Fang leserens interesse som en Hollywood-manusforfatter

Målet med enhver god manusforfatter, eller hvilken som helst forfatter egentlig, er å fange leserens oppmerksomhet og beholde den til slutten. Målet ditt for bloggen din skal være nøyaktig det samme. Fra det øyeblikket besøkende besøker destinasjonssiden din, bør oppmerksomheten fanges opp nok til at han ikke drar på en god stund.


Som en god film som lar deg vite mer om karakterene, se den på nytt eller se oppfølgeren, vil en god blogg trekke inn den besøkende og få ham til å bokmerke nettstedet ditt og registrere seg på adresselisten din.

Åpningskroken

Hver flott film har en åpningsscene som griper deg og gjør at du ønsker å fortsette å se filmen. Det er noen få eksempler på denne teknikken, og det er mange måter å få seeren til å bry seg.

Star Trek

2009-versjonen av Star Trek med Chris Pine i hovedrollen som Captain Kirk setter tonen for filmen ved å tilby litt backstory for å starte serien på nytt. Som bloggeier må du gi backstory for leserne dine. Hvem er du? Hvorfor skriver du denne bloggen? Hva er det grunnleggende i nisjeområdet ditt? Hvem kjenner du? Hvorfor skal leseren bry seg?

Kjever

Filmen Jaws, som ble utgitt i 1975, har en grufull åpningsscene der en kvinne som svømmer i havet spises av en flott hvithai. Hvis du er redd for å begi deg ut i havet, er sannsynligvis denne filmen grunnen. Så, hva kan vi lære om blogging fra dette manus (tilpasset fra en roman)? Noen ganger må du skremme leserne. Dette kan gjøres gjennom overskrifter på en blogg. For eksempel kan “Topp 10 farene ved XX” eller “Hvorfor ikke gjøre X være den største feilen i din karriere”.

Raiders of the Lost Ark

Enhver i Raiders of the Lost Ark-serien vil kaste deg rett inn i handlingen fra filmens første øyeblikk, og klippet over er intet unntak. Eventyreren Indiana Jones, spilt av skuespilleren Harrison Ford, tar en dårlig avgjørelse som gir utkanten av bittet ditt når du venter på å se hvordan han kommer seg ut av denne forferdelige situasjonen.

Hvordan kan du implementere dette for bloggskrivingen din? Kast leseren i en situasjonssituasjon. Sett opp et worst case-scenario og forklar deretter hvordan bloggeren kan jobbe seg ut av den situasjonen.

Dette er bare noen få av eksemplene på hva du kan gjøre for å koble leseren fra det øyeblikket hun treffer nettstedet ditt. Hvis du kan koble henne i løpet av de første sekundene, vil hun sannsynligvis henge rundt en stund. Du kan også bruke humor, oppgi et oppsiktsvekkende faktum eller noe som vil fange henne.

Den rette sjangeren

Ifølge BBC har det globale markedet begynt å endre Hollywood. Motion Picture-foreningen ga ut tall som indikerer at flertallet av salg av kontorer nå er fra globale markeder kontra bare innenlandske. På grunn av dette endres filmtypene som slippes. Det er noen sjangre som bare gjør det bedre på verdensbasis enn andre sjangre.

Hvis du elsker romantikk eller komedier, har du sannsynligvis lagt merke til at ikke mange av disse filmfilmene blir utgitt. Det ser ut til å være en flom av science fiction, fantasy og dramatiske filmer. Superhelter er plutselig alle raseri. Årsaken til dette skiftet er overgangen til en mer global oppsøkelse av Hollywood.

Dette kan også oversettes til bloggen din. Hvis du bare begynner, er hver sjanger der ute tilgjengelig for deg. Noen sjangre genererer naturlig nok mer trafikk enn andre. For eksempel er virksomhet og teknologi to veldig populære sjangre.

Matt Smith over på Online Income Teacher lister opp tre emner som svært lønnsomme:

  • Helse og trening
  • Forhold
  • Penger og finans

Imidlertid må du også ha en lidenskap for temaet ditt. Smart markedsføring og riktig type innhold kan overvinne enda et mindre populært tema, innen grunn. Jerry Low delte nylig sine erfaringer med sin første hjemmeside, hvor han hadde innsnevret sin nisje så mye at det ikke fungerte.

Hans blikk på hvilke blogger som er mest lønnsomt er en god hjelp for bloggere som prøver å finne ut hvor nisjen deres ligger. Les artikkelen hans med tittelen Hvordan tjene penger på blogging: Forskningstips, nisjeideer + 10 anvendbare trafikkstrategier for innsidetips for å finne ut av hele denne sjangeren.

Karakterer som skiller seg ut

Virkelig gode manus har fantastiske karakterer som du husker i mange år fremover. Filmen The Shine fra 1980 med hovedrollen i Jack Nicholson er et godt eksempel på uforglemmelige karakterer. Jack Nicholson spiller Jack Torrance, en forfatter som blir gal via hjelp fra noen ikke-så-velmenende spøkelser.

Hvem kunne glemme Nicholsons opptreden når han hugger gjennom en dør og sier: “Her er Johnny.” For øyeblikket er øyeblikket skummelt (eller var for år siden, kanskje ikke så mye nå), men hvorfor bryr betrakteren seg egentlig? Vi har blitt kjent med dette paret. Deres håp og drømmer ble delt. Vi vet at han vanligvis er en god mann og far, men dette er virkelig uten karakter for ham.

Kort sagt, leseren trenger å vite hvem du er. Legg ut bios på nettstedet ditt. Del noen få personlige detaljer, for eksempel at du elsker å gå fallskjermhopping på et annet sted hvert år eller tittelen på favorittboken din. Alle som skriver for bloggen din, bør skille seg ut med et biobilde, et bilde og i det minste noe smått informasjon som ikke er lett tilgjengelig andre steder.

Kleshengere

For en stund tilbake skrev jeg en artikkel om bruk av kroker og kleshengere i skrivingen din. I filmer vil du se kleshengere oftest på slutten av en film som er den første i en serie. I The Hunger Games overlever Katniss for eksempel sultens spill og klarer til og med å ta Peta ut med henne.

Imidlertid er det problemer i paradis. Hovedstaden er ikke glad for hennes ulydighet. Katniss blir advart om at selv om hun har en annen kjærlighetsinteresse, Gale, ser hun bedre ut som kjærligheten slår lurt over Peta, i det minste i offentligheten. Seeren får vite at hovedstaden sannsynligvis vil søke en form for hevn.

Dette kalles en henger, og det bringer seeren tilbake i filmer. Du kan bruke kleshengere på nettstedet ditt for å trekke leseren tilbake til bloggen din. Det er flere måter du kan oppnå dette på:

  • La leserne dine vite at du vil få en overraskelse for dem neste uke. Sørg for at du følger opp løftet ditt.
  • Skriv en serie artikler og la leseren vite at det kommer en ny del når og hva de vil lære i den artikkelen.

Nøkkelen til en god henger er å fange interessen deres, gi dem noe verdifullt og la dem ønske mer.

Å få ordet ut til en målgruppe

Verdens beste film vil floppe på billettkontoret hvis ingen vet at den er ute eller hva den handler om. Akkurat som det er viktig at en film blir promotert, må bloggen din også promoteres. Annonser innlegg på sosiale medier og nå ut til dem i de sosiale kretsene dine for å la dem få vite hva du har å tilby. Nettstedet ditt kan bare ende opp med å bli den neste blockbuster-bloggen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me