Verhuizen van Joomla naar WordPress

Joomla is een vrij geavanceerd systeem voor inhoudsbeheer. Het is ongetwijfeld een goed systeem, maar veel website-eigenaren die niet zo technisch onderlegd zijn, willen misschien overstappen naar iets dat gemakkelijker is. Wat is een betere optie dan het populaire en eenvoudig te beheren WordPress Content Management System?


Er zijn veel redenen waarom u de overstap naar WordPress wilt maken,

 • WordPress is het populairste contentbeheersysteem, met Joomla op een verre tweede plaats.
 • Het is open source software en heeft een groeiende community die actief bijdraagt. Er is veel gratis software in de vorm van plug-ins en thema’s die gratis beschikbaar zijn en zeer intuïtief te gebruiken zijn.
 • Bijna elke hostingservice biedt een WordPress-installatie met één klik om u op weg te helpen.

Joomla is even rijk aan functies en zeer effectief in het leveren van inhoud via een website, en het heeft een overvloed aan extra software-opties. Het is erg flexibel, maar die flexibiliteit lijkt ten koste te gaan van het gebruiksgemak. WordPress is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken, terwijl Joomla een klein beetje complexer is.

Overstappen van Joomla naar WordPress is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Hiervoor heb je een paar handige plug-ins te danken. En tutorials zoals deze zijn ook nuttig :) Volg gewoon de onderstaande eenvoudige stappen.

 1. Kies een host voor je WordPress-website. Misschien wil je Jerry’s “Top 5 Web Hosting Picks For 2015” eens bekijken. Als u uw nieuwe WordPress-site op dezelfde plaats wilt houden waar uw huidige Joomla zich bevindt, moet u mogelijk een nieuwe directory maken, WordPress in die directory installeren en later domeininstellingen wijzigen om naar de nieuwe directory te verwijzen.

U kunt op dit moment de aangepaste URL voor de WordPress-site instellen. Als dit na de migratie wordt gedaan, is het mogelijk dat interne links niet goed werken en dat de sitenavigatie kan breken.

2. Installeer WordPress. Het installatieproces is intuïtief, maar je kunt wat meer lezen op WordPress.org.

3. Installeer FG Joomla naar WordPress-plug-ins en activeer het.

1

2a

Een gratis versie en een premium-versie (die enkele SEO-functies heeft en het gebruik van add-ons mogelijk maakt) zijn beschikbaar. Deze plug-in migreert categorieën, secties afbeeldingen, media, berichten en tags van Joomla naar WordPress. Het werkt met Joomla versies 1.5 tot en met 3.4 en WordPress 4.3. Het is ook compatibel met installaties op meerdere locaties.

Houd er rekening mee dat plug-ins, thema’s en modules mogelijk niet worden overgedragen, vanwege voor de hand liggende mogelijke complicaties en compatibiliteitsproblemen die uw website naar alle waarschijnlijkheid zullen breken.

Er zijn een paar plug-ins om over te zetten, maar we zullen voor deze tutorial vasthouden aan FG Joomla naar WordPress, omdat het erg populair is met meer dan 10.000 actieve installaties en (welverdiende) een beoordeling van 4,8 van de 5 heeft.

4. Ga nu naar Hulpmiddelen > Importeren. Er verschijnt een lijst met systemen om te importeren.

3a

Klik op Joomla. De onderstaande pagina wordt geopend en u moet de details van uw Joomla-site invullen.

4e

Om de databasegegevens in te vullen, gaat u naar het beheerdersdashboard van uw Joomla-website en vinkt u onder aan Globale configuratie > Tabblad Server. Zorg ervoor dat u de juiste inloggegevens invoert, anders kunnen er verbindingsfouten in de database ontstaan.

Of u kunt configuratie.php openen in uw Joomla-hoofdmap door verbinding te maken met uw website via een FTP-client. Log hiervoor in op het Configuratiescherm en klik op Bestandsbeheer pictogram onder Bestanden. Selecteer openen in het pop-upvenster Web Root, controleren Toon verborgen bestanden en klik Gaan.

Klik op + teken tegen openbare html-map en vervolgens op de map met de Joomla-installatie en zoek het bestand configuration.php. Klik op het bestand en selecteer Code bewerken. Kopieer de database-instellingen vanaf hier.

Enkele dingen om te onthouden:

 • De import gaat mogelijk niet door als uw webhost de optie URL toestaan ​​in php.ini heeft uitgeschakeld.
 • Zorg ervoor dat u op klikt Media-import afdwingen optie, als u mediabestanden wilt importeren.
 • Het is mogelijk dat u een bericht krijgt met de tekst: “Fatale fout: toegestane geheugengrootte van **** bytes uitgeput”. Geen reden voor paniek. U kunt dit oplossen door het PHP-geheugen te vergroten.

Klik ten slotte op Importeer inhoud van Joomla naar WordPress.

4a

Het importeren duurt even, afhankelijk van de hoeveelheid te importeren gegevens. Zodra de import voorbij is, zou u een scherm als dit moeten zien.

Nadat het importproces is voltooid, gaat u naar de Wijzig interne links knop onderaan de Joomla (FG) importeerpagina en klik erop. Hiermee worden alle verbroken interne links hersteld.

4c

De plug-in kan na installatie worden gedeactiveerd.

Nu u uw website in WordPress heeft geïmporteerd, kunt u deze aanpassen met het thema en de plug-ins van uw keuze. En je bent klaar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map