Toppredigeringstips för att skära ned ett längre inlägg till storlek

En fråga som jag ser som en redaktör om och om igen är artiklar som är ganska långa och har mycket redundant information. Som författare har du något att säga. Det är därför du skriver trots allt. Författare tenderar också att vara ordälskare. Det är lätt för dem att lägga till detaljer och bli lite långa med sina blogginlägg. Medan du vill inkludera alla vinklar du kan tänka på att dina läsare kanske är intresserade av, och det finns några senaste statistik som tyder på att längre inlägg är bättre för sökmotorens ranking (Quick Sprout märkte att webbsidor med 2 000 ord eller mer rankade i de 10 bästa sökordsresultaten på Google), du vill fortfarande inte skriva ord bara för att fylla i utrymme.


Så, hur kan du vara säker på att du täcker ett ämne helt och inte bara tillhandahåller onödigt ludd? Jag frågade några författare och redaktörer för att ta reda på deras tips och tricks och här är vad jag upptäckte:

Sök efter extra ord

lori robinett[ikonlänk] Lori L. RobinettLori Robinett, författare av thrillers och bloggare, börjar med att kontrollera hennes arbete för de extra ord som har ett sätt att glida in.

Det första jag gör är att leta efter “extra” ord som “det”; då letar jag efter två ordbeskrivningar och åtgärder för att se om ett ord kan göra jobbet bättre; sedan letar jag efter alla som han såg, han hörde osv. fraser och klippte dem för att komma rätt till saken.

Till exempel hörde hon att klockan blir klockan.

Loris poäng om ”hon hörde klockan” är bra. Du kan också se upp för “hon / han såg” osv.

Att skriva tätt kommer genom att öva konsten att göra det. När du börjar redigera dina blogginlägg med tipsen i den här artikeln och andra tips från WHSR, till exempel Kontrollera hur läsbara dina artiklar är med Words läsbarhetsstatistik och de fem bästa sätten att fånga typfel och fel i ditt eget skrivande, redigera onödiga ord kommer att bli andra naturen.

Titta efter:

  • Att säga samma sak på mer än ett sätt. Exempel: De dödade henne död. (Om hon dödades kan det antas att hon är död.)
  • Blommiga beskrivningar. Exempel: Pastan hade en vacker, rosoröd nyans som påminde mig om en blommande buske hemma hos min mormor. (Istället, säg bara att pastan hade en rosa färg.)
  • Se upp för “det” och “att vara” verb. Exempel: Hon ätit middag. (Skriv istället: Hon åt.)

Läsa högt

Du har hört mig säga det tidigare, men det upprepar definitivt att det bara är smart att läsa ditt arbete högt innan du lägger ut det för offentlig konsumtion. Du kommer att höra besvärliga fraser och extra ord som kan klippas när du läser högt.

kristi waterworth[ikonlänk] Kristi WaterworthKristi Waterworth, frilans copywriter, tillagd:

Min gamla favorit är att läsa allt högt innan du skickar in. [Ett annat tips är att] läsa ditt arbete bakåt … Att läsa bakåt är tänkt att avbryta Gestalt-effekten, så att du faktiskt ser orden istället för att din hjärna ordnar dem åt dig.

Jag tyckte att Kristis tankar om Gestalt-effekten var ganska intressanta. Gestaltprincipen är helt enkelt att din hjärna tenderar att ordna om saker till sin enklaste form. Naturligtvis finns det mycket psykologi bakom det. Man kan skriva ett helt papper om Gestalt-effekten (de har). För att använda konceptet för att klippa ord från ditt skrivande måste du dock bara vara medveten om att även om din hjärna kan ordna om orden på ett sätt som är lättast för din hjärna att förstå, kan detta inte översätta till att skriva som andra förstå lika lätt.

En del av Gestalt-principen är till exempel att upprepningen är behaglig och rytmen är behaglig för våra hjärnor. Detta är sant, men när det gäller att skriva viktiga begrepp i en begränsad ordräkning, måste en del av den upprepningen och den blommiga formuleringen helt enkelt gå.

Fortsätt på ämnet

Kommer du ihåg de engelska lektionerna i ungdomsskolan när din lärare sa till dig att ditt fokus var för brett och behövde vara smalare? Detsamma gäller för din artikelskrivning. Om du försöker skriva om ett ämne som golf, kommer din artikel att gå av i många olika riktningar, eftersom golf är ett brett ämne. I stället begränsa ditt fokus. Skriv om de tre bästa golfklubbarna för nybörjare.

voni harris[ikonlänk] Voni HarrisVoni Harris, bloggare och mamma för hemundervisning, påpekade vikten av att hålla sig på ämnet:

Titta på varje stycke: Hur hänger det samman med ämnet / temat? Klipp av dem som inte gör det, eller som sträcker poängen.

Det är bättre att fokusera på att dela djup och djupgående information på en enda punkt än att försöka sträcka och täcka allt på en gång. Att se till att du är på rätt punkt kan också hjälpa dig att skära onödiga stycken när du kör över ordräkning.

Klipp av plattan

becky mcgraw[ikonlänk] Becky McGrawBecky McGraw, en modern romanskrivare, hade några tankar om hur man får ordräkning till storlek.

Jag är definitivt inte någon som kommer att ge tips om att skriva kort, men klippa klaff genom att använda starkare, mer aktiva verb.

Becky tar upp en bra poäng om aktiva verb. En av de bästa artiklarna som jag har sett nyligen om detta ämne delades med mig av Kristi Waterworth. Hela artikeln är över på Grammarly och ger det perfekta exemplet för att se om en mening är passiv eller inte. Författaren baserar faktiskt sin artikel på en tweet av en lärare vid namn Rebecca Johnson. Fröken Johnson berättar för sina elever att om de kan sätta in frasen ”av zombies” efter verbet, så är meningen passiv.

Så här är några exempel som visar dig passivt skrivande:

  • Glassen gjordes av zombies. (7 ord)
  • Folket attackerades av zombies. (6 ord)

Så, hur fixar du dessa meningar och gör dem aktiva? Förresten, aktiva verb brukar bokstavsord, så att söka efter passiva verb är ett bra sätt att klippa ord. Det kommer också att göra din prosa totalt sett starkare.

  • Zombies gjorde glassen. (5 ord)
  • Zombier attackerade folket. (4 ord)

Förresten, du kan också testa för att se om en mening är aktiv med samma trick. Om du annonserar “av zombies” och det inte är vettigt, är det förmodligen en aktiv mening.

  • Zombies gjorde glassen av zombies. (flyter inte)
  • Zombier attackerade folket av zombies. (nej)

Jag tycker att läraren Rebecca Johnson är lysande. Jag önskar att fler barn hade engelska lärare som den här.

Final Cut

Låt oss säga att du skriver ett gästpost för en populär blogg och bloggägaren berättar för dig absolut inte mer än 800 ord (de flesta är flexibla, men det händer). Du är på 950 ord. Det är en sista sak du kan göra för att smala ner ditt arbete. Läs igenom din artikel igen och cirkel alla meningar som du kan ta bort och fortfarande behålla den övergripande idén om din artikel. Det kan vara användbara tips. Du kommer bara inte att använda dem för den här artikeln.

Om jag till exempel behövde minska detta inlägg till 800 ord skulle jag förmodligen titta på några av tipsen och se om några är mindre användbara än andra. De skulle behöva gå. Jag skulle titta på hela underrubrikerna och se vilka som var viktigast. Om du måste träffa ett visst ordräkning måste du helt enkelt slå det. Det innebär ibland att ta svåra beslut och klippa ord som du vet kan hjälpa någon. Oroa dig dock inte, du kan alltid erbjuda det råd när folk kommenterar din artikel och vill ha mer hjälp.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me