Hur man startar och driver en framgångsrik utbildningsblogg

Om du någonsin har funderat på att starta en utbildningsblogg, vet du antagligen redan att kompletterande utbildningstjänster är stora företag.


Utbildningsindustrin har en bransch på 19,4 miljarder dollar. Analysen av utbildningsindustrin uppskattar också att det finns så många som 74 miljoner elever som går i skolaklass K-12 bara i USA. Det inkluderar inte ens utsträckning till länder i andra delar av världen och studenter i högskolan såväl som vuxna som behöver utbildningstips om olika ämnen.

”Utbildningsfranchiser är inte bara för unga. Cirka 16 miljoner amerikaner är inskrivna i ett utbildningsprogram. Yrkesutbildning är ett område inom utbildningsindustrin som är inriktad på vuxna – att hjälpa proffs att förbättra vad de gör. ” – Rapport om utbildningssektoranalys

Vad är en utbildningsblogg?

En utbildningsblogg kan vara allt från lektionsplaner som förskoleföräldrar och lärare kan använda, till aktuella nyheter om utbildningsstatus, till faktisk handledning och till och med onlinekurser. Det finns så många olika nischer inom utbildning att du inte kommer att sakna för eventuella ämnen att täcka. Ditt huvudproblem kommer att begränsa ditt fokus tillräckligt för att skapa en stark måldemografi bland dina läsare.

Några typiska utbildningsbloggar:

 • Lektionsplaner
 • Tips för att göra det bra i skolan
 • Lärarbloggar där läraren håller uppdaterade elever och föräldrar
 • Handledning av bloggar
 • Bloggar för att träna vuxna
 • Bloggar för att ge råd till studenter om hur man lyckas med högre utbildning
 • Bloggar om teknik inom utbildning
 • Bloggar om datorprogram av pedagogisk karaktär
 • Granska bloggar om läroplan och andra utbildningsprodukter

Och idéerna som listas ovan är bara en liten del av vad du hittar om du letar efter “pedagogiska bloggar” online.

Målgrupper för utbildningsbloggar

Dina målgrupper för utbildningsbloggar är lite annorlunda än att säga en blogg för webbhotellrådgivning som den här. Medan WHSR erbjuder artiklar som vädjar till personer som vill växa sin blogg, hitta ett bättre webbhotellföretag eller bygga sin verksamhet, kommer en utbildningsblogg att tillgodose människor som vill ha information om utbildning, att förbättra sin utbildning eller hitta hjälp till sina barns utbildning.

Bygga trafik till din utbildningsblogg

Bara var kan du hitta dessa människor och få trafiken till din webbplats?

 • Nå ut till det lokala föräldrarsamhället och låt dem veta vad din blogg har att erbjuda.
 • Engagera publiken av influenser i din nisch. Om du till exempel erbjuder tips om hur du kan förbättra betyg, vilka organisationer, skolor och tjänster som skulle vara villiga att granska din blogg och ge dig en rop på sociala medier?
 • Annonsera baserat på väl undersökta nyckelord i din nisch. Vilka termer söker människor som kanske vill läsa din blogg?
 • Besök online-forum. Om du skapar en blogg riktad till föräldrar som vill hjälpa sina barn att lyckas i skolan, måste du engagera dig i forum fyllda med föräldrar som är bekymrade över utbildning. Interagera, erbjuda ett visst värde för samhället och nämn din egen blogg där det är lämpligt. Var dock mycket försiktig så att du inte skräppost. Ingen bryr sig om det.
 • Erbjud gästinlägg till andra bloggare i utbildningssamhället. Nyckeln här är att hitta utbildningsbloggar som erbjuder något annat än du, men som har en liknande publik. Om du till exempel planerar att erbjuda lektionsplaner för hemundervisare, leta efter bloggare som erbjuder råd, tips och resurser för hemundervisare, men erbjuder inte lektionsplaner på deras blogg.
 • Bli aktiv på sociala medier med en mycket riktad sida som är speciellt gjord för din blogg. På dina sociala medier vill du publicera länkar till dina egna blogginlägg, men du vill också dela användbar information från andra sidor. I sin tur kommer de sannolikt att dela dina inlägg eller retweeta om dig.
 • Värd en Twitter-chatt om ett ämne av intresse för de personer du vill nå. Låt oss säga att din målgrupp är förstaårsstudenter. Värd en Twitter-chatt om att lyckas med ditt första collegeår, hur man väljer de bästa professorerna eller något annat av intresse för nybörjare..

Twitter

Sätt att tjäna pengar på en pedagogisk blogg

Att tjäna pengar på en utbildningsblogg kan tyckas ganska svårt i början. Om du är en lärare och vill tjäna pengar på din blogg, har du oro för vilken reklam som går på din blogg och hur det kan påverka dina elever och föräldrar. Även om du inte är en lärare reflekterar all reklam på ditt övergripande varumärke och uppdrag för din blogg. Lyckligtvis är annonser bara en intäktsstrategi.

annonser

Annonser är det mest uppenbara sättet att tjäna pengar på din blogg. Du kan använda något som Google AdSense för att automatiskt placera annonser på din blogg. Med AdSense kan du skapa en lista över vad du kommer att tillåta och inte tillåter på din webbplats, vilket innebär att du kan skapa gränser som säkerställer att annonserna är PG. Men du kan fortfarande se saker som dyker upp då och då som du ser som tveksamt.

En annan nackdel med denna typ av reklam är att du behöver mycket trafik innan du börjar se mycket pengar från AdSense-annonser.

Bannerannonser

Detta kan vara en trevlig lösning för en utbildningsblogg, eftersom du kan kontakta lokala företag och uppmuntra dem att köpa bannerannonsutrymme. Du har också mycket mer kontroll över vilka typer av annonser du väljer att placera på din blogg och innehållet i dem. Men återigen, om du inte får mycket trafik på din webbplats, kommer de flesta företag inte att vara villiga att betala dig mycket för en bannerannons. När allt kommer omkring måste de veta att de kommer att få en avkastning på sin investering.

Donationer och sponsring

donera snällaOm du inte gillar tanken på uppenbar reklam kan du enkelt lägga till en donationsknapp till din blogg. Om människor tycker att ditt arbete är värdefullt donerar de helt enkelt några dollar åt gången. Nackdelen med detta alternativ är att de flesta människor inte kommer att donera, enligt min erfarenhet, och om de gör det kommer det att vara ganska sporadiskt. Du kan helt enkelt inte räkna med donationer för att ens betala dina årliga värdavgifter.

Om din webbplats erbjuder gratis värde för utbildningssamhället kan du ha lite framgång i att säkerställa ett sponsring från organisationer eller företag. Men ett företag som sponsrar din webbplats kommer sannolikt att vilja ha någon form av reklam i gengäld, även om det bara är en länk och tack för deras sponsring.

Insamlingar och bidrag

Om du verkligen tror på din blogg och det värde som den erbjuder, men du absolut inte vill lägga till öppen reklam, kan du kanske samla in tillräckligt med pengar för att täcka dina kostnader genom bidrag eller insamlingar, särskilt om webbplatsen är av värde för lokalsamhället.

Om du går vidare och organiserar ditt företag som ideell, öppnar du också många möjligheter för insamlingar för att täcka kostnaderna för att driva din ideella organisation. Till exempel kan du vara värd en natt på en lokal restaurang, där en del av intäkterna går till din organisation. Låt samhället delta i att hålla detta värde tillgängligt för alla i området. Återigen fungerar det här alternativet bäst när fokus är lokaliserat.

Affiliate-försäljning

Ett annat sätt att tjäna pengar på din utbildningsblogg är att granska och erbjuda anknytningslänkar till produkter du tror på. Om du startar en blogg som erbjuder studiehjälp till föräldrar och studenter kan du granska och länka till produkter du verkligen tror kommer att hjälpa, till exempel en specifik kalkylator eller en studieguide.

Platser att hitta affiliate-program inkluderar:

 • Amazon
 • Linkshare
 • Commission Junction
 • Google Affiliate Network
 • Clickbank
 • Enskilda produktwebbplatser som erbjuder bonusar för hänvisning till partner

Säljer produkter / tjänster

Ett annat alternativ att tjäna pengar på din utbildningsblogg är att skapa och sälja dina egna produkter / tjänster. Detta kan innehålla en studiehandbok för SAT: s eller checklistor och lektionsplaneringssidor för lärare. Oavsett vilken målgrupp du är, räkna ut vad de skulle njuta av som ett verktyg för att hjälpa dem. Du kanske vill göra en undersökning om du inte är säker och fråga dem vilka typer av produkter de vill se eller vilka ämnen de vill veta mer om.

Använd ett program som Payloadz för att automatiskt sälja och leverera digitalt innehåll. Detta är faktiskt ett av de bästa sätten att marknadsföra till din e-postlista, särskilt om din trafik inte är lika stor som några av megasidorna där ute.

Specialisera eller bredda fokus

När du startar en blogg är det frestande att försöka täcka allt. Du kommer att nå fler människor, eller hur? Men detta är faktiskt inte en bra idé. Du kommer att sträcka ditt fokus så tunt att det blir svårt att ta reda på användarpersoner och marknadsföra till rätt publik.

I Darren Rowses bok “ProBlogger: hemligheter för att blogga din väg till en sexsiffrig inkomst”, säger han att både en bred och smal nisch kan fungera. Kom bara ihåg att en bred nisch kräver mycket mer arbete för att hålla jämna steg med. Du kommer att kasta ett brett nät. En smal nisch kan å andra sidan innebära att du snabbt tar slut med ämnen att täcka. En bättre handlingsplan är antagligen någonstans mitt i de två.

Rowse tittar också på nischdemografin. Han skriver:

“Det finns en annan typ av nischblogg som vi börjar se att vissa bloggare utvecklar – en som inte fokuserar på ett nischämne så mycket som en nischdemografisk.”

gala älsklingRowse fortsätter med att förklara och erbjuder en fallstudie av bloggaren Gala Darling. Darling började beskriva sin blogg som en modeblogg, men ändrade sedan sitt fokus till en blogg för excentriska och ungdomliga kvinnor. Detta visar att hon förstår sitt läsarbete och vilka typer av material de vill läsa. Det är ett intressant koncept och verkar vara en förändring i hur många olika typer av bloggar fungerar i dag.

Gör din blogg till den bästa

Det finns tusentals utbildningsbloggar online med nya som startas varje vecka. Att göra din blogg sticker ut från mängden kräver kreativitet, förstå din målgrupp och mycket hårt arbete och beslutsamhet. Att driva en utbildningsblogg kan dock vara givande. Du hjälper till att bygga unga sinnen hos människor som snart kommer att bidra till samhället på olika sätt. På rondellen gör du världen till ett bättre ställe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map