Hemligheterna med att skriva oemotståndliga blogginlägg

Du kan ha en fantastisk webbdesign, men innehåll är i slutändan det som säljer din webbplats till omvärlden. Att skriva oemotståndliga blogginlägg är en viktig komponent för att hålla innehållet friskt och engagerande.


Det finns många element som gör att ett blogginlägg sticker ut.

Tips 1: känna din målgrupp

Det första steget i att skriva ett oemotståndligt blogginlägg är att veta vem du skriver inlägget för.

Vem vill du nå med ditt inlägg?

När du räknar ut det är det en enkel fråga att välja rätt fokus för artikeln.

Du kan ta reda på vem din publik är genom att läsa igenom analyser och polla dina vanliga besökare. När du känner till din målgrupp, skriv en användarperson eller två.

Skriv nu alla dina artiklar som om du skriver det för den personan.

Gräva djupare: Hur man hittar bloggpostidéer som folk inte kan vänta med att läsa

Tips 3: Kom med en engagerande rubrik

Titeln på ditt blogginlägg kan locka läsaren att klicka på länken och läsa inlägget eller att studsa bort. De bästa rubrikerna är beskrivande och aktiva. Det är viktigt att läsaren vill läsa artikeln.

Gräva djupare: Varför berättelse är en viktig del av bloggningen

Tips 9: Stäng med syfte

Förlora inte ångan när du närmar dig det sista stycket i ditt blogginlägg. Du vill stänga artikeln med samma fart som du öppnade med. Ett solidt avslutande stycke påminner läsarna om vad du har täckt i inlägget och kommer att låta dem känna som om de har lärt sig något nytt.

Inom det stängande stycket vill du också skapa en uppmaning. Ett annat alternativ är att lägga till en knapp i slutet eller en separat rad med call to action (CTA). En CTA uppmanar helt enkelt läsaren att vidta några åtgärder.

Ett exempel på en uppmaning skulle vara ett uttalande som ”Bli en bättre löpare genom att läsa smarta vattenrecensioner.”

För att skriva en bra CTA måste du veta vad du vill åstadkomma med uttalandet. Vilken åtgärd vill du att din läsare ska vidta? När du väl vet vilken åtgärd du vill att läsaren ska vidta kommer det vara lätt att skriva ett uttalande som ber läsaren göra just det.

Gräva djupare: Fem sätt att fånga fel i ditt eget skrivande

Varför spendera tid på att skapa fantastiska inlägg?

Fantastiska blogginlägg kan hjälpa till med sökmotorrankning, locka besökare att registrera sig för din e-postlista och sätta din webbplats i bästa möjliga ljus.

Genom att följa hemligheterna i det här inlägget kommer dina blogginlägg att vara av högsta kvalitet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map