5 Snabba författaregler för bloggar

Enligt Salary.com är den genomsnittliga textförfattarlönen ungefär $ 49 000 per år med de högst betalda copywritersna som ger in sex siffror årligen. Och baserat på WHSR-marknadsundersökning tar frilansförfattare i genomsnitt cirka $ 29 per timme. Du kan föreställa dig att mycket utbildning och specifika färdigheter går till att skriva kopia den försäljningen och det är därför de bästa copywriters kan kräva sådan lön.


Uppskattning av författarens lön.

Det finns emellertid några saker du enkelt kan integrera på din egen webbplats som liknar vad dessa högt betalda, professionella copywriters gör.

Även om det inte kommer att vara på samma nivå, är du fortfarande säker på att skörda belöningen från dem som har gått före dig och banat vägen med smart marknadsföringstaktik i skriftlig form.

Regel 1: Rubriken är nästan allt

Dagens genomsnittliga webbläsare är upptagen. Han eller hon arbetar, föräldrar, tillhör klubbar, lägger tid hemma på jobbet, städar hus, tittar på favoritprogram. Du tävlar mot många distraktioner för läsarens uppmärksamhet. Du måste få din läsares uppmärksamhet med rubriken för att till och med uppmuntra ett besök på din webbplats i första hand.

Som webbdesigner Brian Casel skrev i sin artikel “5 Startup Copywriting Tips to Entice Customers”:

“Så fort en första besökare träffar din startsida, är det ett make-or-break-ögonblick. Hon är omedelbart försiktig med att hennes tid kan slösas bort, så att hon har markören stående över bakknappen och väntar på en ursäkt för att studsa från din webbplats.

Det är upp till din webbplats och särskilt den översta rubriken och underrubriken för att undvika att detta händer. Din rubrik måste fånga hennes uppmärksamhet; din underrubrik måste hålla henne uppmärksam. ”

Så hur gör du det? Din rubrik bör vara en uppmaning eller ett löfte. Till exempel:

 • Topp 10 sätt att …
 • Hur…
 • Hur man inte blir galet medan …
 • Du kan inte råd att inte …

Jerry Low erbjuder några ytterligare exempel på topprubriker i sin artikel “Skriv bra rubriker som Brian Clark, Neil Patel och Jon Morrow”.

Regel 2: locka läsaren

Det första du måste ta reda på är hur du får din läsare att läsa din kopia. Trots allt kommer till och med den vackraste skrivna kopian som är tänkt att sälja varje artikel på din webbplats inte ha någon inverkan om läsaren aldrig tittar på den. Oavsett om du skickar ett e-postmeddelande till dina läsare eller lägger ut en kopia på din webbplats måste ditt nummer ett mål vara att locka läsaren att läsa ditt meddelande.

Du måste ansluta läsaren till att vilja läsa mer med den allra första raden. Tänk på den sista boken du läste som verkligen tog din uppmärksamhet. Hur började det? Ville du genast läsa mer? Det kallas “kroken”. Här är några exempel från böcker och artiklar:

 • Många år senare, när han mötte skjutgruppen, skulle överste Aureliano Buendía minnas den avlägsna eftermiddagen när hans far tog honom för att upptäcka is. (Gabriel García Márquez, Hundra år av ensamhet)
 • Det var en ljus kall dag i april och klockorna slog tretton. (George Orwell, 1984)
 • Om du skulle kunna använda de tio webbplatserna med mest trafik på Internet, hur skulle det gynna ditt företag? (från min WHSR-artikel “Topp 10 mest besökta webbplatser och hur du kan dra nytta av dem”)
 • I en idealvärld skulle vi aldrig behöva oroa oss för att byta webbhotell – vår webbplats skulle förbli lyckligt inrymd på den nuvarande värdleverantörens anläggning med stora belastningstider, låga kostnader och 100 procents driftstid. (Jerry Low, i artikeln ”Hur man byter från en webbhotell till en annan (steg-för-steg-guide)”)
 • Verkar vetenskapliga artiklar någonsin som oläsliga gibberish för dig? Nåväl, ibland är de verkligen.
 • Är du på marknaden för en svårt att hitta veteranbil?

Så … hur kan du ansluta läsningen från den allra första kopieringsraden? Ställ en fråga, använd en offert, ange ett särskilt intressant faktum eller gå till chockvärde.

Regel 3: Håll dig fast vid Copywriting Structure

Det finns ett grundläggande mönster för copywriting som du kan hålla fast vid och se bättre resultat än om du bara slänger lite text där ute och hoppas på resultat.

Som HubSpot huvudredaktör Corey Eridon säger i sin artikel om “10 företag som helt nagel copywriting”:

GymIt har räknat ut hur man skapar stämningsfulla och kraftfulla taglines som är korta och smäckiga. Om du aldrig har försökt göra det, heliga ko, är det svårt! Dessa taglines förklarar gymnastiksens värdeförslag, resonerar helt med sin måldemografiska och kräver ingen ytterligare förklaring. Som ett relativt nytt gym berättar de en fantastisk historia om vem de är med de tre taglines som för närvarande roterar på deras webbplats.

Kolla in GymIt’s webbplats för att se vad Eridon talar om. De håller det kort och enkelt och håller sig till den grundläggande ”SLAP” -strukturen som uppmuntras av många copywriters som en bra struktur för kopia. Du vill att din läsare ska:

 • Sluta – fånga hennes uppmärksamhet
 • Titta och / eller Lyssna – gör kopian intressant, använd kroken
 • Handla – kräva en åtgärd, lägg en tidsbegränsning för erbjudandet, funktionsfördelar och ge en garanti (mer om dessa på ett ögonblick)
 • Köp – detta är det ultimata målet, så gör det enkelt för din läsare att köpa produkten / tjänsten

Regel 4: Sälj fördelarna

Du känner till din produkt bättre än någon annan där ute, så det bör vara ganska enkelt att sälja fördelarna med vad du har att erbjuda. Svara på dessa frågor för att komma igång:

 • Hur skiljer din produkt sig från konkurrerande produkter?
 • Varför kommer läsarens liv att bli bättre / enklare med den här produkten / tjänsten?
 • Vilka resultat kan läsaren förvänta sig av den här produkten?

Att använda vissa fångstfraser fungerar bra i det här avsnittet i din kopia. Copywriter Jeff Palmer erbjuder några kraftfraser som du kan använda i din copywriting, till exempel:

“Föreställ dig detta…”
Måla en bild med dina ord och bjud in läsaren till din värld.

“Svaret är ja…”
Så vad är frågan och varför spelar det ingen roll? Detta är en enkel formel för att skapa tvingande kopia, ge svaret och ange sedan frågan.

Han erbjuder några andra kraftfraser som du kan använda. Tanken är att skapa en mental bild för läsaren, uppmuntra henne att drömma om hur saker kommer att fungera bättre eller vara annorlunda med det du måste sälja och svara på alla frågor hon kan ha om din produkt.

Det här avsnittet är också ett bra ställe att använda ett par korta yttranden från nöjda kunder.

Regel 5: Garanteringsresultat

San Diego Marketing Examiner Julien Brandt rekommenderar att minska motståndet med en garanti:

”Vissa människor vill inte dela med sina kontanter eller riskera skräppost. Ett bra sätt att sänka detta motstånd är att ändra hur du skriver uppmaningsknappar. I stället för ordet “Skicka”, använd “Registrera dig gratis” eller lägg till en liten mening under knappen “Köp nu” som säger “30-dagars pengarna-tillbaka-garanti”. Detta ger kunden en känsla av att det finns minimal risk och att hans / hennes beslut att köpa din produkt är smart. ”

Ja, du tar en risk med en återbetalningsgaranti att de kanske vill ha tillbaka sina pengar, särskilt om du erbjuder en digital produkt eller en tjänst. Men de flesta kunder är verkligen nöjda om du erbjuder en kvalitetsprodukt och du sällan stöter på det här problemet. Jag har tidigare erbjudit återbetalningsgarantier till kunder i webbdesign och bara en gång på mer än ett decennium har jag haft någon som vägrade att vara nöjd med slutresultatet. Jag återbetalade hennes pengar och vi skildes. Fantastiskt hänvisade hon mig till flera personer senare, som jag aldrig kunde räkna ut eftersom jag inte kände att hon var nöjd med mina tjänster, men kanske det faktum att jag stod bakom min garanti fick henne att känna sig bekväm att rekommendera mig till andra.

KYSS.

Du har förmodligen hört förkortningen för Keep It Simple, Sweetie (K.I.S.S.). När det gäller copywriting kan detta vara ett effektivt verktyg.

Du vill ge information men inte så överväldigande din läsare att hon inte ens kommer ihåg vad du just sa. Håll det så enkelt som möjligt och skriv inte i juridisk eller teknisk jargon som din läsare kanske inte förstår. Om du känner att något behöver ytterligare förklaring, överväg att skapa en separat F.A.Q. sida.

Håll det enkelt och håll dig till de fem tips ovan så skriver du en kopia som säljer till din egen blogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map