Un plan de scriere a ghidurilor de instruire pentru site-ul dvs.

Există numeroase articole pe acest site despre cum să crești traficul site-ului și sfaturi pentru a aduce noi vizitatori pe site-ul tău. Cu toate acestea, unul dintre lucrurile pe care mulți proprietari de site-uri noi le trec cu vederea este construirea unei liste de distribuție. O listă de e-mail are avantajul de a vă permite să continuați să vă conectați cu vizitatorii site-ului mult timp după ce au trecut de pe pagina de destinație inițială.


O modalitate de a determina oamenii să se alăture buletinului dvs. de e-mail este oferind un ghid de instruire gratuit pentru a face acest lucru. Dacă nu ați scris niciodată un astfel de ghid, poate fi greu de știut cât timp ar trebui să fie, unde să începeți procesul, ce format să-l oferiți și alte mici detalii care sunt de obicei învățate prin traseu și eroare.

Mai jos este prezentat un model care să vă ajute în procesul de scriere a primului dvs. ghid de instruire. Mai târziu, este posibil să doriți să vă extindeți și să scrieți ghiduri suplimentare și să le oferiți spre vânzare pe site-ul dvs. web sau ca un avantaj permanent pentru a rămâne pe lista dvs. de corespondență.

Obiectivul cu aceste ghiduri scurte este de a oferi vizitatorilor site-ului ceva de valoare, astfel încât vor dori să se înscrie la newsletter-ul dvs. și apoi să le oferiți valoare, astfel încât vor dori să rămână abonați.

Ceea ce ar putea aprecia cititorii dvs. cel mai mult?

Wired Impact este specializat în a ajuta organizațiile nonprofit să își construiască listele de corespondență și în eforturile lor de marketing. O mare parte din sfaturile lor pot fi aplicate atât pe site-urile cu profit, cât și pe cele non-profit.

Un potențial abonat este mai apt să vă ofere adresa de e-mail dacă vede o valoare imediată în acest sens.

Înainte de a începe cum să vă ghidați, trebuie să faceți un brainstorming ce tip de ghid ar fi cel mai util pentru publicul țintă.

 1. Brainstorm idei și să vină cu o listă de subiecte posibile.
 2. Cercetează alte ghiduri de instruire. Altcineva a abordat deja acest subiect la fel de bine sau mai bine decât puteți? Aveți ceva nou de adăugat sau o nouă abordare pe această temă?
 3. Sondează vizitatorii site-ului dvs. despre care dintre subiectele pe care le interesează cel mai mult să citească mai întâi.

Încercați să vă luați înapoi la momentul în care ați început pentru prima dată în orice nișă este. Pe ce subiecte ați căutat informații? Ai spus vreodată, „Gee, aș dori să existe un ghid pe ________”?

Cercetează-ți subiectul

După ce ai venit cu subiectul despre care ai vrea să scrii, vei dori să petreci ceva timp făcând cercetări. Chiar dacă cunoașteți subiectul în interior și în exterior, petreceți un pic de timp pentru a analiza cele mai recente statistici și schimbări din industrie.

În plus, mergeți mai departe și priviți un pic mai îndeaproape orice ghiduri similare de pe piață. Ce le lipsește că puteți acoperi?

Veți dori cel puțin să oferiți ceea ce oferă alții, plus unele. Cu cât poți oferi mai mult și cu atât mai multe informații și perspective unice ai cu atât mai bine.

Aveți nevoie să completați sondaje sau studii pentru ghidul dvs.? Acum este momentul să începeți cele, astfel încât să le aveți înapoi până când vă completați ghidul.

De asemenea, veți dori să trimiteți orice solicitare de oferte. De exemplu, dacă doriți să includeți o secțiune pe un subiect extrem de nișat și există un singur om din țară care știe răspunsul, va trebui să încercați să căutați expertiza acestuia pentru un citat sau două pentru a adăuga la ghidul dvs..

Majoritatea oamenilor care nu sunt experți nu sunt neapărat scriitori și pot fi bucuroși să vă ofere un citat în schimbul unui link către pagina lor educativă sau un simplu credit pentru informații.

Exemple de ghiduri de instruire

WHSR are mai multe ghiduri de instruire pe acest site, astfel încât să puteți vedea diferite moduri în care acestea pot fi configurate. În plus, există și alte exemple excelente de ghiduri enumerate mai jos. Puteți învăța multe studiind ce altceva este disponibil în acest gen de scriere înainte de a începe propriul ghid.

 • Cum să construiți un blog de succes – Acest ghid indică unele dintre cele mai bune sfaturi colectate vreodată la WHSR și link-uri către articole și mai multe subiecte de nișă. Este un ghid complet detaliat complet, care trage din arhivele site-ului, precum și prezentarea de noi informații. O modalitate de a face acest lucru poate atrage vizitatori pe site-ul dvs. Acesta este oferit ca ebook gratuit atunci când vă înscrieți pe lista de e-mailuri. Pur și simplu derulați în partea de jos a paginii pentru formular.
 • Tipuri de găzduire web – Acest ghid ilustrat este de mare ajutor pentru noii care nu pot înțelege pe deplin elementele de viață de găzduire web. Cu toate acestea, este îmbunătățit cu ilustrații la punct. Ilustrațiile pot adăuga foarte mult ghidului tău și îl pot face pe care cititorii se referă din nou și din nou.
 • Un ghid pentru începători pentru a începe cu Linux – Acest ghid este disponibil pe MakeUseOf și acoperă tot ce trebuie să știți despre elementele de bază, inclusiv comenzile de bază și învățarea desktopului Ubuntu.
 • Pregătirea pentru interviuri de locuri de muncă – Întrebați un manager a pregătit un ghid gratuit care vă va ajuta să vă pregătiți pentru acel interviu mare. Ei folosesc modelul de a vă oferi ghidul atunci când le oferiți adresa dvs. de e-mail. Cu toate acestea, merită să vă înscrieți la acest ghid detaliat.
 • Protejarea familiei online – Covenant Eyes a creat un ghid gratuit care ajută părinții să protejeze întreaga familie de pericolele online. La fel ca ghidul de mai sus, va trebui să furnizați e-mailul dvs. pentru a descărca ghidul, dar merită mult efortul, deoarece arată cum un ghid poate fi alcătuit într-un mod care oferă pași de ajutor cititorului.

Planul How-To

Ghidurile de instruire pot lua o serie de forme diferite. Ele pot fi videoclipuri, broșuri, cărți întregi și chiar prezentări de diapozitive.

Cu toate acestea, toate au un lucru în comun. Acestea tind să urmeze un model de fapte care sunt oferite pentru a se asigura că cititorul știe exact ce măsuri trebuie efectuate pentru a finaliza sarcina acoperită în ghid.

plan

s

Un s (TOC) este deosebit de important dacă scrieți un ghid care este mai mult decât câteva pagini. Întrucât ghidul dvs. va fi probabil în format electronic, un TOC îi va permite cititorului să navigheze până la ultimul punct pe care l-a citit.

De asemenea, va permite cititorului să vadă dintr-o privire ce se află în ghid și să se orienteze rapid către subiectele care sunt cele mai importante pentru ea.

Introducere

Introducerea ar trebui să fie o notă personală din partea ta. Unii scriitori aleg să îi solicite pe altcineva să introducă introducerea care susține ghidul. Acesta ar putea fi un alt expert în industria dvs. sau cineva cunoscut.

Cu toate acestea, este perfect acceptabil să scrieți introducerea. Pur și simplu explicați:

 • Cine esti
 • Cum ai început în industrie
 • De ce cititorul ar trebui să asculte ce aveți de spus
 • Orice experiențe unice ai

Este bine să vă lăsați personalitatea să strălucească în introducere.

Serie de pași specifici

Partea principală a ghidului dvs. de instruire va cuprinde etapele pe care cititorul trebuie să le facă pentru a finaliza sarcina despre care scrieți. Deci, dacă ghidul este despre pornirea propriului blog, ai scrie mai multe secțiuni detaliate despre subiecte precum:

 • Alegerea unei nișe
 • Configurarea blogului tău
 • Crearea primei tale postări
 • Crearea unui program pentru momentul în care să postați
 • Aducerea oamenilor pe site-ul dvs.

Câți pași includeți vor depinde de cât de concentrat este subiectul dvs. Nu există o lungime corectă sau greșită pentru fiecare secțiune, dar asigurați-vă că veți acoperi temeinic subiectul. După cum puteți vedea din eșantioanele de mai sus, unele ghiduri practice sunt foarte lungi și detaliate, iar unele sunt foarte scurte și la obiect, dar duc cititorul la resurse suplimentare.

Sfaturi avansate

Este o idee bună să vă gândiți la ce subiecte sunt cu un pas peste ghidul dvs. inițial și să includeți o secțiune de sfaturi avansate care va duce cititorul cu un pas mai departe. Nu este un lucru pe care îl oferă alte ghiduri, așa că îl va ajuta pe al tău să iasă în evidență din mulțime.

În mod alternativ, puteți oferi o secțiune de depanare. Dacă scrii pe un subiect tehnic, acest lucru poate fi util în special.

Închidere

Închideți ghidul de instrucțiune cu o notă de închidere pentru cititor. Acest lucru le poate indica pur și simplu către newsletter și că mai multe sfaturi vor fi furnizate în fiecare săptămână sau poate fi o notă mai personală care le mulțumește pentru citirea ghidului și lucrează pentru a stabili o relație scriitor / cititor..

Indiferent care este ghidul dvs., urmarea unui model de bază vă va permite să-l scrieți mai rapid. De asemenea, veți avea mai puțin șanse să pierdeți informațiile importante de care are nevoie cititorul dacă urmați același contur pentru fiecare ghid pe care îl scrieți.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map