10 resurse pentru găsirea lucrărilor de scriere independentă

În aproximativ 10 ani de blogging și scriere profesionistă, am învățat câteva sfaturi despre scrierea independentă. Astăzi, voi răspunde la unele dintre cele mai mari întrebări din partea scriitorilor independenți aspiranți și voi împărtăși câteva locuri de top pentru a găsi lucrări de scriere independentă..


Înainte de a te angaja în activitatea de scriere independentă, iată câteva aspecte care trebuie luate în considerare:

Ce fel de lucru scris?

În primul rând, trebuie să determinați ce fel de muncă doriți.

Dacă sunteți blogger, există o mulțime de locuri de muncă de blog și fantome (adică blogging fără credit pentru numele dvs.).

Cu toate acestea, s-ar putea să vă simțiți pregătiți să ieșiți din acea cutie și să ambasadați marca, să scrieți descrieri ale produselor sau să redactați. Veți avea nevoie de experiență în orice zonă intrați, așa că, dacă aveți, adăugați-o la CV-ul dvs. Dacă cunoașteți contactele strânse în aceste câmpuri, luați în considerare oferirea serviciilor dvs. cu costuri limitate sau mici, o dată sau de două ori, pentru a vă uda picioarele. Nu sfătuiesc să vă obișnuiți cu acest lucru, dar asistarea companiilor și a mărcilor este întotdeauna benefică.

Ce plătesc?

Plata pentru scris variază foarte mult. Unele concerte plătesc după cuvânt, altele oferă taxe forfetare.

Deoarece concurența este rigidă, noii pot crede că nu pot scrie pentru nimic mai mult decât câțiva dolari.

Primul meu concert a plătit 0,05 USD pe cuvânt, ceea ce nu este minunat, dar este mult mai mult de 5 USD pentru 500 de cuvinte.

Un alt lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este faptul că unele site-uri plătesc cota de venit mai degrabă decât un număr de cuvinte – adică obțineți o parte din publicitate. Alte site-uri oferă voturi pentru cititor sau bonusuri de cantitate, în timp ce plata regulată este destul de mică sau inexistentă.

Bazat pe studiul lui Jerry despre primii 100 de scriitori independenți de la UpWork, taxele de scriere sunt în medie la 29,29 USD / oră, cu cel mai mare la 200 $ / oră și 30 $ / oră ca mediană..

Deși câștigați câțiva dolari pentru o postare s-ar putea simți grozav chiar acum, pe parcurs va părea că ați făcut multă muncă pentru aproape nimic în schimb.

Sfat Pro: Nu scrie niciodată gratuit (sau ieftin)!

S-ar putea să fiți un începător care încearcă doar să intre în scena independentă, dar asta nu înseamnă că scrii gratuit sau cu prețuri ieftine.

Aceasta este o practică proastă. Veți întâlni mulți clienți din portalurile de locuri de muncă și chiar și pe Facebook care v-ar cere să scrieți probe gratuite. Respinge-l.

– Pardeep Goyal, Cum să câștigi bani ca scriitor independent

A funcționat pentru mine o perioadă scurtă de timp, dar dacă nu vă simțiți confortabil să începeți cu un salariu atât de scăzut, oferiți în schimb postării oaspeților despre un subiect de care sunteți pasionat și cunoscător. Contribuind la ceva care te interesează te va motiva să scrii bine și îți poate stabili reputația. În caz contrar, nu puteți garanta că valoarea veniturilor pe care le primiți va merita timpul și efortul dvs. și puteți fi tentat să scrieți o piesă de calitate inferioară.

Payscale - Salariu pentru scriitor de conținutSalariul scriitorilor din Statele Unite (iunie 2019). Scriitorii din S.U.A. realizează, în medie, 44.366 USD conform sondajului Pay Scale (Salariul mediu a crescut față de 2017 – 42.042 USD).

Unde să publicați postările dvs. de eșantion

Dacă nu aveți un site web sau blogul dvs. este prea personal, veți avea nevoie de un portofoliu de scrieri online.

Majoritatea anunțurilor de locuri de muncă vor solicita eșantioane de scriere – ceea ce vă permite să obțineți un concert decent fără prea multă experiență. Puteți crea cu ușurință un site web urmând aceste instrucțiuni; sau accesați Clippings.Me pentru a încărca mostrele de scriere. Clippings.Me este un profesionist, șlefuit și vizat pentru scriitori. Puteți încărca gratuit clipuri nelimitate.

Unde să găsești locuri de muncă de scriere independentă?

În 2008, am deținut primul meu loc de muncă de blogger după câteva luni de aplicare pe unele dintre site-urile enumerate mai jos.

Nu am avut experiență plătită în prealabil, dar aveam deja un istoric de blogger în acea nișă, SEO și experiență web design.

Nu uitați să aplicați la orice job de pe aceste planșe în același mod în care v-ați aplica la orice alt loc de muncă: scrieți o scrisoare de întâmpinare eficientă care se concentrează pe potențialul client, încărcați un CV profesional și trimiteți mostre de scriere personalizate.

1. Consiliul de muncă Problogger

Consiliul de muncă ProbloggerConsiliul de muncă Problogger

Adus de tine de oamenii de încredere de la ProBlogger, acest consiliu listează în principal lucrările de blogging și tocmai de aceea este prima sursă la care merg. În plus, multe dintre reclamele de aici sunt destul de cuprinzătoare pentru a vă spune exact ceea ce aveți nevoie de parametri înțelepți din experiență și plată. Locurile de muncă sunt defalcate pe poziții din rețeaua de blog față de ofertele de angajare ale companiilor. Oferă o mulțime de sfaturi de blog pe site-ul principal.

Accesați FreelanceWritingGigs.com

3. Media Bistro

media bistroConsiliul de muncă Media Bistro

Acest consiliu este destinat în principal pentru activitatea locală în mass-media, așa că dacă locuiți în apropierea unui oraș important sau a unei zone pe care o acoperă, veți dori să consultați regulat aceste liste de locuri de muncă.

De asemenea, au un loc de muncă independent și de la distanță, deși multe dintre acestea sunt programe cu normă întreagă în toate domeniile mass-media. Acesta este un loc convenabil pentru a căuta locuri de muncă în funcție de locație. Acest site oferă, de asemenea, cele mai noi știri despre mass-media și o serie de opțiuni de instruire plătite.

Vizitați Locuri de muncă în jurnalism

5. Lista dvs. de craci locale

Craigslist - Găsiți locurile de muncă pentru scriitori independenți localiCraigslist

Fiți foarte precaut cu acesta, dar puteți găsi lucrări locale și, eventual, de la distanță, pe acest site.

Adesea ProBlogger și Freelance Writing Gigs vor ridica anunțuri de calitate de pe acest site, însă acest lucru nu înseamnă că nu puteți găsi de lucru în apropiere prin CraigsList. Problema aici este că unele dintre aceste legături pot fi spammy. Dacă arată și se simte ca un anunț sau pur și simplu țipă, „lucrează de acasă!” puteți fi sigur că este spam.

Accesați Newsletter Newsletter pentru cafea

7. Toți scriitorii indie

Toate locurile de muncă de scriere independentă

Acest site este cuprinzător și listează nivelul de plată / profesional înainte de a face chiar clic pe conținut, ceea ce face din acesta un nou favorit. De asemenea, include piața unui scriitor pentru lucrări de tipărire și oportunități.

Accesați Blogging Pro Job Board

9.LinkedIn Jobs

Locuri de munca Linkedin

Datorită naturii sale ca site profesionist, LinkedIn este un loc minunat pentru a căuta locuri de muncă, a vă detalia experiența de muncă, a colecta avize și a vă conecta cu companiile și câmpurile pentru care doriți să lucrați. În plus, selectați ceea ce căutați din contacte și cum doriți să vă contacteze.

Deși nu este cea mai bună resursă pentru a găsi un loc de muncă, am atras câteva proiecte interesante prin intermediul contactelor mele.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me