24 gouden regels voor marketeers en bloggers voor sociale media

Wat voor soort marketingregels werken op alle grote sociale netwerken, ondanks de verschillende ecosystemen en alle veranderingen die ze elk jaar ondergaan?


Goede vraag.

Deze gids probeert deze te beantwoorden met een lijst van de belangrijkste regels voor sociale marketing die u in uw strategie kunt gebruiken (en er zijn er 24), plus een lijst met handige tools die u kunt gebruiken om het werk voor u en uw team gemakkelijker te maken.

Denk er als vuistregel aan dat bij marketing via sociale media alles draait om contact met mensen, dus de menselijke factor staat nog steeds op nummer één.

Houd het altijd in het oog.

De platforms die in aanmerking komen voor deze gids zijn:

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Snapchat

Maar ik geloof dat je deze regels gemakkelijk kunt uitbreiden naar elk ander sociaal netwerk, van Ello tot DeviantART.

Succes! 🙂

Essentiële regels: wat werkt in sociale media marketing?

Er zijn marketingregels die werken voor alle sociale media, en bij uitbreiding zelfs voor andere kanalen die u mogelijk gebruikt, zoals forums, chats en mailinglijsten.

Sommige andere regels zijn platformspecifiek en ze kunnen niet (of het zou best moeilijk zijn) toe te passen op alle media die u mogelijk gebruikt voor uw marketinginspanningen.

De 24 ‘regels’ in deze gids proberen strategieën en denkwijzen te verzamelen die werken op alle grote sociale netwerken, maar niet elke regel past perfect, dus je zult een regel vinden na elke regel die aangeeft op welke netwerken de regel van toepassing is.

Regel 1. Een plan hebben (Duh!)

Dit is de basis van elke socialemediastrategie: ken je niche, ken je publiek, weet waarvoor je het sociale netwerk gaat gebruiken om welk doel te bereiken – registreer dan een account.

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar dat is het vaak niet. Dit is het startpunt voor je social media marketingplan, dat je pas kunt structureren nadat je duidelijk voor ogen had wat je wilt doen en met wie je wilt praten.

Bestudeer uw doelgroep

Wie zijn zij? Wat hebben ze nodig dat nog niet elders beschikbaar is? Hoe kunt u hun leven, werk of hobby verbeteren en het hen gemakkelijker maken? Begrijp uw publiek.

Dus in een notendop, de dingen waarover u duidelijk moet zijn voordat u een sociaal account maakt, zijn:

 • Jouw niche
 • Uw doelgroep
 • Uw reikwijdte
 • Uw doelen (inclusief verwachte ROI)

En dit geldt voor alle sociale netwerken, van het meer professionele LinkedIn tot de frisse en kortstondige SnapChat.

Gezien de aard van het SnapChat-ecosysteem, is het echter beter om kortetermijnplannen te maken op basis van gebeurtenissen in een bepaalde week en vervolgens te focussen op betrokkenheid (zie # 7 in deze gids).

Gebruik sociale media als een goudmijn, geen stortplaats voor backlinks en gratis promotie. Deze platforms zijn er voor dialoog, dus concentreer u niet alleen op uw eigen stem, maar luister ook naar de stemmen van uw volgers en andere experts die de netwerken gebruiken.

Zoek discussies en berichten waarin gebruikers over uw merk praten: dat is een goed begin.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 2. Verbindingen opbouwen

Relaties vormen de kern van elke marketinginspanning op sociale media en u moet tijd besteden aan het praten met mensen om een ​​positieve aanwezigheid op te bouwen.

Wanneer u verbindingen onderhoudt, bouwt u uiteindelijk een netwerk op rond uw naam en bedrijf.

Dit werkt voor elk sociaal platform en het komt neer op:

 • Focus op het opbouwen van relaties met gebruikers in dezelfde niche voordat je via promotie tracht traffic te genereren
 • Communiceer met anderen over hun inhoud voordat u de uwe deelt
 • Gebruik uw expertise om te helpen waar u een behoefte of een vraag ziet

Samenwerkingen zijn de drijvende kracht die uw netwerk helpt groeien. Neem contact op en praat met influencers die het volgende en de interesses hebben waarnaar u op zoek bent: als u make-up verkoopt, zoek dan bloggers en Youtubers die geïnteresseerd zijn in het sponsoren van uw producten of u interviewen.

Maar richt u niet alleen op het raken van grote influencers in uw niche – onderhoud relaties met kleine namen die waarde en expertise hebben, evenals menselijke kwaliteiten, en die bereid zijn contact met u op te nemen en samen te werken.

Betrokkenheid is de sleutel op elk sociaal platform – hoe meer u met uw publiek in contact komt en positieve relaties opbouwt, hoe meer zij bereid zijn uw inhoud te delen (en niet alleen op één sociaal netwerk).

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 3. Privéberichten / chats

Voordat u uw inhoud promoot of uitnodigingen naar uw nieuwe contacten verzendt, gebruikt u het geïntegreerde chat- en berichtensysteem dat het sociale platform biedt en bouwt u een persoonlijk contact op met uw connecties (zie # 1 in dit artikel).

De beste aanpak is om jezelf voor te stellen en er vervolgens naar te vragen, niet naar wat je voor hen kunt doen. Dit laatste klinkt misschien als een pitch voor services, wanneer je gewoon op menselijk niveau wilt verbinden en meer wilt weten over je gesprekspartners.

Toon een oprechte interesse, stel vragen.

Verdien hun vertrouwen.

U kunt bijvoorbeeld uw mening delen over iets interessants in hun profiel of vragen waar ze aan hebben gewerkt.

Zodra de andere persoon interesse in u ontwikkelt en vragen begint te stellen over wat u doet, kunt u hem meer over uw bedrijf vertellen en hun interesse wekken. Zelfs als ze niet direct geïnteresseerd zijn in uw services, kunnen ze anderen over u vertellen (mond-tot-mondreclame) en uitgroeien tot fans.

Hoe

Op LinkedIn kunt u InMail gebruiken om in contact te komen met mensen buiten uw netwerk, maar wees uiterst selectief met het profiel dat u voor uw pitch target om te voorkomen dat uw bericht wordt aangezien voor spam (en verspilling van uw tijd is).

Twitter biedt privéberichten (Direct Messages of DM’s) voor één-op-één- of groepsgesprekken, die niet langer onderhevig zijn aan de limieten van 140 tekens zoals tweets – Twitter heeft de verandering in 2016 geïntroduceerd en het is groot nieuws voor marketing, zoals je kunt voer rijkere gesprekken (u kunt afbeeldingen, GIF’s en emoji’s aan uw berichten toevoegen) en activeer pushmeldingen.

LinkedIn, Facebook, Twitter, Pinterest

Regel # 4. Visuele inhoud

Het is een behoefte van onze eeuw, veel meer dan de vorige – visuele inhoud (statistieken, infographics, inspirerende citaten, etc.) priemgetallen over alleen tekst, meer abstract materiaal.

Onze hersenen hebben slechts 150 milliseconden nodig om een ​​symbool te verwerken en nog 100 milliseconden om er betekenis aan te geven (bron).

Sociale media bieden je de mogelijkheid om veel visuele verhalen te vertellen – Instagram-afbeeldingen met een merknaam kunnen bijvoorbeeld viraal gaan en veel betrokkenheid trekken.

Instagram, Pinterest en SnapChat zijn absoluut de meest visueel georiënteerde platforms, maar onderschat de kracht van visuals op alle andere grote sociale netwerken niet. Met Twitter kun je bijvoorbeeld grote afbeeldingen en infographics gebruiken om je volgers te verleiden om op de contentlink in de tweet te klikken, waar ze meer over het onderwerp kunnen lezen (beter als je dezelfde afbeelding ook in de post gebruikt, dus het bouwt continuïteit).

En het gaat niet alleen om inhoud: maak uw profielfoto vriendelijk en professioneel (om indruk te maken en vertrouwen te creëren, aangezien dit het eerste is dat gebruikers op uw profiel zullen zien) en uw pagina-logo moet visueel aantrekkelijk zijn voor uw doelgroep (bijv. katten als u zich richt op katteneigenaren).

Maak voor Pinterest ook uw blogposts ‘vastzetbaar’ – gebruik Canva of andere beeldbewerkingsprogramma’s om afbeeldingskoppen te maken voor uw blogposts die voldoen aan de criteria voor afbeeldingsgrootte van Pinterest.

Pinterest is ook de beste plaats om uw infographics (waarvoor Pinterest een zeer natuurlijke omgeving is) en visuele indexkaarten te publiceren over onderwerpen die relevant zijn voor uw niche.

Pinterest-bord met de naam “Infographics” beheerd door Mashable (bron).

Indexkaarten kunnen ook effectief worden gebruikt op Instagram en Facebook, en ze zijn handig om op afbeeldingen gebaseerde Q te hosten&A, ideeën introduceren en volgers om feedback vragen, een nieuw product of dienst aankondigen.

Als u via het sociale netwerk bestanden kunt uploaden – zoals LinkedIn voor elke werkervaring en de virtuele professionele functie van LinkedIn – voeg dan grafieken, infographics en alle afbeeldingen toe waarvan u denkt dat ze relevant zijn.

Vergeet ten slotte niet om dezelfde leidende afbeelding te gebruiken voor hetzelfde bericht op alle sociale netwerken, om het gemakkelijk herkenbaar te maken, en zorg ervoor dat de afbeeldingen en video’s die u aan uw berichten toevoegt, zwaar worden gebrandmerkt om effectief te zijn. Dit geldt vooral voor Instagram, waar je geen live links in berichten kunt gebruiken, dus het toevoegen van URL’s, merknamen en CTA’s aan afbeeldingen (infographicsstijl) is essentieel.

Profiteer ook van uw andere sociale kanalen om uw Instagram-afbeeldingen en -video’s te delen en opnieuw te plaatsen. Je kunt live links toevoegen aan je andere kanalen, waardoor je zichtbaarheid wordt vergroot en meer conversies voor je speciale inhoud worden gegenereerd.

Meer over visuele inhoud in # 11, waar ik het heb over het integreren van video’s in uw marketingplan voor sociale media.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 5. Opvallende kop of bio

Je wilt de juiste aandacht trekken van de juiste mensen en een duidelijk beeld geven van jezelf, wat je doet en wat je drijft om het te doen; des te meer omdat, zoals je profielfoto, je kop en / of bio de eerste dingen zijn die gebruikers op je profiel zullen zien, en zoals je weet tellen eerste indrukken.

Tegelijkertijd wilt u elke vorm van clickbait-formule vermijden en meteen ter zake komen – waar gaat uw bedrijf over? Wat bied je aan?

Maak het over wat u doet, niet over uzelf: mensen klikken omdat er iets voor hen op uw pagina staat en ze zullen nieuwsgierig zijn naar wat u voor hen kunt doen.

Op platforms zoals Twitter en Instagram, waar elk personage telt, moet je ervoor zorgen dat je bio je missie bevat (wat is je niche? Wie wil je helpen? Hoe?).

Voorbeeld uit de praktijk: Bill Slwaski Twitter-profiel – beknopte zinnen en goed gebruik van hashtags (bron).Voorbeeld uit de praktijk: Michael Kors Instagram-profiel – goed gebruik van CTA (bron).

Dit is de eerste stap om jezelf te positioneren als thought leader in je niche of branche op sociale media – je wilt de go-to-person zijn voor als het moeilijk wordt.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Regel # 6. Sociaal profiel

Dit is waar je op zijn minst enigszins persoonlijk wilt worden, omdat de persoon die het leest je stem en mentaliteit wil kennen.

Gebruik de first-person en een gemoedelijke stijl: je klinkt menselijker en je geeft de lezer de indruk te luisteren naar een echte persoon die zichzelf op een vriendelijke manier voorstelt.

Hoe

Op Facebook is uw persoonlijke profiel een belangrijke troef, omdat het uw deur zal zijn om mensen te vinden om mee om te gaan en om op de markt te brengen, en om toegang te krijgen tot nichegroepen (beheerders zullen vaak uw profiel controleren om te zien wie u bent en wat je doet).

Voor Instagram, Twitter en Pinterest, gezien de korte beschikbaarheid van personages in de bio en geen profiel, zullen een paar zoekwoorden over je persoonlijkheid en visie het werk doen.

Onthoud dat dit een verkoopinstrument is en geen autobiografie. Je doel is om indruk te maken en genoeg te inspireren om een ​​echte aanhang te krijgen die zal boeien, liefhebben en kopen.

Op Twitter kun je dit ook bereiken door een vastgezette Tweet te vergezellen met je bio.

Voorbeeld uit de praktijk: Erik Emanuelli Twitter-profiel – directe indruk met beknopte bio- en omslagfoto (bron).

Last but not least, als een sociaal netwerkprofiel wordt geleverd met verschillende velden om in te vullen, vul er dan zoveel mogelijk in (binnen uw eigen voorwaarden wat betreft het beschermen van privacy).

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Regel # 7. Betrokkenheid (opmerkingen, antwoorden, evenementen)

Toonaangevende sociale netwerken wereldwijd vanaf januari 2017, gerangschikt op aantal actieve gebruikers (in miljoenen) (bron).

Alle sociale platforms staan ​​commentaar toe, en er is geen betere manier dan reacties om een ​​community rond uw inhoud te bouwen of uzelf bekend te maken aan andere gebruikers door uw mening over hun inhoud te delen.

Zo vergroot je een publiek en genereer je kwalitatief hoogstaand verkeer.

Stel vragen in uw berichten om gebruikers aan te moedigen een opmerking te plaatsen en actief erop uit te gaan en te reageren op de inhoud van andere gebruikers. Maak die doordachte opmerkingen, niet “Leuke post! 🙂 ”korte (en nietszeggende).

Betrokkenheid is zoveel belangrijker op een platform als SnapChat, waar de levensduur van inhoud zo kort is dat het onmogelijk is om vooruit te plannen zoals op de andere sociale media, dus de prioriteit is om beschikbaar te blijven voor interactie en snel te reageren op de veranderende interesses van gebruikers – met andere woorden, ga reactief in plaats van proactief en vermaak uw publiek.

Hoe

Plan elke dag minstens 20 minuten om de meest prangende vragen en feedback van je publiek te lezen en te beantwoorden. Ook al zijn sociale media niet ontworpen om te fungeren als ondersteunende ticketingsystemen, u kunt ze als zodanig gebruiken, vooral Twitter, waardoor tweets gemakkelijk als vragen en antwoorden kunnen worden behandeld en u gebruikers gemakkelijk kunt omleiden naar bronnen die beschikbaar zijn op uw website.

Zorg ervoor dat uw volgers weten dat ze ondersteuning kunnen krijgen op uw sociale kanalen in tijden van nood of wanneer u geen toegang heeft tot e-mail.

Op Facebook kun je een evenement organiseren rond al het nieuwe in je bedrijf waar je je fans en vrienden bij wilt betrekken. Je kunt er een maken in je groep, pagina of vanuit je profiel, maar pagina- en groepsevenementen krijgen het meeste bereik, vooral als het aantal (fans, leden) de duizenden bereikt.

Deel het evenement op uw bedrijfspagina en promoot het ook op uw blog voor verder bereik.

Reageer ook zo snel mogelijk op meldingen wanneer u online gaat, maar u hoeft niet de hele tijd aan te staan. Je fans, contacten en groepsleden krijgen nog steeds een melding wanneer je hun feedback beantwoordt, dus maak je geen zorgen en houd je aan je schema voor sociale media.

P.S. Koop geen volgers. Ooit. Het zal het vertrouwen van gebruikers winnen en dat is moeilijk te herstellen. Gerichte outreach is uw veilige alternatief.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 8. Vrijgevigheid

Vrijgevigheid kan vele vormen aannemen.

Op LinkedIn kunt u vrijgevig zijn voor een collega-professional waarvan u weet dat hij op een bepaald gebied bekwaam is met een aanbeveling of een goedkeuring.

Op Facebook zou het kunnen zijn om je vrienden te delen en te taggen met dat krachtige bericht dat je favoriete non-profitpagina zojuist heeft gedeeld.

Op SnapChat deelt het authentieke verhalen (rond de kernwaarden van uw merk) die positieve verandering brengen en de jonge gebruikers van het platform inspireren.

Soortgelijke acties zijn ook mogelijk op de andere grote sociale platforms.

Als bedrijfseigenaar, marketeer en blogger kun je helpen een verschil te maken, en een verschil maken betekent een positief beeld van jezelf en je merk creëren in de hoofden van mensen.

Het enige dat nodig is, is echt mens zijn.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 9. Geweldige inhoud publiceren

Dat vertaalt zich in waardevolle inhoud, een bijvoeglijk naamwoord dat voor verschillende doelgroepen verschillende dingen kan betekenen.

Je kent je publiek het beste. U weet wat uw lezers, gebruikers, klanten nodig hebben. Uw missie is om uw bedrijf of blog te gebruiken om hen te helpen hun doelen te bereiken.

Uw sociale berichten moeten deze missie weerspiegelen, en het maakt niet uit hoeveel karakters u uw boodschap mag overbrengen, doe dit zo goed mogelijk.

SnapChat maakt het publiceren van ‘geweldige inhoud’ lastig vanwege het ecosysteem van het platform: berichten zijn kortstondig, ze zijn na 24 uur volledig verdwenen en er is geen geschiedenis meer waartoe je toegang hebt.

U kunt dit obstakel tegengaan door echte berichten te publiceren in plaats van zorgvuldig samengestelde berichten, en u kunt profiteren van crosspromotiemogelijkheden tussen al uw sociale kanalen. Ook moeten uw CTA’s zo’n gevoel van urgentie uitstralen dat gebruikers zich gedwongen voelen om nu te handelen, anders verliezen ze de kans.

Met andere woorden, aangezien inhoud slechts tijdelijk is op Snapchat, krijg je slechts een minuut of minder om gedenkwaardig te zijn en de actie van de gebruiker te activeren, dus je berichten moeten iets zijn dat gebruikers absoluut niet kunnen missen – kort, interessant, geen pluis.

Bij sociale berichten gaat het echter niet alleen om marketing via sociale media – platforms LinkedIn en Twitter bieden ook twee geweldige mogelijkheden voor het publiceren van uw inhoud:

 • LinkedIn’s eigen publicatieplatform (Pulse)
 • Het middelgrote platform van Twitter

Het publiceren (of syndiceren) van uw berichten op deze twee platforms kan u helpen autoriteit op te bouwen als u inhoud plaatst die uw netwerk wil (en nodig heeft) om te zien.

Maar je kunt het je niet veroorloven armoedig te zijn als je de platforms voor contentmarketing wilt gebruiken: de posts die je publiceert moeten van topkwaliteit zijn, net zoals wat je op je blog doet, en de pijnpunten van je doelgroep aanpakken.

Hoe

Besteed wat tijd aan het kiezen van de perfecte afbeelding en schrijf de perfecte kop voor uw stuk. U wilt dat uw Pulse- en Medium-berichten net zo uitstekend zijn als uw blogberichten, nuttig voor uw branche of niche, en deelbaar – alleen korter.

Zo krijg je bekendheid en autoriteit, vooral op LinkedIn. Als u regelmatig publiceert, betrekt u uw netwerk en hun uitgebreide netwerken, die hun updates te zien krijgen. Dat betekent meer profielweergaven, verbindingen en betrokkenheid bij opmerkingen.

Houd er rekening mee dat uw Pulse-berichten moeten bestaan ​​om de inhoud van uw blog te promoten, niet alleen om branchekennis te delen met de LinkedIn-community. Uiteindelijk wil je de betrokkenheid bij zowel je profiel als je blog vergroten, niet alleen een van de twee.

Probeer op alle platforms controversiële inhoud niet te verachten (tenzij je goede redenen hebt om deze te vermijden). Elke niche wordt geleverd met engelen en demonen, en ze zijn allebei nodig om de zaken levend te houden, dus neem deel aan het debat en spreek vriendelijk je standpunt uit, bespreek het grondig, zelfs als je volgers aanvankelijk helemaal opgewonden raken – ze zullen uiteindelijk afkoelen en alle betrokkenen zullen weglopen met meer kennis van het onderwerp.

Thema-dagen (bijv.Internationale Vredesdag op Facebook) zijn ook geweldig om aan deel te nemen, omdat uw berichten gegarandeerd ten minste enige betrokkenheid van uw volgers zullen oproepen.

Uiteindelijk moet uw inhoud interactie creëren en tot een verhelderende discussie leiden.

Facebook, Instagram, LinkedIn (Pulse), Pinterest, Twitter

Regel # 10. Het aanbieden van geweldige prikkels

Op Instagram, Pinterest en SnapChat kun je eenvoudig een nieuw product of nieuwe dienst introduceren bij je volgers en vervolgens een lanceringsdatum publiceren. Als je op Twitter een product of dienst gebruikt om aanmeldingen voor nieuwsbrieven te lokken, tweets het dan regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks).

Het is ook een goed idee om je volgers exclusieve toegang en inhoud te bieden op een specifiek sociaal kanaal – dat wil zeggen, gebruikers kunnen alleen freebies voor alleen Facebook en Instagram krijgen via je Facebook-pagina en Instagram-account, en niet ergens anders.

Deze strategie helpt ook bij het verspreiden van uw volgers over de verschillende sociale kanalen die u beheert, en verhoogt uw aantal en betrokkenheid per kanaal. De jaarlijkse Twitter-trivia van NameCheap lijken te werken voor de registrar, die domeinen, services of zelfs geld of speciale kortingsbonnen uitreikt aan trivia-winnaars.

Vergeet niet om uw prikkels doelgroepspecifiek te maken: aangezien SnapChat-gebruikers bijvoorbeeld binnen de leeftijdscategorie 18-24 vallen, is het logisch om freebies op de universiteit aan te bieden en geen pensioenplannen!

Als vuistregel, onthoud dat de beste manier om gebruikers te overtuigen om voor uw inhoud te zorgen, is om er een limiet aan te stellen – creëer schaarste om interesse te wekken en “fans” te overtuigen om lid te worden van uw gemeenschap.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 11. Video’s integreren

Als het om inhoud gaat, stop dan niet met blogposts en geschreven media – video’s zijn ook een geweldig marketingmiddel.

90% gebruikers zeggen dat productvideo’s nuttig zijn in het beslissingsproces (bron).

Met Instagram kun je videoclips van 60 seconden opnemen en delen, zodat je volgers een kleine ‘smaak’ kunt laten zien van wat je doet.

Facebook heeft een video-uploadfunctie voor profiel en pagina’s en je kunt livestreamen voor je volgers. SnapChat biedt ook een optie voor livestreaming.

Een goede strategie voor SnapChat en Facebook is om livestreaming te gebruiken om merkvertrouwen te ontwikkelen.

Op SnapChat kun je een dag werken in je bedrijf livestreamen, zodat kijkers weten hoe dingen worden gedaan en ze op een persoonlijker niveau in contact komen met je merk en de mensen van je team, wat ook het vertrouwen verbetert.

Je kunt YouTube-, Vine- en Vimeo-video’s promoten met Twitter, omdat gebruikers een video rechtstreeks vanuit de tweet kunnen afspelen, in plaats van op de link te hoeven klikken om deze in een nieuw venster te bekijken.

Facebook (Live), Instagram (videoclips), SnapChat (livestreaming), Twitter

Regel # 12. Bedrijfspagina

Dat zijn wij op Facebook – bezoek en vind ons leuk!

Bedrijfspagina’s zijn niet minder belangrijk dan uw profiel – ze zijn zelfs een geweldige gratis tool om uw fans en mensen in uw niche of branche te betrekken bij de specifieke updates over uw blog, niet alleen uzelf.

U kunt een pagina voor uw bedrijf registreren op Facebook en een bedrijfspagina op LinkedIn.

Op een bedrijfspagina kunt u:

 • ga in gesprek met uw volgers over uw inhoud
 • wees de waardevolle bron voor uw volgers
 • promoot uw producten en diensten bij een trouwe aanhang
 • deel samenwerkingen of vacatures binnen uw bedrijf
 • geef links terug naar uw website die sociaal verkeer genereren

Houd er echter rekening mee dat een bedrijfspagina u alleen resultaten oplevert als u deze regelmatig en consistent bijwerkt, en dat de inhoud die u op uw pagina deelt, conversiegericht moet zijn om verkeer naar uw website te genereren.

Paginapromotie is ook belangrijk – gebruik het Post Boost-systeem en advertenties van Facebook, terwijl LinkedIn u een Targeting-optie biedt om een ​​specifieke doelgroep te bereiken op basis van demografische gegevens en andere filters.

Meer over adverteren in regel # 24.

Facebook, LinkedIn

Regel # 13. Partnerlinks (maar ga voorzichtig om)

Vanaf mei 2016 staat Pinterest opnieuw gelieerde links toe – nadat het in februari 2015 een verbod op aff-ID’s had aangekondigd om spam en misbruik te bestrijden – zodat je door kunt gaan en je links opnieuw kunt delen als pins.

Facebook is ook volkomen duidelijk met gelieerde links (maar laat je niet betrappen op het plaatsen van spam in de Newsfeed, misleidende links en ‘aanmoediging’ voor likes en opnieuw delen, of ze zullen ertegen optreden), net als Instagram (waar links zijn niet live, maar ze worden nog steeds weergegeven als tekst die geïnteresseerde gebruikers kunnen kopiëren / plakken in hun browser).

Houd er echter rekening mee dat sociale media, net als zoekmachines, hun eigen oorlog tegen spam op verschillende manieren bestrijden, dus als je veilig wilt spelen voor het geval regels in de toekomst kunnen veranderen, voeg dan een laag inhoud toe tussen de sociale media netwerk en uw partnerlink; dat wil zeggen, schrijf een beoordelingspost, voeg er visuals en getuigenissen aan toe en promoot die post in plaats daarvan.

En als u nog steeds van plan bent om gelieerde links rechtstreeks op uw sociale kanalen te delen (als het sociale netwerk ze toestaat), maak ze dan in ieder geval schaars en effectief.

Denk eraan om je eerst te concentreren op het opbouwen van een sterke community rond je merk: je volgers zullen meer sympathie hebben voor je aff-links als ze eerst je waarde kennen – en ze zullen je graag helpen met affiliate-aankopen.

Maak als laatste opmerking (van waarschuwing) altijd uw gelieerde links openbaar. FTC-regels zijn van toepassing op gelieerde links zoals op elke andere vorm van betaalde link.

Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter

Regel # 14. Verbinden of linken naar uw blog en andere sociale kanalen

Gebruik uw socialemediakanalen om bekendheid en interesse te wekken in een ander kanaal van u met minder beschikbare promotiemiddelen. U kunt bijvoorbeeld Facebook en Instagram gebruiken om uw SnapChat-aanbiedingen massaal te promoten, aangezien SnapChat alle inhoud na 24 uur bij de receptie verwijdert.

Crosspromotie werkt als een charme. Sommige platforms, zoals Facebook en Twitter, staan ​​ook app-verbinding toe tussen netwerken (met behulp van OAuth of een ander protocol), of andere vormen van integratie om automatisch cross-post content te plaatsen, dus maak in ieder geval gebruik van de mogelijkheid.

Wat betreft de link terug naar uw website of blog, Instagram geeft u slechts één live link in de bio en u wilt deze combineren met een sterke CTA om Instagrammers aan te moedigen erop te klikken. Dat betekent dat u de CTA naast de link (in de bio) moet plaatsen en dat een generieke link naar uw startpagina geen goed idee is – een van uw berichten is een betere keuze, vooral als u de post vanuit uw analyse bijhoudt suite (of een gratis service zoals bit.ly).

Het is een goed idee om de link ook in berichten te vermelden, ook al is deze niet live volgens de Instagram-instellingen.

Andere sociale netwerken maken het gemakkelijk om vanuit uw profiel en berichten naar uw website of blog te linken, en u kunt een beetje experimenteren om te zien wat het beste werkt voor uw merk.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 15. Gemeenschappen en groepen

Word lid van groepen en communities – met minimaal 500 actieve leden, maar bij voorkeur 1k + – en reageer op zoveel mogelijk bestaande threads.

Let in het bijzonder op groepen die gericht verkeer naar uw profiel en blog kunnen leiden, dat wil zeggen groepen die gerelateerd zijn aan uw niche of branche. Je krijgt meer kans om je naam voor de juiste mensen te plaatsen, of het nu influencers of potentiële kopers zijn.

Mastermind-groepen zijn ook geweldig om te delen en krijgen dagelijks inzicht in hoe u uw blog en zakelijke praktijken kunt verbeteren. Sluit u ook aan bij branchegerelateerde Q&Een sessie waarin u uw expertise kunt delen en krachtige verbindingen kunt opbouwen.

Besteed elke dag minstens 10 minuten aan het contact maken met uw gemeenschappen en geef advies en ondersteuning wanneer dat nodig is. Het is beter om meer te investeren in engagement wanneer je aan de slag gaat – 1 uur tot 30 minuten per dag – dan kun je de engagementtijd geleidelijk verkorten totdat je een naam wordt die de community leuk vindt en waardeert.

Een waarschuwing: vermijd zelfpromotie totdat je een naam voor jezelf hebt gemaakt en wanneer je begint met het delen van je eigen inhoud (volgens de groepsregels), doe dit dan spaarzaam en deel altijd inhoud die waardevol is voor de groepsleden en uw diensten niet rechtstreeks te verkopen.

Als alternatief kun je lid worden van promotiegroepen, speciaal gemaakt voor alle leden om elkaars werk te promoten, deel te nemen aan wedstrijden en op een aantal manieren samen te werken om het blogverkeer te vergroten. Instagram Posse is bijvoorbeeld een van de grootste (9K + leden) en meest actieve Instagram-promotiegemeenschappen op Facebook, gemaakt voor gebruikers om elkaar te helpen groeien in betrokkenheid en het aantal volgers via Comment Pods, 30-daagse uitdagingen en accountkritieken.

Wees echter voorzichtig met de vereisten en regels die elke community heeft: Instagram Posse heeft bijvoorbeeld regels tegen zelfpromotie, ‘volg mij’-verzoeken en zakelijke verzoeken, waar andere gemeenschappen enige zelfpromotie toestaan, maar je hebt nog steeds om de regels van de admins te volgen.

Facebook, LinkedIn

Regel # 16. Gast inhoudsborden en groepen voor uw publiek

Naast het aansluiten bij de groepen van anderen en als je een netwerk van honderdduizenden laat groeien, kun je ook je eigen community’s creëren.

Gastborden op Pinterest, open groepen op Facebook – noem maar op. Laat uw publiek hun gedachten, ideeën, suggesties uiten – als u ze erbij betrekt, zullen ze vragen stellen en reageren op uw berichten.

Het is van vitaal belang dat u actief contact maakt met leden die lid worden van uw groep (en) en dat u hun vragen beantwoordt door nuttige, waardevolle informatie te verstrekken – nog beter als het unieke advies en expertise is die rechtstreeks uit uw ervaring komen, zodat ze deze niet kunnen vinden ergens anders.

U kunt ook groepen en communities gebruiken om uw berichten crosspromotie te geven, maar zorg ervoor dat u dit niet zo vaak doet dat het de berichten van uw groepsleden verdoezelt en de perceptie van de groep verandert in die van een spammuur.

Facebook, LinkedIn

Regel # 17. Uw sociale contacten

Wanneer een sociaal netwerk u de mogelijkheid biedt om uw contacten in aangepaste categorieën, labels of lijsten te groeperen, zorg er dan zeker voor dat u deze mogelijkheid optimaal benut.

Hoe

U kunt uw gevolgde en volgende contacten in lijsten organiseren en gerichte tweets of uw inhoudmarketinggids naar alleen leden sturen en niet naar een ander.

Op Facebook mag je je vrienden toevoegen aan aangepaste lijsten – een voorbeeld is hieronder, waar ik je laat zien hoe ik WHSR’s Lori Soard aan mijn werklijst heb toegevoegd:

Facebook Twitter

Regel # 18. #Hashtags en zoekwoorden

Soms overlappen hashtags en zoekwoorden elkaar, in die zin dat u uw belangrijkste zoekwoorden in de hoofdtekst van de tekst kunt hashen. Gebruik ze strategisch – trending en high traffic hashtags – en vermijd overmatig gebruik.

Hoe

Twitter biedt een creatieve manier om hashtags – Twitter-chats – te gebruiken die u kunt gebruiken om te communiceren met actieve Twitter-gebruikers in dezelfde niche, om hoogwaardige inhoud voor uw blogs te genereren en mensen te bevragen over een bepaalde branchetrend. WHSR heeft er een op #WHSRnetChat en het is tot nu toe een succes geweest.

Je kunt ook een hashtag-meme starten of lid worden van een momenteel actieve meme in je niche of branche. Wat belangrijk is, is dat je je community erbij betrekt. Als je een Facebook-groep runt of actief deelneemt aan een groep die hashtag-memes toestaat, zorg er dan voor dat je het nieuws over je aangepaste meme verspreidt. Hetzelfde geldt voor Pinterest-boards, hoewel hashtags niet kunnen worden aangeklikt op boardbeschrijvingen.

Hashtags zorgen zeker voor gemakkelijk lid te worden van platformgemeenschappen en er zijn genoeg voor bloggers: #mondayblogs, #bloggerslife, #problogging, #businessbloggers, #bloggingbootcamp enzovoort.

Maar hashtags spelen ook een centrale rol op Instagram: je kunt er maximaal 30 aan je berichten toevoegen om de exposure te maximaliseren, en Instagram-zoekopdrachten zijn ook volledig op hashtag gebaseerd (zo vind je influencers in je niche op Instagram), dus nu weet je het zeker dat er geen Instagram-marketing is zonder hashtags.

Een tip: communiceer met andere Instagrammers met behulp van een hashtag voordat u uw bericht publiceert – het zal beter werken om gevonden te worden en verbindingen te leggen.

Probeer ook generieke hashtags (#travel, #food, #cats, etc.), niet-gerelateerde hashtags (wat maakt het uit of ze populair zijn als ze niet over je merk gaan?) En vooral overvolle hashtags te vermijden, net zoals je zou vermijden zoekwoorden met hoge concurrentie voor SEO – het is onwaarschijnlijk dat u in de menigte wordt opgemerkt. Voer gewoon een hashtag in het zoekveld van Instagram in en het platform laat zien hoeveel berichten er voor die hashtag / trefwoord bestaan. Kies hashtags met niet minder dan 1000 berichten, maar ook niet meer dan 10K, en zorg ervoor dat je weet wat mensen daaronder plaatsen, zodat je berichten er ook in passen.

Als algemene vuistregel, probeer zakelijke relevante populaire hashtags voordat u uw eigen hashtags maakt – reserveer die voor wanneer uw volgers in aantal en betrokkenheid zijn gegroeid, of neem in ieder geval de uwe op met andere hashtags die ervoor zorgen dat het bekend wordt.

Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter

Regel # 19. @Mentions

Bijna alle grote sociale netwerken staan ​​@vermeldingen toe in opmerkingen, tweets en berichten, en ze zullen uw netwerk bijna zonder moeite op de hoogte stellen en bij uw inhoud betrekken..

Wat @vermeldingen doen, is vrijwel gebruikers naar uw post ‘bellen’ en hen uitnodigen om deel te nemen.

Hoe

Op Facebook en LinkedIn kunt u zowel profielen als bedrijfspagina’s “bellen” in opmerkingen, updates en threads, maar niet in Pulse-berichten (die u kunt omzeilen met een opmerking over uw Pulse-bericht waarin u de bronnen vermeldt die u in het stuk hebt geciteerd).

Op Twitter kun je een nieuwe tweet beginnen met een @gebruikersnaam en deze uitzenden naar het hele netwerk, wat helpt om een ​​thread op te bouwen die meer inhoudt dan alleen je gesprekspartner. @Mention-antwoorden worden echter nog steeds alleen getoond aan degenen die bij het gesprek betrokken waren, dus je moet aandacht besteden aan het starten van een nieuwe tweet en niet op ‘beantwoorden’ klikken onder de tweet van de andere persoon.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter

Regel # 20. Reeds populaire inhoud delen

Repin populaire afbeeldingen, deel Facebook-berichten met honderden of duizenden reacties en vind-ik-leuks, retweet gedenkwaardige tweets, deel geweldige, populaire inhoud met uw LinkedIn Updates-stream.

Met andere woorden, doe mee aan de discussie en maak deze relevant.

Zoek op sociale netwerken naar zoekwoorden die betrekking hebben op uw niche en kies de meest interessante en zeer betrokken inhoud.

Marketing op sociale media Regel # 20 - Reeds populaire inhoud delenVoorbeeld van populaire post van Neil Patel, met 31K views, 1.1K reacties en 221 shares.

Voeg ook een commentaar toe aan de inhoud die u deelt: het geeft uw contacten een reden waarom u dit specifieke stuk inhoud hebt gekozen en waarom u denkt dat het de moeite waard is om met hen te delen.

Last but not least, een ‘opscheppen’-tip: maak goed gebruik van de optie van Twitter om je eigen tweets te retweeten. Sinds 2016 heeft Twitter het gemakkelijker gemaakt om oude maar nog steeds goede inhoud te remarketen en nieuw leven in te blazen met ‘ego-retweets’ – en aangezien je er opmerkingen aan kunt toevoegen, kun je een extra CTA gebruiken om betrokkenheid en aanmeldingen te stimuleren.

Facebook, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Regel # 21. Vriendelijk en behulpzaam zijn, geen verkoop

Cold calling werkt niet op sociale media, want daar zijn gebruikers niet voor. Als je verkoop krijgt, verlies je het vertrouwen en de kansen.

Integendeel, echte, vriendelijke inhoud, die naast onderhoudend ook nuttig en inspirerend is, is een overwinning.

Geef gebruikers eerst wat ze nodig hebben en willen zien, en zelfpromotie als tweede. Richt u op het creëren van relevante gesprekken in uw niche en betrek de gemeenschap, waarbij u onderwerpen en invalshoeken raakt die aansluiten op de kern van uw blog of zakelijke boodschap en inhoud.

Wees ook niet bang om een ​​beetje te ‘vertakken’ met uw inhoud: als uw site of uw merk over voorschools educatief speelgoed gaat, kunt u zeker inhoud delen over milieuvriendelijke kunst & ambachtelijke materialen, omdat dit nog steeds relevant is voor uw doelgroep en het ook past bij de filosofie van uw merk.

U kunt uw diensten natuurlijk promoten, maar doe dit spaarzaam. Wat ik over affiliate links heb geschreven, is hier ook van toepassing.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 22. Sociale media-analyse

Social Media Marketing Regel # 22 - Social Media AnalyticsTwitter-analyse voor WHSR Twitter-account (volg ons).

Ik heb in november 2016 een diepgaand artikel geschreven over hoe je je sociale inspanningen kunt analyseren, maar houd er rekening mee dat je goed werk kunt doen met de analysetools die sociale netwerken zelf je gratis bieden.

 • Facebook Insights – inbegrepen bij uw Facebook-pagina (dwz https://www.facebook.com/PAGENAME/insights/), het geeft u toegang tot alle verkeers- en betrokkenheidsgegevens voor uw berichten en extraheer statistieken die u kunnen helpen uw gedeelde inhoud te verbeteren en campagnes
 • LinkedIn Bedrijfspagina-analyse – inbegrepen bij de bedrijfspagina en u kunt de statistieken als paginabeheerder zien
 • Pinterest-analyse – u kunt de groei van volgers, vertoningen, uw meest vastgezette inhoud en hoe uw kanaal het doet op Pinterest bijhouden, in het algemeen
 • Twitter-analyse – om de prestaties en impact van uw profiel op Twitter te meten. Het is beschikbaar op https://analytics.twitter.com/user/USERNAME/home

Ook de goede oude Google Analytics is altijd je vriend.

De eenvoudigste manier om uw Instagram-succes te meten, is door u aan te melden voor een gratis account op WEBSTA, een complete suite voor Instagram-analyses om u te helpen uw gemeenschap te begrijpen en nieuwe mensen te vinden om mee om te gaan; als alternatief kunt u SimplyMeasured gebruiken om in één oogopslag een rapport te krijgen over de prestaties van uw Instagram- (en andere sociale media) -account.

Voor SnapChat kunt u weliswaar geen gegevens op het platform verzamelen, maar wel op uw website: wijs een ID of code toe aan elke Snapchat-campagne voor uw analysesuite om deze bij te houden en terug te sturen als gegevens die u kunt gebruiken, zoals het aantal klikken en hun verdeling over de tijden van de dag.

Als je het aantal volgers en de betrokkenheidsratio’s niet ziet groeien na 3-6 maanden sinds je aan je socialemediastrategie begon, geef dan niet op – de kans is groot dat je nog steeds bezig bent met het ontwikkelen van je eigen stem en om consistenter te publiceren, blijf dus betrokken bij uw publiek, neem deel aan chats en webinars en vind ‘stammen’ waaraan u bereid bent bij te dragen (of creëer uw eigen).

Met name op SnapChat is het aantal volgers waardevolle marketinggegevens waarmee rekening moet worden gehouden bij het evalueren van merkprestaties op het platform. Dat komt omdat gebruikers een QR-code of een gebruikersnaam nodig hebben om een ​​merk te volgen, dus elke volgeling is in feite opzettelijk en niet iemand die besloten heeft terloops te volgen. Het vertellen van geweldige verhalen helpt bij het verdienen van nieuwe volgers op SnapChat.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Regel # 23. Knoppen voor sociale media

Sociale netwerken, evenals een aantal plug-ins voor WordPress en andere CMS-suites, bieden knop- en badgecodes die gebruikers kunnen toevoegen aan hun eigen websites, die bezoekers kunnen gebruiken om ze te volgen of hun inhoud te liken / promoten met een klik op de site.

De kleine handige knoppen helpen absoluut om uw inhoud moeiteloos te promoten!

Wees echter voorzichtig wanneer u om promoties en likes vraagt, vooral op Facebook – in feite heeft het netwerk in 2014 strengere regels geïmplementeerd om spam (en oplichting) te bestrijden, en het kan uw profiel of pagina bestraffen als het u betrapt op het openlijk vragen om Likes , of u het nu rechtstreeks op het platform of op uw website doet.

De veiligste manier om dit te doen (met Facebook en met elk netwerk) is door je gebruikers er voorzichtig aan te herinneren dat je het niet erg vindt om een ​​gebaar van waardering te vinden.

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter

Regel # 24. Adverteren en promoten

Als u niet te veel tijd en middelen kunt besteden aan inkomende marketing, of als u gebruikers buiten uw kringen en gemeenschappen wilt bereiken, kunt u altijd kiezen voor advertenties.

Dit geldt nog meer voor SnapChat, een platform dat meer tijd en middelen nodig heeft om als marketingmiddel te gebruiken, dus adverteren is een veel eenvoudigere oplossing om verkoop en verkeer te genereren.

Het gebruik van geofilters op SnapChat-advertentiecampagnes is absoluut een goed idee, vooral als u in een bepaalde week wilt deelnemen aan lokale evenementen of sociale doelen, die helpen bij het ontwikkelen van merkherkenning en productintriges. In vergelijking met het sponsoren van een evenement zijn geofilters niet duur en ze brachten Alex Kehr meer dan 200.000 gerichte weergaven met slechts $ 15,33.

Op Pinterest kun je kiezen voor gesponsorde pins (getarget op advertentiegroep) en LinkedIn biedt je advertenties op basis van interesses, demografische gegevens en functiecategorieën.

Begin met een beperkt advertentiepubliek en vergroot vervolgens uw bereik terwijl u het succes van uw advertenties test – dit is een goede manier om met uw budget om te gaan, aangezien adverteren nooit goedkoop is. Ook is het een beter idee om de verkeerskracht van je toch al sterke posts te vergroten dan te proberen betrokkenheid op te bouwen op gloednieuwe posts, die het risico met zich meebrengen van een lage of nul-ROI.

Op Facebook en LinkedIn kunt u ook gesponsorde berichten kopen en uw reeds betrokken Facebook-berichten een boost geven voor meer tractie en hogere klikfrequenties. Met de advertentierelevantie-score van Facebook kunt u meten hoe effectief een advertentie is in termen van gebruikersbetrokkenheid (vind-ik-leuks, opmerkingen, weergaven, enz.), Zodat u effectief tijd en geld kunt besteden aan campagnes.

Maak gebruik van de mogelijkheid om uw Facebook-paginaposts te delen met uw profiel om ze een extra gratis boost te geven – u vergroot het bereik en de feedback, omdat uw profielposts vaker worden weergegeven in de Newsfeed van uw vrienden en volgers in vergelijking met bedrijfspagina’s ( en je kunt ook je vrienden taggen).

Een andere vorm van promotie zijn de aanbevelingen van LinkedIn: dit zijn in wezen beoordelingen van uw professionaliteit en prestaties die u zullen helpen om een ​​goed licht te werpen bij zowel prospects als collega-professionals. Aanbevelingen werken echter alleen als ze echt zijn (ja, iemand kan daadwerkelijk gaan kijken of wat er wordt gezegd waar is).

Voordat je besluit om geld uit te geven aan standaardadvertenties, ga je op Instagram op zoek naar Instagram-accounts om op te adverteren om je verkeer te stimuleren en je merkinspanningen te vergroten. U wilt in contact komen met influencers en kleinere accounts met een loyale en actieve aanhang, zodat u zeker een ROI krijgt (gericht bereik).

Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, SnapChat, Twitter

Toolbox voor sociale media

Je hoeft het niet allemaal handmatig te doen! Hier zijn een paar tools die je handig zult vinden in social media marketing.

Merkvermeldingen

BrandMentions helpt bij het monitoren en meten van uw (en concurrenten) branding en social media marketingcampagne.

Buzzsumo

Het helpt u om onderwerpen voor Facebook-marketing te vinden op basis van wat werkt voor uw niche op het netwerk. Om het te gebruiken, voert u eenvoudig zoekwoorden in en ziet u welke inhoud het de afgelopen maanden of jaar beter heeft gedaan.

Hootsuite, Buffer, Klout

Plan eenvoudig uw berichten en krijg een glimp van uw sociale statistieken, zodat u weet wanneer het een goed moment van de dag is om nieuwe inhoud te publiceren en voor welk deel van uw publiek.

Pixabay

Het vinden van de juiste afbeelding in het publieke domein voor uw sociale berichten kan lastig worden … dus hier is een mooie website die alleen CC0-afbeeldingen biedt.

Conclusies

Socialemediamarketing is een spel van constante inspanningen om veranderingen in de sociale media bij te houden, net zoals SEO’s de updates van algoritmen van zoekmachines moeten inhalen en best practices moeten veranderen.

Het opbouwen van relaties, het aangaan van uw publiek en het produceren van frisse, vermakelijke, vriendelijke inhoud zijn altijd en overal uw grote winnaars – het zijn aspecten van het web die in de loop der jaren nooit zijn veranderd. En altijd, altijd waarde toevoegen aan het gesprek.

Ik heb een artikel geschreven over het stimuleren van je blogverkeer met Facebook-groepen en dergelijke, als je het wilt bekijken. Hier is echter een aanbeveling uit de grond van mijn hart: vertrouw nooit op afzonderlijke sociale netwerken voor uw verkeer, zoals u dat niet zou doen op Google – het is te gemakkelijk om uit elkaar te vallen wanneer regels veranderen, functies sterven en worden vervangen en bedrijfsmodellen groeien in iets anders (zoals de oude MySpace en Friendster).

Onthoud dat sociale media een toolkit zijn: je beste middelen zijn je eigen media – je mailinglijst, je blog en (als je die hebt) je zelf-gehoste community.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me