5 raske tekstforskrifter for blogger

I følge Salary.com er den gjennomsnittlige tekstforfatterlønnen omtrent $ 49 000 per år, og de høyest betalte tekstforfatterne bringer inn seks tall årlig. Og basert på WHSR-markedsundersøkelse, betaler freelanceforfattere i gjennomsnitt omtrent $ 29 i timen. Du kan forestille deg at mye trening og spesifikke ferdigheter går ut på å skrive kopi som salg, og det er grunnen til at de beste tekstforfatterne kan kreve slik lønn.


Beregning av tekstforfatterlønn.

Imidlertid er det noen ting du enkelt kan integrere i ditt eget nettsted som ligner på hva disse høyt betalte, profesjonelle tekstforfatterne gjør.

Selv om det ikke vil være på samme nivå, er du fremdeles sikker på å høste gevinsten fra de som har gått foran deg og banet vei med smart markedsføringstaktikk i skriftlig form.

Regel 1: Overskriften er nesten alt

Dagens gjennomsnittlige nettleser er opptatt. Han eller hun jobber, foreldre, tilhører klubber, setter av tid hjemme på jobb, renser hus, ser favorittprogrammer. Du konkurrerer mot mange distraksjoner for leserens oppmerksomhet. Du må få leserens oppmerksomhet med overskriften for å til og med oppmuntre til et besøk på nettstedet ditt i utgangspunktet.

Som nettdesigner Brian Casel skrev i artikkelen sin “5 Oppstart for tekstforfattertips for å lokke kunder”:

«I det øyeblikket en første gang besøkende treffer startsiden til oppstarten, er det et øyeblikk. Hun er øyeblikkelig skeptisk til at tiden hennes kan bli bortkastet, så hun har markøren rettet over bakknappen, og venter på en unnskyldning for å sprette av siden.

Det er opp til nettstedet ditt, og spesielt den øverste overskriften og underoverskriften for å unngå at dette skjer. Overskriften din må fange oppmerksomheten hennes; underoverskriften din må holde oppmerksomheten hennes. ”

Så, hvordan oppnår du det? Overskriften din skal være en oppfordring til handling eller et løfte. For eksempel:

 • Topp 10 måter å …
 • Hvordan…
 • Hvordan ikke bli gal mens …
 • Du kan ikke ha råd til å ikke …

Jerry Low tilbyr noen flere eksempler på topp overskrifter i sin artikkel “Skriv gode overskrifter som Brian Clark, Neil Patel og Jon Morrow”.

Regel 2: lokk leseren

Det aller første du må finne ut å gjøre er å få leseren til å lese kopien din. Tross alt, selv den vakreste skrevet kopi som er ment å selge alle varer på nettstedet ditt, vil ikke ha noen innvirkning hvis leseren aldri ser på det. Enten du sender en e-post til leserne dine eller legger ut kopi på nettstedet ditt, må målet ditt være å lokke leseren til å lese meldingen din.

Du må koble leseren til å ønske å lese mer med den aller første linjen. Tenk på den siste boken du leste som virkelig fanget oppmerksomheten. Hvordan startet det? Vil du umiddelbart lese mer? Det kalles “kroken”. Her er noen eksempler fra bøker og artikler:

 • Mange år senere, da han møtte skyteplassen, skulle oberst Aureliano Buendía huske den fjerne ettermiddagen da faren tok ham for å oppdage is. (Gabriel García Márquez, Hundre års ensomhet)
 • Det var en lys kald dag i april, og klokkene slo tretten. (George Orwell, 1984)
 • Hvis du kunne bruke de ti nettstedene med mest trafikk på Internett, hvordan ville det da komme bedriften din til gode? (fra WHSR-artikkelen “Topp 10 mest besøkte nettsteder og hvordan du kan dra nytte av dem”)
 • I en ideell verden trenger vi aldri å bekymre oss for å bytte web-verter – nettstedet vårt vil forbli lykkelig plassert på den nåværende hosting-leverandøren med store belastningstider, lave kostnader og 100 prosent oppetid. (Jerry Low, i artikkelen “Hvordan bytte fra en webhotell til en annen (trinn-for-trinn-guide)”)
 • Virker vitenskapelige artikler noen gang som uleselig søppel for deg? Noen ganger er de virkelig det.
 • Leter du etter en vanskelig å finne veteranbil?

Så … hvordan kan du koble lesningen fra den aller første kopien? Still et spørsmål, bruk et tilbud, oppgi et spesielt interessant faktum, eller gå etter sjokkverdi.

Regel 3: Hold deg til tekstforfatterstruktur

Det er et grunnleggende mønster for tekstforfattere som du kan holde fast ved og se bedre resultater enn hvis du bare kaster litt tekst der ute og håper på resultater.

Som HubSpot hovedredaktør Corey Eridon uttaler i sin artikkel om “10 Companies That Totally Nail Copywriting”:

GymIt har funnet ut hvordan du lager stemningsfulle og kraftige taglines som er korte og små. Hvis du aldri har prøvd å gjøre det, hellige ku, er det vanskelig! Disse taglinene forklarer treningsstudioets verdiforslag, fullstendig resonans med deres måldemografiske og krever ingen ytterligere forklaring. Som et relativt nytt treningsstudio forteller de en flott historie om hvem de er med de tre taglinjene som for øyeblikket roterer på hjemmesiden deres.

Sjekk ut GymIt’s nettsted for å se hva Eridon snakker om. De holder det kort og enkelt og holder seg til den grunnleggende “SLAP” -strukturen oppmuntret av mange tekstforfattere som god struktur for kopi. Du vil at leseren skal:

 • Stopp – ta oppmerksomheten hennes
 • Se og / eller Lytt – gjør kopien interessant, bruk kroken
 • Handle – ring til en handling, sett en tidsbegrensning på tilbudet, fordeler med funksjonene og gi en garanti (mer om disse på et øyeblikk)
 • Kjøp – dette er det endelige målet, så gjør det enkelt for leseren å kjøpe produktet / tjenesten

Regel 4: Selg fordelene

Du kjenner produktet ditt bedre enn noen andre der ute, så det bør være ganske enkelt å selge fordelene med det du har å tilby. Svar på disse spørsmålene for å komme i gang:

 • Hvordan er produktet ditt annerledes enn konkurrentens produkter?
 • Hvorfor blir leserens liv bedre / enklere med dette produktet / tjenesten?
 • Hvilke resultater kan leseren forvente av dette produktet?

Å bruke visse fangstfraser fungerer bra i denne delen av kopien. Tekstforfatter Jeff Palmer tilbyr noen kraftfraser som du kan bruke i tekstforfatteren din, for eksempel:

“Tenk deg dette …”
Mal et bilde med ordene dine og inviter leseren inn i din verden.

“Svaret er ja…”
Så, hva er spørsmålet, og hvorfor betyr det noe? Dette er en enkel formel for å lage overbevisende kopier, gi svaret og oppgi spørsmålet.

Han tilbyr noen andre maktsetninger du kan bruke. Tanken er å lage et mentalt bilde for leseren, oppmuntre henne til å drømme om hvordan ting vil fungere bedre eller være annerledes med varen du må selge og svare på alle spørsmål hun måtte ha om produktet ditt.

Denne delen er også et bra sted å bruke et par korte attester fra fornøyde kunder.

Regel 5: Garantere resultater

San Diego Marketing Examiner Julien Brandt anbefaler å redusere motstand med en garanti:

“Noen mennesker ønsker ikke å skille seg ut med kontanter eller risikere spam. En fin måte å senke denne motstanden på er å endre måten du skriver oppfordringsknapper til. I stedet for ordet ‘Send’, bruk ‘Registrer deg gratis’, eller legg til en liten setning under knappen “Kjøp nå” som sier “30-dagers pengene-tilbake-garanti”. Dette vil gi kunden en følelse av at det er minimal risiko, og at hans / hennes beslutning om å kjøpe produktet ditt er smart. ”

Ja, du tar en risiko med en pengene-tilbake-garanti for at de kan ønske pengene sine tilbake, spesielt hvis du tilbyr et digitalt produkt eller en tjeneste. Imidlertid vil de fleste kunder virkelig være fornøyde hvis du tilbyr et kvalitetsprodukt, og du sjelden vil komme inn på dette problemet. Jeg har tilbudt tilbakebetalingsgarantier til kunder innen webdesign, og bare en gang i løpet av mer enn ti år har jeg hatt noen som nektet å være fornøyd med sluttresultatet. Jeg tilbakebetalte henne penger og vi skiltes. Utrolig nok henviste hun meg til flere mennesker senere, som jeg aldri kunne finne ut av, fordi jeg ikke følte at hun var fornøyd med tjenestene mine, men kanskje det faktum at jeg sto bak garantien min, gjorde at hun følte seg komfortabel med å anbefale meg til andre.

KYSSE.

Du har sikkert hørt forkortelsen til Keep It Simple, Sweetie (K.I.S.S.). Når det gjelder tekstforfattere, kan dette være et effektivt verktøy.

Du vil gi informasjon, men ikke så overvelde leseren at hun ikke en gang husker hva du nettopp sa. Husk at det er så enkelt som mulig, og ikke skriv i juridisk eller teknisk sjargong som leseren din kanskje ikke forstår. Hvis du føler at noe trenger ytterligere forklaring, kan du vurdere å opprette en egen F.A.Q. side.

Hold det enkelt og hold deg til de fem tipsene over, så skriver du en kopi som selges for din egen blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me