Quen, que, onde, cand e pentru care scrie bloguri excelente

Os studenți ai primului an de jurnalism învățat despre cei cinci Ws (Cine, Ce, Unde, Când și De ce).


Este posibil să fie nevoie de o intenție de conversie în jurnalism profesional, care este o vas pentru a scrie articole originale și xeniais pentru un blog pe care îl puteți folosi sau Five Ws este un intelixent pentru a intra.

O ultimă chestiune care se ocupă cu un lector este separată de actualizarea nu a fost publicată pe blog, fără să-i pună capul și să-i pună întrebări în legătură cu care nu sunt cuburi.

Mentres os Five Ws can be a little of cliché two stresres of journalalismo of times antigos, is a bo place to first. Câteva articole care scriu va vorbi la cinci? Nu este probabil. Non obstante, corecte pentru ei pot provoca o idee de altă natură pentru un alt articol din istoria care acum este primul moment care nu a fost gândit.

care-ce-în cazul în care-cum-de ce

Romper a W’s

Old Dominion University Ofrece un grafic care este foarte util pentru a trece poliți Cinci Ws care pot găsi informații utile. Aici sunt câteva întrebări care pot face să se întâmple pentru fiecare punct.

 • Quen: Ce este această istorie? Quen este actorul dorit?
 • O que: Cal este o idee principală din istorie? Que pasa? Care acționează tomaron o persoană anterioară definită?
 • Onde: Onde este o istorie? De unde este o persoană? Dacă vă produceți un eveniment? Puteți utiliza informații?
 • Pot face: Când totul isto ocorreu? Când puteți utiliza această informație? Când ocorrerá sau eveniment sau ocorreu?
 • Polo que: Ce scrie despre acest subiect? Pentru că ar trebui să coidar sau lector?

Quen

Este simplu să răspundă la o întrebare propusă anterior anterior, non faría un articol foarte lung, non si?

De fapt, chiar și răspunsurile pot răspunde la toate în ceea ce privește fraze. În schimb, datoriile ampliar în fiecare punct cubrindo toți os angulos. Queres care este un actor afaste se simte ca se coñece complet o temă și nu este cometa rămâne o dată întrebări care necesită răspunsuri.

Când răspunde la întrebarea de a putea trata această actualizare, se pot dezbate mai multe informații despre cum ar fi:

 • Cantos anos zece persoană?
 • Onde vive esta persona?
 • Există anumite date legate de istorie personală?
 • Mai multe nu erau incidente?
 • Cal is a carreira da person?
 • Cum se face chama?
 • Cal este un titlu al său?

O care

Cal is a idea principal desta historia? Îmi spun că există o frază care este articolul tău, care îți spune? Este posibil:

 • Argumentando un punto?
 • Explicando como hacer algo?
 • Repasar ou criticar algo?
 • Describindo algo?

Onde

Se impune o istorie sau se poate ajunge ocorrer?

Cavar no fund. Deja există o situație care să se deschidă, va fi o cantitate mai mare de detalii. Amosa ao lector en vez de só dicirlle. De exemplu, o dată care a scris că era un caloroso, scrie că o persoană este pegaba pentru o parte traseira do pescozo de la o suor care duce caie sau un cabroudo. Faga sab ao ao actor que a air era quente și pegajoso. Poate afișa un lector, puxeraa fără a lui articol și meneraa acolo.

 • Cum ești un loc??
 • Que se chama?
 • Hai ceva cheiro?
 • Cales son os sons?
 • Faptul că este suficient de cunoscut despre un actor care va fi interesat despre acest loc?

Pot face

Când se produce o istorie sau când se poate urmări un eveniment?

Într-adevăr, de multe ori mai multe, vexozați un articol foarte important despre o conferință viitoare sau evenimente care nu sunt o dată niciun articol sau scrisor menționează date despre oră. Prestați atenția acestor detalii și publică propriile bloguri care se resaltaranse ca documente de cercetare solide.

 • Cal este o date?
 • Cal é o tempo?
 • Ce trece în același timp? Este o temperatură specifică? Este ideal pentru acest eveniment în acest moment?

¿Por que

Por que cubras este acest tema?

Poate fi important să se înțeleagă un motiv pentru a scrie un articol, este important în ceea ce privește motivele specifice pentru a scrie despre un subiect. Puteți solicita întrebări pentru a determina anumite lucruri. Acum, care nu poate să trăiască în interiorul capului de o persoană, poate imaxinar ca rațiuni de acțiuni pentru o persoană. Asegúrese de a face diges în ceea ce privește acest act este o analiză a acesteia. Este posibil să fie o bună oportunitate pentru lectori falen das túas publicații.

Que sobre como?

Alguns jurnaliști prea plantean o întrebare "Como?"

Este o temă campanată Cinco Ws e un H, ou Who Who Where Where When De ce și cum?

Cum se insire în timpul lung de alte întrebări. De exemplu, să facem un site web despre concerte care chegană la orașul local. Estás a întreprinde o actuală rezervă a programelor despre un următor concert. Podes întrebare când vine venirea sau programul ca parte a întrebărilor "pot face" urmează cu:

"Canto tempo dura o program?"

Aceasta este o întrebare importantă pentru accesarea unor spații în ramă. Débese derivar face reflujo natural și fluxo pentru o întrevista. "Cum?" Poate fi folosit pentru a putea utiliza un proces explicativ în timpul unui act de instruire.

Un caz practicico

Vexamos o istorie antiga care a reușit să se coajeze pentru a face veșade ca și cum să funcționeze pe cinci Ws.

Vamos a ver a historia de Carapuchiña Vermella. De fapt, nu este un istoric, este esențialmente să fie rămașă. Sae polo bosque pentru a vedea o avoa. A miciena are o capacitate de echitatie vermella cu capucha.

Non obstante, antes de que chegue á casa da avoa, o mare lobo malo apare și toma sau un loc din avoa. O ta esti? Pentru a începe Vermello, vei merge o istorie originalinală.

Pero, cal is o lado do lobo?

Entón, digamos that iss escribindo a article and ares antrevando to lobo. Antes de început pentru a întrevista, pedirás to five Ws que cheuden a prepara.

 • Quen E sobre esta historia? ¿Quen este o lobo? ¿Quen este un avoa? Quen é o Vermello?
 • O care pasa á avoa? Ce faci lobo? Que faci Roșu?
 • Onde ¿Ten lugar a history? Onde este un lob când ajunge sau vermello? Onde foi a avoa?
 • Pot face Chega Vermello a casa de la avoa? Când ați ajuns la lobo? Când a avoa enfermou?
 • ¿Por que o lobo quere comer Vermello? Pentru că o avoață lasă în lobo? Por que Red nu se dă cu privire la care este un lobo și nu este de la avoa?

Entrevista ao señor Big Bad Wolf

Agora este pregătită pentru întrevistare în lobo. A măsură que avanza în întrebări anterioare, poate ajunge la o nouă viziune istorie marcantă. Algo coma isto:

Nunha întrevista exclusivă co señor Big Bad Wolf, a descoperit că există mai multă istorie de mic caperuco vermello care se gândește înainte. În primăvara anului 1659, se declară lobo care se redă și îi permite celor doi prieteni să înceapă un incendiu forestier sau care a făcut ca o familie să-și împlinească propriul cofre. Fără proces, o femeie face doamne Wolf și trei umplute sunt asasinate.

"Nu a fost prima oară când roșu și prietenii tăi cachonde au cauzat probleme pentru animații do bosque, dar ca și acțiuni ar trebui să fie chiar și ca și asasinato. Xurei vinganza.

Non obstante, non foi ata a caída of 1960, atunci când o avoță de Red enfermou care o doamne Wolf vede o ocazie de a se întinde la familia ta. Second o señor Wolf, sabía que a Red duce gustaba a duce un drum particular polo bosque către o casă din avoa. Levaba șase luni la vela înainte do day do atentado. Atunci este sabia care este o cesta de cocido și unde trăiește o avoață.

Când viu vermello no seu way regular to home da avoa, el tomou un atallo polo bosque. Un avoa adoraba ca creaturi do bosque și abriu feliz a porta ao lobo, dar axiña a atou, rouboulle una das camisolas e gorras e colocouse baixo ca fundas da cama. Sabía que non podía ocultar o cola, dar așteptarea care Red red notase sau seu long fociño.

"Nu este nevoie de câteva minute înainte de a ajunge și de a spune că este mai ușor pentru a crea o puidă mai bună pentru că poate avea o viziune rapidă. Tot o lume în familie de Red o fai. "

Când Roșu se mai găsește mai aproape de o cameră, care a participat la un lob nu era o avoă a sa. Ela gritou și pediu ao lector care vira nu se îndreaptă spre el și el expulzează în lobo.

"Non me ía a doer întâmplat", Wolf Wolf. "Ía a asustar e roubarlle as delicious para return a look a little. Quero cuvânt, non son un monstro. Sei care este doar un rapaz, dar ceva de vinganță. "

O lobo leva five years encerrado por tentar arrebatar as delicias da anciá.

Dumneavoastră veți face cum să faceți întrebări pentru a elabora un istoric și să-i angajați în lector? Mentres care nu pot utiliza fiecare întrebare W cada vez, aceștia pot fi orientați pentru a putea oferi informații, mai ales când este necesară invitația prezentă.

EduPlace oferă un cadru practic care poate să imprime și să folosească planificarea ca întrebări înainte de a scrie o actualizare fără blog.

În cele din urmă, nu există o imagine mai valabilă decât cuvintele.

Canto mai puternic se poate face o istorie înainte de a crea o imagine a domnului Wolf cu prezenta femeilor și a fiurilor acum falecido?

Mirează toți angulații, mira cada W, și înainte de sabel, fii bloguando ca un jurnalist profesional.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me