25 regler for å skrive vanvittige gode setninger

Når det gjelder tekstforfattere, kan en setning bety alt. Enten du skriver en overskrift, jobber med en åpning for et blogginnlegg, eller skriver en foring for en reklamekampanje for en klient, er det mulig å skrive en setning som ikke bare er gjennomsnittlig, men som er bemerkelsesverdig. Du har sikkert sett sitatet av Eugene Schwartz i andre artikler om tekstforfattere, men det gjentar seg her.


“Ingen setninger kan være effektive hvis den inneholder fakta alene. Det må også inneholde følelser, bilde, logikk og løfte. ”

Det oppsummerer perfekt hva tekstforfatter innebærer. Du må engasjere leserens følelser, appellere til logikken hennes, gi et løfte og male et mentalt bilde. Det er en ganske høy rekkefølge, men de 25 reglene vi skisserer i denne artikkelen vil hjelpe deg med å oppnå sprø gode setninger.

Noen få ord, mye kraft

god setning

I en artikkel om sosiale medier i dag gir forfatteren eksempelet på seks ord kort novelle som den elskede amerikanske journalisten og historiefortelleren Ernest Hemmingway skrev.

“Til salgs: Babysko. Ubrukt.”

Artikkelen fortsetter med å snakke om hvordan vi kan gjøre en enorm innvirkning med bare seks ord. Fikk tankene dine feltene i historien? Lurer du på hvorfor skoene aldri ble brukt? Kanskje du avbilder en sørgende mor. En annen person kan se en mor som hadde så mange sko at barnet ikke kunne bruke dem alle før den vokste ut av dette paret. Men hvis moren var rik nok til å ha så mange sko, hvorfor ville hun da solgt disse? Har hun plutselig falt på vanskelige tider? Ser du den ekstreme virkningen som litt over en håndfull ord kan ha?

Så når du skriver en setning, må du få hvert eneste ord til å telle. Les setningen, les den på nytt, les den høyt, la andre lese den, la den sitte litt og lese den igjen.

25 tommelfingerregler for å skrive mordkopieringssetninger

Regel 1 – Glem grammatikk

Ja, grammatikk er veldig viktig for god skriving. Når du bare skriver en setning som er ment å tiltrekke leserens oppmerksomhet i en annonse eller en overskrift, er det greit å slippe et verb, slippe et substantiv, miste konjunksjoner, legge til et kommauttrykk. Et godt eksempel på dette er Got Milk? kampanje. Riktig grammatikk ville diktere at setningen skulle lese “Har du melk?” Det er ikke så fengende som “Got Milk?” er det?

Regel 2 – Vær sukkinkt

Hvis du noen gang har gått tapt på landevei i en liten by, vet du at noen liker å snakke rundt et tema. Vel, skjønner du, først går du til hjørnet. Gamle Jack Barns bodde der til i fjor da huset hans brant. Deretter tar du til venstre, men pass på fordi hjort vil krysse veien dit. Gå litt ned, du vil se fem små hunder løpe rundt yapping på høyre side, og så vil du være der.

I stedet kunne veibeskrivelsen ha vært: Sving til venstre ved hjørnet, og stedet er til høyre.

Ikke gi småbyanvisninger. Vær kortfattet med leseren din.

Regel 3 – Husk journalistikk 101

Tenk på de grunnleggende spørsmålene de lærer deg å stille i Journalism 101 (selv om du aldri har hatt klassen). Hvem? Hva? Hvor? Når? Hvorfor? Kan du svare på disse i setningen? Eller, kanskje ett eller to av disse spørsmålene?

Regel 4 – Mal et bilde

De sier at et bilde er verdt tusen ord, men å male et bilde trenger ikke å ta så mange. Når det er mulig, bruk veldig konkrete, konkrete begrep for å vise leseren hva du mener. I stedet for å skrive at paraplyen er rød, skriv at den er mursteinrød. Vær spesifikk.

Regel 5 – Gjør leseren omsorg

Aristoteles lærte at hvis du kan fremkalle følelser, kan du få leseren til å bry seg om temaet. Hvordan kan du involvere leserens følelser? Bruk ord som har betydning for mennesker, som familie, lojalitet og vennskap.

Regel 6 – Lov leserresultatene

I en CopyBlogger-artikkel om å skrive gode setninger, uttaler forfatter Demian Farnworth at lovende leseresultater når du skriver annonsekopi, vil gjøre leseren mer sannsynlig å ta handlingen med å kjøpe det produktet. Han gir et eksempel fra boken sin der han forteller leseren at hun vil skrive uimotståelig kopi etter å ha lest boken hans. Han gjør et utmerket poeng med å påpeke fordelen for leseren eller hvilken smerte hun vil unngå ved å ta grep.

Regel 7 – Nix “Jeg” og “Hun / han” fra språket ditt

En tommelfingerregel i tekstforfattere er å skrive på andre person. Når du henvender seg til leseren, vil du at hun skal føles som om hun sitter over bordet fra deg og prater over en kopp kaffe. Den eneste måten å oppnå dette på er å bruke “du” i stedet for “hun / han”.

Han burde kjøpe disse skoene for å unngå hælspor.

Du bør kjøpe disse skoene for å unngå hælspor.

Hvilken som fanger mer oppmerksomhet og snakker direkte til deg?

Regel 8 – Få hvert ord til å telle

“Pithy-setninger er som skarpe negler som tvinger sannheten over minnet vårt.” ~ Denis Diderot

Du har nøyaktig en setning for å fange oppmerksomhet. Les hva du har skrevet, klipp unødvendige ord, erstatt ord som ikke fungerer, les på nytt. Gjenta.

Regel 9 – Ingen kjørte setninger!

Bare fordi en setning kan fortsette og fortsette, og bare fordi du kan legge til konjunksjoner for å fortsette den, og selv om du kanskje har mye å si og vil kaste det hele inn i denne setningen, har du ikke lov til å skrive, gjør det ikke bety at du bør fortsette og fortsette. Ja, jeg satte den setningen lenge med vilje for å vise deg hva jeg mener med en innkjøring. Ikke gjør det i annonsekopi. Noen gang. Faktisk ville det være best hvis du aldri bruker oppkjøringer i det hele tatt med mindre du skriver en roman og prøver å oppnå en andpusten effekt. Selv da, ville jeg bruke den en gang i en hel roman.

Regel 10 – Bruk maktord

Noen ord har makt over oss og kan svinge vår mening. Over på Boost Blog Traffic, er det en artikkel som heter “317 Power Words That Immediately Make You To Better Writer”. Det inkluderer ord som har en emosjonell innvirkning på mennesker, inkludert:

 • Fantastisk
 • Fryktløs
 • Håp
 • Mot
 • Syndig
 • underhanded

Hvilken emosjonell innvirkning har disse ordene på deg?

Regel 11 – Ikke vær redd for å bruke en formel som fungerer

Vi ønsker alle å være unike. Tanken på å bruke en formel for å skrive setninger for kopi kan virke nesten som juks. Det kan imidlertid spare tid og sikre at du skriver en kraftig setning. Hvis du for eksempel skriver en en-linjebeskrivelse for et selskap som beskriver hva de gjør, kan du bruke denne formelen:

Jeg hva + hvem + fordeler + unikhet

Så det vil oversette til:

Jeg forbereder bedrifter til å ha en online tilstedeværelse og trene dem til å markedsføre seg selv.

Når du skriver mer og mer kopi, vil du begynne å se mønstre. Skriv ned disse og bruk dem når det er tid for å skrive fersk kopi. Jeg lover at hver setning fortsatt vil være unik.

Regel 12 – Fokus på én idé

Ikke prøv å forklare hver eneste ting et produkt vil gjøre i en foring. Fokuser på en stor idé og få den beskjeden videre til leseren. Et godt eksempel er Nikes “Just Do It” -linjeannonse-kampanje. Bare trening. Det er Nike sitt budskap. Det er enkelt, men effektivt.

Regel 13 – Ring leseren til handling

Nike-eksemplet over er en oppfordring til handling. De ringer leseren til å trene. Apples kampanje “Få en Mac” er et annet eksempel. Hele kampanjen sentrerer seg rundt den enkle oppfordringen til handling.

Regel 14 – Ikke ta deg selv for alvorlig

Noen av de beste tekstforfatterne-linjene er morsomme. Kmarts “Ship My Pants” ble viral online på få dager. I følge Forbes har den originale annonsen på YouTube hatt godt over 20 millioner visninger. Ikke kast ideer fordi du synes de er for der ute. Gi dem en sjanse og se hvor de leder. Det kan hende du til slutt kaster dem, men du vet aldri hvor en liten vits kan føre deg.

Regel 15 – Bruk aktive verb

Dette er en liten regel som grunnskolelærerne dine sannsynligvis har lært deg, men bruk aktive verb.

Passiv: Drikken ble produsert av Cola Is Cool Company

Aktiv: Cola Is Cool Company produserte drikken.

Regel 16 – Nix “å være” -verb

Selv om du må leke litt med tegnsetting, kan du prøve å blande de “å være” verbene som svekker skrivingen din.

To Be: Du vil hoppe med glede til butikken.

Sterkere: Big A Store… Skip with Joy

Se forskjellen? Bli kvitt “å være” verb der du kan.

Regel 17 – Miste adverbene og adjektivene

Å bruke for mange kan svekke en setning, og når du er begrenset til tegn, for eksempel kopi du kanskje skriver for å legge ut på Twitter (140 tegngrense), vil du skrive.

For mange adverb og gjenstander: De fantastiske genserne våre gjør jenter fniste med forventning og superglade.

Strammere: Genserne våre gjør deg svimmel.

Regel 18 – Unngå vanskelige ord

Hvis du må gå og slå opp betydningen i en ordbok, kan du være sikker på at leseren må gjøre det. Faktisk vil leseren sannsynligvis ikke bry seg og heller ikke bry seg med kopien din.

For vanskelig: Felicitous

Bare riktig: Ekstatisk

Regel 19 – Husk det unike selgeproposisjonen (punkt)

Hvis du skriver kopi for et produkt eller en tjeneste, så har varen et unikt salgsargument som er ulikt noe annet som tilbys der ute. Hva er det unike med produktet ditt? Et eksempel er FedEx, og hvordan de har annonsert at du skal bruke dem, det må absolutt være der over natten.

Regel 20 – Se etter “Det”

Ordet “det” kan ofte utelates fra kopien uten å endre betydningen av setningen. Begynn å redigere ved å lete etter dette ordet. Fjern den og se om det gjør en forskjell.

Med “Det”: Du bør spise Billy Bobs bagels fordi det ville gjøre deg tynn.

Uten “At”: Spis Billy Bobs bagels; Bli tynn

Se hvordan det naturlig tvinger deg til å være mer små?

Regel 21 – Ikke vær redd for å starte en setning med en konjunksjon

Engelsklærere har banket i hodet til eleven for ikke å starte en setning med “og” eller “men”, men det er ikke riktig informasjon og er veldig gammel skole. Oxford Dictionary of English Usage uttaler at det er greit å starte en setning med disse ordene. Du finner forekomster av setninger som begynner med konjunksjoner i Shakespeares arbeider,

Regel 22 – Ikke ly eller overdriv

Forbrukerne er kyndige. De er kloke overfor annonsører som påstår at de umulig kan være sanne eller som overdriver sannheten. Jobben din som tekstforfatter er å fortelle sannheten, vise frem fordelene, bruke maktord, men likevel være ærlig.

Overdrivelse: Goober’s golfklubber forbedrer spillet ditt med 1000%

Bedre: Goobbers golfklubber forbedrer målet ditt

Regel 23 – Hold deg positiv

Mennesker dras mot positive ord. Selv om negative ord kan ha innvirkning, er det et negativt bilde av det bildet du ønsker å forlate forbrukeren med i selskapet ditt?

Negativt: Unngå død, ta Sallys multivitamin

Positive: Bli sunn, ta Sallys multivitamin

Regel 24 – Ikke overforbruk tegnsetting

Det er ikke nødvendig å legge til ti utropstegn etter setningen. La oss se på “Got Milk?” slagord igjen. Det er ett spørsmålstegn. Hva om tekstforfatterne hadde blitt gal av tegnsetting?

Fikk melk?!!!???!!

Det er ganske distraherende er det ikke? Begrens deg selv til en utrop, hvis du må.

Regel 25 – Korrekturlest og Korrekturlest igjen

Når du skriver en hvilken som helst type kopi, enten det er en enkelt setning eller det er en full artikkel, bør du korrekturlese flere ganger. Hvis en annen person kan lese over kopien for deg, er det enda bedre. Noen ganger, når du leser en setning som riktig første gang, vil du fremdeles ikke se feilen ved gjentatte gjennomlesninger. To sett med øyne er alltid bedre enn ett når det gjelder kopiering.

Øvelse gjør mester

Jo mer kopi du skriver, jo lettere vil det komme deg. Studer annonser som kommer til deg via posten, de du ser på nettet og til og med reklametavler og overskrifter. Disse vil alle hjelpe deg å lære rytmen i annonsekopi, og før du vet ordet av det, vil du skrive setninger som dreper.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map