Vänd kommentarer till forumtrådar på WordPress

Varje webbplats som någonsin upprättas har ett mål att få en hög tittare och bygga lojala följare. Läsarna gillar interaktiva webbplatser som håller dem engagerade. En bra diskussion kan hålla intresset för ett ämne eller inlägg uppe och uppmuntra upprepade besök.


En enkel kommentar från en ensam läsare kanske inte är särskilt uppmuntrande. Men om den kommentaren utlöser en diskussion skapar det intresse för inlägget. Diskussioner och forum kan vara ett mycket stimulerande tillvägagångssätt för att bygga en lojal besökarbas och online-gemenskaper.

Många webbplatser kanske inte har en publikstorlek som är tillräckligt stor för att kräva ett forum. Ofta, även om en webbplats får betydande trafik, kanske det inte är för många kommentarer. Men om din webbplats råkar locka ett stort antal läsare som lämnar kommentarer och svar eller öppnar nya ämnen för diskussion, kan ett onlineforum som är länkat till din artikel vara en mycket bra idé.

Det finns ganska många alternativ för öppet källkodsforum, men inte alla kan integreras väl med WordPress. Det är här bbPress, ett open source-plugin som är byggt för WordPress, kan hjälpa. Det är snabbare än de flesta öppen källkodsprogram och är också kompatibelt med många andra plug-in-plugins.

Följ bara de enkla stegen nedan så kommer du att ha ett forum på kort tid alls.

1. Installera bbPress

Det första steget är att installera WordPress bbPress-plugin. Du hittar detta i adminområdet i ditt WordPress.

Följ stigen plugins > Lägg till ny. Sök efter bbPress. En lista med resultat visas. Klicka på bbPress och installera det.

2

Aktivera plugin.

3

Nu bör du se skärmen som visas nedan. I adminområdet i ditt WordPress ser du att 3 objekt har lagts till – Forum, ämnen och svar.

4

2. Skapa ett forum och visa det på din WordPress-webbplats

Nu när du har laddat ner bbPress-plugin och aktiverat det, klicka på Forum > Nytt forum och en skärm som precis som redigeringsskärmen för din WordPress öppnas. Ange en titel i titelraden och skriv in en beskrivning i innehållsområdet och klicka sedan på Publicera.

6 (nytt forum skapat efter att ha klickat på publicera)

sidor > Lägg till ny. Ge sidan en titel. Klistra in följande kortkod på den nya sidan: [bbp-forum-index]. Klicka på Publicera när du har stängt av kommentarer och trackbacks. (se Steg 6 för att stänga av kommentarer och trackbacks).

7C skapar forumsida efter klistra in kortkod och klicka på publicera)

Gå nu till Meny > Utseende, och lägg till den här nya sidan till din navigationsmeny.

8B Lägga till forumsida till menyn

I detta skede visas ditt huvudforumindex som visas nedan när en användare klickar på den här sidan.

8Z forumindex

3. Integrering av WordPress med bbPress

Du är nu redo att öppna ditt forum för nya registreringar. Så gå till inställningar > Allmän och kryssa i rutan mot “Vem som helst kan registrera”.

9

Nästa logiska steg är att skapa en registreringssida för användare. Detta är en nära upprepning av steg 2.

Skapa en ny sida, namnge den Registrera, lägg till kortkod [bbp-register] och klicka sedan på Publicera.
9B (registreringssida, efter att ha klickat på publicera)
Eftersom många användare troligtvis kommer att förlora lösenord, är ett alternativ för återställning av lösenord nödvändigt. Skapa en ny sida, namnge det Glömt lösenord, lägg till kortkod [bbp-lost-pass] och klicka sedan på Publicera.

10A (förlorad PW-sida efter att ha klickat på publicera)

Gå sedan till Utseende > widgets och hitta bbPress-inloggningswidget, klicka på den och dra och släpp den till valfritt widgetområde eller till sidofältet. Ange titeln och URL: erna för sidan med register och lösenord. Spara sedan widgeten.

11A

Nu kommer ett inloggningsformulär att visas i din sidofält, med länkar till registrering och förlorade lösenordssidor. För inloggade användare kommer deras användarnamn och utloggningslänk att visas på platsen för inloggningsformuläret.

4.Hantera foruminställningar i bbPress

För att göra detta behöver du helt enkelt gå till forum > inställningar och justera sedan funktionerna efter din smak.

14
Med hjälp av dessa inställningar kan du styra många funktioner i forumet, till exempel tidsgränsen inom vilken en deltagare kan redigera sitt inlägg efter det har publicerats, efter hur mycket tid ett nytt inlägg kan visas i forumet, markera favoriter och prenumerationer.

5.Förstå användarroller i bbPress

bbPress kommer med 5 användarroller och nivåerna för åtkomst och kontroll som varje roll har är väl definierade.

  • Keymaster: WordPress-administratören eller webbplatsägaren tilldelas automatiskt den högsta rollen som keymaster. Keymaster kan ganska mycket göra allt på forumet – lägg till, ta bort, redigera alla inlägg, ämnen och forum.
  • moderatorer: Personer som nomineras som moderatorer kan moderera forum, ämnen och inlägg med hjälp av moderationsverktyg.
  • Deltagarna: Detta är standardanvändarrollen och deltagarna kan skapa och redigera sina egna ämnen och inlägg. De kan prenumerera och flagga favoriter också.
  • åskådare: Åskådare har endast läsåtkomst till ämnen och inlägg.
  • Blockerad: De kan inte delta i forumet. De kan bara läsa vad som kan ses av allmänheten.

I detta skede är skapandet av forum i bbPress slutfört. Det finns över 100 bbPress-plugins och du kan välja mellan dem för utökade funktioner.

6. Installera bbPress-ämnen

Ladda ner, installera och aktivera bbPress ämnen för WordPress-plugin. (Det har inte uppdaterats på mer än två år, men är fortfarande ett bra plugin.)

Gå sedan till inställningar > Diskussion > bbPress ämnen för standardinställningar för inlägg

19

Välj ett forum där ämnen för dina inlägg skapas. Du kan välja ett befintligt forum eller skapa ett nytt manuellt medan du skriver ett nytt inlägg.

För att skapa ämnen för alla befintliga inlägg i forumen måste du klicka på knappen Använd inställningar på befintliga inlägg.

Du kan välja att kopiera inläggstaggar till ämnen, begränsa antalet svar som visas eller visa en länk i forumet så att deltagarna kan diskutera inlägget i ditt forum.

Om du väljer standardforum skapas automatiskt ett ämne för det inlägg du publicerar. Senaste svar och formulär för svar kommer att visas under inlägg.

18

Om du vill skapa ett ämne för varje inlägg manuellt, i post redigeringsskärm av klicka på Skärmalternativ flyger ner menyn > Diskussionsrutan. Det finns rutor som möjliggör trackbacks och kommentarer. Eftersom du kanske vill använda forum istället för Kommentarer, bör du inaktivera trackbacks och kommentarer om nya ämnen.

För att inaktivera kommentarer om äldre ämnen måste du uppdatera SQL med phpMyAdmin.
21

Forum kommer säkert att bidra till att driva diskussioner och engagemang på din webbplats. Jag hoppas att du har tyckt att tutorialen var till hjälp för att skapa ett forum på din WordPress-webbplats 🙂

Prenumerera på WHSR-bloggen för mer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me