Idestartere: 20 setninger som hjelper deg med å komme med emner du kan skrive om

Har vondt i hjernen din å komme med nye ideer til bloggen din? Enten du er skribent og idéstarter eller du tildeler emner til andre mennesker, det å komme med emner hver dag eller noen ganger flere emner per dag kan tømme det mest kreative ånden..


I The Artist’s Way, en guide for å frigjøre kreativiteten, omtaler forfatter Julia Cameron den drenerte følelsen som den “kreative brønnen” som er tom. Det er en rekke ting du kan gjøre for å fylle opp brønnen din, og vi snakker om dem på 10 måter å overvinne forfatterens blokkering når du blogger, men en av de enkleste måtene å komme på ideer på når du ikke tror at du har noe igjen å gi er å bruke idéstartere.

En idéstarter kalles også en ledetekst. Det er ganske enkelt en setning som er ment å jogge hjernen din og få kreative juice til å flyte. Når du har mistet ideer, kan du henvende deg til disse spørsmålene og komme med noe å skrive om. I tillegg bruker disse spørsmålene gode SEO- og oppmerksomhetsmetoder som beskrevet i Jerry Lows 35 overskriftprøver fra A-List Bloggers.

20 spørsmål – nye ideer til artiklene dine!

For instruksjonene nedenfor tar du tittelen og fyller ut blanket. Dette vil fungere som ideen din til en ny artikkel. Det er hundrevis av måter å fullføre hver ledetekst på. Selv om du mister nye ideer, vil du med disse spørsmålene aldri møte problemet igjen.

1. En nybegynnerguide for ___________

Fyll ut ledeteksten ovenfor med et emne som noen som ikke forstår bloggemnet ditt i det hele tatt. Hvis du for eksempel driver en blogg om å bake kaker, kan ledeteksten ovenfor bli: En nybegynnerguide for jevn ising.

2. Topp 5 måter å __________

Denne tittelen er generell nok til at du kan skrive om ethvert emne fra nybegynner til middels til avansert. Hvis bloggen din for eksempel handler om garasjeportåpnere, kan du skrive en artikkel med tittelen Topp 5 måter å holde garasjeportåpneren i fungerende orden.

3. Hvordan forhindre __________

Denne tittelen er en oppfordring til handling. Det er noe i din nisje som er bekymringsfull for leserne. Hva er det? Hvis bloggen din handler om actionfilmer, kan denne tittelen bli: Slik forhindrer du Action Movie Burnout.

4. Hva __________ bør vite om __________

Denne overskriften er et oppmerksomhetsgrep for et bestemt publikum. Du vil fylle det første emnet med måldemografien og det andre med emnet. Så hvis du eier et bilutleiefirma, kan du skrive: Hva ferierende bør vite om å få de beste leieprisene på passasjervogner.

5. Spesiell rapport om hva _________ Tenk om __________

Casestudier og spesialrapporter gir deg autoritet til nettstedet ditt. La oss si at nettstedet ditt handler om urtemedisiner for hunder. Du kan gjøre denne overskriften til noe som dette: Spesiell rapport om hva hundeeiere tenker om melketistel for leverfunksjon.

6. 10 løgner du har fortalt deg selv om __________

Dette er en overskrift på en advarselstil. Det trekker leseren inn fordi hun vil vite hva hun har gjort galt. Et eksempel kan være en datingside. Overskriften ville blitt noe sånt som: 10 løgner du har fortalt deg selv om hvorfor du fremdeles er singel.

7. Beste måter å holde seg trygge på under __________

Denne typen overskrifter følger den samme ideen som en advarsel. Det spiller på vår følelse av å ville være trygg, smart og lykkelig. La oss bruke eksemplet på et sikkerhetsselskap. Artikkelen kan bli: Beste måter å holde seg trygge på under en hjeminvasjon.

8. 4 stadier å få __________

Dette er en overskrift for hvordan du skriver, men med et spesifikt antall trinn for å komme deg fra A til Å. Så kan et byggefirma kanskje skrive om noe som: 4 stadier for å få en helt vanntett kjeller.

9. Hvorfor du bør styre unna __________

Dette er nok en advarsel til leseren. Du kan fylle ut blanket med omtrent alle temaer som kan tenkes. Hvis du er en SEO-spesialist, kan du slå den tittelen til: Hvorfor du bør styre unna å betale for plassering av søkemotorer.

10. Beste tips for å lage __________

Denne tittelen skal være forbeholdt de aller beste rådene til leserne. Det skal komme fra et ekspertintervju, personlig erfaring eller vitenskapelig forskning fra anerkjente kilder. La oss si at du driver et nettsted som selger klær. Du skriver kanskje følgende: Beste tips for å lage det perfekte antrekket til nyttårsaften.

11. 3 trinn for å lære __________

Denne tittelen er veldig allsidig. For å fylle ut feltene for denne tittelen, tenk på hva leserne dine trenger og vil lære og hvilken spesiell kunnskap du har. Hvis du driver en kokkeskole, kan det hende du gjør følgende: 3 trinn for å lære å gjøre den perfekte soufflen.

12. Fordeler og ulemper med __________

Hva er noen av de vanligste fordeler og ulemper involvert i bransjen din? Hvis du driver et PR-selskap og ønsker å nå potensielle kunder, kan du skrive et emne som: Fordeler og ulemper med utskriftsreklame i dagens digitale verden.

13. Alt du trenger å vite om __________

Dette er en omfattende artikkel av guide-type. Hva er de store temaene for nettstedet ditt? Hvis du har et nettsted om katter, kan du kanskje skrive noe om: Alt du trenger å vite om å introdusere en kattunge til andre katter eller alt du trenger å vite om katt leukemi.

14. __________ Guide to __________

Apropos guider, hvordan kan du gi ekstremt konkrete råd til leserne dine som ingen andre tilbyr? Hvis du selger syforsyninger, kan du skrive noe som: Teenager’s Guide to Sy Your Own Prom Dress.

15. Øk __________ med __________% med __________.

Spill på leserens ønske om å forbedre seg selv med denne overskriften. La oss si at du driver et nettsted som tilbyr råd om økonomisk planlegging. Du skriver kanskje noe som: Øk pensjonsporteføljen din med 50% med Penny Stocks.

16. Rask lettelse for __________

Hvis noen lider, hva ønsker de da? Det er riktig … rask lettelse. Denne tittelen oppfyller det behovet. La oss bruke et eksempel på foreldre på nettstedet. Du skriver kanskje noe om: Fast Relief for Cholic eller Fast Relief for Sore Throats in Kids.

17. Er du bekymret for __________?

“Er du” -overskrifter er en annen måte å berøre en bekymring nettstedets besøkende kan ha. Artikkelen presenterer deretter en løsning på den bekymringen. Så hvis du driver et nettsted der folk diskuterer politiske spørsmål, kan du skrive noe som: Er du bekymret for den kommende valget? eller er du bekymret for å stemme for den gale personen? Tenk som leserne dine og prøv å finne ut hva de er mest opptatt av.

18. Få __________ som __________ (kjent person)

En annen teknikk er å bruke navnet på en kjent person for å trekke folk inn i artikkelen. La oss si at du driver et nettsted for kostholdsråd. Du skriver kanskje noe slikt: Få Biceps Som Channing Tatum.

19. For mennesker som __________

Denne tittelen kan dekke et bredt spekter av emner. Tanken er å fylle ut blanket med et ønske. Så, kanskje du skriver noe som: For folk som vil miste 30 pund eller for folk som vil forbedre golfsvinga.

20. X påviste måter å __________

Du tilbyr verdi med denne typen tittel. Disse måtene er “bevist”, og ekspertene anbefaler dem, eller du har testet dem selv. For et nettsted om å skrive, kan du komme på: 20 påviste måter å fullføre din første roman.

Ikke vær redd for å legge til titlene, men prøv å holde dem under 10 ord, ellers risikerer du å miste leserens oppmerksomhet. Ekstremt lange titler ser også rart ut på mobile enheter. I følge Pew Internet Research går to tredjedeler av mobiltelefonbrukerne på Internett. Husk det når du formulerer en interessant, men kort tittel. Så topp 5 måter å bake en kake på, kan utvides til topp 5 måter å bake den perfekte kaken på.

Nødteknikk for å finne en ide

grupperingfotokreditt: juhansonin via photopin cc

Hvis du har prøvd hver av skrivemeldingene ovenfor og fortsatt ikke har en solid ide å skrive om, kan du prøve en gratis tilknytningsteknikk som heter klynging. Celestine Chua, grunnlegger av Personal Excellence, anbefaler klyngeteknikken i sin artikkel 25 Nyttige brainstormingsteknikker. Dette er en teknikk jeg selv har brukt med suksess for å komme med ideer til emner på forskningsartikler, artikkelideer og til og med å jobbe på scener for romaner. Det er enkelt, men effektivt. Slik fungerer det:

  • Ta tak i et stort stykke plakattavle eller finn et hvitt brett å skrive på.
  • Lukk øynene et øyeblikk og frigjør forstyrrelser.
  • Begynn å skrive! Skriv det første som kommer til hjernen din i en sirkel i midten av styret ditt.
  • Skriv neste ord som kommer til hjernen i en sirkel som kommer ut av hovedsirkelen, som på bildet nedenfor.
  • Fortsett, lag flere og flere grupper av sirkler til du har et tanketog eller flere.

Nå, gå tilbake og se på klyngen din. Kan du komme med en idé fra det du har skrevet? Se etter mønstre og store ideer. Hvis du fremdeles sitter fast etter å ha prøvd denne øvelsen, kan du verve hjelp fra andre, enten via et virtuelt møte eller personlig. Gjenta denne øvelsen, men la alle kaste ut ideer som legger til klyngene.

Ved å bruke instruksjonene ovenfor og denne klyngeøvelsen, bør du riste av deg mangel på kreativitet og slå på den geniale ideen som vil føre leserne til nettstedet ditt og holde dem der.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me