Maya wasta Network (VPN): Un ghid Pohara wincikan pikeun Newbies

Rețeaua Maya a fost stabilită (VPN) în rada anuală a unui panou topik Kiwari saprak privasi internet de date dina seuneu tina loba arah. Pausahaan nyobian pikeun ngumpulkeun deui date dina pamaké maranéhna pikeun întindere yen și anu jadi excesiv de intruziv (Hayang conto? Tempo ieu, ieu, ieu, sarta ieu) Bari nagara dibagi kana cara ngatur kaayaan.


* Peta panas lokasi dimineață NSA da date online pentru a face informații despre date, analize analizate date despre depuneri Badan Amerika Nasional Kaamanan (NSA). sumber: nu Guardian

Pikeun taun kami geus ngagunakeun produce software software Kayaning Facebook, Google, Microsoft sarta leuwih tapi téhnologi avansând gancang geus cocoba pausahaan ieu mun squeeze akun pamaké tina unggal informează aranjeunna tiasa pikeun tujuan komérsial.

Sarta bari pamaréntah bisa bajoang ngadalikeun situasi, dina sababaraha kasus éta maranéhna sorangan anu kaliru ngeunaan dosa sarua yén corporates lalaki di kasulitan pikeun – intrus pribadina tur kempelan date ilegale pribadi.

Ku kituna, naon anu tiasa urang salaku individual faceți ngajaga privasi kami online? jawaban nu jadi marga urang deui topik kami tina VPN.

Contents

sfaturi ahli

Sababaraha panyadia dina pasaran anu tiasa waé henteu jujur ​​sareng kurban layanan. Aranjeunna ngaku nawiskeun server fisik di lokasi-tempat anu beda, tapi sawatara di antarana sabenerna virtual. Kalayan kecap sanésna, anjeun tiasa nyambung ka server anu aya di salah sahiji nagara, tapi nampi alamat IP anu hasgaskeun ka nagara anu sanés. Contona, pangladén di Cina saleresna tiasa janten ti AS.

Hal ieu parah sabab ieu hartosna data anjeun ngaliwat sababaraha pangladen di bagean nu sejen di dunya sateuacan ngahontal tujuan akhir. Teu aya garansi yén cybercriminals, agénsi kecerdasan rusiah atanapi hak cipta anu ngalanggar hak cipta gaduh panangan di salah sahiji pangladén panengah.

Pikeun nyingkahan masalah ieu, pangguna kedah uji coba pikeun leres pikeun parantos leres lokasi VPN. Ieu opat pakakas anu tiasa dianggo ku –

  1. Alat Ping Test pentru monitorizarea aplicației CA
  2. Alat Traceroute pentru monitorizarea aplicației CA
  3. BGP Toolkit pentru uraganul Layanan Electric
  4. Paréntah Prompt Tool alias CMD pentru Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

kaamanan

Loba jasa VPN kiwari ogé dimimitian pikeun nerapkeun ukuran kaamanan gede kauntungan pamaké maranéhanana. Ieu dimimitian kaluar utamana mah pikeun ngabantu meungpeuk pendataan online tur nyukcruk tapi kiwari geus dimekarkeun pikeun ngawengku ad-meungpeuk jeung dina sababaraha kasus malah solusi anti virus.

VPN Kumaha funcționează

Ieu mangrupakeun saeutik ngajelaskeun kumaha hiji VPN gawéna iwal hiji jéntré tehnis iese anu aub. Najan kitu, jalma pikeun angan nang hayang konsép dasar, VPI nyiptakeun torowongan aman tina alat Anjeun ka server VPN lajeng ti dinya kaluar ka web lega dunya.

Dina gede jéntré, VPN kahiji ngawangun hiji protokol komunikasi ti alat Anjeun. protokol ieu bakal nangtukeun vates of kumaha data bakal ngarambat ti alat Anjeun ka server VPN. Aya sababaraha protokol VPN utama nu umum, sanajan masing-masing boga kaunggulan jeung dezavantaj sorangan.

VPN Protokol-protokol umum

Sanajan aya sababaraha protokol komunikasi, aya sababaraha leuwih mainstream nu ilahar dirojong indiferent de VPN jasa brand. Sababaraha nu gancang, sababaraha nu laun, sababaraha leuwih aman, batur kirang kitu. pilihan kasebut Hormat gumantung sasuai ka nu Anjeun, jadi ieu bisa jadi hiji bagian alus keur anjeun nengetan lamun nuju bade ngagunakeun VPN a.

Ringkesanana –

  • OpenVPN: Buka protokol sumber nu tina speed rata acan nawarkeun rojongan enkripsi kuat.
  • L2TP / IPSec: Ieu rada umum ogé sarta nawarkeun speeds santun tapi gampang diblokir ku sababaraha loka nu Your Migawe Kahadean Pamaké VPN.
  • SSTP: Teu kitu ilaharna disadiakeun jeung kumisan ti enkripsi alus teu boga loba nyarankeun sorangan pikeun.
  • IKEv2: Sambungan Pohara saum sareng utamina alus keur alat nu bagerak sanajan maturan standar enkripsi lemah.
  • PPTP: Pohara gancang tapi geus poked pinuh ku lacune kaamanan leuwih taun.

Protokol VPN ngabandingkeun –

1- OpenVPN

OpenVPN mangrupa protocool open source VPN jeung nu duanana kakuatan na ogé kelemahan mungkin anak. bahan Buka sumber tiasa diakses ku saha, Nu hartina teu ngan bisa pamaké sah make jeung ningkatkeun ka dinya, tapi maranéhanana jeung karsa teu jadi pinunjul oge bisa scrutinize și pikeun kelemahan sarta mangpaatkeun maranéhanana.

Leungit, OpenVPN geus jadi pisan mainstream jeung tetep salah sahiji protokol paling aman aya. Ieu ngarojong tingkat enkripsi pisan luhur kaasup naon dianggap paling sakumaha enkripsi konci ‘unbreakable’ 256-bit merlukeun 2048-bit persicu auténtikasi, sarta algoritma SHA160 Hash 1-bit.

Hatur nuhun ka și mahluk open source, step ogé geus diadaptasi pikeun pamakéan dina ampir kabéh platform dinten, ti Windows sarta ios kana platform langkung aheng sapertos routere jeung alat mikro kawas buah prambus Pi.

Conto – Sababaraha alat dirojong ku NordVPN – Catetan kumaha unggal alat ngarojong set sorangan tina protokol

Hanjakal, kaamanan tinggi boga downsides sarta OpenVPN mindeng katempo salaku mahluk pisan lent. Ieu kitu anu leuwih ti hiji trade-off, saprak step normal yén luhur ongkos enkripsi dipake, beuki waktu și bakal butuh pikeun data ngolah data.

2- Protocolul Lapisan 2 Torowongan (L2TP)

Protocolul Lapisan 2 Torowongan (L2TP) nyaéta panerus de facto Tina Titik mun Tuduhkeun Tunel Protocol (PPTP) jeung Lapisan 2 Neraskeun Protocol (L2F). Hanjakal, saprak éta dvs. datang dilengkepan pică nanganan enkripsi dinya ieu mindeng maladbarunun babarengan jeung protokol kaamanan IPSec. Pikeun tanggal, kombinasi ieu geus katempona paling aman tur teu mibanda vulnerabilități acan.

Hiji Hal Pikeun Nuduhkeun Step Protokol ieu migunakeun UDP on port 500, nu se află pe site-ul tău, nu îți dai jocuri de luptă VPN bisa ngadeteksi na meungpeuk dinya gampang.

3- Protocolul de tunelare aman stop stop (SSTP)

Ngamankeun stop kontak Tunneling Protocol (SSTP) nyaeta salah sahiji nu geus Lesser dipikawanoh diantara jalma biasa, tapi ieu pohara kapaké saukur sabab geus pinuh diusahakeun, date jeung dihijikeun kana unggal titisan Windows saprak poé Vista SP1.

Este oare pisan aman, maké kenop SSL 256-bit 2048-bit SSL sertipikat / TLS. Microsoft, Microsoft Jadi ayeuna teh muka kana scrutiny umum – deui, duanana alus sarta goréng.

Vérsi 4- Internet Key Exchange 2 (IKEv2)

Internet Key Exchange pentru versiunea 2 (IKEv2) pentru Microsoft Microsoft Cisco pentru a vă oferi o soluție de tunel de protokol minangka. Puteți descărca IPSec kanggo enkripsi. Agilitasna pikeun nyambungkeun deui sambungan anu leungit janten pisan populer di kalangan anu ngungkabkeunnana pikeun nyebarkeun VPN mobile.

5- Protocol de tunelare punct la punct (PPTP)

Titik-ka-titik Tunneling Protocol (PPTP) nyaeta salah sahiji dinosaur antarana protokol VPN. protokol VPN pangkolotna. Sanajan aya kénéh sababaraha instansi pamakean, protokol ieu geus sakitu legana fall ku wayside alatan badag, sela glaring dina kaamanan na.

Cai mibanda sababaraha vulnerabilități dipikawanoh tur geus dieksploitasi ku boh guys alus jeung goréng lila pisan, sahingga teu aya de dorit. Kanyataanna, ayeuna teh ukur nyimpen kurnia anu speed na. Salaku I disebutkeun tadi, beuki aman sambungan hiji, anu leuwih gampang speed nyaeta ningali turunna hiji.

Métode enkripsi jeung Kakuatan

Cara pangbasajanna pikeun ngajelaskeun enkripsi yen abdi tiasa mikir ieu sugan messing up informasi sahingga ngan hiji jalma anu boga pituduh kana kumaha anjeun messed and up tiasa narjamahkeun and deui harti aslina.

Candak Contona Kecap Tunggal – Cat.

Mun kuring nerapkeun enkripsi 256-bit-uri în sala noastră de pași, pas bakal jadi lengkep scrambled nedecipherable. Komo supercomputer pangkuatna di bumi bakal nyandak jutaan taun nyoba ngadekrip yén kecap tunggal kalawan enkripsi 256 biți dilarapkeun ka și.

Ogé, anu tingkatan enkripsi anu exponensial, jadi enkripsi 128-bit henteu nawiskeun satengah kaamanan enkripsi 256-bit. Sanajan masih formidabil, pentru ahli yakin yén enkripsi 128-bit baris geura-giru jadi pegat.

metode jeung kaunggulan enkripsi ieu kasebar normal dilarapkeun otomatis, gumantung kana anu aplicasi ieu kami nganggo, e-mail de casă, panyungsi, atawa program lianna. VPN de sisi pentru a fi în vigoare, pentru a se înfățișa, pentru a se descărca, pentru a-ți fișierul, pentru a-ți face acest lucru..

Ku cara kieu urang tiasa ‘nyaluyukeun’ kinerja layanan VPN urang. Contona, sababaraha bisa resep enkripsi ekstrim na jadi rela berkorban speed. Batur bisa resep speed na sangkan nampa hiji tingkat handap enkripsi.

Kabéh ieu perlu turkanghanhan ku enpsps sabab lamun nuju asup ka layanan VPN, data nu se declanșează lamun nyobian pikeun ngotektak Internet mana ngaliwatan sambungan VPN.

VPN personal Abdi Garapan

Kuring ayeuna geus nalungtik, uji coba jeung experimentând pe VPN keur bagian hadet tina sataun. Bari kuring tău îmbrăcăminte tehnologii VPN acan, abdi geus pasti kapanggih kaluar leuwih ti Kuring geus kantos bener hayang ngeunaan jasa ieu.

Experkspérimén kuring dilebetkeun pamant VPN dina sagala platforma rupa, aplicații de aplicații mobile Android maranană, plugin-uri browser-ul pentru modelul de referat. Sababaraha Abdi gumbira pas, tapi sababaraha rongkah.

Kuring kudu disebutkeun yen di ahir poé, euweuh urusan kamampuhan sahiji produk a, aya kacida euweuh alesan keur naon pausahaan ieu geus layanan palanggan goréng. Na enya, vindecându-mă incompetența în sloth salaku ‘layanan palanggan goréng’.

Echipament nu

Keur bagian paling, este o problemă deschisă a programului VPN, care se aplică VPN, se bazează pe Windows. Ieu biasana rupa, tur kuring geus kapanggih yén éta tèh biasana kasus prin care hardware-ul kami kudu di imah watesan VPN urang leuwih ti nu jasa sorangan.

Pangpentingna kuring diajar ngeunaan alat-alat éta lamun diniatkeun nyebarkeun VPN nu langsung kana router, anjeun kudu jadi sadar salah faktor pohara penting – Anjeun VPN kudu boga procesor tajongan-burit. Ieu téh biasana dugi ka ‘dzat-abdi-Gusti’ rentang harga routere nirkabel konsumen, jeung malah lajeng, nu rada diwatesan.

Salaku conto, abdi diusahakeun sababaraha VPN pe un Asus RT-1300UHP nu lamun rupa pikeun kalolobaan imah. Pasti tiasa ngadamel malah viteze pinuh gigabit (via LAN) jeung nepi ka 400 + Mbps pe WiFi. Acan și ngan junun a un randament de 10 Mbps sakali VPN ieu nyetél. Dina laju nu, prosésor ieu geus strângerea di 100% terus.

Jenis router no peryogi we begaw you gogeange any dina rentang ti ROG Suka bungah GT-AC5300 or Netgear Nighthawk X10 – Mahal teu norma pikeun paling rumahtangga. Malah Teras, viteze upami Internet Anjeun téh Gancang – gât de blocaj pentru a se conecta router.

Conexiunea la Internet

Kuring ngamimitian kaluar nguji VPN dina garis 50 Mbps nu mure kuring deukeut jeung viteze diémbarkeun – I biasana ngagaduhan sabudeureun 40-45 Mbps. Ahirna Kuring Bergeser Ka Garis 500 Mbps pentru Dimana Atuh Meunang Sabudeureun 80% Tina Viteze Diémbarkeun – Ilaharna 400-410 Mbps.

Ieu ngan lamun kuring bergeser ka garis speed luhur yén kuring sadar loba VPN underang pikeun ngatur di speeds misalna alatan kombinasi faktor. Nu am făcut mesaje și să facem, jarak antara anjeun server jung VPN anjeun milih, naon ongkos enkripsi Anjeun hoyong, sareng nu sanesna.

Naon geus I Dipaké un VPN Pikeun

1- Streaming

Awalna ieu lolobana nguji speed, ngan tetep rékaman lagu ogé percobaan. Sakali I tos ngadegkeun dasar hiji, abdi mimiti nguji séjén download loka atawa video streaming. Keur bagian paling, abdi kapanggih și ampir sakeméh VPN nu a fost înregistrat video 4k UHD.

2- Torrenting

Torrenting diuji ogé, tangtu, sarta kuring manggihan yén hiji nguciwakeun saeutik. Jigana nu sakali viteze Internet asal anjeun ngahontal hiji titik nu tangtu, anjeun nimu yén kinerja layanan VPN Anjeun pakait nyirorot iwal mun investasi nyata kana infrastructur hadé.

kaulinan 3-

Kuring teu bener Jocul tău (sahenteuna teu kaulinan nu masalah keur pagelaran VPN) tapi tuh butuh catetan tina kali ping. Mun anjeun anu kesel sperând să se vândă VPN pentru a se pregăti să trecem la tina nagara, anjeun bisa jadi kuciwa. Ping kali ngaronjatkeun pisan nu salajengna anjeun ti server VPN, viteze sanaj anu anu gancang sarta stabil.

VPN Patarosan Remen tanya (FAQ)

Naha kuring periodogi sambungan internhet in VPN VPN?

O VPN dirancang pikeun topéng saaga date de securitate, tapije anjeun masih merlukeun hiji sambungan Internet.

Sabaraha harga jasa VPN?

Sapertos sadayana panyadia jasa, perusahaan VPN hoyong anjeun tetep sareng aranjeunna salami, saprak éta aliran pendapatan. Kaseueuran panyadia ladénan VPN nawiskeun sababaraha istilah pamayaran sapertos bulanan, saparapat jeung saterusna. Seringna langkung lami rencanana, langkung murah tingkat bulanan anjeun bakal, tapi anjeun kedah mayar sadayana kontrak sateuacanna. Nyangka mayar antara $ 9 dugi 12 $ pe bulan Kanggo-ban-rata-rată contrak bulanan, kalayan disc dugi ka 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Ieu daptar ladenan VPN pangalusna dimana urang ngabandingkeun harga sareng fitur.

Bakal ngagunakeun VPN ngalambatkeun cacepetan internuring kuring?

VPN dirancang heula saang pangpayunna pikeun ngajagi idéntitas anjeun sareng jaga data anjeun aman. Hanjakalna, salah sahiji efek prelevarea de probe este înregistrată anu dianggo pikeun date de date anjeun nyaéta ngalambatkeun konéksi Internét anjeun. Salaku aturan jempol, harepan ngahontal henteu langkung ti 70% tina kacepetan garis anjeun saleresna nalika nganggo VPN. Făcător anu sanés sapertos jarak tina server VPN, server beban sareng sateuacana ogé bakal mangaruhan kacepetan Internet nalika anjeun VPN.

Sakumaha Gancang Sambungan VPN este o problemă?

Kaseueuran panyadia ladénan VPN bakal nyarios yén anjeun moal ngawates laju anjeun. Sanajan kitu, aya kaayaan sanésna ogé ditimbang. Sakumaha anu kasebut di luhur, ngarepkeun moal nyandak langkung ti hiji tina jalur anjeun saleresna.

Sabaraha este în vigoare pentru a depune VPN?

Ku leresna kedah sapertos saderhana masang aplicasi sareng ngalebetkeun nami pangguna sareng kecap konci anjeun. Teras sadaya anu anjeun kedah lakukeun nyaéta faceți clic pe tombol pentru a vă oferi un server VPN. Hanjakalna, ieu sanés mangrupikeun solusi anu pangsaéna sareng sababaraha koneksi kedah dibutuhkeun kanggo pagelaran optim. Seueur panyadia layanan VPN sapertos kitt NordVPN, Surfshark Jeung ExpressVPN bakal gaduh tutoriale ngeunaan cara ngalakukeun ieu, gagal anu waktuna pikeun berhubung sareng staf layanan palanggan na.

Alat naon anu kuring tiasa VPN VPN?

Ieu gumantung kana panyadia ladénan VPN anjeun ngadaptarkeun. Ampir sadaya a lansat Windows, MacOS, platforma Linux pentru rețeaua mainstream mobil. Seueur bakal ogé ngadukung penyebaran router () samentawis sababaraha cater pikeun alat anu langkung aheng sapertos Raspberry Pi.

Kusabab descrie 256-bit-uri Bakal Nangambatkeun Sambungan Kuring Jauh, Step Aman Pikeun Kuring Ngagunakeun Isnkripsi 128-bit?

Ieu mangrupikeun sakedik, saprak cukup kuat. Patarosan anu anjeun kedah naroskeun ka dirije anjeun kedah janten, “Sabaraha privasi kuring sareng kaamanan online pikeun kuring?”

Naha aya anu și te-a făcut VPN VPN?

Sababaraha Jaba Coba Tetep Caluar Pamaké VPN Tur Gaduh Cara Pikeun Ngadeteksi Lamun Hiji Sambungan Asup Téh Ti Server VPN. Din fericire, VPN s-a bucurat de date de securitate și de contramăsurari. Tingali caluar pikeun pâna încarcată în nawiskeun Stealthing, atawa Disfuncția serverului.

Naha kuring nganggo browser-ul pentru browser-ul VPN?

Kuring geus diusahakeun kaluar hiji extension sababaraha panyungsi VPN sarta geus kapanggih yén pikeun bagian paling, ieu digolongkeun kana dua categorie utama. Aya jalma nu meta salaku proxies tur saukur săriți serverul sambungan anjeun kaluar, sarta sababaraha nu meta salaku control browser-ul aplicării VPN VPN. dimungkinkeun hartina anjeun masih gé perlu aplicasi VPN dipasang dina urutan nganggo extension nu. Browser ekstensi VPN anu biasana moal jasa VPN pinuh.

Naha VPN dianggo sacara sah?

Sanaos sareng henteu. Sanajan kalolobaan nagara henteu gaduh undang-undang anu ngalawan VPN dianggo, sababaraha anu leres-leres nyaram. Dina kasus anu ekstrim, sababaraha nagara henteu in ukur nyaram panggunaan VPN tapi ogé berpotensi ngabui pangguna VPN. Hatur nuhun, ngan ukur sababaraha nagara anu VPN parantos dilarang dugi ka ayeuna.

Naha kuring leres-leres ta tia dipercaya sareng VPN?

Ieu gumantung kana sabaraha aman anjeun ngagunakeun sambungan VPN sareng panyayun anu anjeun pilih. Aya seueur kasus dimana pentru pangguna VPN ditewak saatos imanna dina panyadia layanan anu pamustunganana ngancik log pamaké ka penguasa.

Kacindekan: Naha anjeun ngabutuhkeun VPN a?

privasi online pribadi sahandapeun ngepung ti kitu loba arah na sigana geus kajadian sapeuting. Isro anu poé nalika urang ngan kungsi salempang ngeunaan penjahat cyber, tapi ayeuna urang ogé kedah salempang ngeunaan pausahaan jeung pamaréntah anu hoyong maok data kami keur alesan nu sami – mangpaatkeun pikeun tujuan sorangan.

Alami, kabutuhan pikeun VPN umumna gumantung kana nagara mana anjeun dina, saprak masing-masing ngagaduhan tingkat ancaman anu béda. Pertanyaanana sanés mangrupikeun anu tiasa dijawab ku enya basajan atanapi henteu.

nilai global VPN pasar (milyar, USD) – Sumber: statista

Sanajan kitu, tina laju kanaékan nilai trece VPN global, Abdi moal disebutkeun yen și pisan dipikaresep anjeun gé butuh salah mai devreme atanapi engké. Geus waktuna geus kaliwat nu pamaké individual dimimitian nyokot privasi sarta kaamanan maranéhanana online pentru dvs. dibales jeung néangan cara pikeun ngamankeun informasi maranéhanana.

Simkuring geus plin de încântare pe Internet pe tineing cara sarua nu urang salawasna kudu, nganektak sakumaha seneng sakumaha tiasa. Leres, virus jeung Malware geus dijieun kami leuwih prudent, tapi teu pira geus robah.

Pribadi, care se îngrijește de la VPN și de la rețele VPN, se angajează să se angajeze pe internet. Aya anu peryogi mencét megatkeun kaluar ti mindset yen kami teu kaancam ku naon kami ngalakukeun online.

Candak contona jalma anu ngan ukur hoyong online sareng milari sababaraha gambar tina ucing lucu. Nalika ngalakukeun éta, inpormasi sapertos kabiasaan browsing na, resep / henteu resep, lokasi, sareng seueur deui anu dimaksud dikumpulkeun ku otoritas atanapi organisasi. Naha éta henteu nyangka pikasieuneun pikeun ngadorong sababaraha jinis tindakan?

Ku kituna, abdi nyebutkeun enya, malah lamun dipikir anjeun teu butuh VPN a – Anjeun bener ngalakukeun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map