Cele mai bune cinci moduri de a surprinde tipurile de eroare și erorile din propria ta scriere

Alege orice roman cel mai vândut, citește orice blog popular sau chiar uită-te la un ziar și vei găsi un lucru în comun. Fiecare scriitor face tipuri de un fel și este cu adevărat dificil să surprinzi toate dactilografiile din opera ta. Cu toate acestea, există unele lucruri pe care le puteți face, care vor reduce aceste tipuri de date de aproape nimic și vă vor ajuta să creați o copie aproape perfectă curată pentru cititorii dvs..


Sigur, ai putea angaja un editor care să facă asta pentru tine. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fiți încă la un nivel în care vă puteți permite să descărcați lucrările editoriale. Finanțele pot dicta că le faci singur sau toate.

Într-un articol despre Wired, psihologul Tom Stafford, de la Universitatea din Sheffield, a explicat că motivul pentru care oamenii nu pot prinde propriile lor greșeli este că creierul se concentrează pe sarcini de ordin superior..

Când scrieți, încercați să le transmiteți cititorilor. Creierul tău știe exact ce vrei să spui, așa că îl citești și așa, chiar și atunci când nu este 100% corect. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să scrieți și să editați profund o postare pentru blogul dvs. și să nu vă dați seama că aveți un cuvânt cu scriere greșită sau conector lipsă. Cititorii dvs. pot observa, pentru că nu știu ce încercați să spuneți.

„Motivul pentru care nu ne vedem propriile daunări este pentru că ceea ce vedem pe ecran concurează cu versiunea care există în capul nostru”, a spus Nick Stockton, scriitorul articolului respectiv.

Jurnalul de cercetare și lectură a publicat un studiu care a analizat dacă cât de familiar erați cu textul corelat cu câte erori ați făcut în corectarea documentelor. Probabil că nu este surprinzător faptul că studiul a arătat că, dacă ai fi extrem de familiarizat cu scrierea, ai fi mult mai probabil să treci cu vederea greșelile pe care le-ar prinde alții..

Un exemplu de eșec de auto-editare

tip scriitor

Un exemplu în acest sens ar fi o carte de ficțiune despre care am scris că am editat personal de cel puțin șase ori. Dacă m-ai fi întrebat, v-aș fi spus că nu aveți cum să găsiți o dactilografie în acea carte.

Am trimis-o apoi editorului meu, care a găsit dactilografii. Am rezolvat dactilografiile și ea a citit cartea din nou. Te-ar fi jurat că nu mai există dactilografii.

Cartea a mers apoi la un copyeditor, care a găsit câteva dactilografii. Nu-mi venea să cred. Editorul meu nu-i venea să creadă. Le-am rezolvat.

Cartea a fost formatată și dovezile au fost trimise mie și editorului meu. Am trecut fiecare peste ele cu atenție. Am găsit un loc în care scrisesem „linge” în loc de „încuietoare”. L-am reparat. Editorul meu nu a găsit nimic.

Cartea a fost publicată. Eram sigur că era perfect în toate privințele. Până … Un cititor mi-a trimis o notă și a enumerat cele două erori pe care le-a găsit în cartea mea. M-am apucat de copie și sigur că sunt două erori exact așa cum a spus ea.

Pare aproape imposibil ca o carte să poată trece prin atâtea revizuiri și să aibă încă erori. Probabil ați observat-o în cărțile pe care le-ați citit. O văd des în reviste și ziare.

Așa că, în timp ce obiectivul este să-ți faci scrisul cât mai perfect, înțelegeți că nu veți fi niciodată 100% perfecti. Nu ești o mașină. Ești om și ești falibil.

Nu vă faceți griji, cititorii dvs. vă vor anunța și puteți să le mulțumiți, să remediați eroarea și să știe că este ceva mai bine decât a fost înainte.

Între timp, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a limita erorile cât mai mult posibil.

1. Printează-l

În această epocă digitală, este foarte ușor să creăm pe calculatoarele noastre, să edităm pe calculatoarele noastre și să colaborăm la calculatoarele noastre. Cu toate acestea, atunci când imprimați cuvântul scris, puteți să vă îndepărtați de toate elementele electronice pentru un minut și să citiți cuvânt cu cuvânt, urmărind scrierea greșită.

Veți fi surprins de câte erori veți detecta tipărirea pe care nu le-ați văzut niciodată pe ecran. Cu toate acestea, chiar dacă am enumerat acest loc ca fiind numărul 1, acesta ar trebui să fie unul dintre pașii dvs. finali în procesul de editare. Este listat pe primul loc, deoarece este foarte important.

Unul dintre motivele pentru care funcționează probabil este faptul că creierul tău vizualizează pagina tipărită un pic diferit, deci nu este atât de familiar cum era înainte.

2. Folosiți verificatori de gramatică și ortografie

Este adevărat că verificatorii de gramatică / ortografie nu vor prinde totul și că trebuie să aveți o înțelegere fermă asupra gramaticii (sau să primiți ajutor de la cineva care face acest lucru) pentru a prinde toate erorile.

Cu toate acestea, aceste verificări nu sunt complet inutile. Ei au locul lor. De exemplu, o verificare ortografică va prinde un cuvânt cu scriere greșită. Să zicem că scrieți incorect cuvântul „restaurant” și să puneți „u” în fața „a”. O simplă verificare ortografică va recunoaște că „restuarant” nu este ortografia corectă. Vei putea să-l repari cu ușurință, reducând erorile din textul tău.

Verificatoarele de gramatică sunt la fel de utile. Deși uneori îți vor spune că o propoziție este greșită atunci când este corectă, îți vor atrage atenția asupra posibilelor probleme. Puteți apoi să-l priviți mai atent și să decideți dacă are nevoie sau nu de rezolvat.

Verificatoarele ortografice și gramaticale care vin cu platforme precum WordPress și MS Word sunt foarte limitate. Dacă faceți o mulțime de greșeli de ortografie / gramatică, luați în considerare să investiți în ceva de genul Grammarly pentru a vă ajuta să vă verificați de două ori munca.

3. Găsește-ți cuvintele preferate

Fiecare scriitor are câteva cuvinte pe care le folosește mult prea des și, probabil, nu sunt chiar atât de minunate pe cât ai crede. Poate fi orice cuvânt pe care l-ai putea imagina, de la un verb la un substantiv. Cu toate acestea, utilizarea aceluiași cuvânt de mai multe ori poate face pe cititorul tău să creadă că îți lipsește originalitatea.

Câteva cuvinte obișnuite pe care oamenii le folosesc sunt:

 • Foarte
 • Mai ales
 • Au inceput
 • În plus
 • In timp ce
 • De fapt

Cuvintele preferate sunt adesea cuvintele „nevăstuitoare”. Acesta este un termen care este folosit pentru a descrie cuvinte înșelătoare folosite în publicitate, dar scriitorii îi pot lăsa să se înfioră și ei. Acestea sunt cuvinte care te fac să sune autoritar, dar de fapt nu sunt. De exemplu:

 • Unii oameni spun
 • Cercetătorii susțin
 • Probabil
 • Cel mai

Acești termeni nu au nimic care să îi susțină. Încercați să nu le folosiți. În schimb, fiți specific pentru ca scrisul dvs. să fie credibil:

 • Profesorul Smith de la Universitatea ABC spune că… (și link către referință)
 • Într-un studiu realizat de We Test Things, savantul John Doe a descoperit …
 • Potrivit Biroului de Statistică a Muncii din SUA, există o schimbare de 50% care …
 • Într-un sondaj din 2015, Biroul de recensământ a descoperit că 80% dintre femeile adulte …

Vedeți cum al doilea set de exemple este foarte specific cu resursele? Aceasta este o scriere mai puternică.

Găsiți cuvintele nevăzute și cuvintele dvs. preferate și apoi le puteți căuta în fiecare articol de scris și eliminați-le.

4. Faceți o pauză

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le puteți face este să acordați timp în calendarul dvs. editorial pentru a lua o pauză de la ceea ce ați scris. Dacă îl puteți pune deoparte pentru o zi sau mai mult, puteți reveni la el cu ochi proaspeți.

Amintiți-vă de studiul de mai sus despre cât de cunoscut sunteți mai mult cu o lucrare, cu atât este mai greu să surprindeți erori? Dacă poți să te îndepărtezi puțin de ea, nu va mai fi la fel de familiar.

Lucrați la alte proiecte și puneți la o parte această piesă. Apoi, întoarce-te la ea și vezi ce erori noi găsești.

Uneori, subiectul pe care scrieți poate fi și ceva care vă pasionează sau emoționează. Luând o pauză de la ea, vă permite să vă înlăturați sentimentele personale și să reveniți la el cu mai multă neutralitate.

Când reveniți la piesă, întrebați dacă există o altă parte a articolului. Puteți adăuga o altă perspectivă pentru a o echilibra mai bine?

5. Ia tare

Ultimul pas în orice proces de editare ar trebui să fie să vă citiți cu voce tare lucrarea. La fel cum probabil ați observat diferite lucruri când ați tipărit articolul și l-ați citit pe hârtie, citirea cu voce tare vă oferă o altă perspectivă și vă scoate din comun.

Există un ritm la cuvinte. Când vei citi cu voce tare, vei auzi acel ritm. Fraze incomode vă vor scoate în evidență. S-ar putea să surprinți dactilografii pe care nu le-ai dat seama că le-ai avut.

Dacă utilizați cuvântul „linge” în loc de „blocare”, îl veți prinde când citiți cu voce tare (poate).

Există, de asemenea, niște cititori de text care vă vor citi lucrările. Aceasta poate fi o soluție bună dacă aveți o mulțime de pagini și vocea vă crește obosită sau ochii obosiți.

Natural Reader este un site unde puteți conecta text într-o casetă de pe pagina web și vă va citi cu voce tare. S-ar putea să doriți chiar să încercați să închideți ochii și să ascultați fluxul cuvintelor. Opriți-vă dacă auziți ceva care sună oprit, reparați-l și mergeți mai departe.

Vă permite să alegeți tipul de voce pe care doriți să vi-l citiți. Puteți alege un bărbat american pe nume Mike, o femeie britanică pe nume Audrey sau voci franceze, germane, italiene și arabe. De asemenea, puteți modifica viteza cu care vocea citește, ascultând mai lent sau mai repede.

Încercați diferite setări și voci și vedeți dacă înțelegeți mai multe greșeli cu una sau alta.

Sarcina imposibilă

Este imposibil să scrii text absolut perfect 100% din timp. Faceți timp pentru a edita tot ce puteți. Folosiți câteva dintre trucurile enumerate aici. Apoi, dă-ți o pauză și știi că îți dai cel mai bun picior înainte cu scrierea ta și orice altceva poate fi remediat, deoarece un blog se schimbă și se îmbunătățește.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map