Нека вас читаоци занимају кукама и вешалицама

кукајући своје читаоце


Све више и више продавача се фокусира на јединствени садржај за промоцију својих веб локација. Извештај маркетинга друштвених медија Екаминер за 2014. годину показује да 58% маркетиншких стручњака сматра да је оригинални писани садржај кључан за њихове маркетиншке напоре на друштвеним медијима. Додајте те статистике чињеници да рангирање претраживача, ангажовање посетилаца и учесталост посета све узимају у обзир да ли ваша веб локација производи оригинални садржај или не.

Међутим, писање свих тих садржаја може бити изазов у ​​најбољим данима. А ако садржај није узбудљив, посетиоци се неће дружити да заврше више од две реченице. Срећом, постоје неки принципи писања вековних веб страница које власници веб локација могу користити да повежу читаоце и остану да читају. Без обзира да ли сте ви онај који пише садржај за своју веб страницу или сте прерасли у величину да можете да запослите друге писце, треба инсистирати на кукама и вешалицама у сваком комаду писања који се појављује на вашој веб локацији..

Читачи куке

Можда сте чули термин „прикачити читаоца“ пре из часов енглеске књижевности или док сте читали о томе како писати путем интернета. Међутим, знати шта овај израз значи и знати како га додати у своје писање две су различите ствари.

Шта је кука?

„Кука“ је једноставно уређај који се користи да привуче читач и натера га да жели да чита даље. То ћете видети коришћено у романима, кратким причама и чланцима свих врста. То је ваша привлачна линија отварања. То може бити о било чему, све док је занимљиво, јединствено и чини читаоца помало радозналим. Ово је врста занимљивог читања од које не можете скренути поглед. Неко може да зове ваше име, а ви их чак ни не чујете, јер сте заокупљени читањем чланка који вас је закачио и намотао у.

Методе кукања

Постоји много различитих врста кука, али неке од најчешћих укључују:

 • Дељење посебно занимљиве чињенице.
 • Користећи статистику или информације из извора.
 • Употреба цитата који се повезује са вашом темом. Можете користити цитат познате особе или цитате из извора који интервјуишете.
 • Сликање слике за читаоца која је жива и лична.
 • Постављајући читаоцу питање на које заиста жели одговор.
 • Шокира читаоца.
 • Насмејава читаоца.

Примери куке

Један од најбољих начина да научите како да напишете одличну уводну куку је проучавање онога што су написали други људи.

Сви то раде 

Чини се да сви ових дана имају блог – у ствари, од јуна 2014. године, само на ВордПресс.цом објављено је више од 42,5 милиона блогова. – Добро до одлично: Како направити добар блог блог Одличан, Јерри Лов, ВХСР

У горњем примјеру, писац користи статистику да би привукао читаоца. Такође користи и методу „сви то раде“.

Повуци

Људи који купују за свог првог веб домаћина несумњиво су нападнути бљештавим понудама и необјашњивим функцијама од мноштва пружатеља услуга – сортирање свих опција и услова може бити неодољиво, а без обзира на фрустрацију. – Не купујте хостинг прије него што дебитирате ових 5 митова о домаћинима од Јерри Лов-а, ВХСР

Писац наводи занимљиву чињеницу која привлачи читаоца. Поред тога, читалац се може односити на оно што говори, јер смо се сви морали позабавити тим опцијама и необичним понудама.

Питање

Јесте ли знали да вас својим промоцијама на друштвеним мрежама могу натерати људи да вас апсолутно не воле? – Зашто људи мрзе промоције на друштвеним медијима и како можете успешно промовисати Лори Соард, ВХСР

У горњем примјеру користим питање које је занимљиво покушати увући читаоца у чланак. Иако људи који су већ свјесни да већина мрзи промоције на друштвеним медијима, читалац ће се надати да ће добити статистику и сазнати како се борити против тога.

Сликање слике

Када ветар завија онако како је вероватно касније у Краљевском Ливерпулу, ако не будете могли да спустите лет по лопти, имаћете проблема. – Савет недеље: Научите да спустите лет лоптом, Голф Цханнел Дигитал

У овом примеру читалац слика занимљиву слику за читаоца. Скоро да се чује како ветар завија. Истовремено, он нуди решење (спуштање лета лоптом) и неизговорено обећање да ће вам дати савет како да то постигнете.

копирање писања узорака

Неизговорено обећање у решавању проблема

Куповина намештаја може бити тако забавна, али та се претрага прегледа може брзо погоршати ако немате јаку представу шта желите. – 3 питања на која треба одговорити приликом куповине трпезаријских столова компаније Салли Паинтер, Десигн Цапсуле

У овом примеру, читалац наводи чињеницу да вас привуче. Поново користи неизречено обећање да ће решити ваше проблеме око куповине за вас..

Као што видите, постоји много начина како да зграбите читаоца и натерате је да жели да чита више.

Имајте на уму да имате око три секунде да привучете читаочево интересовање. Данашња просечна особа изузетно је заузета. Он може имати посла, породицу, тренирати софтбол екипу ноћу, старије родитеље којима је потребна брига, проширену породицу која би волела да га повремено виде и пријатеље који би били у току. Поврх свега, ако има хоби који га може одвући и од читања вашег блога. Зато је толико битно да већ од првог реда закачите свог читатеља и ангажирате га у вашем посту на блогу. У супротном, ризикујете да га изгубите због бројних такмичарских активности које су му доступне и на мрежи и ван ње.

Дружење за следећи чланак

ЧитањеФото: педросимоес7

Чак и ако успете да прикачите своју читачицу, задржавање њене пажње може бити тешко. Она можда не спрема вашу веб локацију или се сећа да је тамо заиста уживала у чланку. Морате учинити све што је у њеној моћи да се заустави или врати, посебно ако радите на низу чланака о одређеној теми. Срећом, можете узети страницу из приручника писаца романа и објесити је на читаоца.

Шта је вешалица?

Новопечени писци дуго су користили вешалице на крају поглавља да би читаоца ангажовали и желе да знају шта се дешава у следећем поглављу. Ово чини књигу окретањем странице. Читалац ће тада рећи својим пријатељима да књигу једноставно не може одложити. Оно што можда није схватила је да је читалац тај осећај створио у себи помоћу намештаја.

Вјешалица је у суштини обећање о томе шта следи. Читаоцу се често поставља питање. У једном од својих романа завршавам поглавље са:

Оно што је рекла или није рекла може значити разлику између живота и смрти.

Читалац остаје да се пита шта ће хероина рећи. Хоће ли говорити истину и преузети ли посљедице или ће бити варљива да спаси властити живот? Ово је неизговорено питање за које се надам да читалац жели да зна одговор и тако ће окренути страницу и наставити да чита.

Чланци за ваш блог на исти су начин. Ако се ради о серији, желите да читалац прочита следећу у низу, тако да би требало да завршите на питању и обавестите читаоца да на то питање одговори следећим чланком у низу.

Ако чланак није серија, додајте функције које нуде сличне чланке које читалац може да прочита како би одговорио на евентуална додатна питања. Додавање једноставне функције која истиче сличне или сродне чланке је облик обешалице и отићи ће дуго до читалаца који висе око ваше веб локације и настављају да уче од вас.

Примери вешалица

Баш као и код кука, постоји много различитих начина на које можете подстаћи читаоце да се држе око или се враћају ради више читања. Изабрао сам неколико примера за вас како бисте вам дали идеју, али будите креативни како бисте натерали читаоце да се врате за више.

У уторак ћу наћи неке књиге које су самоувереније. – Стварно добре књиге, део И, Давид Броокс, Нев Иорк Тимес

Писац овог чланка обећава да ће вам у уторак донети одређену врсту књиге. Ово обећање о будућој награди подстаћи ће читаоца да се врати по још.

Имате неопходан савет за СЕО? Молимо вас да то поделите у даљем тексту – уз стално променљива правила СЕО-а, сви смо заједно у овоме. – СЕО 101 за блогере који први пут објављују Јерри Лов, ВХСР

Јерри Лов, ВХСР, користи ангажман како би задржао читатеље. Уместо да напише други део овог чланка, он подстиче читаоце да се ангажују и деле своје савете. Ово такође омогућава да читаоци ступају у интеракцију једни са другима, што може да их задржи на вашој веб локацији.

Чак и тада, док је лежао у мраку слушајући какофонију гласова око себе, Мајкл је осећао да ће га једног дана осветити. Једноставно није знао како или када ће тај дан доћи. – Памела Цоллофф, Тексас, Монтхли

Госпођа Цоллофф користи обећање о будућности освете за овог човека да охрабри читаоца да пређе на други део.

Истражићемо ову причу, која сада улази у своју фазу завршне игре, у ИИ делу. – Предузетници су нова радна снага: И део Венкатесх Раоа, Форбес

Господин Рао једноставно каже да има још тога. Ово је једноставан приступ, али делује ефикасно када сте читатеља већ ангажовали одличним садржајем као што то ради писац.

Гоод Вритинг

Нема количине промоције или понуда које можете искористити за своју веб страницу која ће икада дочарати добро писање и редован садржај. Мало је смисла у стварању базе обожаватеља ако их једноставно поново изгубите јер им не дајете књижевно месо да жвачу о својој теми по избору. Коришћење кука и вешалица чуваће читатеље на вашој веб локацији и враћати их још за више, али такође ћете морати да будете сигурни да сав садржај у средини прати принципе доброг писања..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map