25 reguli pentru scrierea unor propoziții nebune

Când vine vorba de redactare, o propoziție poate însemna totul. Fie că scrieți un titlu, lucrați la o deschidere pentru o postare pe blog sau dacă scrieți un singur liner pentru o campanie publicitară pentru un client, să puteți scrie o propoziție care nu este doar medie, dar este remarcabilă este vitală. Ați văzut probabil citarea lui Eugene Schwartz în alte articole despre redactare, dar se repetă aici.


„Nicio propoziție nu poate fi eficientă dacă conține numai fapte. De asemenea, trebuie să conțină emoție, imagine, logică și promisiune. ”

Aceasta rezumă perfect ceea ce presupune redactarea. Trebuie să atragi emoția cititorului, să apelezi la logica ei, să faci o promisiune și să pictezi o imagine mentală. Aceasta este o comandă destul de mare, dar cele 25 de reguli pe care le vom prezenta în acest articol te vor ajuta să obții propoziții bune nebune.

Câteva cuvinte, multă putere

propoziție bună

Într-un articol despre Social Media Today, autorul dă exemplul unei nuvele de șase cuvinte pe care a scris-o iubita jurnalistă americană și povestitorul Ernest Hemmingway.

„De vânzare: pantofi pentru copii. Niciodată purtat.”

Articolul continuă să vorbească despre cum putem avea un impact uriaș cu doar șase cuvinte. Ți-a fost mintea completată golurile din acea poveste? Vă întrebați de ce acei pantofi nu au fost purtați niciodată? Poate citești o mamă îndurerată. O altă persoană ar putea vedea o mamă care avea atât de mulți pantofi încât copilul ei nu le-ar putea purta pe toate înainte de a depăși această pereche. Dar, dacă mama era suficient de bogată pentru a avea atât de mulți pantofi, de ce ar vinde acestea? A căzut brusc pe vremuri grele? Vedeți impactul extrem pe care îl poate avea puțin peste o mână de cuvinte?

Deci, când scrieți o propoziție, trebuie să faceți ca fiecare cuvânt să conteze. Citiți propoziția, recitiți-o, citiți-o cu voce tare, lăsați-o pe alții să o citească, lăsați-o să stea puțin și citiți-o din nou.

25 reguli de degetul mare pentru scrierea sentințelor de copie ucigașă

Regula 1 – Uită de gramatică

Da, gramatica este foarte importantă pentru o scriere bună. Cu toate acestea, când scrieți o singură propoziție menită să atragă atenția cititorului într-un anunț sau un titlu, este în regulă să renunțați la un verb, să renunțați la un substantiv, să pierdeți conjuncții, să adăugați o despicătură de virgulă. Un bun exemplu în acest sens este laptele got? campanie. Gramatica corespunzătoare ar dicta că propoziția ar trebui să citească „Aveți lapte?” Nu este la fel de atrăgător ca „Got de lapte?” este?

Regula 2 – Fii Succinct

Dacă ai fost vreodată pierdut pe un drum de țară dintr-un oraș mic, atunci știi că unora le place să vorbească în jurul unui subiect. Ei bine, vezi, mai întâi te duci la colț. Old Jack Barns a locuit acolo până anul trecut, când casa sa ars. Apoi, faci stânga, dar ai grijă ca cerbii să traverseze drumul acolo. Coborâți puțin, veți vedea cinci câini mici care aleargă în jurul tău pe dreapta și apoi veți fi acolo.

În schimb, indicațiile ar fi putut fi: Virați la stânga la colț și locul este în dreapta.

Nu dați indicații despre orașul mic. Fii succint cu cititorul tău.

Regula 3 – Amintiți-vă jurnalismul 101

Gândește-te la întrebările de bază pe care te învață să le pui în Jurnalism 101 (chiar dacă nu ai avut niciodată cursul). Cine? Ce? Unde? Cand? De ce? Puteți răspunde la acestea în propoziție? Sau, poate una sau două dintre aceste întrebări?

Regula 4 – Pictează o imagine

Ei spun că o imagine valorează o mie de cuvinte, dar pictarea unei imagini nu trebuie să ia atât de multe. Ori de câte ori este posibil, utilizați termeni foarte specifici și concreți pentru a arăta cititorului ce vreți să spuneți. În loc să scrii că umbrela este roșie, scrie că este roșu-cărămidă. Fii specific.

Regula 5 – Asigurați-vă de îngrijirea cititorului

Aristotel a învățat că, dacă poți evoca emoția, poți face cititorului să le pese de subiect. Cum poți implica emoțiile cititorului? Folosiți cuvinte care au sens pentru oameni, cum ar fi familia, loialitatea și prietenia.

Regula 6 – Promiteți rezultatele cititorului

Într-un articol CopyBlogger despre scrierea de propoziții bune, scriitorul Demian Farnworth afirmă că rezultatele promițătoare ale cititorilor la scrierea unei copii publicitare vor face cititorul mai probabil să ia măsurile de a cumpăra acel produs. El dă un exemplu din cartea sa în care îi spune cititoarei că va scrie o copie irezistibilă după ce i-a citit cartea. El pune un punct excelent în a arăta avantajul pentru cititor sau ce durere va evita prin luarea de măsuri.

Regula 7 – Nix „Eu” și „Ea / El” din Limba Ta

O regulă generală în redactare este de a scrie la a doua persoană. Atunci când vă adresați cititorului, doriți ca ea să se simtă ca și cum ar fi așezat peste masă de la tine, discutând peste o ceașcă de cafea. Singura modalitate de a realiza acest lucru este să folosiți „voi”, mai degrabă decât „ea / el”.

Ar trebui să cumpere acești pantofi pentru a evita pintenii de călcâi.

Ar trebui să cumpărați acești pantofi pentru a evita pintenii de călcâi.

Care vă atrage atenția mai mult și vă vorbește direct?

Regula 8 – Faceți ca fiecare cuvânt să conteze

„Propozițiile pituale sunt ca niște unghii ascuțite care forțează adevărul asupra memoriei noastre.” ~ Denis Diderot

Aveți exact o propoziție pentru a capta atenția. Citiți ce ați scris, tăiați cuvinte inutile, înlocuiți cuvintele care nu funcționează, recitiți. Repeta.

Regula 9 – Fără sentințe de executare!

Doar pentru că o propoziție poate continua și mai departe și doar pentru că puteți adăuga conjuncții pentru a continua, și chiar dacă poate aveți multe de spus și doriți să aruncați totul în această propoziție pe care aveți voie să o scrieți, nu înseamnă că ar trebui să mergi mai departe și mai departe. Da, am făcut această propoziție demult pentru a-ți arăta ce vreau să spun cu un alergat. Nu o faceți în copie publicitară. Vreodată. De fapt, cel mai bine ar fi să nu folosiți niciodată run-on-uri, decât dacă scrieți un roman și încercați să obțineți un efect fără suflare. Chiar și atunci, l-aș folosi o singură dată într-un întreg roman.

Regula 10 – Folosiți cuvinte de putere

Unele cuvinte au putere asupra noastră și ne pot influența opinia. Mai mult pe Boost Blog Traffic, există un articol numit „317 Power Words care îți vor face instantaneu un scriitor mai bun”. Include cuvinte care au un impact emoțional asupra oamenilor, inclusiv:

 • Uimitor
 • Neînfricat
 • Speranţă
 • Curaj
 • Păcătos
 • neafisate

Ce impact emoțional au acele cuvinte asupra ta?

Regula 11 – Nu vă fie frică să folosiți o formulă care funcționează

Cu toții vrem să fim unici. Gândul de a utiliza o formulă pentru a scrie propoziții pentru copiere poate părea aproape ca înșelat. Cu toate acestea, poate economisi timp și asigura că scrieți o propoziție puternică. De exemplu, dacă scrieți o descriere de o singură linie pentru o companie care descrie ceea ce fac, atunci puteți utiliza această formulă:

Eu ce + cine + beneficiază + unicitate

Deci, asta s-ar traduce prin:

Pregătesc afacerile pentru a avea prezență online și le instruiesc pentru a se promova.

Pe măsură ce scrieți tot mai multe copii, veți începe să vedeți modele. Notează-le în jos și folosește-le când a venit timpul pentru a scrie o copie nouă. Fiecare propoziție va fi în continuare unică, promit.

Regula 12 – Concentrați-vă asupra unei singure idei

Nu încercați să explicați fiecare lucru pe care un produs îl va face într-un singur liner. Concentrați-vă pe o idee mare și transmiteți mesajul către cititor. Un bun exemplu este campania publicitară „Do Do It It” de la Nike. Doar exercițiu. Acesta este mesajul Nike. Este simplu, dar eficient.

Regula 13 – Apelează cititorul la acțiune

Exemplul Nike de mai sus este un apel la acțiune. Ei cheamă cititorul să exercite. Campania „Obțineți un Mac” de la Apple este un alt exemplu. Întreaga campanie se concentrează în jurul acelui simplu apel la acțiune.

Regula 14 – Nu te lua prea serios

Unele dintre cele mai bune redactări unice sunt hilar. „Ship My Pants” de la Kmart a trecut viral online în câteva zile. Potrivit Forbes, anunțul original de pe YouTube a avut peste 20 de milioane de vizualizări. Nu arunca idei pentru că crezi că sunt prea departe. Dă-le o șansă și vezi unde conduc. Puteți să le aruncați în cele din urmă, dar nu știți niciodată unde vă poate duce o mică glumă.

Regula 15 – Utilizați verbele active

Aceasta este o mică regulă pe care profesorii dvs. elementari v-au învățat-o probabil, dar folosiți verbe active.

Pasivă: băutura a fost fabricată de Cola Is Cool Company

Activ: Cola Is Cool Company a fabricat băutura.

Regula 16 – Verbe „Fii” de Nix

Chiar dacă trebuie să te joci un pic cu punctuația, încearcă să nixuri verbele „a fi” care îți slăbesc scrierea.

A fi: veți sări cu bucurie în magazin.

Mai puternic: un magazin mare … Sări cu bucurie

Vezi diferenta? Scapă de verbele „a fi” acolo unde poți.

Regula 17 – Pierdeți adverbe și adjective

Folosind prea multe poate slăbi o propoziție și, atunci când ești limitat la caractere, cum ar fi o copie pe care s-ar putea să o scrii pentru a posta pe Twitter (limita de 140 de caractere), vrei să scrii.

Prea multe adverbe și adjecte: puloverele noastre nemaipomenite fac fetele chicotite cu anticipație și super fericite.

Mai strâmt: puloverele noastre te fac să fie obraznic.

Regula 18 – Evitați cuvintele dificile

Dacă trebuie să accesați sensul într-un dicționar, puteți fi sigur că cititorul va trebui. De fapt, cititorul probabil nu se deranjează și nici nu se va deranja cu copia dvs..

Prea dificil: Felicit

Doar corect: extatic

Regula 19 – Amintiți-vă propunerea de vânzare unică (punctul)

Dacă scrieți o copie pentru un produs sau un serviciu, atunci acel articol are un punct de vânzare unic, care este diferit de orice altceva oferit acolo. Care este unicitatea produsului dvs.? Un exemplu ar fi FedEx, iar modul în care au făcut reclamă că ar trebui să le folosești, este absolut necesar să fie acolo peste noapte.

Regula 20 – Căutați „Asta”

Cuvântul „asta” poate fi adesea omis din copiere fără a schimba sensul propoziției. Începeți editarea căutând acest cuvânt. Îndepărtați-l și vedeți dacă face diferența.

Cu „Asta”: Ar trebui să mănânci Billy Bob’s Bagels pentru că asta te-ar face subțire.

Fără „Asta”: Mănâncă Bagelele lui Billy Bob; Obțineți subțire

Vezi cum asta te obligă în mod firesc să fii mai milă?

Regula 21 – Nu vă fie frică să începeți o propoziție cu o conjuncție

Profesorii de engleză au bătut în capul elevului să nu înceapă o propoziție cu „și” sau „dar”, cu toate acestea, aceasta nu este o informație corectă și este o școală foarte veche. Oxford Dictionary of English Usage afirmă că este bine să începeți o propoziție cu aceste cuvinte. Veți găsi apariții de propoziții începând cu conjuncții în lucrările lui Shakespeare,

Regula 22 – Nu minți sau exagera

Consumatorii sunt pricepuți. Sunt înțelepți pentru agenții de publicitate care susțin afirmații care nu ar putea fi adevărate sau care exagerează adevărul. Treaba ta ca redactor este să spui adevărul, să îți arăți beneficiile, să folosești cuvinte de putere, dar să fii totuși sincer.

Exagerare: cluburile de golf Goober îți îmbunătățesc jocul cu 1000%

Mai bine: cluburile de golf Goober Îmbunătățesc scopul tău

Regula 23 – Rămâneți pozitiv

Oamenii sunt atrași de cuvinte pozitive. Deși cuvintele negative ar putea avea impact, este o imagine negativă imaginea cu care vrei să lași consumatorul companiei tale?

Negativ: Evitați moartea, luați multivitamina Sally

Pozitiv: Ia sănătos, ia multivitamină Sally

Regula 24 – Nu suprautilizați punctuația

Nu este necesar să adăugați zece semne de exclamație după propoziția. Să ne uităm la „Lapte Got?” slogan din nou. Există un singur semn de întrebare. Ce se întâmplă dacă redactorii ar fi înnebunit cu punctuație?

Am lapte?!!!???!!

Este destul de distractiv nu-i așa? Limitați-vă la o exclamație, dacă trebuie.

Regula 25 – Reconstrucție și citire din nou

Oricând scrieți orice tip de copie, indiferent dacă este o singură frază sau este un articol complet, ar trebui să citiți de mai multe ori. Dacă o altă persoană poate să citească exemplarul pentru dvs., aceasta este și mai bună. Uneori, când citiți o propoziție la fel de corectă pentru prima dată, nu veți vedea în continuare greșeala în mesajele de citire repetate. Două seturi de ochi sunt întotdeauna mai bune decât unul când vine vorba de copiere.

Practică face perfect

Cu cât scrii mai mult, cu atât îți va veni mai ușor. Studiați anunțurile care vă vin prin poștă, cele pe care le vedeți online și chiar panouri publicitare și titluri. Toate acestea te vor ajuta să înveți ritmul copierii anunțurilor și înainte să știi că vei scrie propoziții care ucid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map