Cum să găzduiești un site web: Ghid complet pentru începători

Găzduirea unui site web înseamnă pur și simplu asigurarea faptului că site-ul dvs. web poate fi accesibil pe World Wide Web (WWW). Acest lucru se face de obicei într-unul din cele două moduri. Puteți plăti pentru găzduire cu un furnizor de servicii sau îl puteți găzdui singur la propriul server – vom analiza ambele metode din acest articol.


Cum funcționează gazda webCum funcționează gazduirea web – Fișierele de site-uri – cum ar fi HTML, imagini, videoclipuri, sunt stocate în servere care sunt conectate la Internet. Când utilizatorii vor să vă viziteze site-ul, vor introduce adresa site-ului dvs. în browserul lor, iar computerul se va conecta la serverul dvs. Pagini web dvs. vor fi apoi livrate utilizatorilor prin intermediul browserului de internet.

Linkuri rapide

Contents

Cum să găzduiești un site folosind un furnizor de găzduire

Utilizarea unui furnizor de servicii este cel mai simplu mod de a găzdui un site web. Puteți plăti o taxă lunară mică și vă puteți baza pe furnizorul de servicii pentru a avea grijă de toate echipamentele, infrastructura și alte nevoi asociate.

Beneficiile găzduirii cu un furnizor de servicii

 • De obicei mai ieftin
 • Suportul este deseori disponibil
 • Nu este nevoie de întreținere hardware
 • O fiabilitate mai mare

Contra de găzduire cu un furnizor de servicii

 • Pot fi unele restricții de serviciu
 • Mai puține opțiuni în locațiile de găzduire

Iată pașii pentru a găzdui un site web cu un furnizor de servicii de găzduire.

5 pași simpli pentru a găzdui un site webIată pașii pentru a găzdui un site web cu un furnizor de servicii de găzduire.

1. Decideți ce tip de site web construiți

Există două tipuri principale de site-uri web; static și dinamic.

Site-urile statice simple pot fi construite folosind o aplicație Ce vedeți este ceea ce obțineți (WYSIWYG) și apoi transferate în contul de găzduire.

Site-urile dinamice sunt bazate în principal pe aplicații și folosesc scripturi, baze de date și alte instrumente pentru a genera anumite porțiuni ale site-ului. WordPress și Joomla sunt exemple de aplicații comune ale sistemului de gestionare a conținutului (CMS), care sunt populare astăzi. Altele, precum Magento și PrestaShop, sunt utilizate pentru site-urile de comerț electronic.

Selecția dvs. de gazdă web depinde de tipul de site web pe care îl construiți. O gazdă web bugetară precum Hostinger (0,99 USD / lună) ar fi suficientă pentru un simplu site static; în timp ce site-urile dinamice vor necesita mai multe resurse de server.

2. Comparați tipuri de găzduire web

La fel cum există multe categorii diferite de mașini, găzduirea de site-uri web are, de asemenea, diverse arome. De exemplu, găzduirea partajată este cea mai ieftină și mai ușor de gestionat – sunt asemănătoare cu mașinile compacte ale lumii.

Pe măsură ce tipul de găzduire web se mărește, la fel și costurile implicate și adesea complexitatea administrării contului de găzduire. De exemplu, în hostingul VPS, trebuie să gestionați nu doar detaliile de găzduire, ci și mediul în care este găzduit.

Trei tipuri de gazdă web

Pe scurt, cele mai frecvente tipuri de găzduire sunt

 • Gazduire comună
 • Gazduire VPS / Cloud
 • Gazduire server dedicat

WordPress? PrestaShop? Magento? Gazduire WooCommerce?

Este important să știți că aplicațiile web și găzduirea web nu sunt același lucru. Unele gazde web oferă planuri precum WordPress Hosting, PrestaShop Hosting, WooCommerce Hosting și așa mai departe. Acestea nu sunt cu adevărat tipuri de găzduire, ci sunt destinate să atragă laici care s-ar putea să nu fie familiarizați cu termenii reali de găzduire web. Aceste servicii de găzduire nu fac decât să atragă utilizatorii cu numele aplicațiilor web populare.

De exemplu, nu multe persoane ar putea cunoaște diferența dintre tipurile de găzduire, dar mulți vor recunoaște termenul „WordPress”.

Tipul de găzduire web de care aveți nevoie este de obicei definit de:

 1. Volumul de trafic pe care îl așteptați pe site-ul dvs. web sau
 2. Orice nevoi specifice poate avea site-ul dvs. web.

Majoritatea site-urilor web care încep doar de obicei vor avea un volum redus de trafic (adică puțini vizitatori), iar conturile de găzduire partajate vor fi potrivite pentru acestea. Majoritatea conturilor partajate vor veni și cu instalatori de aplicații (cum ar fi Softaculous), dar pentru a vă asigura că nevoile dvs. sunt satisfăcute, întrebați gazda dacă aplicația dorită poate fi instalată pe contul pe care îl uitați..

Partajat VPS / Cloud vs Gazduire dedicată

În ceea ce privește performanța și managementul, fiecare tip de găzduire web are, de asemenea, pro și contra, deci alege-ți în consecință.

Cum funcționează hostingul distribuitGazduire comună este adesea ieftin și ușor de gestionat, dar nu vine cu controale avansate și nu este capabil să se ocupe de volume mari de trafic. Puteți obține servicii de găzduire partajate de la A2 Hosting, Hostinger, InMotion HostingCum funcționează hostingul vpsVPS / Gazduire cloud este mai scump și foarte versatil. Utilizatorii pot instala aproape orice au nevoie în aceste conturi și vor putea face față volumelor variate de trafic, în funcție de cât de multe resurse sunt plătite. Puteți obține servicii de găzduire VPS sau Cloud de la Digital Ocean, Interserver, SiteGround.Cum funcționează gazduirea dedicatăServere dedicate sunt cele mai complexe de gestionat și costă cel mai mult. Sunt foarte puternice și pot fi gestionate chiar și la nivelul hardware de către administratori. AltusHost, InMotion Hosting și TMD Hosting oferă servicii dedicate de găzduire.

3. Alegeți și cumpărați un plan de găzduire web

Chiar și în cadrul tipurilor de găzduire, furnizorii de servicii au adesea o varietate de planuri disponibile. Diferența cheie în aceste planuri constă adesea în cantitatea de resurse pe care o primește fiecare. Cu cât mai multe resurse are site-ul dvs., cu atât mai mulți vizitatori se pot ocupa.

Când vine vorba de resurse de găzduire web, ne referim, de regulă, la trei elemente de bază – procesor (CPU), memorie (RAM) și stocare (HDD sau SSD). Totuși, acestea nu se traduc întotdeauna la performanțele bune ale unei gazde web.

În trecut, nu a existat o modalitate ușoară de a măsura performanța unei gazde web. Cei mai mulți utilizatori au trebuit să se bazeze pe recenzii care, din păcate, fac în mod normal doar instantanee ale performanței unei gazde și actualizează rareori asta. Pentru a trece peste acest lucru, încercați să utilizați HostScore, un site care evaluează constant performanțele gazdelor web bazate pe colectarea continuă de date. Aceasta înseamnă că evaluările performanței gazdelor lor sunt mult mai precise.

De asemenea, aveți grijă la funcțiile cu valoare adăugată, cum ar fi SSL gratuit, nume de domeniu, credite publicitare, un constructor de site-uri inclus sau alte elemente care vă pot ajuta să construiți sau să comercializați site-ul dvs..

găzduirea site-ului dvs. web la A2Unele gazde web oferă și alte avantaje pe planuri mai scumpe, cum ar fi optimizări speciale sau îmbunătățiri. Un bun exemplu în acest sens sunt planurile de găzduire partajate pe A2 Hosting. Cel mai scump plan din seria respectivă vine cu viteze 20X „Turbo”.De obicei, imediat după ce ați achiziționat o gazdă web, veți primi un e-mail de bun venit cu detalii despre datele de autentificare și serverul de nume. Păstrați acest e-mail în siguranță – veți avea nevoie de informații pentru configurarea domeniului dvs. și conectare la panoul de control al serverului. Captura de ecran care arată e-mailul meu de bun venit de la HostPapa.

După ce am testat și revizuit peste 60 de servicii de găzduire în trecut, am reușit să restrâng unele dintre cele mai bune opțiuni de găzduire pentru diferite cazuri de utilizare.

Gazdă Web pentru site-uri noi / site-uri simple

 • Gazduire A2 (înregistrare la 3,92 USD / lună)
 • Hostinger (înregistrare la 0,99 USD / lună)
 • GreenGeeks (înregistrare la 2,95 USD / lună)

Web Host pentru afaceri / site-uri în creștere

 • Gazduire InMotion (înregistrare la 3,99 USD / lună)
 • Interserver (înregistrare la 4 USD / lună)
 • SiteGround (înregistrare la 3,95 USD / lună)

Web Host pentru dezvoltatori / utilizatori avansați

 • Kinsta (înregistrare la 30 USD / lună)
 • LiquidWeb (înregistrare la 29 USD / lună)

4. Domeniul de achiziție și planul

Acolo unde găzduirea dvs. web este spațiul real pe care stau fișierele site-ului dvs. web, aveți nevoie de un nume de domeniu pentru ca utilizatorii să vă poată accesa site-ul. Numele de domeniu acționează ca adresa dvs. pe WWW. La fel ca adresele reale, fiecare este unică.

Multe planuri de găzduire web astăzi vor veni cu un nume de domeniu gratuit, așa că asigurați-vă că verificați dacă acest lucru este aplicabil cu gazduirea web pe care intenționați să o cumpărați. Dacă da, puteți avea grijă de numele domeniului în același timp ca atunci când plătiți pentru planul dvs. de găzduire web.

Dacă nu, va trebui să cumpărați un nume de domeniu separat. Acest lucru se poate face fie din același loc în care ați cumpărat planul de găzduire sau alt furnizor de servicii. Dacă aveți nevoie să cumpărați numele de domeniu separat, vă recomand să căutați în altă parte.

Denumirile de domeniu nu sunt articole cu preț fix și de multe ori sunt scoase la vânzare. Unii furnizori au adesea vânzări ieftine pe nume de domeniu și dacă aveți norocul puteți alege unul pentru a fura. Namecheap, de exemplu, a avut deseori nume de domeniu la ofertă cu până la 98% reducere.

Excepție de la acest lucru este dacă sunteți proprietarul site-ului pentru prima dată. În acest caz, achiziționarea unui nume de domeniu și găzduirea de la același furnizor de servicii ar putea face lucrurile mai ușoare pentru a lucra cu un începător.

5. Mutați / Creați site-ul dvs. către server

După ce numele de domeniu și planul dvs. de găzduire web este gata, este timpul pentru migrare. Migrarea site-ului poate fi complexă, așa că dacă faceți acest lucru pentru prima dată, cereți ajutor noului dvs. gazdă. Unii furnizori de servicii de găzduire oferă migrații gratuite pe site.

Site-ul InMotion Gazduire TranferPentru a iniția un transfer de site la InMotion Hosting, conectați-vă la tabloul de bord AMP > Operațiunile contului > Cerere de transfer de site-uri web. .

Dacă ați creat site-ul dvs. local (pe propriul computer), atunci pur și simplu transferați fișierele noastre pe serverul dvs. web. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza Managerul de fișiere din panoul de control al găzduirii dvs. Web sau puteți face transferul folosind un client FTP.

Procesul este similar cu copierea fișierelor dintr-un loc în altul pe propriul computer.

Cum să găzduiești un site local

Găzduirea unui site web local înseamnă că, în esență, utilizați propria locație pentru a configura un server web de la zero. Aceasta înseamnă că sunteți responsabil pentru toate, de la hardware și software până la furnizarea lățimii de bandă și alte nevoi de infrastructură.

Beneficiile găzduirii de sine

 • Control extrem asupra mediului de găzduire
 • Potențial pentru perioade mai rapide de schimbare a serviciilor
 • Alegerea ta de furnizori de echipamente și servicii

Contra de găzduire de sine

 • Poate fi foarte scump
 • Nu este întotdeauna posibil în medii rezidențiale

Atenție: Găzduirea serverelor web la nivel local este complexă și poate fi foarte scumpă. De asemenea, este adesea mai puțin fiabil decât găzduirea cu un furnizor de servicii.

1. Selectați echipamente și software

Hardware-ul de bază al serverului poate fi foarte asemănător cu hardware-ul de pe propriul computer, cu unele mici diferențe. De fapt, din punct de vedere tehnic, puteți să vă luați propriul computer (sau chiar laptop) și să-l transformați într-un server web de origine dacă doriți cu adevărat.

Diferența cheie constă în cât de fiabil doriți să fie serverul dvs. Web și volumul de vizitatori pe care îl poate gestiona. Ca și în cazul furnizorilor de servicii, va trebui să fiți atenți la procesor, memorie și spațiu de stocare.

Dacă optați pentru echipamente de server high-end, cum ar fi serverul rack, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că nevoile specializate ale acestui echipament sunt satisfăcute. Aceasta include spațiu, răcire și putere.

găzduirea unui site web la propriul serverEșantion de server SMB HP (sursă)

Dacă aveți nevoie ca serviciul să fie mai fiabil, va trebui să luați în considerare și redundanța în hardware. De exemplu, rularea unităților de stocare în RAID, plus oglindirea activă a copiilor de siguranță pe unități suplimentare.

Celelalte echipamente de infrastructură, cum ar fi routerele și modemurile, vor trebui, de asemenea, să poată gestiona un volum mare de trafic.

Pentru software, în afară de sistemul de operare, va trebui să vă concentrați, de asemenea, pe platforma de server web (în acest moment, Apache și Nginx sunt cele mai populare pe piață). Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie să fii responsabil pentru nu doar configurarea software-ului, ci și pentru licențiere.

2. Asigurați-vă lățimea de bandă suficientă

Lățimea de bandă pe Internet este, de asemenea, vitală pentru a rula propriul server. În multe cazuri, majoritatea dintre noi sunt în regulă cu lățimea de bandă standard a Internetului, deoarece folosim conexiuni limitate la Internet. Imaginează-ți dacă 30 de persoane încercau să-ți folosească internetul de acasă în același timp – asta și, poate, mai mult, este ceea ce ai putea căuta să sprijini.

De asemenea, trebuie luată în considerare adresa dvs. IP. Majoritatea planurilor de internet de acasă sunt prevăzute cu IP-uri dinamice alocate. Pentru a rula un server web, aveți nevoie de un IP static. Acest lucru poate fi gestionat fie de un furnizor de servicii, cum ar fi DynDNS, fie prin cumpărarea serviciului de la Furnizorul de servicii Internet (ISP).

Învață să calculezi lățimea de bandă de care ai nevoie.

3. Dezvoltați și implementați site-ul web

Următoarea parte este similară cu experiența de utilizare a unui furnizor de găzduire web, cu excepția faptului că nu veți primi sprijin. Fișierele dvs. web trebuie mutate pe gazda dvs. web pentru ca site-ul dvs. să înceapă să funcționeze.

Ce opțiune este cea mai bună pentru a vă găzdui propriul dvs. site web?

După cum puteți spune probabil din cele două exemple de utilizare a unui furnizor de găzduire sau de a găzdui singur un site web, acesta din urmă poate deveni rapid incredibil de scump și complex. În realitate, este (crede-mă, am mai făcut-o înainte).

În afară de satisfacția de a face acest lucru, există câteva avantaje reale în acest sens, dacă nu sunteți o afacere care are nevoi foarte specifice pentru site-ul dvs. Unele dintre acestea ar putea fi cerințe legale sau corporative, de exemplu.

Cu toate acestea, furnizorii de servicii de găzduire web astăzi au devenit foarte versatili și, în multe cazuri, sunt deschiși să discute nevoile speciale cu clienții. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, utilizarea unui plan standard de găzduire este de obicei mai mult decât suficientă.

Gestionarea resurselor dvs. de găzduire

Găzduirea unui site web – mai ales dacă optezi pentru găzduire locală, nu este niciodată o sarcină de configurare și uitare. Gestionarea resurselor serverului va deveni din ce în ce mai importantă pe măsură ce popularitatea site-urilor dvs. web crește. Acest lucru este valabil mai ales când aveți mai multe site-uri web găzduite sub același server.

Cu ceva timp în urmă, am intervievat Marc Werne, membru al furnizorului de găzduire Linux Gigatux.com și i-am cerut sfaturi despre gestionarea resurselor serverului. Iată câteva dintre sfaturile sale privind eficientizarea resurselor.

1. Alegeți un CMS ușor

Este posibil să doriți să folosiți atât de prost Joomla sau Mambo, dar dacă blocajul dvs. de găzduire are mai puțin de 500 MB, poate doriți să vă reconsiderați alegerea.

WordPress sau Drupal, de exemplu, ar face o alternativă ușoară, flexibilă, care vă va economisi MB de disc web și lățime de bandă. Adesea mai puțin este mai mult și ușor nu este mai puțin funcțional. Creează un grafic al alternativelor tale și alege CMS care se potrivește în cea mai mare măsură nevoilor tale și pachetului tău de găzduire.

2. Pentru forum – Utilizați miniBB în loc de SMF

MiniBB ia doar mai puțin de 2 MB față de cei 10+ MB de SMF, totuși este o soluție de forum completă cu un depozit cărnos de suplimente, extensii și pluginuri.

Nu este pasionat de miniBB?

Există mai multe alternative ușoare împotriva scripturilor de forum mai mari. PunBB, FluxBB și AEF pentru a citi câteva. De asemenea, planificați-vă domeniul de aplicare al forumului dvs. înainte de a instala orice soluție: dacă obiectivul dvs. este să ajungeți la mii până la milioane de utilizatori, poate fi necesară o actualizare a pachetului dvs. de găzduire. Dacă doriți să păstrați doar personalul forumului sau care să vizeze un număr mic de utilizatori, folosiți în totalitate resursele pe care le aveți disponibile în avantajul dvs..

3. Utilizați un furnizor de newsletter terț

Instalați un software de newsletter pe contul dvs. limitat de găzduire web și va începe consumul pe disc și lățimea de bandă. Din păcate, nu există prea multe lucruri de făcut în acest sens, iar cel mai mic script de buletin informativ disponibil – OpenNewsletter – este încă 640Kb și va trebui să luați în calcul și toate problemele de stocare..

În comparație – MailChimp, o soluție completă de newsletter începând cu costul zero dacă publicul țintă este mai mic de 2.000 de abonați și vă propuneți să trimiteți nu mai mult de 12.000 de e-mailuri pe lună..

Toate șabloanele pot fi personalizate, astfel încât nu trebuie să vă găzduiți propriul dvs. și puteți integra newsletter-ul cu Facebook.

Alternative bune la MailChimp sunt Constant Contact și BenchmarkMail, a căror singură limită este dată de opțiunile de abonare – oamenii se pot înscrie doar din formularul dvs..

4. Utilizați un sistem de cache

Majoritatea proprietarilor de site-uri mici și companii personale cu buget redus optează pentru pachete de găzduire partajate pentru a economisi investiții. Uneori, o actualizare este necesară pentru a crește performanța și a întâmpina o audiență mai largă și traficul pe care îl generează, dar dacă nu puteți, puteți economisi resursele serverului utilizând un sistem de memorie în cache care nu vă supraîncărcă procesorul..

Utilizatorii WordPress pot instala W3 Total Cache, dar dacă nu utilizați WordPress, ar trebui să încercați să optimizați memoria cache a site-ului dvs. web cu instrumentele puse la dispoziție de către furnizorul dvs. CMS. De exemplu, Joomla poate conta pe Cache Cleaner sau Jot Cache; în timp ce Drupal are de asemenea mai multe instrumente de performanță în cache.

5. Goliți conținutul de spam în mod regulat

Scapă de spam sub formă de e-mailuri, comentarii pe blog, URL-uri pingback și fișiere care îți supraîncărcă serverele și cota bazei de date.

Faceți acest lucru cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita problemele de memorie (de exemplu, ștergerea comentariilor WordPress funcționează numai până la o memorie de 64 MB, după care veți primi o eroare fatală și va trebui să creșteți dimensiunea de memorie permisă în PHP.INI fișier sau în wp-config.php din rădăcina WordPress).

6. Dacă este posibil, utilizați baze de date externe

Dacă gazda dvs. permite conectarea la o bază de date de la distanță, folosiți-o prin toate mijloacele. Bazele de date externe ajută la ușurarea cotei dvs. de discuri web, deoarece vă stochează conținutul în afara contului dvs. de găzduire. Cu toate acestea, rețineți că bazele de date la distanță pot fi destul de costisitoare și o problemă pentru utilizatorii finali.

7. Folosiți servicii de găzduire de fișiere terțe

Găzduiești toate lucrurile descărcabile pe un serviciu de găzduire de fișiere externe, cum ar fi Photobucket, Vimeo, YouTube, 4Shared, Giphy ș.a..

Nu ar trebui să permiteți vizitatorilor, clienților sau cititorilor să încarce conținut pe serverele dvs. dacă resursele dvs. sunt limitate.

8. Descărcați și ștergeți periodic fișierele jurnal

Fișierele de jurnal au fost create pentru a vă menține la curent cu starea de sănătate a site-ului dvs. web, dar nu se folosește de ele pe server: dacă nu le descărcați și nu le eliminați cel puțin o dată pe săptămână, dimensiunea lor va crește pentru a ocupa mai mulți megabyte până la GB. Acest lucru este valabil în special pentru două jurnalele cPanel:

/ Home / utilizator / public_html / error_log

și

/ Home / utilizator / tmp / Awstats /

Fișierul error_log include de obicei erori dinamice, cum ar fi avertizări PHP, erori în baza de date (colabări ilegale etc.) și comentarii spam care nu au trecut. Verificați acest fișier săptămânal pentru erori și avertismente, apoi eliminați-l.

Dosarul / awstats /, din contră, conține toate jurnalele de acces și jurnalele de statistici pentru site-ul dvs. web. Ar trebui să dezactivați software-ul AwStats în contul dvs. pentru a evita creșterea utilizării spațiului web, deoarece programul stochează automat fișierele statistice sau, dacă nu puteți din cauza privilegiilor restricționate, ar trebui să contactați gazda și să cereți să dezactivați toate software-urile de analiză.

Întrebări frecvente de găzduire site-uri web

Ce este o gazdă web?

Gazduirea web este mai mult decât pur și simplu spațiul pe care se află site-ul dvs. Înglobează, de asemenea, nevoile și costurile software, împreună cu lățimea de bandă și o mulțime de alte micro-nevoi care trebuie gestionate. Pentru mai multe detalii – am explicat cum funcționează o gazdă web în acest ghid.

Furnizor de servicii de găzduire vs găzduire independentă: Care sunt diferențele majore?

Furnizorii de servicii de găzduire web au creat medii dedicate găzduirii site-urilor web. Acestea sunt optimizate în acest scop și, deoarece le fac în vrac, deseori sunt capabile să ofere serviciul mult mai ieftin decât mediul de găzduire independent.

Aveți nevoie de o gazdă pentru un site web?

Da, găzduirea web este una dintre componentele cheie necesare pentru rularea unui site web. Pentru a afla mai multe – Iată o listă cu cele mai bune companii de web hosting pe care le-am recomandat.

Numele de domeniu este obligatoriu pentru a rula site-ul meu web?

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web. Fără aceasta, utilizatorii dvs. nu vor avea cum să ajungă pe site-ul dvs., dacă nu știu exact adresa IP. Aflați mai multe despre cum funcționează numele de domeniu.

Găzduiește site-uri web GoDaddy?

Da, GoDaddy este un furnizor de servicii web și unul dintre produsele sale este gazduirea web.

Este suficient de găzduit în comun pentru site-ul meu?

Dacă site-ul dvs. web este nou, o găzduire partajată este de obicei mai mult decât suficientă. Capacitatea unui hosting comun diferă de la gazdă la gazdă. Unele gazde web, de exemplu, SiteGround, au planuri foarte puternice chiar și printre opțiunile de găzduire partajate.

Câte tipuri de găzduire există?

Există patru tipuri principale de găzduire web care sunt partajate, VPS, Cloud și hosting dedicat. Fiecare ofertă oferă diferite grade de performanță, fiabilitate și securitate.

Ce tip de găzduire este cel mai bun?

„Cel mai bun” este relativ – ceea ce este mai bun pentru site-ul meu web ar putea să nu fie potrivit pentru al tău. De obicei, dacă sunteți nou, o găzduire partajată ar trebui să fie cel mai bun loc pentru a începe. Serverele dedicate sunt cele mai puternice tipuri de găzduire, dar sunt și cele mai scumpe (prin urmare, nu sunt recomandate pentru începători).

Pot folosi WordPress pe gazda mea web?

Majoritatea furnizorilor de servicii de găzduire web astăzi vă permit să instalați o varietate de aplicații web populare. Aceasta include de obicei WordPress, Drupal, Joomla și o mulțime de alții. Pentru a fi sigur că aplicația dorită poate fi instalată, este mai bine să consultați furnizorul dvs. de servicii.

De ce site-ul meu este lent?

Viteza site-ului poate depinde de mulți factori. Unul dintre acestea este cât de bine este optimizat site-ul dvs. web. Pentru a afla ce afectează performanța site-ului dvs., utilizați un instrument precum WebPageTest sau GT Metrix. Efectuarea unui test aici va descompune detaliile timpilor de încărcare, permițându-vă să identificați punctele de întârziere din timpul de încărcare a site-ului dvs..

Cum funcționează găzduirea unui site web?

Găzduirea unui site web implică un server web care este conceput pentru a servi fișierele site-ului dvs. web pentru vizitatorii de pe Internetul larg. Componentele cheie implicate sunt fișierele site-ului dvs. web, un server web și un nume de domeniu prin care site-ul dvs. este accesat.

Ce este cloud hosting?

Așa cum îi spune și numele, conturile de găzduire partajate „împărtășesc” resursele unui singur server. În hostingul Cloud, mai multe servere își combină resursele într-un „Cloud” și aceste resurse sunt repartizate apoi în conturile de hosting de cloud.

Ce este gestionat de găzduire?

Găzduirea administrată este un tip de găzduire web în care furnizorul de servicii își asumă responsabilitatea de a menține performanța tehnică a contului. Aceasta va cuprinde, de obicei, actualizări tehnice și software.

Lectură ulterioară

Mai multe despre găzduirea unui site web

 • Cât costă gazda site-ului tău
 • Cum să mutați site-ul dvs. către o altă gazdă web
 • Cum să vă găzduiți site-ul gratuit
 • Recenzii de gazduire web WHSR (tabel cu index mare)

La crearea unui site web

 • Cum să cumpărați un nume de domeniu (de la registratori sau proprietari existenți)
 • Cum să creați primul dvs. site web (3 moduri simple)
 • Cum să pornești un blog folosind WordPress
 • Cum să treceți de la HTTP la HTTPS: Ghidul de la A la Z la SSL
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me