8 metode de a accelera scrierea și producerea de postări de blog de calitate

Scrierea unei postări pe blog nu este ușoară, dar scrierea unei postări pe blog care să fie convertită este și mai dificilă.


Aveți la dispoziție date despre audiență, experți pentru a găsi și cita, date din studii de caz și rapoarte pentru a găsi și include pentru a vă susține subiectul. Nu este într-adevăr procesul rapid, câțiva pași pe care îi urmați pentru a scrie un post de opinie personală.

Un studiu realizat în 2015 de HubSpot arată că, în medie, cei mai mulți marketeri din întreaga lume au nevoie de 1-2 ore pentru a obține un post de blog bine cercetat, de calitate, de 500 de cuvinte.. Blogging Data Time de HubSpot

Da, datele sunt pentru un mesaj de blog cu 500 de cuvinte.

Dublă, triplă, de patru ori a acestui timp pentru postări lungi (precum cea pe care o citiți).

Uneori puteți dilua efortul de scriere pe parcursul mai multor zile, dar ce se întâmplă când scrieți într-un termen scurt, care nu poate fi prelungit? Poate aveți un post de invitat pentru a scrie, un articol pe care trebuie să îl faceți pentru un client sau un post sponsorizat pentru a fi publicat până la o anumită dată.

Toate aceste cazuri necesită abilități puternice de gestionare a timpului și respectarea strictă a unui program. Dar nu trebuie să fie stresant! Nu trebuie să vă macinați dinții. Soluția este să lucrezi mai inteligent, nu mai greu. Și lucrezi mai inteligent când scrii mai rapid și mai eficient. În această postare, veți găsi 8 metode pentru a vă structura postarea și a grabi scrisul pe care îl folosesc personal atunci când lucrez pe postările mele de pe blog. Indiferent dacă le folosiți pe toate sau doar pe unele, în conformitate cu procesul personal de scriere, veți scrie mai rapid și mai eficient, fără stres.

De asemenea, dacă, ca mine, suferiți de anxietate și depresie, este posibil să doriți să combinați tehnicile din această postare cu cele 7 strategii de coping pentru a scrie o postare excepțională pe blog când sunteți rupt în interior (fără puf, acestea sunt 7 strategii reale Obișnuiesc să scriu când mintea mea nu este în formă bună).

1. Obțineți analiză pe titlul respectiv

Ai venit cu un titlu excelent, care știi că va suge cititorii chiar în copie. Iată totuși lucrul – cum poți trece rapid de la titlu la o copie completă?

Cum vă puteți structura conținutul într-un mod care să ofere ceea ce promite titlul dvs.?

Metoda de analiză îți ia titlul și o descompun pentru a produce un prim contur al postării tale pe blog. Iată cum funcționează metoda:

 • Uită-te la titlul tău. Ce îți spune? Cum puteți aborda tot ceea ce promite în copie?
 • Prindeți o bucată de hârtie și scrieți titlul în jos într-o poziție centrată, astfel încât să puteți scrie peste tot
 • Lasă-ți mintea să meargă sălbatic în timpul acestei etape și să stea în brațe cât mai multe idei

Iată un exemplu live aplicat unuia dintre mesajele mele viitoare pentru n0tSEO.com:

Metoda de analiză a titlului (de Luana Spinetti)Metoda de analiză a titlului (de Luana Spinetti)

Aceasta este o versiune digitală aproape exactă a notelor dezordonate de pe caietul meu de hârtie. Iată ce am făcut:

 1. Am rupt titlul și am separat cuvintele și expresiile după concept
 2. Am analizat fiecare cuvânt și frază pentru a mă adânci în ceea ce vreau să vorbesc (notele pe care le indică săgețile)
 3. Am folosit analiza pentru a crea un prim contur al postării în care atinge fiecare punct menționat în titlu

Fac acest lucru cu fiecare postare pe care o scriu pentru WHSR, pentru blogurile mele și când trimit postări pentru invitați. Simte mai ușor scrisul, deoarece știu exact despre ce puncte să vorbesc și nu trebuie să ghicesc sau să ghicesc ce spun.

Pentru mai multe idei, vedeți și cum Terri Scott își descompune procesul de gândire cu privire la modul de a crea postări captivante de la titlu la proiectul final în postarea sa la BidSketch. De asemenea, împărtășește întrebările care îi ghidează procesul de scriere.

2. Înregistrați vocal punctele cheie ale postării dvs.

Nu scrie – vorbește.

Utilizați telefonul, microfonul computerului sau alte dispozitive de înregistrare pentru a vă înregistra în timp ce explicați subiectul dvs. publicului, ca și cum ați organiza o conferință.

Am început să folosesc această metodă când am fost adăugat la pat după un accident din februarie și am citit postarea lui Bryan Harris la Videofruit vorbind despre cum ar putea scrie o postare de 10.000 de cuvinte în câteva zile, înregistrând note vocale. Am fost uimită de cât de simplă și eficientă a fost această metodă și m-am întrebat de ce nu mă gândeam la asta înainte. În timp ce postarea lui Bryan descrie în detaliu întregul proces, iată un indiciu despre cum funcționează:

 1. Scrieți o imagine a postării dvs. (folosiți metoda descrisă în numărul 1 pentru a face procesul mai rapid)
 2. Înregistrați-vă vocea în timp ce explicați punctele din conturul dvs. și extindeți-le asupra lor
 3. Transcrieți notele vocale și ajustați, tăiați sau extindeți acolo unde este nevoie
 4. Efectuați o altă rundă sau două de editare, adăugați imagini, videoclipuri și orice aveți nevoie pentru a apela postarea dvs. finalizată

Cu această metodă, veți obține mult mai multe (și mult mai multe idei) într-un timp scurt.

Un sfat: dacă puteți, stați în fața unei oglinzi în timp ce înregistrați punctele cheie. Veți fi atât vorbitorul, cât și publicul dvs. și vă va ajuta să vorbiți cu mai multă claritate și să înregistrați note mai bune (în plus, puteți utiliza gesturi de mână pentru a vă ajuta discursul).

Pentru mai multe idei, citiți și postarea lui Ginny Soskey la HubSpot despre cum a scris o postare de 1.000 de cuvinte în 10 minute.

3. Organizați punctele cheie în secțiuni și subsecțiuni

Nu începe să scrii piesa imediat.

Structurați-l mai întâi.

Ce i-ai spune cuiva care întreabă despre ce este vorba? Desigur, veți dori să dați doar punctele cheie, carnea, lăsând totul altceva. Acest lucru este exact ceea ce faceți atunci când vă structurați postarea cu subpoziții: este miezul postului dvs., „elevator pitch”, informațiile esențiale pe care doriți să le transmiteți. Dacă ați utilizat deja metoda nr. 1 în această postare, veți avea o primă sinteză pe care o puteți dezvolta în continuare în secțiuni și subsecțiuni.

Pentru exemplul meu de mai sus, acesta va fi:

[Introducere: Cum am observat o anumită utilizare de cuvinte părtinitoare de către Google cu ajutorul webmasterilor și cum influențează „cultura Google” de pe Web]

X Cuvinte și fraze părtinitoare Utilizează Google Cu webmasteri [lista de cuvinte + analiză]

Problema cu aplicarea liniilor directoare (ar trebui chiar aplicate?)

„Cum ar trebui să fie web-ul” Google este o prejudecată non-universală

Introducerea cuvintelor acolo unde aparțin: sfaturi pentru recitirea Orientărilor Google

Perspectiva unui webmaster independent

Un ultim cuvânt despre pericolul „culturii Google”

Dacă scrieți o piesă care nu trebuie împărțită în secțiuni și subsecțiuni și nu vă place să faceți această lucrare doar de dragul structurii, puteți face ceea ce face David Leonhardt, președintele THGM Writers:

david Leonhardt

[Structurăm] În principal în capul meu, înainte de a începe vreodată să scriu.

Un articol pe care îl scriu acum a fost organizat în două secțiuni. Prima secțiune am avut o idee despre cum va merge informația și o listă cu trei tipuri de situații. A doua secțiune a fost o listă de sfaturi. Când a venit să scriu, am reușit destul de mult să fac un pas cu prima secțiune, apoi am notat lista de sfaturi, făcând un pic de cercetare pentru a extinde asupra acesteia.

Odată ce am avut structura pentru acea secțiune, am început să scriu.

4. Adăugați cercetare și statistici înainte de a scrie

Statisticile și citatele experților nu numai că vă ghidează în direcția corectă și vă ajută să evitați presupunerile părtinitoare, dar oferă și autoritate postării dvs. și vă facilitează restul scrierii, deoarece aveți numere, fapte și experți care să vă susțină subiectul și dvs. nu simți că te bazezi pe puf.

Cu alte cuvinte, cercetarea și statisticile pun bazele postării tale pe blog și fac ca restul scrierii tale să fie la fel de ușor ca să se bazeze pe puncte solide.

Iată câteva sugestii de la Pankaj Narang, fondatorul Socialert, care vă pot ajuta să cercetați subiectul într-o manieră extinsă.

 1. Utilizați un instrument terț precum Buzzsumo, ContentStudio sau SocialAnimal pentru a cunoaște subiectele de trend legate de domeniul dvs..
 2. Reddit, Quora și alte Q-uri populare&Un portal vă poate ajuta să aflați mai multe despre publicul dvs. (preocupările, feedback-ul și întrebările generale).
 3. Utilizați un instrument de ascultare de social media pentru a ști cum comunică publicul tău. Un instrument de urmărire Twitter vă poate ajuta să obțineți informații valoroase în cel mai scurt timp.
 4. Când căutați ceva pe Google, sortați-l în funcție de momentul publicării. Încercați să nu citați statistici sau exemple din articole învechite.
 5. Există, de asemenea, site-uri web dedicate (cum ar fi statista sau statisticbrain) de unde puteți obține statistici recente și rapoarte disponibile bine cercetate.

Cercetarea vă poate conduce cu adevărat scrisul. Iată ce face Anna Fox de la Hire Bloggers înainte de a scrie:

Înainte de a încerca chiar să scriu un articol, folosesc Google pentru a căuta:

 • Statistici pentru cuvinte cheie
 • Tendințe de cuvinte cheie

Pentru multe subiecte (mâncare, bricolaj, maternitate) are sens să căutăm și Pinterest, deoarece întotdeauna ajung să găsesc câteva infografii care ar schimba unghiul articolului meu general. Cu MyBlogU în vigoare acum, creez și un proiect de brainstorming, deoarece acele sfaturi contribuite de utilizator pot modifica și unghiul viitor al articolului. În cele din urmă, folosesc Reply The Public pentru a vedea ce întrebări există pe acest subiect: asta îmi poate conduce și scrisul. Încep să scriu doar atunci când fac toate acestea și mă simt încântat de unghiul îngust pe care am decis să mă concentrez.

De asemenea, David Leonhardt își citește informațiile înainte de a scrie:

Uneori adun legături și note în WordPress înainte de timp. Atunci când sunt gata să scriu, am toate informațiile acolo. Acest lucru se întâmplă de obicei când citesc ceva interesant și îmi spun: „Oooh, vreau să scriu despre asta!”

Iată cum mă ocup de cercetare și scriere pentru postările mele de pe blog:

 1. După ce am găsit un titlu și un contur, încep să cercetez alte articole ale autorității despre subiectul meu și să le aloc unele dintre acestea secțiunilor și subsecțiunilor postării mele (uneori s-ar putea să creez o nouă subsecțiune pe baza unui articol pe care tocmai l-am citit asta mi-a dat o nouă idee despre care să vorbesc)
 2. Le spun altor bloggeri și experți că scriu o nouă postare pe blog în jurul unui anumit subiect și îi invit să contribuie la un citat
 3. Îmi scriu primul proiect și rămân departe de alte cercetări. În această etapă, mă bazez doar pe ceea ce am învățat, sursele pe care le am și ce știu deja să scriu. Voi adăuga substanțe de plasare precum [găsiți informații despre ABC aici …] ori de câte ori simt că anumite puncte au nevoie de cercetări suplimentare
 4. Includ ofertele experților și fac cercetări pentru a completa locațiile pe care le-am lăsat în copie sau pentru a extinde puțin punctele mele ori de câte ori simt că cititorul ar putea avea nevoie de informații suplimentare
 5. Rulez una sau două sesiuni de editare și revizuiesc toate sursele și linkurile incluse

Uneori voi face numărul 4 înainte de numărul 3 din această listă, dar, în general, acesta este fluxul meu de lucru.

5. Dezvoltați fiecare subsecțiune ca și cum ar fi fost o postare autonomă

Această tehnică funcționează ca un farmec, mai ales dacă vă simțiți obosiți și copleșiți, aveți anxietate sau aveți de-a face cu blocul scriitorului, deoarece vă restrânge obiectivul și face efortul să pară mai mic. Așa cum spunea profesorul meu de programare la universitate, „puteți aborda mai bine o problemă mare dacă o împărțiți în probleme mai mici și vă concentrați pe o mică problemă simultan”.

Există două modalități prin care poți parcurge acest lucru:

 1. Concentrați-vă pe subsecțiunea de alegere din schița dvs. de postare
 2. Copiați subsecțiunea într-un fișier nou și scrieți-o acolo

Folosesc ambele metode, dar tind să o prefer pe cea de-a doua, deoarece mă ajută să mă concentrez rapid și nu lasă alte subsecțiuni să mă distragă sau să lucrez împotriva încercării mele de a menține anxietatea. Dezvoltarea subsecțiunilor precum postări autonome vă plasează, de asemenea, în gândirea potrivită pentru a dezvolta ghiduri, tutoriale și cărți electronice mai mari, ceea ce este exact ceea ce face Casey Miller din TheBestofFitness.com (actualizare: site-ul nu mai există):

Am creat postările mele în jurul fiecărei subsecțiuni și apoi am reunit toate subsecțiunile ca și cum ar fi o carte.

Am descoperit că, făcând acest lucru, pot crea mai mult conținut în jurul unui subiect întreg mai ușor și oferă cititorului o valoare mai mare decât o simplă postare de 200 de cuvinte.

De exemplu, postarea mea „Ce este Crossfit: Aflați acum cu acest ghid final”, am 18 capitole și un total de 5000 de cuvinte. Am creat linkuri către fiecare secțiune, astfel încât cineva să poată sări direct la ea, dacă a vrut. Când creez postări de genul acesta, de obicei, creez doar 1 pe lună, deoarece este nevoie de timp pentru a găsi conținut / creare pentru fiecare secțiune și pentru a alcătui macheta.

Deși partea frumoasă despre asta este, trebuie să creez o singură postare pe lună și o postare de această dimensiune poate aduce cu ușurință 25.000 de vizitatori, datorită conținutului și cuvintelor cheie utilizate.

6. Scrieți subsecțiunile dvs. începând de la ultima

S-ar putea să pară contraintuitiv, dar dezvoltarea punctelor dvs. în ordine inversă vă va ajuta să scrieți mai eficient, deoarece vă va îmbunătăți concentrarea, va reduce stresul și anxietatea și vă va face mintea mai atentă la detaliile pe care altfel le puteți trece cu vederea pe măsură ce mergeți cu fluxul, inclusiv gramatică și dactilografii. Este ca și cum ai schimba pozițiile în pat pentru a-ți face corpul să se simtă mai relaxat – comanda de comutare îți va oferi minții o nouă energie și te va relaxa în același timp, ca și cum ai avea o odihnă bună înainte de a începe un nou proiect.

Motivul este că, schimbând ordinea, rupeți fluxul și resetați-vă așteptările, forțându-vă să vedeți lucrurile dintr-un unghi nou. Desigur, acest lucru funcționează mai bine atunci când subsecțiunile sunt autonome (vezi nr. 5) și nu secvențiale. Dacă sunt secvențiale, vă recomand să le prezentați pe toate înainte de a utiliza această tehnică.

7. Folosiți autodictarea pentru a reduce greșelile de ortografie și gramatică și pentru a îmbunătăți concentrarea

Am început să fac asta recent și îmi place să fac asta, mai ales când scriu postări mari și dificile pe blog.

Îmi oferă încredere în modul în care îmi argumentez subiectul. Odată cu creșterea stimei de sine, îmi accentuez ochii pentru a surprinde greșeli de dactilografie și gramatică. Vorbește în timp ce scrii, ca și cum ai dicta postarea cuiva altcineva. Această metodă vă ajută să vă mențineți atenția, vă ușurează stresul și nu vă lăsați mintea să rătăcească, deoarece de fapt vă eliberați mintea de povara suplimentară de a fi nevoit să vă mențineți cu o „voce interioară”..

Dacă ați sărit de la un paragraf la altul în timp ce ați scris așa cum s-ar fi întâmplat dacă ați urmat numărul 5 și # 6 în această postare, încrederea dvs. ca scriitor va beneficia, de asemenea, de citit cu voce tare, deoarece postarea dvs. va avea o formă finalizată în minte, ca și cum ai citi lucrările altcuiva.

8. Lasă link-uri sau referințe minore ca ultimul pas înainte de a edita

Acest lucru este important să nu vă întrerupeți accentul pe măsură ce scrieți. Poate că nu vă dați seama, dar atunci când deschideți o nouă filă pentru a căuta o resursă sau o ofertă de expert pentru a fi inclusă în text, accentul dvs. trece la noua sarcină și reveniți la fluxul de scriere va fi mai dificil. Mergând înainte și înapoi te va încetini și, dacă ești un scriitor neliniștit sau ai greu să-ți redobândești atenția, îți vei agrava starea.

Dacă ați urmat numărul 4 în această postare, știți că este mai bine să faceți majoritatea cercetărilor dvs. înainte de a începe să scrieți postarea. Puteți adăuga întotdeauna mai târziu, dar după ce ați scris proiectul, nu așa cum scrieți. Adăugarea de linkuri și citate noi face parte din faza de editare. După cum spune David Leonhardt:

Linkurile de care am nevoie pentru cercetare, pentru a obține datele, le găsesc înainte de a scrie. Apoi, ca parte a primei ediții, notez orice ar putea avea nevoie de explicații, clarificări sau exemple suplimentare, și caut un link pentru asta.

Sfat BONUS: începeți postarea dvs. cu „Dragă {introduceți publicul aici} …”

Când am început să scriu această postare, primele mele cuvinte au fost:

„Dragă blogger …”

Indiferent dacă dețineți o afacere, scrieți ca parte a activităților dvs. de marketing sau faceți un blog într-o nișă, sunteți încă un blogger. Tu ești publicul meu.

Scriu pentru tine.

Acest început umil are o putere mare asupra procesului tău de gândire în timp ce scrii: îți schimbă gândirea, astfel încât nu mai ești o persoană care stă la un birou care tastează pe o tastatură pentru a umple un ecran gol cu ​​cuvinte, ci devii un vorbitor care vorbește cu o audiență, iar publicul este în fața ta, și îți pasă profund de ei și de viitorul lor. Comutatorul de gândire pornește antena de empatie și este mai puțin probabil să scrii puf, pentru că știi că oamenii care te ascultă așteaptă cuvintele care vor face diferența.

Puteți edita acel „Dragă blogger…” înainte de a vă publica piesa, dar vă îndemn să o păstrați acolo în partea de sus a postării dvs. până la sfârșit, pentru că stabilește tonul și calitatea postării dvs. și vă va ajuta foarte mult în procesul de editare, când citiți postarea dvs. din nou.

Da, va suna ca o scrisoare personală; asta o va face să funcționeze.

La pachet

Scrierea mai rapidă și mai eficientă este o problemă de a-ți pirata obiceiurile de scriere pentru a descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine, când ești mai concentrat în timpul zilei și cum să-ți gestionezi energiile și procesul de gândire pentru a-ți menține mintea activă și productivă de la început până la sfârșit..

Cele 8 moduri descrise în acest post sunt toate hacks care funcționează, dar nu vă limitați la aplicarea orb – studiați-vă obiceiurile, ritmurile zilnice și modul în care funcționează mintea dvs. pentru a construi discursul în jurul unui subiect. Apoi, găsiți combinația potrivită care funcționează pentru dvs. Tu esti unic! Ceea ce contează este că:

 • Îți poți gestiona blocurile psihologice pentru a le minimiza efectele asupra scrierii tale
 • Vă puteți descompune procesul de gândire, astfel încât scrisul să devină eficient o simplă chestiune de a urma un plan

Este posibil să nu fiți cel mai rapid sau cel mai eficient blogger din lume, dar nu contează – atât timp cât vă puteți duce la bun sfârșit munca, iar munca respectivă aduce rezultate, sunteți un blogger bun. Pentru a cita studiul HubSpot am menționat la începutul acestui articol:

Unele postări rapide ar putea dura mai puțin de o oră pentru a scrie; alții ar putea dura câteva ore dacă vă solicită să mergeți cu adevărat în profunzime.

De asemenea, este posibil să doriți să citiți postarea invitată a lui Jerry Low la Blogging Wizard, blogul eficient și productiv: Cum să faceți blogul în mai puțin timp pentru obiceiuri de scris, instrumente și sfaturi de gestionare a blogului.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map