Slik flytter du WordPress.com-nettstedet ditt til et selv vert miljø

Hvis du vurderer WordPress for et nettstedsbyggingsprosjekt, må du huske at det er to brukbare versjoner du kan velge mellom: WordPress.org og WordPress.com.


Det siste alternativet er rent en bloggplattform, og anses neppe av brukere som et innholdsstyringssystem. Som et resultat foretrekker nisjebloggere og småbedrifter WordPress.com på grunn av skalerbarhet, allsidighet og kontroll.

På den lyse siden vil WordPress.com holde hånden din når du går gjennom alle trinnene for å opprette et nettsted, fra domeneregistrering helt til innholdskampanjer. Men siden det egentlig er en form for digital sharecropping, betyr det at du er helt avhengig av et annet selskap for nettstedets eksistens. Hvis tjenesten deres går ned, gjør også nettstedet ditt.

Visst, WordPress.com tilbyr en flott læringsopplevelse, selv for de som har planlagt å bruke WordPress.org. Dette er alt takket være det samme dashbordgrensesnittet og funksjonalitetene. Men hvis du vil få full kontroll over nettstedet ditt og dets kontinuitet, må du lære hvordan du flytter det til et selvhotellmiljø.

Nedenfor er trinnene for å gå fra WordPress.com til WordPress.org.

1. Forbered deg på farten

Hvis du ikke er kjent med hvordan selvhostede nettsteder fungerer, betyr det ganske enkelt at du er helt ansvarlig for domenet ditt og hosting. Det første du trenger å gjøre er å ha et domene klart.

I dag samler mange selskaper sammen domeneregistrering og hostingtjenester. Men hvis du er fleksibel med tjenestene du velger, kan du spare et lite beløp. For eksempel koster domeneregistrering for et .com toppdomene (TLD) 11,99 dollar hos Bluehost, mens nøyaktig den samme tjenesten tilbys på NameCheap for bare $ 10,69.

Så langt som hostingfunksjonene går, er Bluehost definitivt foran Namecheap. Men når det gjelder selve domeneregistreringen, må du gjerne gå etter det billigste tilbudet du kan finne.

Det er verdt å merke seg at de fleste store hostingfirmaer tilbyr ett-klikk WordPress installasjonsverktøy. Dette lar deg raskt integrere WordPress.org i det nylig vert domene. Alternativt kan du laste ned CMS fra deres offisielle nettsted og laste det opp til nettstedet ditt via FTP.

Som standard tildeler webhotellet din e-postadressen din som ditt nye WordPress.org brukernavn. Du står fritt til å endre dette sammen med passordet ditt gjennom kontrollpanelet.

Til slutt, husk at det kan ta 24-72 timer før det nye domenet ditt forplanter seg. Dette varierer mellom webhotellfirmaer, og den eneste måten å være sikker på er å kontakte dem selv.

2. Eksporter WordPress.com-data

Neste trinn er å eksportere dataene fra WordPress.com-nettstedet. Dette kan gjøres via WordPress-oversikten, som er tilgjengelig ved å logge inn på kontoen din og klikke ‘WP Admin’ i hovedmenyen..

Gå til ‘Verktøy’ for å starte eksportverktøyet for nettsteder. > ‘Eksport’. Her kan du velge gratis metode eller få en WordPress-spesialist til å hjelpe deg for en pris. Hvis du har budsjett, kan du velge den betalte metoden og hoppe over resten av denne guiden. Ellers kan du klikke på ‘Start eksport’ under gratis delen for å fortsette.På neste side har du muligheten til å sikkerhetskopiere hele nettstedet ditt eller bare spesifikk informasjon, for eksempel innlegg, sider og media. Siden du vil ha en total flytting til et selvvertsmiljø, velger du “Alt innhold” og klikker deretter på “Last ned eksportfil” for å starte nedlastingen.Avhengig av størrelsen på WordPress.com-nettstedet og hastigheten på internettforbindelsen, bør nedlastingen fullføres innen noen få sekunder til flere minutter. Etterpå, se etter XML-filen i nedlastingsmappen og flytt den til et sikrere sted.Når du har XML-filen til nettstedet ditt klart, logg deg på WordPress.org-dashbordet. Administrasjonspanelet bør vanligvis være tilgjengelig ved å legge til ‘/ wp-admin’ til ditt selvhostede domene. Hvis du for eksempel nylig har registrert og vert et domene kalt “www.mywpsite.com” og integrert WordPress via ett-klikk-installasjon, bør administratorpanelet være tilgjengelig ved å gå til “www.mywpsite.com/wp-admin”. Bruk legitimasjonsbeskrivelsen du har skaffet deg når du installerte WordPress for å logge deg på. Når du er i instrumentbordet, fortsett til ‘Verktøy’ > ‘Importere’. Dette vil få opp en liste over alle eksterne bloggplattformer som for øyeblikket støttes av WordPress.Se etter WordPress og klikk på ‘Installer nå’. Etter noen sekunder skal dette endre seg til “Kjør importør”, som betyr at verktøyet nå er klart for XML-filen. Gå videre og klikk på denne knappen for å fortsette. På siden “Importer WordPress” klikker du på “Velg fil” -knappen og naviger til mappen der du oppbevarte XML-filen. Deretter klikker du på “Last opp fil og import”.Vær oppmerksom på at det er en opplastingsgrense for hver import. Hvis XML-filen din overskrider denne, kan du enten kontakte webhotellet for å øke denne for deg eller bruke et verktøy som WordPress WXR File Splitter. Dette vil gjøre det mulig å chunk din store XML-fil i mindre biter. På neste side kan du tilordne forfatteren av det importerte innholdet til en eksisterende bruker på nytt. Alternativt kan du opprette et helt nytt brukernavn. Uansett, klikk på ‘Send’ for å fullføre importen.

Etter importen skal du nå kunne finne innlegg, media, sider og tilbakemeldinger på de aktuelle stedene.

Importerte innlegg kan for eksempel bli funnet på ‘Innlegg’. > ‘Alle innlegg’ mens sidene er på ‘Sider’ > ‘Alle sider’. Bare husk at opprettelsesdatoene deres vil forbli uendret. Hvis du flyttet innholdet ditt til et eksisterende WordPress-nettsted, kan det hende du ikke umiddelbart finner de importerte filene øverst.

3. Sett et nytt tema

Dessverre inkluderer ikke import-eksport-metoden tema og totaloppsett. Dette betyr at utseendet til det importerte innholdet ditt vil vedta utformingen av ditt WordPress.org-nettsted. Hvis du bruker et nyregistrert domene i det selvhostede miljøet, må du bygge nettstedet ditt fra grunnen av ved å velge et grunntema.

For å starte, gå til ‘Utseende’ > ‘Temaer’ fra oversikten til WordPress.org. Klikk på knappen ‘Legg til nytt’ for å begynne å søke etter nye temaer.Det beste med WordPress er mengden av vakre temaer som kan gi nettstedet ditt et profesjonelt utseende på et øyeblikk. I standarddatabasen kan du enkelt bruke søkefunksjonen til å se etter en bestemt stil du har i tankene – det være seg en online portefølje, nyhetsnettsted for industrien eller en fotografiblogg.

Når du har funnet et tema du liker, kan du holde musepekeren over det og klikke på den blå “Installer” -knappen for å fortsette. Gå videre og sjekk de importerte innleggene og sidene for å se om temaet passer til innholdet ditt.

4. Flytt bloggkoblinger

Hvis du bruker blogrollkoblinger på sidefeltet, kan du også flytte det til et selvvertsmiljø ved å lagre OPML-filen. Du får tilgang til dette ved å legge til ‘/wp-links-opml.php’ til URLen til WordPress.com-nettstedet.

OPML-filen din skal se slik ut.

Du kan lagre denne filen direkte fra nettleseren din ved hjelp av den innebygde lagringsfunksjonen. Bare trykk Kommando + S eller Ctrl + S på tastaturet og lagre siden som en XML-fil.

Det neste trinnet er å installere en koblingsadministrasjonsplugin til ditt WordPress-nettsted som er hostet. Selv om du kan importere blogrollkoblingene dine uten en slik plugin, vil det ikke være mulig for deg å få tilgang til dem i dashbordet ditt – enn si å presentere dem på WordPress-nettstedet ditt.

Noen eksempler er Link Manager og Simple Links. Begge integrerer automatisk koblingsadministrasjon i dashbordet etter installasjon.Til slutt, gå til ‘Verktøy’ > ‘Importer’, se etter ‘Blogroll’, og klikk på ‘Installer nå’. Fortsett med importverktøyet, og last opp OPML-filen du har lagret tidligere.

5. Viderekoble brukere til det nye nettstedet ditt

Hvis WordPress.com-nettstedet ditt allerede har samlet et lesertall, trenger du en måte å omdirigere dem til det nye domenet ditt. Dessverre er den eneste måten å gjøre dette med WordPress.com å betale for den innebygde viderekoblingsfunksjonen.

For å komme i gang, logg deg på WordPress.com-kontrollpanelet og gå til ‘Innstillinger’. Under “Nettstedsadresse”, klikk på koblingen ‘Omdirigere’.I feltet “Angi et domene” setter du inn domenet du registrerte og klikker på ‘Gå’.

Dette fører deg til kassen siden du kan velge å betale med kredittkort eller PayPal. Fra og med 2017 ligger den nåværende kostnaden for omdirigeringer av nettsteder til $ 13 per år. Fullfør denne transaksjonen for å fortsette.

Omdirigering av nettstedet ditt gjøres av to grunner: å bringe trafikk fra WordPress.com-bloggen din til ditt selvhostede nettsted, og for å forhindre at SEO-innsatsen du har gjort, går til spill.

Du kan fortsette å omdirigere abonnementet så lenge du tror at WordPress.com-adressen din fortsatt har SEO-verdi. Noen brukere foretrekker imidlertid å beholde den bare i to år for å tillate besøkende å huske sin nye adresse.

6. Flytt abonnentene dine

Som nettstedseier er det å konvertere besøkende til e-postabonnenter et viktig skritt for vekst av merkevarer. Hvis du allerede har en etablert abonnentbase i WordPress.com, kan det hende du tenker to ganger på å flytte til et selvhost miljø. Heldigvis kan du også flytte abonnenter med relativt enkel bruk av Jetpack-pluginen.

En grei tilnærming er å ha Jetpack-plugin installert og deretter kontakte WordPress.com-teamet for å utføre trinnene på dine vegne. Alternativt kan du henvise til dette innlegget for nøyaktig trinn for hvordan du gjør dette manuelt.

En annen måte å flytte abonnentene dine på er å eksportere en CSV-fil fra WordPress.com-oversikten. Bare gå til ‘Folk’ > Send e-postfølgere og klikk på “Last ned data som CSV”.

Akkurat som XML-filen din, må du håndtere CSV-filen din med omhu. Husk å lagre det på et sikkert sted etter nedlastingen. Du kan deretter importere den direkte til hvilken som helst e-postmarkedsføringsplattform, samt et WordPress-eksklusivt nyhetsbrev-plugin.

Hvis du for eksempel bruker Nyhetsbrev-pluginen, kan du importere CSV-filen din ved å gå til ‘Abonnenter’ -menyen og velge “Importer fra eksterne kilder”.

Etter å ha valgt CSV-filen din, klikker du på den blå “Importer” -knappen nederst på siden for å fullføre dette trinnet. Hvis vellykket, bør abonnentene dine nå være synlige ved å gå til ‘Nyhetsbrev’ > ‘Abonnenter’ fra WordPress-oversikten.

Til slutt, hvis du har tenkt å holde WordPress.com-nettstedet oppe og gå i en ubestemt periode, må du huske å legge ut en formell kunngjøring om at du snart vil migrere til et selvhotellsted. Dette vil oppmuntre nye abonnenter til å registrere seg der i stedet – gitt at du har en opt-in-strategi på plass.

Alternativer: Importere WordPress.com-data via WP All Import

En alternativ måte å importere XML- og CSV-filer på er å bruke en plugin som WP All Import. Start installasjonen ved å gå til “All Import” ved installasjon > ‘Ny import’ og velg deretter ‘Last opp en fil’.

I opplastingsvinduet naviger du til mappen der XML / CSV-filene dine er lagret, og fullfør opplastingen. Når du er ferdig, skal de importerte filene dine kunne vises i delen “Administrer importer” i plugin-modulen.

Planlegger du å flytte nettstedet ditt til et selvbasert miljø? For den siste listen over de beste hosting-selskapene for WordPress, kan du se denne guiden. Du kan også sjekke ut vår store liste over webhotellfirmaer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me