Fånga din läsares intresse som en Hollywood-manusförfattare

Målet för alla bra manusförfattare, eller någon författare verkligen, är att fånga läsarens uppmärksamhet och behålla den till slutet. Ditt mål för din blogg ska vara exakt samma. Från det ögonblick som besökaren träffar din målsida bör hans uppmärksamhet fångas tillräckligt för att han inte lämnar en god stund.


Som en bra film som lämnar dig som vill veta mer om karaktärerna, se den igen eller se uppföljaren, kommer en bra blogg att rita in besökaren och få honom att bokmärka din webbplats och registrera dig för din e-postlista.

Öppningskroken

Varje bra film har en öppningsscene som tar dig och gör att du vill fortsätta att titta på filmen. Det finns några exempel på denna teknik och det finns många sätt att få tittarna att bry sig.

Star Trek

2009-versionen av Star Trek med Chris Pine när Captain Kirk sätter ton för filmen genom att tillhandahålla lite backstory för att starta om serien. Som bloggägare måste du tillhandahålla backstory för dina läsare. Vem är du? Varför skriver du den här bloggen? Vad är grunderna i ditt nischområde? Vem känner du? Varför ska läsaren bry sig?

Käftar

Filmen Jaws, som släpptes 1975, har en hemsk öppningsscen där en kvinna som simmar i havet äts av en stor vit haj. Om du är rädd att våga dig i havet är den här filmen troligen anledningen till det. Så, vad kan vi lära oss om att blogga från det här manuset (anpassat från en roman)? Ibland måste du skrämma dina läsare. Detta kan göras genom rubriker på en blogg. Till exempel “Topp 10 faror vid XX” eller “Varför inte göra X kan vara din karriärs största misstag”.

Raiders of the Lost Ark

Alla i Raiders of the Lost Ark-serien kommer att kasta dig direkt in i handlingen från filmens första ögonblick och klippet ovan är inget undantag. Äventyraren Indiana Jones, spelad av skådespelaren Harrison Ford, fattar ett dåligt beslut som låter kanten av din sätesnagelbita när du väntar på att se hur han kommer att få sig ur denna fruktansvärda situation.

Hur kan du implementera detta för din bloggskrivning? Kasta läsaren i en fallstudie. Ställ in ett värsta scenario och förklara sedan hur bloggaren kan arbeta sig ur den situationen.

Det här är bara några av exemplen på vad du kan göra för att ansluta din läsare från den stund hon träffar din webbplats. Om du kan ansluta henne under de första sekunderna kommer hon troligen att hänga runt ett tag. Du kan också använda humor, ange ett häpnadsväckande faktum eller något som kommer att ta henne.

Rätt genrer

Enligt BBC har den globala marknaden börjat förändra Hollywood. Föreningen Motion Picture släppte siffror som indikerar att huvuddelen av försäljningen av butikskontor nu kommer från globala marknader kontra endast inhemska. På grund av detta förändras de typer av filmer som släpps. Det finns några genrer som bara klarar bättre på global nivå än andra genrer.

Om du älskar romanser eller komedier har du antagligen märkt att inte många av dessa typer av filmer släpps. Det verkar finnas en översvämning av science fiction, fantasy och dramatiska filmer. Superhjältar är plötsligt rasande. Anledningen till denna förskjutning är övergången till en mer global uppsökning av Hollywood.

Detta kan också översättas till din blogg. Om du precis börjar är alla genrer där tillgängliga. Vissa genrer genererar naturligtvis mer trafik än andra. Till exempel är företag och teknik två mycket populära genrer.

Matt Smith över på Online Income Teacher listar tre ämnen som mycket lönsamma:

  • Hälsa och träning
  • relationer
  • Pengar och finans

Men du måste också ha en passion för ditt ämne. Smart marknadsföring och rätt typ av innehåll kan komma till rätta med ännu ett mindre populärt ämne. Jerry Low delade nyligen sina erfarenheter med sin första webbplats, där han hade minskat sin nisch så mycket att det inte fungerade.

Hans blick på vilka bloggar som är mest lönsam är en stor hjälp för bloggare som försöker ta reda på var deras nisch ligger. Läs hans artikel med titeln Hur man tjänar pengar på bloggning: Forskningstips, nischidéer + 10 handlingsbara trafikstrategier för insider-tips om hur man räknar ut hela denna genre.

Tecken som sticker ut

Riktigt bra manus har fantastiska karaktärer som du kommer ihåg under många år framöver. Filmen The Shine från 1980 med Jack Nicholson är ett bra exempel på oförglömliga karaktärer. Jack Nicholson spelar Jack Torrance, en författare som blir galen via hjälp av några inte-så-välmenade spöken.

Vem kunde glömma Nicholsons prestanda när han huggar genom en dörr och säger: “Här är Johnny.” Självklart är ögonblicket läskigt (eller var för många år sedan, kanske inte så mycket nu), men varför bryr sig tittarna egentligen om? Vi har lärt känna det här paret. Deras hopp och drömmar delades. Vi vet att han vanligtvis är en bra make och far, men detta är verkligen av karaktär för honom.

Kort sagt måste din läsare veta vem du är. Lägg upp bios på din webbplats. Dela några personliga detaljer, till exempel att du älskar att gå fallskärmshoppning på en annan plats varje år eller titeln på din favoritbok. Den som skriver för din blogg ska stå ut med en bio, foto och åtminstone lite information som inte är lätt tillgängligt någon annanstans.

Galgar

För en stund tillbaka skrev jag en artikel om att använda krokar och hängare i ditt skrivande. I filmer ser du hängare oftast i slutet av en film som är den första i en serie. I The Hunger Games överlever Katniss till exempel hungerspelen och lyckas till och med ta ut Peta med henne.

Men det finns problem i paradiset. Huvudstaden är inte glad över hennes olydnad. Katniss varnas om att även om hon har ett annat kärleksintresse, Gale, så ser hon bättre att kärleken slår lur över Peta, åtminstone offentligt. Betraktaren får veta att huvudstaden troligen kommer att söka någon typ av hämnd.

Detta kallas en galge och det leder tittaren tillbaka i filmer. Du kan använda hängare på din webbplats för att dra tillbaka läsaren till din blogg. Det finns flera sätt att göra detta:

  • Låt dina läsare veta att du kommer att bli en överraskning för dem nästa vecka. Se till att du följer upp ditt löfte.
  • Skriv en serie artiklar och låt läsaren veta att det kommer en ny del när och vad de kommer att lära sig i den artikeln.

Nyckeln till en bra galge är att fånga deras intresse, ge dem något värdefullt och lämna dem vill ha mer.

Få ordet ut till en publik

Världens bästa film kommer att floppa på boxen om ingen vet att den är ute eller vad den handlar om. Precis som det är viktigt att en film marknadsförs, måste din blogg också marknadsföras. Meddela inlägg på sociala medier och nå ut till dem i dina sociala kretsar för att låta dem veta vad du har att erbjuda. Din webbplats kanske bara kommer att bli nästa blockbusterblogg.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me