Hvorfor det er viktig å fylle reklamene dine godt

I 1992 ga Penguin Group ut en bok av Julia Cameron med tittelen The Artist’s Way: A Spiritual Path to Higher Creativity. Selvhjelpsboka hjalp til med å mynte begrepet “kreativt.”


Hva er egentlig en “kreativ brønn”? Som bloggere, forfattere, kreative forretningsfolk, er de fleste av oss veldig kreative. Den kreative personen kan komme med dusinvis av nye ideer på en enkelt dag. Fordi den kreative personen alltid skjenker ting ut i form av nye prosjekter, skriving og arbeid, kommer det et punkt der den kreative personens indre brønn som all denne kreativiteten strømmer ut fra. Det må “fylles på” fra tid til annen for å holde kreativiteten flytende.

“Seriøs kunst er født av alvorlig lek.” – Julia Cameron

Camerons teori i et nøtteskall er ganske enkelt denne:

 • Du må legge til morsomme ting for å holde kreativiteten din nynnende.
 • Du må ha et utløp for all rot og negativitet som kommer fra andre og meg selv.
 • Du må oppleve nye ting.
 • Du må leve i verden for å skrive om verden.

Topp ting å ta fra kunstnerens vei

Selvfølgelig er denne boken som er en selvhjelpsveiledning for å frigjøre kreativiteten mye mer involvert enn de enkle punktene ovenfor. Cameron gir to hovedverktøy for å frigjøre kreativiteten din, men i hvert kapittel er det mange andre tips, verktøy og teknikker som vil bidra til å bygge din kreativitet.

De to store verktøyene som Cameron tilbyr som du kan bruke fra og med i dag og bidra til å utvide din kreative side er:

fri skrivingMorgensider

Cameron anbefaler å skrive i en journal på minst tre sider hver morgen. Dette gjøres i en freewriting-stil, der tankene dine flyter og du skriver dem ut. Du trenger ikke bekymre deg for tegnsetting, stavemåte eller grammatikk. Du skriver ganske enkelt. Hvis du ikke kan tenke på noe å skrive, skriver du: “Jeg vet ikke hva du skal skrive.” Du skriver de ordene til noe kommer til deg.

Dette kalles “å bli kvitt rotet” og hjelper deg med å frigjøre tankene dine fra alt søppel som foregår på en gitt dag, slik at hjernen din kan fokusere på oppgaven..

Artistdatoer

kunstner datoEn artistdato er noe du gjør helt selv. Det skal være noe morsomt, annerledes, spennende eller noe du elsker. Tanken er å fylle kreativiteten din godt, slik at du har flere ideer enn du hadde før. Noen eksempler på artistdatoer:

 • Ta en tur i en park i nærheten og ta deg tid til å se hvor mange forskjellige blomster som vokser langs stien.
 • Delta selv på en konsert i parken.

En artistdato trenger ikke å være dyr og skal alltid være alene. Jeg dro en gang til en park alene og satt på huskene og snurret i sirkler. Hvorfor? Jeg elsket å gjøre det som barn. Det var noe som tok meg tilbake til barndommen. Det kostet meg ingenting. Likevel hadde det en stor tilbakebetaling i kreativiteten som ble sluppet løs fra den enkle 20-minutters turen i den lokale parken og tilbake.

En artistdato trenger ganske enkelt å være noe som får hjertet ditt til å synge. Det kan være noe du elsket som barn eller noe du elsker nå. For noen mennesker involverer det naturen. For andre er det siste det innebærer naturen. Nøkkelen er å finne ut hva som taler til ditt eget hjerte og sjel.

Å få blokkering

Selvfølgelig er den viktigste grunnen til at kunstnere ønsker å fylle på sine kreative brønner, fordi de er blokkert og enten ikke klarer å komme med gode nye ideer eller ikke klarer å skrive i det hele tatt. Som blogger forventes det at du leverer innhold i din unike skrivestemme 52 uker ut året.

Selv om du bare blogger en gang i uken, er det mye innhold å komme med. På toppen av skrivingen har du sannsynligvis også ansvaret for å tjene penger på nettstedet ditt, markedsføre nettstedet ditt og holde nettstedet oppe og gå. En blogger må ha på seg mange forskjellige hatter. Fordi den gjennomsnittlige bloggeren er utbrent og sliten, er det nesten viktig å vite noen ting du kan gjøre for å forhindre forfatterblokk.

Her er noen få ting du kan prøve når du blokkeres:

 • Bruk idéstartere. Idestartere kan starte den kreative prosessen og få ideer som flyter.
 • Skriv en fantastisk overskrift. Jerry Low har noen eksempler fra toppbloggere der ute. Skriv en overskrift som ikke bare engasjerer leseren, men som har god SEO, og resten av artikkelen kan bare flyte lett.
 • Ta en tur rundt blokka. Trening får oksygen som strømmer gjennom kroppen din. Det er også noe med å gå som ser ut til å frigjøre tankeprosessen.
 • Les en artikkel om forbedring av en skriveferdighet. Vi har mange her på WHSR for å komme i gang.
 • Arbeidet med å forbedre nettstedets design eller stil. Noen ganger kan det å fokusere på et annet aspekt av bloggen frigjøre kreativiteten din for de faktiske blogginnleggene.
 • Høre på musikk.
 • Les lignende artikler som de du jobber med. Du vil aldri kopiere en annen forfatter eller nettsted, men noen ganger vil du lese konkurransen din vise hvor det er hull i kopien deres, og du kan deretter fylle hullene med unike egne temaer..

Måter å fylle din kreative brønn på

påfylling godtHvis du er fullstendig utbrent, og alle de ovennevnte ideene rett og slett ikke kutter det, er det på tide å gå til nødtiltak for å fylle opp kreative brønner. Først, ikke prøv å skrive for øyeblikket. Hvis du må, ansett en skribent for å lage noen få stykker for deg å gi tankene litt tid til å lege fra alt stresset det er under.

Deretter begynner du å ta Julia Camerons råd. Skriv inn “morgesidene” hver dag (nei, du trenger ikke å gjøre dem om morgenen, så snart som mulig etter at du har våknet). Ta en artistdato hver uke. Dette er to enkle ting du kan starte som vil lønne seg stort.

Deretter kan du prøve å fylle reklamen din godt ved å:

 • Leser stor litteratur. Ja, selv om du skriver om golfballer, kan du lese fiksjon. Les den du liker å lese. Les Stephen King eller les John Steinbeck. Det har ikke noe å si hvem du leser, bare at du leser noe du liker.
 • Tilbringe tid med smarte mennesker. Smarte mennesker har smarte og spennende samtaler. Bruk litt tid i selskap med de som interesserer deg, og du vil sannsynligvis finne noen ideer som begynner å strømme.
 • Prøv en annen oppgave enn de du vanligvis gjør. Lær deg selv å spille gitar. Ta en yogaklasse. Lær å sy. Nøkkelen er å få tankene til å slutte å besette det faktum at du ikke kan skrive for øyeblikket.
 • Gå tilbake til det grunnleggende. Ved å bruke eksemplet igjen på golfbloggen, gå til golfbanen og spill noen runder med golf. Besøk pro shop og chatte med gutta der om nytt utstyr eller dingser de har sett. Snakk med andre golfere i klubben om spillet deres. Etter hvert vil alt sammen koble seg sammen, og du vil begynne å komme med nye ideer å skrive om. Gå til kjernen i det du skriver om, enten det betyr å tilberede noen nye oppskrifter på kjøkkenet for en matblogg, eller å barnevakt babyens venn til en foreldreblogg.

Noen ytterligere tanker om kreativitet

Jeg har studert kreativitet og hvordan hjelpe forfattere til å bli sperret siden 2002 da Pamela Johnson og jeg co-skrev So Your Muse has Gone AWOL? 

I tillegg til noen av de mer tradisjonelle ideene om å ta en tur eller høre på musikk, så vi også på ting som for eksempel om duft kan knyttes til kreativitet.

Duften er bundet til så mange ting vi gjør. Har du noen gang fanget lukten av snickerdoodle-informasjonskapsler og ble umiddelbart fraktet tilbake til syvårsalderen da bestemoren din viste deg hvordan du lager disse kakene? Våre minner og dufter er ofte veldig tett sammen.

Det er da fornuftig at lukt kan frigjøre vår indre kreativitet. Det er bare ett eksempel på de mange forskjellige tingene du kan prøve å bli blokkert som forfatter.

Å komme med nye ideer til bloggen din og skrive fra et unikt perspektiv, skjer ikke i et vakuum. Kreativitet er flerlags og komplisert. Jeg har undervist i seks ukers kurs om dette emnet og bare klødd på overflaten. Imidlertid, hvis du kan implementere bare noen få av ideene som er skissert i denne artikkelen, vil du se en merkbar forskjell i din evne til å komme med nye ideer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me