Шта можете научити из Вампирских дневника о одржавању ангажмана читалаца

Ако сте обожаватељ Вампирских дневника, онда разумете заплетене преокрете који су направили сценаристе из ове серије који су фанове држали на ивици њихових седишта. Пуно је трикова које ови писци користе да бисте могли да ставите у своје блогање и да своје читаоце ангажујете из недеље у недељу, из месеца у месец и из године у годину.


„Овом граду треба мало буђења, зар не?“ – Дамон Салваторе, 1. сезона, епизода 02

За случај да нисте видели Вампире Дневнике, прича је о младој девојци која упознаје вампира (звучи познато), али тада она упознаје његовог брата и тако започиње љубавни троугао. Међутим, прича укључује мноштво других заокрета, укључујући доппелгангере, вјештице, духове, вукодлаке и све друге друге магичне квалитете који се некако сви окрећу и окрећу и спајају у причу која одржава интересовање гледатеља / читатеља..

Ваш позив за буђење

Је ли ваш блог мало, па, досадан? Један од начина да лако сазнате да ли сте читатеље ангажовани је гледање стопе напуштања почетне странице. Те информације можете пронаћи преко Гоогле аналитике. На пример, да ли посетиоци долазе на вашу веб локацију, остају само делић секунде и одскачу?

Према чланку Тонија Хаилеа о Тимеу, имате највише 15 секунди да привучете пажњу читалаца и задржите га.

У епизоди „Вампирски дневници“ под називом „Ноћ комете“ (сезона 1) на сцени је мушкарац и жена који кампују у шуми. Стравична магла их одмах окружује и отварајући дијалог је жена која каже: „Јесте ли чули?“

Наравно, писци имају нашу пажњу. Ко би могао да помогне, али да настави читање / гледање с таквим отвором?
Јесу ли ваши отвори привлачни? Од виталног је значаја да читаоци буду заинтересовани за куке и вешалице током целог писања. Погледајте чланак Јерри Лов-а Написати наслове попут Бриана Цларка, Неила Патела и Јон Морров-а: 35 Узорака наслова са блогера са А-листе.

Заплет!

Дневници вампира познати су по заплетима. Сјајан заплет плоче не само да мења игру, већ има савршеног смисла за гледаоца / читаоца. Опрез! У случају да нисте видели све епизоде, пред вама је спојлер, па прескочите следећи одломак ако не желите да знате шта се још догађа.

Спојлер: Од Катхерине која није у гробу, до Бонние лажирајући своју смрт, до Елене која се претвара у вампира, представа је испуњена вијком након окрета. Вероватно један од највећих заокрета свих времена је крај шесте сезоне када Каи стави Елену у дубок, успаван сан лепоте из које се неће пробудити све док Бонние не умре. Разговарајте о својој крајњој освети. Управо је раздвојио Елену и Дејмона (поново) и повриједио Бонние у процесу јер никад више неће видјети Елену (Или ће? Можда се још један заплет окрене?).

Заплет на парцели захтијева гледање теме на заиста јединствен и другачији начин. Они још увек морају да имају смисла читаоцу и да буду нешто што би се могло догодити у свету који је успостављен. Међутим, циљ је изненадити читаоца.

За блог, постоји неколико начина на које можете изненадити и одушевити своје читаоце и тако убацити у својеврсне „заплете“. Међутим, имајте на уму да ваш окрет мора имати смисла. Не можете водити блог о коњима и одједном понудите нешто о савјетима о шминкању.

 • Дајте слободан.
 • Понудите неочекивани попуст.
 • Позовите гостујућег говорника да разговара путем интернета.
 • Понудите радионицу или телеконференцију.
 • Понудите видео који приказује како нешто учинити.
 • Купите дрону и снимајте фотографије из другог угла и пренесите их.
 • Позовите госта блоггера на своју веб локацију.
 • Додајте поп-уп за свако толико гостију, дајући им бесплатан доручак.
 • Пошаљите личну белешку својим најбољим купцима.

Ликови

Један од главних разлога због којег људи стално гледају Дневнике вампира, а то је у седмој сезони због ликова. Гледаоци су се упознали и воле те ликове.

 • Ликови имају дубину. Када је Дејмон повређен, играће напоље. Кад је Степхан повређен, он ће помирити, али на крају ће одскочити. Царолине је добра девојка. Елена је спунки.
 • Знамо шта их је повредило. Елена је изгубила родитеље и кривила себе, итд.
 • Знамо њихове ствари. Дамон је саркастичан и нас насмијава. Елена ће учинити све за оне које воли. Царолине жели да ствари буду савршене.

Како се ово преводи на ваш блог? Ваши читаоци морају да вас упознају на личном нивоу. Или, ако имате тим, они морају да знају ваше писце. То укључује неколико елемената:

 • Фотографије ваших писаца и вас.
 • Биографије које деле мало о свакој од њих.
 • Јединствен глас. Најбољи писци имају јак глас који лако препознајете. Њихов рад је прилично доследан без обзира о којим темама пишу.
 • Ваши писци понекад морају бити лични. Академици ће вам рећи да никада не користите „ви“ у свом писању. Ипак, ако желите да ваше писање на блогу изгледа лично, важно је да разговарате са читаоцима. У ствари, рекао бих да је много важније бити личан него бити тачан.
 • Дељење искустава. Важно је да сте ви и ваши писци вољни да делите где нису успели и где су успели, тако да читаоци знају да могу да верују саветима који добијају..

Не допустите да ваш блог избаци живот из вас

Писци блогова (и сценаристи) могу потрошити толико времена стварајући садржај да се почну осећати изгорели. Ако ћете дан за даном проводити испред рачунара без паузе, вероватно ћете започети борбу да смислите нешто занимљиво о чему ћете писати.

Ако се нађете испред тастатуре и не можете ништа да куцате, време је да добро напуните креативу. Јулиа Цамерон говори о томе како добро напуните вашу креативу у својој књизи „Умјетнички пут“. Од виталног је значаја да креативни људи проведу неко време радећи друге активности како не би били блокирани.

Шетајте, посетите музеј или можда проведите мало времена са Ианом Сомерхалдер-ом (Дамон) гледајући најновију епизоду Вампирских дневника. Изненадит ћете се колико брзо можете пронаћи инспирацију за своје писање и посао.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me