Slik installerer du WordPress lokalt på Windows- eller Mac-datamaskiner

Uten tvil er WordPress det mest populære innholdsstyringssystemet for hobbyer og profesjonelle webansvarlige. Det gir 25,4% av alle nettsteder i verden sammen med over 76,5 millioner blogger siden 2004.


På grunn av sin enestående popularitet, tilbyr de fleste webhotellfirmaer 1-klikk WordPress installasjonsapper rett fra kontrollpanelet – slik at brukere kan starte bygging av nettsteder i løpet av få minutter.

Denne prosessen fungerer ved å installere WordPress rett på webserveren din. Og siden det er vert online, kan du få tilgang til dashbordet hvor som helst så lenge du har en internettforbindelse.

Visst er muligheten til å få tilgang til WordPress-siden din fra alle enheter praktisk, men å installere CMS lokalt på datamaskinen din har også noen fordeler:

 1. Nøyaktig hastighetstesting – Testing av nettstedet ditt uten avhengig av internettforbindelse vil hjelpe deg med å skalere det nøyaktig
 2. Personlig sikkerhetskopi – Å designe og utvikle nettstedet ditt lokalt betyr også at du alltid har en personlig sikkerhetskopi klar.
 3. Bedre designprosess – Ved å bruke WordPress offline kan du gjøre designendringer uten å påvirke opplevelsen til live besøkende.

Trenger du hjelp med å sette opp ditt WordPress-nettsted?
WHSR er nå partner med Codeable.io for å hjelpe brukere som trenger profesjonelle WP-utvikling / tilpasningstjenester.

For å få et gratis tilbud, vennligst fyll ut dette forespørselsskjemaet.

Følg instruksjonene nedenfor for å installere WordPress på din Windows- eller Mac-datamaskin:

Installere WordPress på en Windows-PC

For å installere WordPress på en Windows-PC, må du bruke et program som heter WAMP, som kan lastes ned fra deres offesiell nettside.

Vær oppmerksom på at WAMP er tilgjengelig i to versjoner – 64-bit og 32-bit. Gå til Start for å vite hvilken versjon som er kompatibel med PCen din > innstillinger > System > Om (for Windows 10-brukere) eller Start > Kjør, skriv inn “sysdm.cpl” og klikk på “Generelt” -fanen.

os

Det vises et varsel når du klikker på nedlastingsknappen for den aktuelle versjonen. Gå videre og klikk på “Last ned direkte” for å fortsette.

download-direkte

Når nedlastingen er fullført, fortsetter du med installasjonen ved å følge instruksjonene på skjermen. Les alt nøye ettersom WAMP har veldig spesifikke krav for å bli installert riktig. Nedenfor er noen tips:

 1. Kjør installasjonsprogrammet med administratorrettigheter (Høyreklikk > “Kjør som administrator”).
 2. Forsikre deg om at du har de oppdaterte omfordelbare pakkene med VC9, VC10, VC11, VC13 og VC14. Nedlastingslinkene for disse er inkludert i installasjonsprogrammet.
 3. Lukk Skype før du installerer og bruker WampServer.
 4. Deaktiver IIS.
 5. Installer WAMP til rotkatalogen til den primære lokale disken. Installasjonskatalogen skal for eksempel være på “c: \ wamp \” hvis Windows er installert på lokal disk (“C:”).
 6. Ikke glem å krysse av for “Opprett et skrivebordsikon” slik at du enkelt får tilgang til WAMP senere.

Når du blir bedt om å velge standard nettleser, må du huske at du trenger å navigere og finne .exe-filen. En god strategi er å høyreklikke på skrivebordssnarveien til nettleseren din, klikke på “Egenskaper” og gå til “Snarvei” -fanen. .Exe-filens plassering skal være i “Mål” -feltet.

Etter å ha installert og startet WAMP, ser du etter “W” -ikonet i varslingsområdet for oppgavelinjen. Hvis dette ikonet er rødt, betyr det at WAMP-serveren for øyeblikket er frakoblet. Grønn derimot, indikerer at serveren er fullt online. I så fall kan du nå få tilgang til serveren din ved å skrive “localhost” eller 127.0.0.1 i nettleseren. Du kan også la “W” -ikonet klikke og klikke på “Localhost.”

Klikk på “phpMyAdmin” under “Verktøy” på din viktigste WAMP-informasjonsside. Dette lar deg administrere og opprette en database for din offline WordPress-installasjon. Alternativt kan du skrive http://127.0.0.1/phpmyadmin/ i nettleseren.

For å opprette en ny database i phpMyAdmin, gå til “Databaser” fra hovedmenyen. Du kan bruke et hvilket som helst navn du liker, men det er bedre å bruke noe som kan identifiseres som “wordpress-local.” Vær oppmerksom på at databasenavnet ikke er store og små bokstaver.

Installerer WordPress

Neste trinn er å laste ned WordPress fra deres hovednettsted. Husk at nedlastingen er i et komprimert mappeformat. Du trenger bare å trekke ut WordPress-mappen i underkatalogen “WAMP” for www. Hvis du for eksempel installerte WAMP i “C: \ wamp \,”, må du trekke ut WordPress-mappen i katalogen “C: \ wamp \ www \.”

For å laste WordPress, gå til http: // localhost / wordpress /. Først blir du bedt om at du trenger en “wp-config.php” -fil. Bare klikk på “Opprett en konfigurasjonsfil” for å fortsette.

lag-wp-konfig-1

Når du er ferdig, kan du fortsette med installasjonen av WordPress som du ville gjort med en webhotellplattform. Bare husk å bruke “localhost” som databaseverten og bruke riktig databasenavn som du spesifiserte tidligere. Når det gjelder MySQL-brukernavnet ditt, bruk rot og la passordet være tomt.

lag-wp-konfig-3

Installere WordPress på en Mac PC

Til slutt, å installere WordPress på en Mac PC innebærer de samme trinnene. Men i stedet for å bruke WAMP, må du bruke en annen programvare kjent som MAMP. Akkurat som førstnevnte, kan du laste ned dette rett fra deres offesiell nettside.

MAMP

Etter å ha installert MAMP, sørg for å konfigurere appen til å bruke Apache-port 80 og MySQL-port 3306 først. Hvis du gjør det, kan du starte det lokale nettstedet ditt med adressen http: // localhost. Bare gå til Innstillinger > Porter og skriv deretter inn riktige verdier.

MAMP-porter

Bare husk at du trenger å lage en Apache server, så pass på at dette alternativet er uthevet når du oppretter dokumentroten. Du kan deretter kjøre Apache- og MySQL-serverne ved hjelp av hovedappen.

Hvis du vil opprette en ny database med MAMP, klikker du på “Åpne startsiden” og går deretter til “phpMyAdmin.” Derfra kan du følge de samme trinnene fra WAMP-opplæringen som vist ovenfor.

Konklusjon

Å installere og bruke WordPress lokalt har mange fordeler. Bare husk å følge instruksjonene ovenfor veldig forsiktig for å sikre en vellykket installasjon.  

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map