Slik installerer og jobber du med WordPress Multisite Network

WordPress er en populær plattform for alt fra personlige blogger til fullverdige e-handelsbutikker. Den er også utstyrt med verktøyene du trenger for å lage og administrere et flersidet nettverk.


Husk først og fremst at et flersidet nettverk er forskjellig fra å kjøre forskjellige nettsteder med individuelle WordPress-installasjoner. Med et multisite nettverk driver du flere nettsteder fra et enkelt WordPress-dashbord.

Hvis du for eksempel kjører en online publikasjon, kan du bruke multisitefunksjonaliteten forskjellige lag for å administrere bestemte seksjoner som sport, teknologi og virksomhet. Et flerstedsnettverk gir også mening for bedrifter eller blogger som skreddersyr opplevelser i henhold til publikums region eller språk.

Sette opp et flerstedsnettverk

Det første du må gjøre for å konfigurere et flersidet nettverk er å aktivere funksjonen i wp-config.php-filen. Vær oppmerksom på at denne filen kan nås ved å bruke “File Manager” eller en lignende funksjon fra webhotellkontoen din.

For å aktivere flersidede nettverk for WordPress, lim inn følgende kode i wp-config.php-filen:

/ * Multisite * /
define (‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

Gå til Verktøy for å sjekke om du har aktivert multisitfunksjonaliteten > Nettverksoppsett hvis alternativet blir tilgjengelig.

network_setup

Hvis du jobber med et eksisterende WordPress-nettsted, må du deaktivere alle plugins først for å unngå mulige konflikter.

Du kan gjøre dette ved å gå til oversikten > plugins > Installerte plugins, klikk på avmerkingsboksen “Velg alle” (ved siden av ordet “plugin”) og deretter “deaktiver” fra rullegardinmenyen “bulkhandlinger”..

plugins

Installere Multisite

Går til Verktøy > Nettverksoppsett skal få opp siden “Opprett et nettverk av WordPress-nettsteder”. Hvis nettadressen din har “www” prefikset, kan du bli varslet om å endre den. Dette trinnet er ment å forhindre at underdomenekoblinger har “www” -fiksen.

create-a-nettverk-of-wordpress-sider-wordpress

Før du fortsetter med installasjonen, må du angi en nettverkstittel samt en e-postadresse for administrator. Se også etter en advarsel under “Nettverksdetaljer” for å se om du trenger enten underkataloger eller underdomener for nettverket. Denne meldingen vises hvis nettstedet ditt kjører i mer enn en måned. Klikk “Installer” for å fortsette med neste trinn.

Ved å aktivere multisite på en fersk WordPress-installasjon, kan du velge om du vil bruke underdomener eller underkataloger for nettverket ditt. Hvis WordPress din er installert i en annen katalog enn roten til domenet ditt, bør du bruke underkataloger. Ellers bør du bruke underdomener så lenge WordPress-hostingløsningen støtter dem. Husk at du ikke kan endre denne avgjørelsen senere!

Aktivering av nettverket

På dette stadiet blir du bedt om å endre wp-config.php- og .htaccess-filene fra hostingkontoen din. Vær oppmerksom på at du bør kopiere og lime inn eksakte koder vist i dette vinduet. Som et forsiktighetsmål må du lage sikkerhetskopier av de originale wp-config.php- og .htaccess-filene før du fortsetter..

create-a-nettverk-of-wordpress-sider-wordpress

Etter å ha oppdatert filene, kan du oppdatere nettstedet ditt og logge på igjen. Etter dette trinnet har du aktivert det flersidede nettverket!

Legge til nye nettsteder

Etter å ha aktivert ditt multimedia nettverk i WordPress, skal du nå kunne få tilgang til “Mine nettsteder” -menyen fra WordPress-oversikten. Hvis du vil legge til nye nettsteder i nettverket ditt, går du til Mine nettsteder > Nettverksadministrator > nettsteder > Legg til ny.

underdomener

Her kan du spesifisere underdomenet eller underkatalogadressen sammen med nettstedets tittel og administrator-e-post. Når det er opprettet, klikker du på nettstedets navn for å administrere individuell informasjon, brukere, temaer og innstillinger:

  • I Info-fanen kan du oppdatere domenet eller statusen til et bestemt nettsted.
  • I kategorien Brukere kan du se og administrere alle brukerne på et bestemt nettsted. Du kan også gi administratorrettigheter til andre brukere.
  • Akkurat som i en vanlig WordPress-installasjon, kan du installere og aktivere temaer under temaene
  • I Innstillinger-fanen har du så vel som andre nettstedsadministratorer tilgang alle innstillinger – inkludert nettstedets tittel, beskrivelse og tema.

Opprette underdomener fra cPanel

Hvis du opprettet et flersidet nettverk ved hjelp av underdomener, kan du også konfigurere dem fra hostingkontonkontoens cPanel. Bare logg inn ved å bruke legitimasjonen og se etter alternativet “Underdomener” under “Domener” eller en lignende seksjon.

I denne delen kan du velge et navn for nye underdomener, samt finne “Dokumentrot”. Imidlertid oppdager de fleste hostingplattformer automatisk riktig vei for hjemmekatalogen, så du trenger sjelden å endre hva som er i dokumentrotfeltet.

Et siste tips: Bruk en god vert

Siden du kjører to eller flere nettsteder på en enkelt WordPress-installasjon, kan et flersidig nettverk uttømme serverressurser og forårsake treg ytelse. Derfor er det viktig å velge en dyktig webhotelløsning.

I det minste bør du gå til VPS-hosting for å gjøre nettstedet ditt ugjennomtrengelig for bruk av andre nettstedseiere. Du bør også vurdere å bruke en dedikert vert i tilfelle hvert av underdomenene dine får en betydelig mengde trafikk.

Konklusjon

Ved å følge trinnene ovenfor, kan du hjelpe deg med å konfigurere ditt multimedia nettverk riktig. Bare husk at flersidede nettverk håndteres best av et team. Det kan være lurt å administrere brukerne og privilegiene deres før du jobber med designen og funksjonaliteten til hvert nettsted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me