Sfaturi de editare de top pentru a tăia un post lung până la dimensiuni

O problemă pe care o văd ca editor de mai multe ori sunt articole care sunt destul de lungi și au o mulțime de informații redundante. Ca scriitor, ai ceva de spus. De aceea scrii până la urmă. De asemenea, scriitorii tind să fie iubitori de cuvinte. Le este ușor să adauge detalii și să obțină un pic de timp cu postările lor de pe blog. În timp ce doriți să includeți fiecare unghi, vă puteți gândi că pot fi interesați cititorii dvs. și există unele statistici recente care sugerează că postările mai lungi sunt mai bune pentru clasarea motoarelor de căutare (Quick Sprout a observat că paginile web cu 2.000 de cuvinte sau mai multe clasate în primele 10 rezultate ale cuvintelor cheie pe Google), încă nu doriți să scrieți cuvinte doar pentru a completa spațiul.


Deci, cum poți fi sigur că acoperiți complet un subiect și nu doar furnizați puf inutil? Am sondat câțiva scriitori și editori pentru a afla sfaturile și trucurile lor și iată ce am descoperit:

Căutați cuvinte suplimentare

lori robinett[link link] Lori L. RobinettLori Robinett, scriitoare de thrillere și blogger, începe prin a-și verifica munca pentru acele cuvinte suplimentare care au un mod de a aluneca.

Primul lucru pe care îl fac este să caut cuvinte „în plus”, cum ar fi „asta”; apoi caut două descrieri de cuvânt și acțiuni pentru a vedea dacă un singur cuvânt poate face treaba mai bine; apoi caut orice a văzut, a auzit etc. fraze și le-am tăiat pentru a ajunge corect la carnea chestiunii.

De exemplu, a auzit că clopotul devine clopotul.

Punctul lui Lori despre „ea a auzit că clopotul” este unul bun. De asemenea, puteți fi atent la „ea / el a văzut”, etc.

Scrierea strânsă vine practicând arta de a face acest lucru. Pe măsură ce începeți să editați postările de pe blog cu sfaturile din acest articol și alte sfaturi din WHSR, cum ar fi Verificarea cât de lizibile sunt articolele dvs. cu statisticile de citire ale cuvântului și cele cinci moduri principale de a surprinde tipurile și erorile în propria dvs. scriere, editarea cuvintelor inutile. va deveni a doua natură.

Urmăriți pentru:

  • Spunând același lucru în mai multe feluri. Exemplu: au ucis-o moartă. (Dacă a fost ucisă, se poate presupune că este moartă.)
  • Descrierea florilor. Exemplu: Pastele aveau o nuanță frumoasă, roșu-trandafir, care îmi amintea de un arbust înflorit la casa bunicii mele. (În schimb, spuneți doar că pastele au o nuanță de roșu trandafir.)
  • Atenție la verbele „așa” și „a fi”. Exemplu: Mânca cina. (În schimb, pur și simplu scrie: Ea a mâncat.)

Citeste cu voce tare

M-ai auzit spunând-o înainte, dar cu siguranță se repetă că este doar inteligent să-ți citești cu voce tare lucrarea înainte de a o pune acolo pentru consum public. Veți auzi expresii incomode și cuvinte suplimentare care pot fi tăiate când citiți cu voce tare.

Kristi Waterworth[link icon] Kristi WaterworthKristi Waterworth, redactor independent, a adăugat:

Vechiul meu favorit este să citești totul cu voce tare înainte de a te depune. [Un alt sfat este să-ți citești munca înapoi .. Citirea înapoi ar trebui să întrerupă efectul Gestalt, așa că vezi de fapt cuvintele în loc de creierul tău reamenajându-le pentru tine.

Am găsit gândurile lui Kristi cu privire la efectul Gestalt destul de interesant. Principiul Gestalt este pur și simplu că creierul tău are tendința de a rearanja lucrurile în forma lor cea mai simplă. Desigur, în spatele ei există multă psihologie. S-ar putea scrie o întreagă lucrare despre efectul Gestalt (au). Cu toate acestea, în scopul utilizării conceptului pentru a tăia cuvinte din scrisul dvs., trebuie doar să știți că, în timp ce creierul dvs. poate rearanja cuvintele într-un mod care este cel mai ușor de înțeles de creierul dvs., acest lucru nu se poate traduce prin scrierea pe care alții. înțelegeți la fel de ușor.

De exemplu, o parte a principiului Gestalt este că repetarea este plăcută și ritmul este plăcut creierului nostru. Acest lucru este adevărat, dar când vine vorba de scrierea unor concepte importante într-un număr limitat de cuvinte, o parte din acea repetare și formulare cu flori trebuie pur și simplu să meargă.

Rămâneți pe subiect

Îți amintești acele clase de engleză din școala medie, când profesorul tău ți-a spus că accentul tău era prea larg și că trebuie să fie mai restrâns? Același lucru este valabil și în cazul scrierii articolului tău. Dacă încercați să scrieți pe un subiect precum golful, articolul dvs. va pleca în mai multe direcții diferite, deoarece golful este un subiect larg. În schimb, restrângeți-vă atenția. Scrieți despre cele mai bune trei cluburi de golf pentru începători.

voni harris[pictograma link] Voni HarrisVoni Harris, blogger și mamă de școlarizare, a subliniat importanța rămânerii pe subiect:

Uită-te la fiecare paragraf: Cum se raportează la subiectul / tema la îndemână? Tăiați-le pe cele care nu, sau care întind punctul.

Este mai bine să vă concentrați pe partajarea informațiilor profunde, în profunzime, pe un singur punct, decât să încercați să întindeți și să acoperiți totul simultan. Asigurați-vă că sunteți la punct vă poate ajuta, de asemenea, să reduceți paragrafe inutile atunci când treceți peste numărul de cuvinte.

Tăiați placa

becky mcgraw[icon link] Becky McGrawBecky McGraw, un romancier de romană contemporană, a avut câteva gânduri despre cum să reducă cuvintele la dimensiuni.

Cu siguranță nu sunt unul care să dau sfaturi despre scrierea scurtă, ci tăiați flabul folosind verbe mai puternice, mai active.

Becky aduce un punct bun despre verbele active. Unul dintre cele mai bune articole pe care le-am văzut recent pe acest subiect a fost împărtășit de mine de Kristi Waterworth. Articolul complet este terminat la Gramaticly și oferă exemplul perfect pentru a vedea dacă o propoziție este sau nu pasivă. Autorul își bazează de fapt articolul pe un tweet al unei profesoare pe nume Rebecca Johnson. Dna Johnson le spune elevilor că dacă pot introduce expresia „de către zombi” după verb, propoziția este pasivă.

Iată, așadar, câteva exemple care să vă arate scrierea pasivă:

  • Inghetata a fost facuta de zombi. (7 cuvinte)
  • Oamenii au fost atacati de zombi. (6 cuvinte)

Deci, cum să rezolvi acele propoziții și să le faci active? Apropo, verbele active tind să folosească cuvinte cu litere, așa că căutarea verbelor pasive este o modalitate excelentă de a tăia cuvintele. De asemenea, vă va face proza ​​mai puternică în general.

  • Zombii au făcut înghețata. (5 cuvinte)
  • Zombii au atacat oamenii. (4 cuvinte)

Apropo, puteți testa și pentru a vedea dacă o propoziție este activă cu același truc. Dacă anunțați „după zombi” și nu are sens, atunci este probabil o propoziție activă.

  • Zombii au făcut înghețata de către zombi. (nu curge)
  • Zombii au atacat oamenii de către zombi. (nu)

Cred că profesoara Rebecca Johnson este genială. Mi-aș dori ca mai mulți copii să aibă profesori de engleză ca acesta.

Taietura finala

Să zicem că scrii o postare de oaspeți pentru un blog popular, iar proprietarul blogului îți spune absolut nu mai mult de 800 de cuvinte (majoritatea sunt flexibile, dar se întâmplă). Ești la 950 de cuvinte. Există un ultim lucru pe care îl puteți face pentru a vă arunca lucrările. Citiți din nou articolul dvs. și încercați orice propoziții pe care le-ați putea elimina și menține în continuare ideea generală a articolului dvs. Pot fi sfaturi utile. Doar nu le veți folosi pentru acest articol.

De exemplu, dacă ar fi necesar să reduc această postare la 800 de cuvinte, probabil m-aș uita la câteva dintre sfaturi și aș vedea dacă sunt mai puțin utile decât altele. Aceia ar trebui să meargă. M-aș uita la subpoziții întregi și aș vedea care sunt cele mai importante. Dacă trebuie să atingeți un anumit număr de cuvinte, trebuie doar să îl atingeți. Asta înseamnă, uneori, luarea de decizii grele și tăierea cuvintelor pe care le știți ar putea ajuta pe cineva. Totuși, nu vă faceți griji, puteți oferi întotdeauna acel sfat pe măsură ce oamenii comentează articolul dvs. și doresc mai mult ajutor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map