Topp redigeringstips for å kutte et lengre innlegg ned til størrelse

En sak jeg ser på som redaktør om og om igjen, er artikler som er ganske lange og har mye overflødig informasjon. Som forfatter har du noe å si. Derfor skriver du tross alt. Forfattere har også en tendens til å være ordelskere. Det er lett for dem å legge inn detaljer og bli litt omstendelige med blogginnleggene sine. Selv om du ønsker å inkludere alle vinkler du kan tenke på at leserne kan være interessert i, og det er noen nyere statistikker som antyder at lengre innlegg er bedre for rangering av søkemotorer (Quick Sprout la merke til at websider med 2000 ord eller mer rangert i de 10 beste søkeordresultatene på Google), ønsker du fremdeles ikke å skrive ord bare for å fylle ut plass.


Så, hvordan kan du være sikker på at du dekker et emne fullstendig og ikke bare gir unødvendig myke? Jeg spurte noen forfattere og redaktører for å finne ut tipsene og triksene deres, og her er det jeg oppdaget:

Se etter ekstra ord

lori robinett[icon link] Lori L. RobinettLori Robinett, skribent av thrillere og blogger, starter med å sjekke arbeidet hennes for de ekstra ordene som har en måte å gli inn på.

Det første jeg gjør er å se etter “ekstra” ord som “det”; så ser jeg etter 2 ordbeskrivelser og handlinger for å se om ett ord kan gjøre jobben bedre; så ser jeg etter alle setninger, han hørte osv. setninger og klippet dem for å komme rett på sakens kjøtt.

For eksempel hørte hun at klokkeslettet blir klokken.

Loris poeng om “hun hørte bjellebelastningen” er bra. Du kan også passe på “hun / han så” osv.

Å skrive tett kommer ved å praktisere kunsten å gjøre det. Når du begynner å redigere blogginnleggene dine med tipsene i denne artikkelen og andre tips fra WHSR, for eksempel å sjekke hvor lesbare artiklene dine er med Words lesbarhetsstatistikk og de fem beste måtene å fange skrivefeil og feil i din egen skriving, redigere unødvendige ord vil bli andre natur.

Se etter:

 • Å si det samme på mer enn en måte. Eksempel: De drepte henne døde. (Hvis hun ble drept, kan det antas at hun er død.)
 • Blomsterbeskrivelser. Eksempel: Pastaen hadde en vakker, roserød fargetone som minnet meg om en blomstrende busk hjemme hos bestemoren min. (I stedet er det bare å si at pastaen hadde en rosa rød farge.)
 • Se opp for “det” og “å være” verbet. Eksempel: Hun spiste middag. (I stedet, bare skriv: Hun spiste.)

Les høyt

Du har hørt meg si det før, men det garantert gjentar at det bare er smart å lese arbeidet høyt før du legger det ut til offentlig konsum. Du vil høre tafatte formuleringer og ekstra ord som kan klippes når du leser høyt.

kristi waterworth[icon link] Kristi WaterworthKristi Waterworth, frilans tekstforfatter, lagt til:

Min gamle favoritt er å lese alt høyt før du sender inn. [Et annet tips er å] lese arbeidet ditt bakover .. Å lese bakover er ment å avbryte Gestalt-effekten, slik at du faktisk ser ordene i stedet for at hjernen din ordner dem for deg.

Jeg syntes Kristis tanker om Gestalt-effekten var ganske interessante. Gestaltprinsippet er ganske enkelt at hjernen din har en tendens til å omorganisere ting til sin enkleste form. Selvfølgelig ligger det mye psykologi bak. Man kunne skrive et helt papir om Gestalt-effekten (de har). For å bruke konseptet til å klippe ut ord fra forfatteren din, trenger du imidlertid bare å være klar over at selv om hjernen din kan omorganisere ordene på en måte som det er lettest for hjernen din å forstå, kan det hende at dette ikke betyr at du skriver andre forstå like enkelt.

For eksempel er en del av Gestalt-prinsippet at gjentagelse er behagelig og rytme er behagelig for hjernen vår. Dette er sant, men når det gjelder å skrive viktige begreper i en begrenset ordetelling, må noe av den repetisjonen og den blomstrende formuleringen ganske enkelt gå.

Hold deg oppdatert

Husker du de engelskklassene på ungdomsskolen da læreren din fortalte at fokuset ditt var for bredt og trengte å være smalere? Det samme er tilfelle når du skriver artikkelen. Hvis du prøver å skrive om et tema som golf, kommer artikkelen til å gå av i mange forskjellige retninger, fordi golf er et bredt tema. I stedet, snevre fokuset. Skriv om de tre beste golfklubbene for nybegynnere.

voni harris[ikon-lenke] Voni HarrisVoni Harris, blogger og mamma til hjemmeundervisning, påpekte viktigheten av å holde seg på emnet:

Se på hvert avsnitt: Hvordan forholder det seg til temaet / temaet som er tilgjengelig? Klipp de som ikke gjør det, eller som strekker poenget.

Det er bedre å fokusere på å dele dyp, dyptgående informasjon på et enkelt punkt enn å prøve å strekke og dekke alt på en gang. Å sørge for at du er på punkt også kan hjelpe deg med å kutte unødvendige avsnitt når du kjører over ordtelling.

Klipp ut klaffen

becky mcgraw[icon link] Becky McGrawBecky McGraw, en tidsriktig romanskriver, hadde noen tanker om hvordan få ordtelling ned til størrelse.

Jeg er definitivt ikke en som gir tips om å skrive kort, men klipper klaffen ved å bruke sterkere, mer aktive verb.

Becky bringer opp et godt poeng om aktive verb. En av de beste artiklene jeg har sett nylig om dette emnet ble delt med meg av Kristi Waterworth. Hele artikkelen er over på Grammarly og gir det perfekte eksempelet for å se om en setning er passiv eller ikke. Forfatteren baserer faktisk artikkelen sin på en tweet av en lærer som heter Rebecca Johnson. Fru Johnson forteller elevene sine at hvis de kan sette inn uttrykket “av zombier” etter verbet, så er setningen passiv.

Så her er noen eksempler som viser deg passiv skriving:

 • Iskremen ble laget av zombier. (7 ord)
 • Folket ble angrepet av zombier. (6 ord)

Så, hvordan fikser du disse setningene og gjør dem aktive? Forresten, aktive verb har en tendens til å bruke bokstavord, så å søke etter passive verb er en fin måte å klippe ord på. Det vil også gjøre prosaen din sterkere samlet sett.

 • Zombier laget iskremen. (5 ord)
 • Zombier angrep folket. (4 ord)

For øvrig kan du også teste for å se om en setning er aktiv med samme triks. Hvis du annonserer “av zombier” og det ikke gir mening, er det sannsynligvis en aktiv setning.

 • Zombier laget iskremen av zombier. (flyter ikke)
 • Zombier angrep folket av zombier. (Nei)

Jeg synes lærer Rebecca Johnson er strålende. Jeg skulle ønske at flere barn hadde engelsklærere som denne.

Siste kutt

La oss si at du skriver et gjestepost for en populær blogg, og bloggeieren forteller deg absolutt ikke mer enn 800 ord (de fleste er fleksible, men det skjer). Du er på 950 ord. Det er en siste ting du kan gjøre for å pusse ned arbeidet ditt. Les gjennom artikkelen din på nytt og krets om setningene du kan fjerne og fremdeles opprettholde den overordnede ideen om artikkelen. Det kan være nyttige tips. Du kommer ikke til å bruke dem til denne artikkelen.

Hvis jeg for eksempel hadde behov for å kutte dette innlegget til 800 ord, ville jeg sannsynligvis se på noen av tipsene og se om noen er mindre nyttige enn andre. De måtte gå. Jeg ville se på hele underoverskriftene og se hvilke som var viktigst. Hvis du må treffe en viss ordtelling, må du ganske enkelt slå den. Det betyr noen ganger å ta tøffe beslutninger og kutte ord som du vet kan hjelpe noen. Ikke bekymre deg, du kan alltid tilby det råd når folk kommenterer artikkelen din og ønsker mer hjelp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map