Poți folosi acea fotografie? Înțelegerea utilizării corecte și a fotografiilor care nu pot fi utilizate și nu pot fi utilizate în mod legal pe blogul dvs.

Conform MDG Advertising, 37% dintre utilizatorii Facebook se angajează mai complet cu o postare care are o fotografie inclusă; iar 67% dintre clienți afirmă că calitatea imaginii unui produs îi ajută să decidă dacă cumpără sau nu produsul. Unul dintre motivele pentru care site-uri precum Pinterest au devenit atât de populare este faptul că oamenii găsesc imaginile antrenante. Probabil ați auzit spunând că o imagine valorează „1000 de cuvinte”. Acest lucru este adevărat, deoarece oamenii sunt conduși vizual.


Importanța imaginiiImportanța imaginii – 67% dintre clienți afirmă că calitatea imaginii unui produs îi ajută să decidă dacă cumpără sau nu produsul. Infografie completă aici.

De ce ar trebui să includeți fotografii pe blogul dvs.

Conform cercetărilor eMarketer’s din martie 2014 privind tipurile de conținut postate pe Facebook, fotografiile reprezintă aproximativ 75% din conținutul postat și distribuit pe paginile Facebook. Aceleasi fotografii au aproximativ 87% rata de interactiune din partea utilizatorilor Facebook.

Deși vizitatorii site-ului dvs., cu siguranță, nu așteaptă să vadă doar fotografii atunci când vă vizitează blogul, succesul postărilor bazate pe fotografii pe Facebook, Twitter și Pinterest demonstrează că ar trebui să vă angajați cititorii cu fotografii care îmbunătățesc textul de pe site-ul dvs..

Înțelegerea drepturilor de autor și utilizarea corectă

Mulți creați ceva, este considerat drept de autor. Sigur, puteți înregistra articolul la Oficiul pentru Drepturi de Autor din SUA pentru protecție suplimentară și pentru posibilitatea de a recupera orice valoare pierdută, dar, odată ce ați creat-o, articolul este al vostru.

Aceasta include, dar nu se limitează la:

 • Lucrare scrisă
 • Fotografii
 • Lucrare de artă
 • Filme
 • Muzică

În cazul în care unii proprietari de site-uri web se confruntă cu probleme

Unii oameni nu înseamnă să încalci drepturile de autor. Pur și simplu nu înțeleg cum funcționează, creditând corect, obținând permisiunea și ce pot și nu pot fi utilizate. Există, de asemenea, o mulțime de zone gri în conformitate cu regulile.

În cazul în care unii proprietari de site-uri web se confruntă cu fotografiile este că pur și simplu fac o căutare pentru a spune „fotografii cu câini drăguți” și copiază prima fotografie pe care o văd că le place. Cu toate acestea, fotografia poate fi una pe care fotograful nu dorește să o distribuie pe alte site-uri web. Dreptul său de autor tocmai a fost încălcat.

morguefileUnde găsiți fotografii care sunt în regulă de utilizat

Din fericire, există fotografi care doresc să vă ofere fotografii pe care le puteți folosi pe site-ul dvs. (presupunând că le credităm corespunzător). Există destul de multe site-uri în care puteți găsi aceste fotografii care sunt libere de utilizat atât timp cât le acordați credite. Aceste site-uri includ:

 • MorgueFile
 • CompFight
 • PhotoPin
 • Imagini de domeniu public (cum ar fi multe din arhivele guvernului american, dar verificați întotdeauna că puteți utiliza)
 • Imagini ale ferestrei browserului dvs.

Există, de asemenea, fotografi care își împărtășesc fotografiile pe site-urile de stocuri. Acestea sunt fotografii de unde puteți cumpăra dreptul de a utiliza fotografia pentru un scop și o locație stabilite.

De exemplu, este posibil să cumpărați drepturile de utilizare a fotografiei numai pe site-ul dvs. web. Dacă doriți să publicați o carte și să folosiți aceeași fotografie, ar trebui să vă întoarceți și să cumpărați drepturi suplimentare.

Fotografiile din stoc tind să fie de înaltă calitate. Iată câteva site-uri care oferă fotografii stoc de vânzare:

 • iStockPhoto
 • Vremea viselor
 • 123 RF

Pentru mai multe idei, consultați articolul lui Jerry Low despre 20 de surse gratuite de imagine pentru blogul dvs..

Contactați fotograful original

Dacă nu puteți găsi imaginea dorită pe oricare dintre site-urile de mai sus, deoarece este extrem de specifică, trebuie să contactați proprietarul fotografiei și să obțineți permisiunea de a utiliza fotografia pe site-ul dvs. Unii fotografi vă vor permite să-l utilizați cu un link înapoi și să le acordați credite. Unii vor spune că nu.

Dacă fotograful spune că puteți utiliza fotografia, salvați e-mailul într-un loc sigur, în cazul în care există vreodată o întrebare dacă aveți voie să o utilizați.

Ce este utilizarea corectă?

Utilizarea corectă se încadrează în Legea drepturilor de autor (titlul 17 din Codul Statelor Unite) și are un test litmus format din patru factori pentru a determina dacă este corect să folosești o porțiune a unei opere protejate prin drepturi de autor. Practic, dacă lucrarea are familiaritate și persoana o folosește într-un context istoric, atunci utilizarea unei porțiuni din ea ar putea fi adecvată. Cu toate acestea, este dificil și ai putea să te înșeli dacă utilizarea este corectă sau nu și te vei înșela în probleme legale.

Conform Office Office, cei patru factori sunt:

 1. Scopul și caracterul utilizării, inclusiv dacă o astfel de utilizare este de natură comercială sau este în scop educațional nonprofit
 2. el natura operei protejate de drepturi de autor
 3. cantitatea și substanțialitatea porțiunii utilizate în raport cu opera dreptului de autor în ansamblu
 4. efectul utilizării asupra pieței potențiale sau a valorii operei protejate de drepturi de autor

Utilizarea corectă tinde să intre în joc mai mult cu textul scris. De exemplu, dacă ați dorit să faceți o ofertă din acest articol, puteți include un ofertă scurtă și îl puteți credita. Iată un exemplu:

În articolul WHSR intitulat „Poți folosi acea fotografie? Înțelegerea utilizării corecte și ce fotografii nu pot fi utilizate legal pe blogul dvs. ”, de Lori Soard, sfătuiește:„ Dacă fotograful spune că puteți folosi fotografia, salvați e-mailul într-un loc sigur, în cazul în care există vreodată o întrebare. despre dacă vi se permite să o utilizați.

Acesta este un scurt citat, a fost creditat la sursa originală și vă îmbunătățește articolul. Mai mult ca sigur, nimeni nu se va plânge de faptul că este folosit un articol mai mare, atât timp cât este creditat în acest fel sau într-un mod similar.

Când există o întrebare cu privire la drepturile de autor și dacă utilizarea este în interesul creatorului original sau al publicului, scara pare să se echilibreze un pic mai mult către interesul publicului, însă.

Când vine vorba de imagini, este cel mai bine să rămâneți cu fotografii fără drepturi de autor și domenii publice. Nu puteți utiliza într-adevăr o porție mică dintr-o fotografie și este greu de știut ce ar fi de folos corect și ce nu. Într-adevăr nu merită să riscați o luptă legală extrasă, atunci când există atât de multe fotografii disponibile care pot fi folosite fără griji.

Potrivit profesioniștilor fotografi din America, un drept de autor este un drept de proprietate. În plus, site-ul afirmă că „încălcările drepturilor de autor – reproducerea fotografiilor fără permisiune – poate duce la sancțiuni civile și penale”.

Regulile se pot schimba

Puteți face totul bine și puteți utiliza doar site-uri care listează fotografii Creative Commons, atribuiți după cum solicită titularul dreptului de autor și primiți totuși o notă de la un fotograf, într-o zi, că utilizați fotografia fără permisiunea lor.

Ceea ce se poate întâmpla este că fotograful poate să ofere inițial fotografia cu o simplă atribuție, dar ulterior să schimbe regulile și să solicite plata pentru utilizarea fotografiei..

În primul rând, este important să păstrați notițe despre locul în care ați descărcat inițial fotografia și despre ce a fost declarația despre drepturi.

În al doilea rând, dacă fotograful o solicită, scoate imediat fotografia. Trimiteți-o înapoi prin e-mail și explicați-vă că ați descărcat fotografia la data X și ați atribuit-o așa cum s-a spus, dar ați eliminat fotografia.

Fi politicos. Este posibil ca cineva să-i fi furat fotografia în primul rând sau să fi uitat pur și simplu că a oferit-o pentru atribuire. Un singur fotograf poate face mii de poze pe an și este greu să ții pasul cu toate acestea.

Dacă urmați aceste reguli simple, ar trebui să găsiți o mulțime de fotografii de înaltă calitate pentru blogul dvs. și să nu aveți probleme. Distrează-te găsind acele imagini care vorbesc cu 1000 de cuvinte și îmbunătățește-ți articolele.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map