En enkel formel som hjälper dig att skriva ett bra blogginlägg snabbare

Enligt WordPress fanns det 14 mars 2014 76 774 818 WordPress-webbplatser runt om i världen. Förutom dessa bloggar finns det de som finns på olika plattformar eller värdlösningar som Blogger.com. Viktigare än hur bloggar det finns är hur många som läser dessa bloggar.


I samma rapport uppger WordPress att:

“Över 409 miljoner människor visa mer än 13,1 miljarder sidor varje månad.

wordpress statistikSkärmdump från WordPress.com

Med sådana siffror borde det vara enkelt att få läsare till din egen blogg, eller hur?

Det finns emellertid några saker du behöver göra för att ta tag i läsarna och en av dessa saker är att tillhandahålla regelbundet innehåll. Om läsaren vet att hon kan räkna med en ny artikel varje dag från din webbplats, är det mycket mer troligt att hon besöker din webbplats varje dag.

Det är en catch-22 situation

Problemet uppstår med upptagna webbplatsägare, som ofta driver mer än en webbplats, försöker hålla ett företag igång och kanske till och med jobba ett externt jobb och uppfostra en familj. Det ger inte mycket tid att skriva blogginlägg. Det är en catch-22 situation.

Fler blogginlägg = fler läsare
Fler läsare = mindre tid
Mindre tid = mindre blogginlägg

Bloggar har utvecklats och så måste bloggare

dator med handen når in / utFotokredit: ~ Afrodite

Bloggningen blev först populär på 90-talet. Studenter, mammor och vardagliga folk började blogga om allt från att prova recept i en bok till hur man matar din familj på under 50 dollar i veckan. Som med de flesta saker som är Internetrelaterade, om det är en bra idé, växer det och expanderar och förändras till något nytt och mer spännande. Under de senaste två decennierna har bloggningen förändrats lite.

Idag ses bloggning som en nödvändighet av de flesta företag och ett sätt att nå läsare och kunder. Med så mycket konkurrens och så många bloggar där ute är det viktigare än någonsin att bloggare har en unik nisch och en stark röst. Vem som helst kan skriva en artikel och smälla den på en blogg, men kommer det inlägget att vara läsbart, snabbt och användbart för läsarna? Går det bortom andra artiklar?

Bloggare måste utvecklas genom att tillhandahålla utmärkt innehåll, innehåll som inte finns någon annanstans och tillhandahålla det snabbt och regelbundet. Detta verkar som en skrämmande uppgift, men att ha en mall att skriva från kan hjälpa. Formeln nedan är en som du kan kopiera och passera till din WordPress-instrumentpanelen och skriva ett snabbt inlägg från. Men jag kommer också att dela upp varje element för att hjälpa dig att inte bara skriva snabbt, utan att skriva effektivt så att dina läsare inte bara älskar dina artiklar utan vill dela dem med andra.

Enligt Think Marketing IQ Blog kan företag som bloggar se 126% mer blygenerering än företag som inte gör det. Lägg till det till statistiken som Content Plus upptäckte som visar att 60% av människor känner sig mer positiva till ett företag efter att ha läst unikt innehåll på det företagets webbplats och att du verkligen inte har mycket annat val än att hoppa in i bloggspelet om du vill ditt företag från onlinekällor att växa.

Blogginläggsmall

 • Stor rubrik
  • Uppmärksamhet ta tag
  • Bra SEO
  • Handlings ord
 • Introduktion
  • Haka på läsaren med en iögonfallande öppning
  • Sammanfatta varför du täcker detta ämne och presentera ämnet för läsaren
  • Berätta vad du kommer att täcka i den här artikeln
 • Avsnitt två i ditt inlägg
  • Statistik
  • Vad andra har gjort
 • Avsnitt tre i ditt inlägg
  • Verktyg och tekniker för att hjälpa läsaren (som den här mallen, en infographic etc.)
  • Detta bör gå utöver vad någon annan där ute erbjuder
 • Slutsats
  • Lämna läsaren en slutlig tanke
  • Möjlig uppmaning (CTA)
  • Möjlig teaser för nästa artikel

Dela upp avsnitten i mallen

Stor rubrik

uppdatering bloggFotokredit: Randy Stewart 

Din rubrik är en av de viktigaste delarna av ditt blogginlägg. Om du behöver spendera lite extra tid på något är att skapa en unik rubrik ett bra ställe att spendera den tiden. Men även när det gäller bra rubriker finns det några tips som hjälper dig att ta fram en iögonfallande utan att helt uppfinna hjulet igen.

Jerry Low skrev om rubriker som andra A-List bloggare har skapat. Han ger 35 exempel på utmärkta rubriker som får läsarens uppmärksamhet. Några ord som kan locka en läsare att besöka din webbplats och läsa din artikel inkluderar:

 • Topp 10 sätt (eller använd ett annat nummer) för att ______________ (fyll i ämnet med ditt ämne)
 • Enklare plan för ______________ (fyll i blanketten med ämnet)
 • Gör inte misstag av ______________ (fyll i ämnet med ämnet)
 • Gå framåt av ______________ (fyll i ämnet med ditt ämne)
 • Hur man får mer ______________ (fyll i blanketten med ämnet)

Du får idén. Du vill locka läsaren. Du har ungefär tre sekunder att fånga hennes uppmärksamhet bland miljoner andra blogginlägg där ute. Din rubrik räknas verkligen.

Din introduktion

Inledningen är din chans att dra läsaren in i inlägget. Börja med en öppningskrok. Det här är vad som “ansluter” din läsare till att vilja läsa resten av artikeln. Du vill att han ska känna att han inte kan gå ifrån det du skriver eftersom det finns något mer precis runt hörnet.

Det har skrivits böcker på öppningsraden. Om du studerar vad som finns där ute ser du vad jag menar. Romaner, artiklar, tidningsartiklar … de har alla öppningskrokar. Det finns många sätt du kan ta tag i läsarens intresse.

 • Ett intressant citat
 • En häpnadsväckande statistik (det är så jag öppnade den här artikeln)
 • Ett faktum som läsaren kanske inte vet
 • Humör
 • En fråga som får läsaren att tänka eller ifrågasätta saker

Till en början kan det vara en utmaning att komma på något som kopplar läsaren, men ju mer du övar desto lättare blir det för dig att skriva en öppningsrad som gnistrar.

Inledningen bör också informera läsaren om vad du kommer att täcka i det här stycket. Kom ihåg att du vill locka henne att läsa resten, så ge henne en teaser. Till exempel: I den här artikeln lär du dig att skriva ett blogginlägg från en enkel formel som sparar tid och ansträngning.

Avsnitt 2 i ditt inlägg

statistikFotokredit: kenteegardin

Nu är det dags att gå in på den forskning eller den speciella kunskap som du kan erbjuda läsarna. Om du skriver om hur du väljer rätt golfklubb och du har en professionell golfare på din vänlista, kan du få några tips från honom och lägga till dem i det här avsnittet.

Om du inte har unik kunskap, men helt enkelt känner till ämnet, kan du källa till statistik och fakta och sedan analysera det. Ingen annan i världen ser på saker som du gör. Ingen har haft dina erfarenheter eller “talar” i samma ton som du. Låt detta lysa igenom i ditt skrivande. Var inte rädd för att bli personlig med dina läsare och dela information om den tiden att din pappa försökte bygga om köket och nästan sprängde huset eftersom han glömde att stänga av gasledningen. Läsare, särskilt bloggläsare, älskar den personliga känslan. Det är det som gör bloggningen så spännande för oss. Det är ett sätt att ansluta på en annan nivå med människor runt om i världen.

Avsnitt 3 i ditt inlägg

I det här avsnittet bör du erbjuda läsaren några specialverktyg eller information. Det kan vara så enkelt som en mall och sedan förklara hur man använder den mallen som jag har gjort i den här artikeln. Det kan också vara:

 • En inbäddad video
 • En infographic
 • diagram
 • foton
 • tabeller
 • Skriftliga instruktioner

Även om jag kallar detta “Avsnitt 3”, om du behöver mer utrymme, kan du säkert förändra denna del i flera olika avsnitt eller underavsnitt. Även om du har bråttom att skriva dina inlägg och vill spara tid, vill du också täcka ett ämne grundligt. Se till att du har täckt varje vinkel. Gör en snabb Google-sökning för att se om andra webbplatser täcker samma ämne och ta reda på vad du kan erbjuda som är mer än de erbjuder.

Din slutsats

bloggar guldFotokredit: Kris Olin

Din slutsats är den sista chansen du har att prata med din läsare. Du vill att det du har sagt ska hålla fast vid henne. Vissa företag använder detta område som en uppmaning (CTA). Till exempel kan de nämna att om läsaren behöver mer hjälp med köksrenoveringar att det finns en gratis konsultation tillgänglig genom att klicka på knappen till höger. Även om detta kan vara effektivt är läsarna smarta. De vet att du kallar dem till handling och försöker sälja dem något.

Med det i åtanke, var inte rädd för att ibland bara ta upp ämnet och uppmuntra läsaren att gå vidare med sina renoveringsplaner (eller vad ämnet du än skriver om). Jag har fått läsarna meddelandet till mig tidigare och tackar mig för att jag inte alltid försöker sälja dem något eller trycka ner dem. Detta kan skapa förtroende över tid med läsarna. Ja, en CTA är ibland mycket effektiv. Mitt råd är att variera det. Använd en CTA ibland och andra gånger bara packa upp artikeln och låt läsaren bestämma om han vill vidta åtgärder. Knappen till höger kommer fortfarande att finnas där. Du kommer helt enkelt inte att bli självklart främjande av det.

Blogg snabbare men inte svagare

Tid är en faktor för alla företagare / bloggare där ute. Även om mallen ovan kan hjälpa dig att planera dina inlägg och hålla dig på rätt spår genom att se till att du täcker alla viktiga punkter, bör det inte ersätta en solid kopia för din webbplats.

Google faktorer i kvalitet när du rankar din webbplats, så att sprida information utan att säkerhetskopiera den med fakta eller unika detaljer kommer bara att skada din blogg på lång sikt. Blogg snabbt, bloggsmart, bloggkvalitet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map