Kontroller hvor lesbare artiklene dine er med Words lesbarhetsstatistikk

En tommelfingerregel når man skriver til massene, er at de fleste av dem leser på omtrent et lesernivå på sjette til åttende klasse. Mens flertallet av amerikanere og andre utviklede land er kunnskapsrike, kan nivåene på leseevne variere veldig.


Se for deg mangfoldet av lesepublikummet ditt. Den første personen som besøker nettstedet ditt, kan lese på høyskolenivå og forstå store ord, men den neste besøkende kan trenge en ordbok for å forstå hva du snakker om. Dette er frustrerende og i online verden, der folk ønsker umiddelbar informasjon, er sjansene for at en leser tar seg tid til å gå opp et ukjent ord ganske slanke. I stedet mister du ganske enkelt en leser.

Ikke bare er det viktig å se lesningsnivået på forfattene dine, men du vil også sørge for at det er enkelt å lese. Words lesbarhetsstatistikk er en måte å sikre at artiklene dine er som ikke bare fanger oppmerksomheten til alle leserne dine, men vil holde fokuset.

Skrive for å overtale og informere

Selv om lesepublikummet ditt er sofistikert, betyr det ikke at skrivingen din ikke bør være vanskelig å lese. Målet med de fleste former for skriving er å overtale eller informere. Imidlertid kan det noen ganger være vanskelig å legge deg i leserens sko.

Bare fordi du vet betydningen av et ord, for eksempel, betyr det ikke at leserne dine umiddelbart vil forstå. Du kan finne ut hvor lesbar teksten din er med flere forskjellige metoder.

Få tilbakemelding

En av de raskeste måtene å se hvordan skriftene dine resonerer med leserne dine, er å ganske enkelt spørre dem. Du kan gjøre dette ved å:

 • Installere poll-plugins på WordPress-bloggen din. Bare spør om artiklene var lette å lese. Ja eller nei.
 • Ber om kommentarer i kommentarfeltet. Dette er en god idé fordi leserne kan gi spesifikke detaljer.
 • Samle en gruppe av de vanlige leserne dine og be dem lese et par av de nyere artiklene dine og gi tilbakemelding om hvor lesbare de er.
 • Ansett en profesjonell redaktør for å se på artiklene dine og gi deg noen tips for å gjøre dem mer leselige.

Paper Rater

Det er et kjipt nettverktøy som heter Paper Rater som jeg noen ganger bruker for å dobbeltsjekke artiklene mine, spesielt hvis jeg er trøtt når jeg skriver eller på en rask frist som ikke gir rom for så mye redigering som jeg vanligvis vil være med på. Rater gjør følgende:

 • Sjekker utdanningsnivået. Du kan sette utdanningsnivået fra første klasse hele veien gjennom grunnskolen.
 • Kontroller for originalitet. Dette kan være nyttig hvis du redigerer andres arbeider og ikke er sikker på om det er plagiert.
 • Kontroller for stave- og grammatikkfeil. Hvis artikkelen din er fylt med feil, kan det påvirke lesbarheten.

Best av alt? Paper Rater er gratis i sin grunnleggende versjon. Hvis du vil ha en annonsefri versjon, kan du investere i Premium Paper Rater.

Words lesbarhetsstatistikk

Mer enn sannsynlig bruker du allerede Words stavekontrollalternativ. Du kan imidlertid også aktivere Flesch Reading Ease og Flesch-Kincaid karakternivå i Microsoft Word.

Slå den på ved å følge instruksjonene nedenfor. Disse instruksjonene fungerer for MS Word 10 og MS Word 2013.

 • Åpent Word
 • Klikk på File
 • Klikk på Alternativer (se bilde nedenfor)

alternativer for ms word file

 • Når de nye skjermalternativene er valgt, klikker du på “Korrektur” på venstre side (se bildet under).

ms word proofing

 • Under avsnittet “Når korrigering av grammatikk og staving med Word”, må du merke av i to bokser.
 • Merk først av i boksen ved siden av “Kontroller grammatikk med stavemåte.” Du må merke av i denne ruten for å aktivere lesbarhetsstatistikk.
 • Deretter merker du av for “Vis lesbarhetsstatistikk.”
 • Klikk på “OK” -boksen.

Nå, når du utfører stavekontroll, vil du få en pop-up på slutten som gir deg lesbarhetsstatistikken.

ms ordlesbarhet

Forstå Flesch-lesevennlighet og Flesch-Kincaid-nivå

Karakteren på Flesch-Kincaid-nivået er ganske selvforklarende. I eksemplet over vil du legge merke til at teksten er på en årstid på 9,3 eller tredje måned. For å få denne teksten til åttendeklasse, der jeg vil være, kan jeg bare fjerne ordet “utsøkt” som tar det til en 8,8 poengsum.

Nå er det litt vanskeligere å forstå Flesch Reading Ease-poengsummen. Microsoft forklarer denne lesescore i detalj på

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me