Лака формула која ће вам помоћи да што брже напишете одличну објаву на блогу

Према ВордПресс-у, од 14. марта 2014. године широм света је било 76,774,818 ВордПресс сајтова. Поред тих блогова, постоје и они који бораве на различитим платформама или хост рјешења попут Блоггер.цом. Важније од тога како могу постојати блогови, јесте колико људи чита те блогове.


У истом извештају, ВордПресс наводи да:

„Готово 409 милиона људи погледајте више од 13,1 милијарди страница сваког месеца.

вордпресс статсСнимак екрана са ВордПресс.цом

Са таквим бројевима требало би бити једноставно привући читатеље на свој сопствени блог, зар не?

Међутим, постоји неколико ствари које морате да урадите како бисте привукли те читатеље, а једна од тих ствари је да обезбедите редован садржај. Ако читалац зна да сваки дан може рачунати на нови чланак са ваше веб локације, онда је вероватније да ће сваки дан посетити вашу страницу.

То је ситуација за улов 22

Проблем настаје код заузетих власника веб локација, који често раде на више веб локација, покушавајући да задрже посао, а можда чак раде и посао изван себе и подижу породицу. То не оставља пуно времена за писање блогова. То је ситуација за улов 22.

Више блогова = више читалаца
Више читалаца = мање времена
Мање времена = мање блогова

Блогирање се развило и тако морају да буду и блогери

рачунар са руком која улази / излазиФотографска вредност: ~ Афродита

Блогање је прво постало популарно 90-их. Студенти, маме и свакодневни људи почели су с блоговима о свему, од испробавања рецепата у књизи до начина како нахранити породицу испод 50 долара недељно. Као и код већине ствари везаних за Интернет, ако је то добра идеја, он се шири и шири и претвара се у нешто ново и узбудљивије. У посљедње двије деценије, блогање се мало промијенило.

Данас се блогање сматра потребом већине предузећа и начин да се досегне читаоце и купце. Уз толико конкуренције и толико блогова вани, важније је него икад да блогери имају јединствену нишу и јак глас. Свако може написати чланак и преварити га на блогу, али да ли ће тај пост бити читљив, благовремен и користан читаоцима? Да ли то прелази било где други чланци?

Блогери се морају развијати пружајући одличан садржај, садржај који није другдје нађен и пружајући га брзо и редовно. Ово изгледа попут застрашујућег задатка, али имати шаблон за писање из којег може помоћи. Доња формула је она коју можете копирати и проследити на своју ВордПресс контролну таблу и из ње написати брзи пост. Међутим, разбићу и сваки елемент да бих вам помогао да не само брзо пишете, већ и ефикасно пишете тако да ваши читаоци не само да воле ваше чланке, већ и желе да их поделите са другима.

Према истраживању Тхинк Маркетинг ИК Блог-а, предузећа која блог могу да виде 126% више генерације олова него предузећа која то не чине. Додајте то статистици коју је Цонтент Плус открио, а која показује да се 60% људи осећа позитивније према послу након што прочита јединствени садржај на веб локацији тог предузећа и заиста немате много избора него да ускочите у блогерску игру ако желите ваше пословање из мрежних извора расте.

Предлога блога

 • Одличан наслов
  • Хватање пажње
  • Добар СЕО
  • Акционе речи
 • Увод
  • Прикачите читач привлачним отварањем
  • Резимирајте зашто покривате ову тему и представите је читаоцу
  • Реците шта ћете покрити у овом чланку
 • Одељак два вашег поста
  • Статистика
  • Шта су други урадили
 • Трећи део вашег поста
  • Алати и технике за помоћ читаоцу (као што је овај образац, инфографика итд.)
  • Ово би требало да иде изнад онога што неко други тамо нуди
 • Закључак
  • Оставите читатеља са завршном мисли
  • Могући позив на акцију (ЦТА)
  • Могући теасер за следећи чланак

Разбијање делова предлога

Одличан наслов

ажурирање блогаФотограф: Ранди Стеварт 

Ваш је наслов један од најважнијих дијелова вашег блога. Ако требате да потрошите мало више времена на нешто, стварање јединственог наслова је добро место за то време. Међутим, чак и када су у питању сјајни наслови, постоје неки савети који ће вам помоћи да смислите привлачан, а да притом потпуно не измислите точак..

Јерри Лов писао је о насловима које су створили други блогери на А-Листи. Он даје 35 примјера одличних наслова који привлаче пажњу читалаца. Неке речи које могу завести читатеља да посети вашу веб локацију и прочита ваш чланак укључује:

 • Топ 10 начина (или користите други број) за ______________ (попуните празно са својом темом)
 • Лакши план за ______________ (попуните празно са својом темом)
 • Не правите грешку од ______________ (попуните празно са својом темом)
 • Напријед до ______________ (попуните празно са својом темом)
 • Како да добијете више ______________ (попуните празно са својом темом)

Идеш. Желите завести читатеља. Имате око три секунде да привучете њену пажњу међу милионима других блогова. Ваш се наслов заиста броји.

Ваш увод

Увод је ваша шанса да увучете читаоца у пост. Почните с куком за отварање. То је оно што „кука“ вашег читатеља у жељи да прочита остатак чланка. Желите да он осећа да не може да се удаљи од онога што пишете, јер нешто је иза угла.

На уводној линији су написане књиге. Ако проучите шта је вани, видећете на шта мислим. Новеле, чланци, комади из новина … сви имају куке за отварање. Много је начина на које можете привући читаочево интересовање.

 • Занимљив цитат
 • Запањујућа статистика (тако сам отворио овај конкретни чланак)
 • Чињеница коју читалац можда не зна
 • Хумор
 • Питање због којег читалац размишља или преиспитује ствари

У почетку вам може бити изазов пронаћи нешто што привуче читаоца, али што више вежбате, биће вам лакше да напишете уводну линију која блиста.

Увод такође треба да информише читаоца о томе шта ћете обухватити у овом делу. Не заборавите да је желите навести да прочита остатак, па јој дајте дирљиво. На пример: У овом чланку ћете научити како писати пост на блогу из једноставне формуле која ће вам уштедјети време и труд.

Одељак 2 Ваше поште

статистикаФото: Кентеегардин

Сада је време да се упустите у то истраживање или посебна знања која можете да понудите читаоцима. Ако пишете о томе како да одаберете прави голф клуб и имате професионалног играча у својој листи пријатеља, можда ћете од њега добити неколико савета и додати их у овај одељак.

Ако немате јединствено знање, већ једноставно добро знате тему, можете дати неке статистике и чињенице, а затим их анализирати. Нико други на свету не гледа ствари баш као и ви. Нико није имао ваша искуства или “говори” истим тоном као и ви. Нека ово заблиста у вашем писању. Не плашите се да се нађете лично са својим читаоцима и делите информације о том времену да је ваш отац покушао да преуреди кухињу и умало је разнио кућу јер је заборавио да искључи гасовод. Читаоци, посебно читаоци блогова, воле лични додир. То је оно што чини блогање толико интригантно за нас. То је начин да се повежете на другом нивоу са људима широм света.

Одељак 3 ваше поште

У овом одељку требате понудити читаоцу неке посебне алате или информације. То би могло бити једноставно попут шаблона и затим објаснити како се користи тај предложак као што сам учинио у овом чланку. То би такође могло бити:

 • Уграђени видео
 • Инфографска
 • Графикони
 • Фотографије
 • Столови
 • Писмена упутства

Такође, иако ја то називам „Одељак 3“, ако вам треба више простора, можете сигурно претворити тај део у неколико различитих одељка или пододсека. Иако сте у журби да своје постове напишете и желите да уштедите време, такође желите да детаљно обрадите тему. Будите сигурни да сте прекрили сваки угао. Брзо претражите Гоогле да бисте видели да ли друге веб локације покривају исту тему и схватите шта можете понудити више него што нуде.

Ваш закључак

блоггинг голдФотограф: Крис Олин

Ваш закључак је последња прилика коју морате да разговарате са својим читатељем. Хоћеш да се оно што си рекао држи до ње. Нека предузећа користе ово подручје као позив на акцију (ЦТА). На примјер, могли би споменути да ако је читатељу потребна додатна помоћ у вези с преправкама кухиња, на располагању ће вам бити бесплатна савјетовања кликом на дугме десно. Иако ово може бити ефикасно, читаоци су паметни. Знају да их позивате на акцију и покушавају да им нешто продају.

Имајући то на уму, не бојте се понекад само завршити тему и охрабрити читаоца да крене напријед са својим плановима обнове (или шта год о тој теми пишете). Прије сам имао поруке читалаца да ми захвале што нисам увијек покушавао да им нешто продам или гурнем ствари до грла. Ово може изградити поверење током времена код читалаца. Да, ЦТА је понекад врло ефикасан. Мој савет је да га промените. Користите ЦТА понекад, а други пут само замотајте чланак и пустите читатеља да одлучи да ли жели нешто да предузме. Дугме са десне стране ће и даље бити тамо. Једноставно га нећете оштро промовисати.

Блог брже, али не слабије

Вријеме је фактор за сваког власника предузећа / блогера напољу. Иако вам горњи образац може помоћи да планирате своје постове и пратите вас тако што ћете осигурати да покривате све важне тачке, он не би требао бити замјена за чврсту копију за вашу веб локацију.

Гоогле уврштава квалитет у рангирање ваше веб локације, тако да изношење информација без подупирања чињеница или јединствених детаља дугорочно штети вашем блогу. Блог брзи, блог паметни, квалитет блога.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map