Vad du kan lära dig av vampyrdagböckerna om att hålla läsarna engagerade

Om du är ett fan av Vampire Diaries, förstår du de komplicerade vändningarna och vänder manusförfattarna i den här serien som gjorde fansen på kanten av sina platser. Det finns många trick som dessa författare använde som du kan lägga till din egen bloggning och hålla dina läsare engagerade vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år.


“Den här staden behöver lite väckning, tror du inte?” – Damon Salvatore, säsong 1, avsnitt 02

Bara om du inte har sett Vampire Diaries handlar berättelsen om en ung tjej som möter en vampyr (låter bekant), men sedan möter hon hans bror och börjar därmed en kärlekstriangel. Men berättelselinjen involverar många andra vändningar, inklusive doppelgangers, häxor, spöken, varulvar och alla slags andra magiska kvaliteter som på något sätt vrids och vrids och sammanförs till en berättelse som håller tittaren / läsarens intresse.

Ditt vakna upp

Är din blogg lite, tråkig? Ett sätt att enkelt berätta om du håller dina läsare engagerade är genom att titta på din studshastighet. Du kan hitta den här informationen via Google Analytics. Besökare som till exempel kommer till din webbplats, stannar en sekund och sedan hoppar bort?

Enligt en artikel om Time av Tony Haile har du högst cirka 15 sekunder för att få en läsares uppmärksamhet och behålla den.

I avsnittet Vampire Diaries med titeln “Kometen natt” (säsong 1) är öppningsscenen av en man och kvinna som campar i skogen. En läskig dimma omger dem omedelbart och den öppnande dialogen är kvinnan som säger: “Hörde du det?”

Naturligtvis har författarna vår uppmärksamhet. Vem kan hjälpa men fortsätta läsa / visa med en öppning som den?
Är dina öppningar engagerande? Det är viktigt att hålla dina läsare intresserade av krokar och hängare under hela ditt skrivande. Kolla in Jerry Lows artikel Skriv rubriker som Brian Clark, Neil Patel och Jon Morrow: 35 rubrikprover från A-listbloggarna.

Plot Twist!

The Vampire Diaries är känd för plottvridningar. En stor plot-twist förändrar inte bara spelet, utan ger perfekt mening för tittaren / läsaren. Varning! Om du inte har sett alla avsnitten finns det en spoiler framåt, så hoppa över nästa stycke om du inte vill veta vad som händer ännu.

Spoiler: Från Katherine som inte är i graven, till Bonnie som förfalskade sin egen död, till Elena som förvandlas till en vampyr, är showen fylld med twist efter twist. Förmodligen är en av de största vändningarna genom tiderna i slutet av säsong 6 när Kai sätter Elena i en djup, sovande skönhetssömn som hon inte kommer att vakna förrän Bonnie dör. Prata om din ultimata hämnd. Han separerade bara Elena och Damon (igen) och skadade Bonnie i processen för att hon aldrig kommer att se Elena igen (eller kommer hon? Kanske en annan plot twist?).

Plotvridningar kräver att man tittar på ett ämne på ett riktigt unikt och annorlunda sätt. De måste fortfarande vara vettiga för läsaren och vara något som kan hända i världen som har skapats. Målet är dock att överraska läsaren.

För en blogg finns det några sätt du kan överraska och glädja dina läsare och därmed slänga in en “plot twist” av olika slag. Tänk dock på att din twist måste vara meningsfull. Du kan inte driva en hästblogg och plötsligt erbjuda något om makeuptips.

 • Ge bort en freebie.
 • Erbjuda en oväntad rabatt.
 • Bjud in en gästtalare att göra en onlinechatt.
 • Erbjud en verkstad eller telefonkonferens.
 • Erbjud en video som visar hur man gör något.
 • Köp en drone och ta bilder från en annan vinkel och ladda upp dem.
 • Bjud in en gästblogger till din webbplats.
 • Lägg till en pop-up för alla så många gäster, ge dem en freebie.
 • Skicka en personlig anteckning till dina bästa kunder.

Tecknen

En av de främsta orsakerna till att folk fortsätter att titta på Vampire Diaries och det är i sin sjunde säsong är på grund av karaktärerna. Tittarna har lärt känna och älska dessa karaktärer.

 • Karaktärerna har djup. När Damon är skadad kommer han att agera. När Stephan är skadad kommer han att föda men studsar så småningom tillbaka. Caroline är den bra flickan. Elena är spunky.
 • Vi vet vad som har skadat dem. Elena förlorade sina föräldrar och skyller på sig själv osv.
 • Vi känner till deras egendomar. Damon är sarkastisk och får oss att skratta. Elena kommer att göra vad som helst för dem hon älskar. Caroline vill att saker ska vara perfekta.

Hur översätter detta till din blogg? Dina läsare måste lära känna dig på en personlig nivå. Eller, om du har ett team, måste de känna dina författare. Detta involverar flera element:

 • Foton av dina författare och dig.
 • Biografier som delar lite om var och en.
 • En unik röst. De bästa författarna har en stark röst som du lätt kan känna igen. Deras arbete är ganska konsekvent oavsett vilka ämnen de skriver om.
 • Dina författare måste helt enkelt bli personliga ibland. Akademiker säger att du aldrig ska använda “dig” i ditt författande. Ändå, om du vill att ditt författande ska verka personligt på en blogg, är det viktigt att ha en konversation med dina läsare. Jag skulle faktiskt säga att det är mycket viktigare att vara personlig än att vara korrekt.
 • Dela erfarenheter. Det är viktigt att du och dina författare är villiga att dela var de har misslyckats och där de har lyckats så att läsarna vet att de kan lita på de råd de får.

Låt inte din blogg suga livet ur dig

Bloggförfattare (och manusförfattare) kan spendera så mycket tid på att skapa innehåll att de börjar känna sig utbränd. Om du tillbringar dag efter dag framför din dator utan paus kommer du sannolikt att inleda en kamp för att komma med något intressant att skriva om.

Om du befinner dig som sitter framför ditt tangentbord och inte kan skriva något, är det dags att fylla på ditt kreativa väl. Julia Cameron berättar om att fylla på din kreativa väl i sin bok “The Artist’s Way.” Det är viktigt att kreativa människor tillbringar lite tid på andra aktiviteter för att undvika att bli blockerade.

Ta en promenad, besök ett museum eller kanske spendera lite tid med Ian Somerhalder (Damon) och titta på det senaste avsnittet av Vampire Diaries. Du blir förvånad över hur snabbt du hittar inspiration till ditt skrivande och ditt företag.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map