W3 Total Cache Plugin – Utöver allmänna inställningar

I en tidigare artikel betonade vi att det är viktigt att ha en webbplats med snabb laddning och att W3 Total Cache-plugin kan bidra till att minska belastningstiden och generellt påskynda webbplatser. Vi tittade också på de allmänna inställningarna för detta plugin i den artikeln. Låt oss nu titta bortom allmänna inställningar och förstå hur du finjusterar detta plugin för optimal prestanda.


Ett ord om detta plugin innan vi går iväg med de avancerade funktionerna – för att få maximal nytta av W3 Total Cache krävs en del avancerad skriptservering och värdkonfiguration. Men även utan detta kan vi få några bra resultat.

När du har installerat och aktiverat W3 Total Cache-plugin, leta efter Prestanda på instrumentpanelen och klicka på den. Plugin-instrumentets instrumentbräda öppnas och du kan bläddra dit för att få en uppfattning om utbudet av funktioner för detta plugin.

5

De ytterligare funktionerna som finns tillgängliga med Premium Services kan hittas här. Feedback kan gå till plugin-utvecklarna från länken tillbaka under Spread the Word. Statistisk information om webbplatsens prestanda från servervyn kan hittas under New Relic. När du har konfigurerat plugin-programmet visar Google Page Speed-rapporten information om prestandan på din webbplats.

Låt oss nu konfigurera plugin.

Klicka på Prestanda > Allmänna Inställningar.Ta en titt på alternativ som öppnas under Allmänna inställningar. Du kan justera inställningarna under varje alternativ.

5a

1. Förhandsgranskningsläge

För att kolla in effekten av W3 Total Cache-plugin kan du aktivera förhandsgranskningsläget. När detta läge är aktiverat kan bara administratören se effekten av en förändring. När det här läget är inaktiverat kan publiken som tittar också se effekterna av ändringarna som görs av detta plugin.

5b

I bilden ovan är förhandsvisningsläget inaktiverat. Du måste aktivera förhandsgranskningsläget medan du gör ändringar i inställningarna, observera att de har önskad effekt på webbplatsen och sedan inaktivera dem igen efter att du har sparat ändringarna.

2. Sidcache

Varje gång en tittare begär en sida, kommer WordPress åt flera PHP-skript och kör databasfrågor, som alla tar upp serverutrymme och bromsar webbplatsen. När du aktiverar cachning på en sida görs denna process snabbare för upprepade förfrågningar.

7c

Under inställningarna för sidcache måste du också välja metod för sidcache. Valet är beroende av servern som webbplatsen använder. Standardinställningen för detta är Diskförbättrad. Detta är bra för de flesta webbplatser.

5d

Eftersom du måste göra detta val upprepade gånger för alla inställningar, låt oss ta en titt på de andra alternativen förutom Disk Enhanced.

Disk Basic och Disk Enhanced är för delad värd. Du kan välja Disk Enhanced, men om din webbplats saktar ner eller om du tar för mycket serverresurser kan du gå tillbaka till Disk Basic. Eller annars ändra din värdplan eller webbhotell.

Dedikerade / virtuella servrar är en högre ordning av servrar. Dedikerade servrar delas inte med någon annan webbplats eller person, medan virtuella servrar delas av mycket få personer eller webbplatser.

Opcode: Alternativ PHP-caching (APC) – Här cachas PHP-koden med öppen källkod PHP-lösningar.

Opcode: eAccelerator – Detta är en PHP-kodare och lastare.

Opcode: XCache – En mycket snabb och stabil opcode-cache. Det stöds fullt ut av Windows och Linux.

Opcode: WinCache – En öppen källkod PHP-lösning uteslutande för Windows.

Flera servrar: Memecached – Om en webbplats stöds av mer än en server bör alternativet memecached kontrolleras.

3. Förminska

Koden innehåller saker som kommentarer, nya radtecken och tomma mellanslag som blåser upp storleken på koden. Minifiering tar bort uppsägningskoden. HTML, Java och CSS-skript är de skyldiga här och minifiering av dessa kommer att förbättra hastigheten märkbart.

Du måste också välja alternativ under HTML Minifier, JS Minifier och CSS Minifier. Standardalternativen fungerar bra, men i händelse av konflikter kan du välja de andra alternativen och se vilka som fungerar för dig. Om problemen förblir olösta kan du också inaktivera minifieringsalternativet. Detta kommer ofta att vara fallet när Lite Speed ​​är installerat.

8a

Du måste välja Minify cache-metoden baserat på förklaringen i (2) ovan. Det rekommenderade alternativet här är Disk.

8b

4. Databascache och objektcache

9

Att aktivera alternativet för databascache innebär att du cachar SQL-frågorna. Att hitta en sida på servern innebär sökning i en mycket stor databas. Caching minskar tiden för denna sökning, men det förbrukar serverresurser. Så på en delad server kan det faktiskt minska hastigheten. Sättet att göra det skulle vara att aktivera databascachen och sedan analysera webbplatsens hastighet. Om det leder till en avmattning kan det vara ett bättre alternativ att inaktivera det. Det här alternativet fungerar bäst på en dedikerad eller virtuell server.

9a

Aktivera objekt cache hjälper till att minska processtiden för vissa operationer. Det rekommenderas endast för dedikerad eller virtuell server.

9b

5. Webbläsarcache och nätverk för leverans av innehåll

Webbläsarens cache är ett mycket viktigt alternativ och måste alltid vara aktiverat, oavsett värdmetod du använder. Den här inställningen använder cachen i besökarens webbläsare för att minska serverbelastningen och responstiden. Rubriker läggs till och HTML-komprimering är möjlig. När en sida begärs för en andra gång förbättras responstiden dramatiskt.

10

Ibland lagras innehåll på ett antal servrar över hela världen. Ett innehållsleveransnätverk leder besökaren till den geografiska servern närmast honom. Om du inte använder ett innehållsleveransnätverk kan du avaktivera det här alternativet.

8. Reverse Proxy

11

Med omvänd proxy cachas dina statiska filer till olika servrar över hela världen och kan nås via ett moln av en besökare. Det är bättre att inte aktivera detta för WordPress-webbplatser

9. Övervakning

12

Du bör endast aktivera övervakning om du vill ha detaljerad statistik över din webbplats och serverprestanda och om du är bekant med New Relic.

10. Diverse

13

Förvärva en API-nyckel genom att följa länken nedanför fältet och ange den sedan i fältet Page Speed ​​API Key. De andra alternativen är endast för avancerade användare.

11. Felsökning och import och exportinställningar.

Debug ger detaljerad information om varje cache och kan ses offentligt i sidans källkod. Detta hjälper dig att ta reda på vad som fungerar och vad som inte är det. Aktivera endast när det krävs och inaktivera strax efter.

14

Alla inställningar kan exporteras och importeras därefter till samma webbplats eller en annan plats och fungerar som en bra säkerhetskopia.

En viktig faktor för framgångsrik användning av detta plugin är värdleverantörens programvaru- och konfigurationsbegränsningar. Om din värdmiljö inte är lämplig, eller om konfigurationsalternativen visar sig för mycket för dig, kanske du vill återgå till den enklare W3 Super Cache eftersom de flesta servrar kan fungera optimalt med detta plugin på en mycket grundläggande installation.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me