Ghid de gazduire VPS: Cum funcționează serverul privat virtual?

* Actualizare: a fost eliminat Guhat în VPS gratuit, a adăugat modificarea prețului cPanel și actualizarea prețurilor pentru 2020.


Când vine vorba de găzduirea site-urilor web, există multe opțiuni diferite. Fiecare are propriile sale merite, diferind în funcție de puncte și de preț. Astăzi vom arunca o privire mai atentă la gazduirea Virtual Private Server (VPS).

Gazduirea VPS vă permite să stocați resursele web pe spațiul care a fost configurat pentru a arăta și a vă simți ca un server dedicat autonom.

Ce este VPS Hosting

VPS înseamnă Virtual Private Server. Un VPS este un spațiu tăiat pe un server care are caracteristicile unui server întreg. Aceasta înseamnă că are propriul sistem de operare (OS), aplicații, resurse și configurații. Toate acestea sunt cuprinse într-un singur server puternic. Fiecare server poate avea mai multe conturi VPS pe el.

Cum funcționează gazduirea VPS?

După cum sugerează și numele, întreaga premisă a găzduirii VPS se învârte în jurul virtualizării. Cu această tehnologie, serverele întregi pot fi „împărțite” și alocate diferitelor persoane.

Ei împărtășesc un singur server fizic, dar fiecare obține beneficiile de a putea să-și configureze și să-și configureze spațiul ca și cum ar aparține în totalitate lor. Acest lucru le oferă un grad ridicat de flexibilitate, împreună cu un element suplimentar de confidențialitate – pentru o fracțiune din costul unui server dedicat.

Tehnologia de virtualizare evaluează serverul ca un întreg și apoi împarte resursele între diferite conturi, pe baza celor plătite deținătorii de conturi. De exemplu, dacă serverul are 128 GB RAM, poate diviza asta în 2 sau mai multe părți.

Fiecărui titular de cont i se va atribui cantitatea de RAM specificată în contractul de găzduire. Resursele alocate fiecărui cont sunt numai pentru acel cont și nu vor fi valorificate chiar dacă alte conturi au nevoie sau vor folosi mai multe.

Ce este gazduirea VPS? Cea mai mare diferență între o găzduire partajată și VPS este modul în care resursele serverului sunt distribuite. Rețineți că resursele serverului dedicate (cum ar fi memoria RAM și puterea procesorului) sunt alocate fiecărei felii VPS.Cea mai mare diferență între o găzduire partajată și VPS este modul în care resursele serverului sunt distribuite.

Din punct de vedere al utilizatorului, o gazdă VPS înseamnă:

 • Resurse garantate – Memoria, timpul de procesare, stocarea, etc nu vor fi niciodată partajate.
 • O mai bună securitate a site-ului – site-ul dvs. web va fi găzduit într-un mediu izolat. Dacă se întâmplă ceva neajuns în contul vecinului, acesta nu vă va afecta; și
 • Grad ridicat de agilitate – Obțineți puteri administrative la nivel de server, cum ar fi accesul root, alegerea sistemului de operare și multe altele.

Avantajele găzduirii VPS

Gazduirea VPS este echilibrul perfect dintre preț, performanță, securitate, accesibilitate și confidențialitate. Unele dintre avantajele uimitoare pe care le veți obține folosind serviciile sunt;

 1. Costul comun al serviciilor
 2. Configurare rapidă a serverului
 3. Acces mai bun la server cu mai mult control
 4. Mediul privat conținut
 5. Nivel similar de servicii ca în cazul unui server dedicat
 6. Scalabilitate pentru o utilizare mai bună pe termen lung

Partajat VPS vs Gazduire server dedicat

Unii s-ar putea confunda puțin datorită multitudinii de opțiuni atunci când vine vorba de distribuire, VPS și găzduire dedicată. Să facem o analiză scurtă și o comparație pentru a înțelege mai bine diferențele cheie.

Gazduire comună

Gazduirea în comun este ca și cum ai împărtăși o cameră cu alții.

Gazduirea în comun este ca și cum ai locui într-o cameră cu mulți prieteni. Înseamnă că trebuie să vă încadrați în aceeași cameră și trebuie să împărțiți costurile mai multor lucruri, deoarece este accesibil și ieftin.

Cu toate acestea, faptul că mai mulți indivizi care împărtășesc același spațiu înseamnă că trebuie să existe un anumit grad de acceptare. Resursele trebuie împărțite (de exemplu, 5 persoane care se rotesc pentru a utiliza o toaletă).

Înseamnă, de asemenea, că ceea ce afectează un prieten te poate afecta și pe tine. Dacă una dintre persoanele care împărtășesc acel spațiu are gripa – s-ar putea să te infectezi și tu. Tot ceea ce este în acea cameră trebuie să fie împărtășit tuturor (sună puțin neigienic, nu?).

Există mulți proprietari de site-uri web care preferă să utilizeze servicii de găzduire partajate din simplul motiv că este ușor de gestionat și accesibil. Furnizorii de servicii de găzduire se vor ocupa de întreținerea serverului, astfel încât proprietarii de web trebuie doar să se concentreze pe construirea și operarea site-ului.

A avea resurse comune uneori poate avea circumstanțe neprevăzute. De exemplu, dacă un site web ar fi foarte ocupat și să folosească o mulțime de resurse, site-ul dvs. web s-ar putea bloca în așteptare. Acest lucru va afecta performanța site-ului dvs. fără nicio vină a dvs. Singura dvs. speranță de soluționare este dacă hog-ul de resurse eliberează resurse pe care le utilizează sau dacă gazda dvs. web intervine.

Furnizori de găzduire VPS: InMotion Hosting, TMD Hosting, BlueHost

Gazduire dedicată

Gazduirea dedicată a serverului este ca un bungalow.

Gazduirea dedicată a serverului este ca și cum ai fi proprietarul unei case. Sunteți liber să vă mutați oriunde vă doriți. cu toate acestea, va trebui să plătiți pentru ipoteca și facturile care pot fi costisitoare.

În mod similar, într-un server dedicat real, veți plăti întregul server care nu este distribuit cu nimeni altcineva. Veți obține un control complet asupra tuturor serviciilor. Din păcate, este și cea mai scumpă opțiune de găzduire și are nevoie de o anumită expertiză tehnică de gestionat.

Este frecvent utilizat de către cei care au site-uri web cu cerințe specifice. Acest lucru poate include capacitatea de a gestiona niveluri ridicate de trafic web sau cerințe sporite de securitate.

Resurse relevante

De asemenea, am publicat o serie de ghiduri acționabile și recenzii utile de găzduire pentru cei care caută o gazdă web.

 • Lista completă a furnizorilor de găzduire pe care i-am revizuit
 • Ghid: Probleme & soluții cu găzduire web ieftină
 • Ghid: Trecere de la HTTP la HTTPS (SSL)
 • Cum să vă găzduiți conturile de e-mail de afaceri
 • Cum să cumpărați un nume de domeniu nou sau existent
 • Cum să transferați o gazdă web fără timp limitat
 • Lista celor mai bune servicii de gazduire recomandate
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map