

1. 3
Gå til WordPress.com og klikk på Butikker. Velg oppgradering (betalt) for Omdirigering av nettsted og installer den. Site Redirect tilbyr 301 Permalink som vil omdirigere fra det gamle nettstedet automatisk. Hvor lenge viderekoblingsfunksjonen skal opprettholdes, avhenger av hvor mye trafikk du hadde til nettstedet ditt. Et år eller to kan være tilstrekkelig.

Hvis du endrer domener, bør alle nettadressene oppdateres. Velg Oppgraderingsdomene fra dashbordet til nettstedet ditt WordPress.com. Skriv inn nettadressen til det nye domenet ditt og klikk Legg til domene til bloggen, etterfulgt av kartdomenet. Angi deretter den nye nettadressen som den primære adressen. Ikke skriv inn www og etterfølgende skråstrek. Hvis du vil føre abonnentene dine til det nye nettstedet, må du installere JetPack-plugin.

Jeg håper denne opplæringen avmystifiserer alle vanskeligheter man måtte møte når du flytter nettsteder fra WordPress.com til selvhostede domener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map