Bloggen voor dummies: een succesvolle blog starten in 2020

Heb je ooit je eigen blog willen starten? Of heb je al een blog waarvan je niet zeker weet hoe je deze naar een hoger niveau moet tillen?


Als je antwoord ‘ja’ is, dan is deze pagina de plek waar je moet zijn.

In deze bloggids leer je:

  Waarom deze bloggids? Een klein beetje over mezelf

  Ik heb Web Hosting Secrets Revealed (WHSR) in 2008 opgericht en mede dankzij een groot welkom door de bloggemeenschap zijn we steeds sterker geworden. Sindsdien is WHSR uitgegroeid tot een van de leidende sites van het Net voor advies over webhosting, en ik heb enkele van de sterkste stemmen in het hedendaagse bloggen tot het merk aangetrokken – die allemaal hun input hebben geleverd aan dit boek en de site, waardoor het is de beste bron voor iedereen die de zelf-gehoste blogroute volgt.

  Met deze no-nonsense gids zal ik u enkele van de snelste, gemakkelijkst te begrijpen en vooral effectieve oplossingen bieden voor uw blogproblemen – voortgekomen uit mijn eigen ervaring en uit de gedachten van mensen die genieten van wat ze doen.

  Mijn problogger auteursprofielpaginaMijn auteursprofielpagina op Problogger.net – Ik heb tussen 2015 en 2018 regelmatig gepubliceerd op een aantal spraakmakende bloggersgidsen.

  Hoofdstuk 1. Een blog opzetten vanaf nul

  Het is gemakkelijk en goedkoop om in 2020 een blog te starten.

  De populairste blogsoftware, WordPress.org, is gratis. Professioneel ontwikkelde WordPress-thema’s en plug-ins zijn gratis. En er zijn letterlijk miljoenen gratis tutorials om je op weg te helpen (inclusief deze). De enige kosten bij het starten van een blog zijn het geld dat u betaalt voor een webhost en domeinnaam.

  Natuurlijk kan het in de latere fase erg lastig worden; maar over het algemeen is bloggen mogelijk voor iedereen die een computer heeft met een internetverbinding. U kunt zelfs een blog maken en deze binnen 20 minuten laten draaien. De stappen die in de volgende stappen worden genoemd, zijn precies hoe ik in het begin mijn blogs maak.

  Het enige wat je hoeft te doen is:

  1. Selecteer een goede webhost en domeinnaam
  2. Verwijs de DNS van uw domein naar uw webhost
  3. Installeer WordPress op uw nieuwe webhost (heel eenvoudig met auto-installatieprogramma).
  4. Log in op uw WordPress en publiceer uw eerste bericht.
  5. En dat is alles.

  Klinkt makkelijk? Zeker weten!

  Ik zal je door de onderstaande stappen leiden. Voel je vrij als je al weet hoe je je eigen blog moet opzetten.

  1. Selecteer een goede webhost en domeinnaam

  Om een ​​zelf gehoste blog te starten, heb je eerst een domeinnaam en een webhostingaccount nodig.

  Uw domein is de naam van uw blog. Het is niet iets fysieks dat je kunt aanraken of zien; maar slechts een reeks tekens die uw website een identiteit geven, zoals de titel van een boek of een plaats. Uw domein ‘vertelt’ uw bezoekers wat voor soort blog ze bezoeken.

  Webhosting daarentegen is de plaats waar u uw bloginhoud opslaat – woorden, blogthema’s, afbeeldingen, video’s, enzovoort.

  Domeinnamen – waar te registreren?

  U kunt uw domeinnamen kiezen en registreren via een domeinregistreerder. GoDaddy, NameCheap, Hover en Domain.com zijn enkele van de meest populaire registrars op de markt.

  Houd er rekening mee dat het belangrijk is om domeinregistratie van uw webhost te scheiden. Dat uw webhost een gratis domein aanbiedt, betekent niet dat u het hostingbedrijf uw domeinregistratie moet laten controleren. Persoonlijk gebruik ik NameCheap om mijn domeinregistraties te beheren; maar alle andere gerenommeerde domeinregistreerders zouden in orde moeten zijn. Door dit te doen, kan ik mijn domein-DNS op elk gewenst moment wijzigen en voorkomen dat ik wordt vergrendeld met een bepaalde webhost. Ik raad u ten zeerste aan hetzelfde te doen voor uw eigen bescherming.

  Webhosting – waar u uw blog kunt hosten?

  Wat betreft webhosting, bekijk mijn beste webhostingkeuzes en index voor hostingrecensies.

  Om te beginnen raad ik aan om klein te beginnen met een gedeelde webhost.

  In shared hosting – Hoewel de hostingbronnen kleiner zijn in vergelijking met andere (VPS, cloud, enz.), Heb je (vaak) minder budget nodig <$ 5 / mo bij aanmelding) en technische kennis om te beginnen. Bij het kiezen van een webhost voor uw blog zijn dit de vijf overwegingsfactoren:

  1. Betrouwbaarheid – Je blog moet stabiel en online 24 × 7 beschikbaar zijn.
  2. Snelheid – Je hebt een host nodig die snel laadt omdat snelheid de gebruikerservaring en de zoekrangschikking beïnvloedt.
  3. Prijzen – Hosting bij <$ 5 / maand is een goed begin, u heeft in dit stadium geen premium service nodig.
  4. Ruimte om te groeien – Je hebt hostingupgrades nodig (extra functies, meer serververmogen, enz.) Naarmate je blog groeit.
  5. Ondersteuning – Het internet verandert voortdurend, het is altijd goed om iemand te hebben die u steunt op technisch gebied.

  Aanbevolen bloghosting voor nieuwkomers

  1. InMotion Hosting

  start een blog met InMotion HostingHost twee blogs bij InMotion Hosting voor $ 3,99 / maand.

  Bezoek website: https://www.hostinger.com/

  Hostinger is een van de goedkoopste webhosts die er zijn, vooral tijdens de aanmeldingsperiode voor huwelijksreizen. Ondanks dat het een budgethostingbedrijf is, biedt Hostinger tonnen premium hostingfuncties die geschikt zijn voor bloggers.

  3. SiteGround

  start een blog met SiteGroundSiteGround brengt $ 3,95 / maand in rekening voor het afspuiten van één blog.

  Pro-tip: Alleen omdat een webhost populair is, wil nog niet zeggen dat dit het beste is voor uw blog. Bekijk de hostingprestaties en bekijk deze zorgvuldig voordat u een beslissing neemt.

  2. Wijs domein-DNS toe aan uw webhost

  Vervolgens moet u het DNS-record bijwerken bij de domeinnaamregistreerder (waar u uw domein bij stap # 1 heeft geregistreerd) om naar de servers van uw webhost te verwijzen (InMotion Hosting, Hostinger of SiteGround).

  DNS staat voor Domain Name System en wordt gebruikt om elke inkomende gebruiker naar het IP-adres van de server te leiden. Dus wanneer een gebruiker “WebHostingSecretRevealed.net” invoert, halen de DNS-records het IP-adres van mijn webhost op en serveren ze mijn site aan de gebruiker.

  Wijzende domeinnaamserversVoorbeeld: een website verwijzen naar InMotion Hosting-naamservers op GoDaddy.

  Hier zijn de stapsgewijze instructies voor het bijwerken van de DNS van uw blog op GoDaddy of Namecheap.

  3. Installeer WordPress op uw webhost

  Om te beginnen met bloggen met WordPress, moet u eerst het systeem in uw webhost installeren. Dit kan handmatig of automatisch met een installatie-app met één klik. Beide methoden zijn vrij eenvoudig en kunnen gemakkelijk worden gedaan.

  Handmatige installatie van WordPress

  Hier zijn in een oogopslag de stappen die u moet doen:

  1. Download en pak het WordPress-pakket uit op uw lokale pc.
  2. Maak een database voor WordPress op uw webserver, evenals een MySQL-gebruiker die alle rechten heeft om deze te openen en te wijzigen.
  3. Wijzig de naam van het bestand wp-config-sample.php in wp-config.php.
  4. Open wp-config.php in teksteditor (kladblok) en vul uw databasegegevens in.
  5. Plaats de WordPress-bestanden op de gewenste locatie op uw webserver.
  6. Voer het WordPress-installatiescript uit door naar wp-admin / install.php te gaan in uw webbrowser. Als je WordPress in de root-directory hebt geïnstalleerd, ga je naar: http://example.com/wp-admin/install.php; als je WordPress in zijn eigen submap genaamd blog hebt geïnstalleerd, ga je naar: http://example.com/blog/wp-admin/install.php
  7. En je bent klaar.

  WordPress One-Click installatie

  De meeste bloggers installeren hun WordPress tegenwoordig niet meer handmatig.

  Met de ondersteuning van installatieservices met één klik zoals Softaculous en Mojo Market Place (afhankelijk van welke webhost u gebruikt), is het installatieproces heel eenvoudig en kan het met slechts een paar eenvoudige klikken worden gedaan.

  Voor uw referentie laten de volgende afbeeldingen zien waar u de automatische installatie-functie op uw Hostinger-dashboard kunt vinden. Om WordPress te installeren, klikt u gewoon op het omcirkelde pictogram en volgt u de dummy-proof instructies – uw WordPress-systeem zou in minder dan 5 minuten operationeel moeten zijn.

  Hostinger WordPress auto-installatieprogrammaVoorbeeld: u kunt WordPress met slechts een paar klikken op uw webhost installeren met Hostinger Auto Installer (bezoek hier Hostinger).

  Dingen kunnen er anders uitzien voor verschillende webhosts, maar het proces is in principe hetzelfde. Dus maak je geen zorgen als je geen van deze hosts gebruikt die ik hier laat zien.

  Waarom WordPress?

  Persoonlijk denk ik dat WordPress het beste blogplatform is voor nieuwkomers. Op basis van statistieken van Built With wordt meer dan 95% van de blogs in de Verenigde Staten gebouwd met WordPress. Wereldwijd draaien er bijna 27 miljard blogs op WordPress.

  4. Zoek uw WordPress-beheerderspagina en log in

  Zodra u uw WordPress-systeem hebt geïnstalleerd, krijgt u een URL om in te loggen op uw WordPress-beheerderspagina. In de meeste gevallen ziet de URL er ongeveer zo uit (afhankelijk van de map waarin u de WordPress hebt geïnstalleerd):

  http://www.exampleblog.com/wp-admin

  maak een nieuwe blogpostEen nieuwe blogpost maken in de nieuwe WordPress Gutenberg.

  De nieuwste versie van WordPress op dit moment van schrijven is versie 5.3.2 – standaard gebruikt u WordPress Gutenberg als teksteditor. Gutenberg brengt veel flexibiliteit naar het WordPress-platform. Dit is vooral handig voor beginners omdat veel dingen zoals het instellen van achtergrondkleuren en meer niet langer codering vereisen. Het bloksysteem helpt ook bij het beheer van artikellay-out.

  Als u een nieuw bericht wilt schrijven en publiceren, navigeert u eenvoudig naar de linkerzijbalk en klikt u op ‘Berichten’ > ‘Nieuw toevoegen’ en u wordt naar het schrijfscherm geleid. Klik op ‘Voorbeeld’ om te zien hoe dingen er aan de voorkant uitzien (wat uw lezers zullen zien), klik op ‘Publiceren’ zodra het bericht is voltooid.

  Hallo! Je hebt nu je eerste blogbericht gepubliceerd.

  Bezoek: WordPress Theme Directory

  Hier kun je alle gratis WordPress-thema’s krijgen. Thema’s in deze directory volgen zeer strikte normen van de WordPress-ontwikkelaars, daarom is dit naar mijn mening de beste plek om gratis thema-ontwerpen zonder bugs te krijgen.

  2. Betaalde WordPress Themes Club

  Een andere manier om betaalde thema’s van hoge kwaliteit te krijgen, is door je te abonneren op WordPress Theme Clubs.

  Als dit de eerste keer is dat je van themaclubs hoort, dan werkt het als volgt: je betaalt een vast bedrag om lid te worden van de club en je krijgt verschillende ontwerpen aangeboden in de clubs. Thema’s die worden aangeboden in Theme Club worden meestal professioneel ontworpen en worden regelmatig bijgewerkt.

  Elegante thema’s, Studio Press en Artisan Themes zijn drie WordPress Themes Clubs die ik aanbeveel.

  Er zijn nog veel meer anderen – sommige clubs richten zich zelfs op een bepaalde branche, zoals makelaars of scholen; maar we behandelen er maar drie in dit artikel.

  Elegante thema’s

  WordPress betaalde themaclubVoorbeelden van elegante thema’s – Meer dan 80 premium WordPress-thema’s, .

  Bezoek: StudioPress.com. Prijs: $ 129,95 / thema of $ 499,95 / leven

  Als je al lang WordPress-gebruiker bent, heb je waarschijnlijk wel eens van StudioPress gehoord. Het is populair vanwege het Genesis Framework, het minimalistische en SEO-vriendelijke WordPress-framework voor alle StudioPress-thema’s.

  StudioPress biedt flexibele prijzen op basis van uw behoeften. Het Genesis Framework met een kindthema is beschikbaar voor een eenmalige betaling van $ 59,99. Het premium-thema, dat het Genesis Framework bevat, kostte elk $ 99. Als je toegang wilt tot alle thema’s, kun je $ 499 betalen.

  Ambachtelijke thema’s

  kant-en-klare sitesKant-en-klare sites aangeboden door Artisan Themes.

  Kom meer te weten: Hier zijn een aantal andere eenvoudige dingen die u kunt doen om uw WordPress-blog te beschermen

  Plug-ins voor betere blogprestaties

  W3 totale cache WordPress plug-in

  Als het gaat om optimalisatie van blogprestaties, W3 Total Cache en Swift Performance zijn de meest populaire opties.

  De twee andere prestatie-plug-ins waar u ook naar moet kijken, zijn Cloud Flare en WP Super Cache. Cloud Flare is een gratis plug-in die wordt aangeboden door het CDN-bedrijf Cloud Flare; terwijl WP Super Cache is ontwikkeld door Donncha en Automattic, het bedrijf dat WordPress nu heeft ontwikkeld en exploiteert.

  Een cache-plug-in is een must-have in de moderne blogwereld – het verbetert de gebruikerservaring aanzienlijk door de serverprestaties te verbeteren, de downloadtijd te verkorten en de laadsnelheid van de pagina te verhogen.

  Als je blog veel afbeeldingen bevat, overweeg dan om EWWW Image Optimizer toe te voegen. Het is een afbeeldingsoptimalisatie met één klik waarmee u de afbeeldingsbestanden in uw bibliotheek kunt optimaliseren. Het heeft ook de automatische beeldcompressiefunctie om de grootte van afbeeldingen te verkleinen tijdens het uploaden. Door afbeeldingen te optimaliseren, kunt u de laadtijden van de pagina verkorten en resulteren in snellere siteprestaties.

  Kom meer te weten: SEO 101 voor de eerste keer dat bloggers

  Plugin voor Gutenberg-blokken

  Aangepaste Gutenberg-blokken

  Met de introductie van de Gutenberg-editor in WordPress 5.0 kunnen bloggers nu inhoud maken met een blokgebaseerde editor. Standaard biedt WordPress een set basisinhoudsblokken zoals een alinea, afbeelding, call-to-action-knop, shortcode, enzovoort. Door Gutenberg Block-plug-ins toe te voegen, kunt u meer boeiende elementen (bijvoorbeeld FAQ – accordeon, auteursprofiel, carrousel, click-to-tweets, GIF-blokken, enz.) Aan uw blog toevoegen.

  Stapelbaar, Ultimate Blocks en CoBlocks zijn drie eenvoudige en gratis Gutenberg Block-plug-ins om uit te proberen.

  Hoofdstuk 4. Een niche vinden en inhoud creëren

  Dit is normaal gesproken hoe een newbie een blog begint: ze zouden op maandag over hun werk schrijven, hobby’s op dinsdag, films die ze woensdag hebben bekeken en politieke opvattingen in het weekend. Kortom, deze mensen schrijven simpelweg over een grote verscheidenheid aan onderwerpen zonder een primaire focus.

  Ja, deze blogs zouden een vaste aanhang krijgen onder hun vrienden en families; maar dat is het ongeveer.

  Het is erg moeilijk om een ​​aanzienlijk aantal loyale lezers te hebben wanneer je willekeurig blogt, omdat mensen niet zullen weten of je een filmcriticus, voedselrecensent of boekcriticus bent. Adverteerders zullen ook niet graag met u adverteren omdat ze niet weten waar u over gaat. Om een ​​succesvolle blog te bouwen, moet je een niche vinden.

  Hoe u de juiste blogniche kiest?

  Om de juiste blog-niche te vinden, zijn hier de belangrijkste punten om te overwegen.

  1. Vul een behoefte in

  Als je ooit hebt gedacht: ‘Ik zou willen dat iemand hierover zou bloggen’, dan is dat het a-ha-moment. Als het een onderwerp is waarover u meer wilt weten, dan is het waarschijnlijk een onderwerp waar andere mensen meer over willen weten.

  Wat is jouw unieke kennis? Hoe kun je iets unieks bieden aan het onderwerp dat niemand anders kan? Het kan zelfs via een interview met een expert.

  Voorbeeld: Gina’s blog, Embracing Imperfect, richt zich op het helpen van moeders die kinderen met speciale behoeften opvoeden.

  2. Iets waar je een passie voor hebt

  Onthoud dat u de komende jaren elke dag elke dag over uw onderwerp zult schrijven, lezen en praten. Als je geen interesse hebt in je blogonderwerp, dan zou het erg moeilijk zijn om constant rond te blijven hangen.

  Bovendien zul je het leuk vinden om over die onderwerpen te schrijven.

  3. Onderwerp met blijvende kracht (groenblijvende inhoud)

  Hoewel de controverse groot is, zorgt het er niet voor dat je onderwerp volgende week hier zal zijn. Als je bijvoorbeeld erg gepassioneerd bent door Vine en er een blog over begint, dan raakt je inhoud op als dat uit de mode raakt. Het is beter om u te concentreren op een meer algemeen onderwerp, zoals ‘geavanceerde trends op het gebied van sociale media’ of ‘beeldapps die rocken’. Op die manier kan je blog, als een rage uit de mode raakt, nog steeds uitkijken naar wat het vervangt.

  4. Winstgevend

  Je blog moet zich in een nis bevinden waar je geld mee kunt verdienen.

  Vraag uzelf af of het een onderwerp is dat lezers zal aantrekken en inkomsten zal genereren – hetzij via reclame of via verkoop. Als u blogt om uw bestaande bedrijf te ondersteunen, brengt de blog nieuwe klanten binnen? Als je blogt alleen omdat je een passie hebt voor het onderwerp, is er dan een manier om geld te verdienen met je individuele blog?

  Ik gebruik SpyFu, een pay-per-click-advertentietool, om soms de winstgevendheid van een niche in te schatten. Mijn logica hierachter: als adverteerders duizenden dollars betalen aan Google Adwords, moet er op dit gebied geld worden verdiend. Hier zijn twee voorbeelden die ik heb gevonden:

  _niche2-maandelijks budget - sportuitzendingenVoorbeeld 1: Dit zijn de advertentiestatistieken voor een fabrikant van sportkleding (denk aan sportmerken zoals Adidas of New Balance maar kleiner). Dit bedrijf gaf volgens Spyfu meer dan $ 100.000 per maand uit aan Adwords.Niche # 3 - leverancier van IT-oplossingen - een wereldwijde markt, de meeste mensen die een site runnen, hebben ze nodig. Er zijn 10-15 andere grote spelers op dit gebied. Dit bedrijf biedt op 3.846 zoekwoorden op Google en besteedt ongeveer $ 60.000 per maand.Voorbeeld 2: Dit zijn de advertentiestatistieken voor een leverancier van IT-oplossingen. Er waren ongeveer 20 andere grote spelers in deze niche. Vooral dit bedrijf kocht advertenties op 3.846 zoekwoorden op Google en besteedde ongeveer $ 60.000 per maand.

  Kom meer te weten: Hoe u minimaal één geweldige inhoud per week consistent schrijft

  Hoofdstuk 5. Het aantal lezers van uw blog vergroten

  De trieste waarheid voor veel bloggers die er zijn, heeft hen te veel tijd gekost om hun lezerspubliek op te bouwen. Het verkrijgen van hun eerste 1000 paginaweergaven kan maanden duren en sommige zeer gespecialiseerde blogs lijken er nooit te komen.

  Hier zijn vijf basisstrategieën die u zullen helpen uw blog van dag 1 naar 1000 paginaweergaven te brengen.

  1. Schrijf iets dat mensen willen lezen

  Mensen verdrinken in updates van sociale media, nieuwsfeeds, e-mails en verschillende soorten promoties. Het wordt steeds moeilijker om mensen ertoe te brengen uw inhoud te lezen. Je kunt het echter nog steeds goed doen als je weet wie je ideale publiek is en waar ze naar op zoek zijn. Denk na over de kloof in uw niche, welk type inhoud ontbreekt en hoe u meer waarde kunt toevoegen aan uw publiek.

  Hier zijn dingen die u kunnen helpen bij uw onderzoek:

  • Gebruik tools voor sociale media om de succesvolle inhoud op sociale media te volgen. Op zo’n manier kun je contentideeën genereren die goede feedback krijgen van sociale media.
  • Gebruik inhoudstools zoals Answer the Public om te zoeken naar populaire vragen die mensen stellen in Google.
  • Gebruik het aantal weergaven op YouTube om onderwerpen te vinden waarin mensen geïnteresseerd zijn.
  • Gebruik een onderzoekstool voor zoekwoorden om de specifieke onderwerpen te bepalen waarnaar mensen op zoek zijn in uw niche. U kunt inhoud produceren op basis van die zoekwoorden.

  2. Maak verbinding met uw gemeenschap

  “Gedeeld en klaar” is niet langer de naam van het spel.

  Je moet je berichten voortdurend opnieuw delen. Als u wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een Pinterest-groepsbord dat bij uw niche past, meldt u zich aan en deel en deel regelmatig commentaar. Als je lid wordt van een lijst met gelijkgestemde bloggers, is de kans groot dat ze elkaars inhoud regelmatig delen – wekelijks of dagelijks. Dit zal helpen uw lezerspubliek en betrokkenheid te vergroten.

  Ga consequent op zoek naar je stam – beloon andere leden erin en maak contact met hen.

  Help mee op Twitter-feestjes. Reageer op berichten van andere leden. Deel artikelen in uw nieuwsbrieven. Verzamel en beloon blogs waar je van houdt door er elke week of maand een te plaatsen.

  Vraag hoe u iemand kunt helpen met een gastpost of door gastpostplekken aan te bieden. Verkoop hun producten, gebruik hun gelieerde links, promoot hun links op uw sociale media terwijl u ze tagt. Naarmate er mogelijkheden ontstaan ​​om bloggers te werven, zullen deze bloggers uw hulp onthouden en u uitnodigen om deel te nemen.

  3. Zorg ervoor dat je blog goed leesbaar is

  Ik raak gefrustreerd als ik een blog vind met een titel die ik helemaal opgewonden ben, alleen om de inhoud te vinden met een groot stuk tekst, weinig alinea’s, geen koppen of opsommingstekens en kleine lettertypen. Dat drijft me weg.

  Naast wat ik hierboven heb meegemaakt, mag je blog de lezers niet lastig vallen met pop-ups en doorkliks. Presenteer in plaats daarvan de inhoud vakkundig aan uw lezers. Ken de tijdsbeperkingen van uw lezers en begrijp wat hen ertoe brengt op uw site te blijven.

  Dit is wat u kunt doen om uw blog beter leesbaar te maken:

  • Optimaliseer uw blog door kopteksten, subtitels, opsommingstekens of genummerde lijsten te gebruiken. Dit helpt uw ​​inhoud er overzichtelijker uit te laten zien.
  • Verdeel uw bloginhoud in secties of alinea’s. Een muur met tekst kan intimiderend lijken en lezers overweldigen.
  • Gebruik geen mooie lettertypen. Blijf bij webveilige lettertypen zoals Arial, Georgia, Times, enz.
  • Gebruik eenvoudig Engels en schrijf in korte zinnen. Richt de leesbaarheid van uw artikel voor een leerling van het achtste leerjaar.

  4. Blogcommentaar

  Ten eerste is het becommentariëren van blogs misschien wel de meest over het hoofd geziene methode voor het opbouwen van blogverkeer – vooral omdat mensen er niet in slagen om kwaliteitsvolle, zinvolle gesprekken te voeren met vreemden (waaronder ikzelf). Blogcommentaar is echter een kwaliteitsmethode voor het genereren van verkeer dat ook gratis is – daar kan ik niet tegenin gaan!

  Er zijn twee gouden regels voor blogcommentaar:

  1. Schrijf altijd een kwaliteitscommentaar. Als je niets zinvols hebt om aan de discussie toe te voegen, laat dan geen reactie achter (‘Bedankt – geweldige post’-opmerkingen … ze zijn nutteloos)
  2. Plaats alleen een link waar nodig. Spam niet, hoe verleidelijk het ook is; het zal een averechts effect op je hebben.

  Terwijl een andere regel (misschien geen gouden regel), als je een link achterlaat, niet alleen de URL van je blog opgeeft. Link in plaats daarvan naar een relevante eigen post die waarde toevoegt aan de oorspronkelijke post en discussie. Relevantie is hier de sleutel.

  5. Vraag&A Platformen

  Forums en Q&Een platform is een geweldige plek om plaats te nemen voor uw relevante, geïnteresseerde publiek. De truc is om lopende gesprekken in uw niche te volgen, zodat u kunt meedoen wanneer u iets nuttigs te zeggen heeft (en nee, niet elk bericht zal een kans zijn – maar sommige zullen dat wel doen). Je hebt een goede feedreader nodig, zoals Feedly, om dit te laten werken.

  Geen exacte match vinden of genoeg on-the-dot kansen?

  Maak aangepaste inhoud die relevant is voor een bijzonder hot gesprek. Als iemand bijvoorbeeld vraagt ​​hoe je iets moet doen met .htaccess-code, kun je een tutorial schrijven en deze op je blog plaatsen – en dan in de Q&Een deel van de site reageert op de aanvrager met een teaser en koppelt ze aan uw blog om de volledige codes en demo’s te krijgen. De kans is groot dat als één persoon de vraag stelt, anderen diezelfde vraag hebben – en uw forumantwoord en link zullen voortleven om hen ook te adviseren wanneer de tijd daar is.

  In welke Q&Een platform om te gebruiken, raad ik aan

  • Quora, Klout en Yahoo! Antwoorden – dit zijn drie van de beste algemene vragen&Een platforms
  • StackOverflow – als u een uitgever bent die programmaboeken verkoopt.
  • Tripadvisor – Voor reisbloggers

  Kom meer te weten: Vind meer manieren om geld te verdienen met je blog en lees de case study van Kevin Muldoon bij het verkopen van BloggingTips.com voor $ 60.000.

  Hoofdstuk 7. Gratis blogging tools gebruiken

  Ook al bestaan ​​er handige gratis tools en webservices online, het probleem is om ze op te halen tussen alle andere junks of / en verouderde tools.

  Als afscheidscadeau voor het lezen van mijn gids tot hier, ga ik je een lijst met gratis tools geven die we de hele tijd bij WHSR gebruiken. Veel succes, en ik wens je veel succes met je blogreis.

  Schrijven

  • Na de deadline: geavanceerde stijl- en grammaticacontrole.
  • Grammatica – Meest populaire webschrijfassistent.
  • Hemingway-app – Schrijf kort en vet met deze tool.
  • Freedom.to – Blokkeer afleidende websites zodat u zich kunt concentreren op schrijven.
  • ByWord – Afleidingsvrij schrijfgereedschap.
  • Evernote – De enige tool die moet worden geïntroduceerd.

  Foto bewerken

  • Fotor – Bewerk en ontwerp een prachtige afbeeldingstool voor posts op sociale media, posters, uitnodigingen, enz.
  • Canva – Ontwerp mooie afbeeldingen en posts op sociale media.
  • Design Wizard – Maak mooie afbeeldingen met gratis sjablonen en kant-en-klare afbeeldingen.
  • JPEG Mini – Verklein de grootte van .jpeg-bestanden.
  • Kleine PNG – verkleinen van .png-bestanden.
  • Skitch – Afbeeldingsnotities maken.
  • Pic Monkey – Bekroonde tool voor beeldbewerking.
  • Pik to Chart – Eenvoudig hulpmiddel voor het maken van infographic.
  • Pixlr – hulpmiddel voor beeldbewerking.
  • Favicon.io – De beste favicon-generator ooit.

  Gratis Stock Foto’s & Afbeeldingen

  • Icon Finder – Enorme gratis pictogrammen directory.
  • Morgule File – Meer dan 350.000 afbeeldingen voor commercieel gebruik.
  • Stock Snap – Image directory site met wekelijks prachtige gratis foto’s toegevoegd.
  • WHSR Gratis pictogrammen – Gratis pictogrammen ontworpen door onze interne ontwerper.

  Referenties & Onderzoeken

  • World Scientific – Gratis nieuwsbrief voor academici.
  • The World Fact Book – Geen grapje – wereldinformatie rechtstreeks van de CIA.
  • Tech Republic – White papers, rapporten en casestudy’s over technologie.
  • Marketing Sherpa – Gratis marketingrapporten.
  • Trade Pub – Gratis tijdschriften, white papers en casestudy’s.
  • Hubspot Library – Goede referentiebron in marketing.
  • CrunchBase – Nieuws over startende bedrijven.
  • BuzzFeed Trending – Vind de nieuwste hot topics op BuzzFeed.
  • Creatief schrijven – Ideeën en aanwijzingen om schrijfblokken te overwinnen.
  • Google Alerts – Ontvang waarschuwings-e-mails over nieuwe inhoud die u bijhoudt.

  Sociale media marketing & SEO

  • Bing Webmaster Tool – Bing’s gratis tool voor sitediagnose.
  • Google Webmaster Tool – Google’s gratis tool voor het diagnosticeren van sites.
  • Volgen – Stalk uw concurrenten
  • Majestic SEO – Met de gratis versie kunt u snel een sitelinkprofiel (CF / TF) controleren.
  • Engage Bay – Alles-in-één marketing, verkoop & service automatiseringsplatform
  • Vergelijkbare paginacontrole – Controleer op dubbele pagina’s op uw blog.
  • Like Explorer – Controleer sociale statistieken van uw (of concurrenten) inhoud.
  • Tweet Deck – Beheer meerdere Twitter-accounts in één dashboard.
  • Buzz Sumo – Vind populaire inhoud en beïnvloeders op grote sociale medianetwerken.
  • Tag Board – Marktonderzoek op sociale media.
  • IFTTT – Publiceer eenvoudig inhoud op meerdere sociale mediaplatforms.

  web analyses & Productiviteit

  • Google Analytics – Gratis webstatistieken.
  • Matomo – Google Analytics minus Google.
  • YouTube Analytics – Statistieken over uw YouTube-video’s.
  • WP Statistics – Vergelijk uw WordPress-blog met anderen.
  • Process Street – Eenvoudig proces- en workflowbeheer.

  Website snelheidstesten

  • Bitcatcha – Controleer de sitesnelheid vanaf 10 locaties.
  • Webpaginatest – Controleer de snelheid van de webpagina in detail.
  • GT Metrix – Test en volg de laadsnelheid van webpagina’s in detail.

  Bloggen Veelgestelde vragen

  1. Hoeveel kost het om een ​​blog te starten?

  De geschatte kosten voor het starten van een blog met een domeinnaam en een webhosting bedragen minder dan $ 100 per jaar (minder dan $ 10 per maand). Deze kosten zijn gebaseerd op een zelf gehoste blog (met WordPress). De uitsplitsing van de kosten zou zijn: $ 15 per jaar voor een .com-domeinnaam en ongeveer $ 60 per jaar voor webhostingkosten.

  2. Hoe worden bloggers betaald??

  Om een ​​beter beeld te krijgen van hoe bloggers worden betaald, heb ik ze onderverdeeld in 2 soorten: de ene is waar je rechtstreeks met klanten of adverteerders omgaat, en de andere is waar je lid wordt van een programma dat wordt aangeboden door een bedrijf of netwerk.

  Wanneer u rechtstreeks met klanten of adverteerders te maken heeft, heeft u meer controle over de prijsstelling. U kunt geld verdienen door:

  – Premium inhoud verkopen (lidmaatschapssite)
  – Directe reclame
  – Je product verkopen
  – Jobboards
  – Het schrijven en publiceren van gesponsorde berichten

  3. Hoe u gratis een blog kunt starten?

  Er zijn tal van platforms waar je vandaag een gratis blog kunt starten, waaronder WordPress.com, Tumblr of Blogger. Om een ​​gratis blog te maken, hoeft u zich alleen maar aan te melden en kunt u beginnen met het publiceren van uw inhoud.

  4. Wat is de vangst achter een gratis blogplatform?

  Niets is gratis in onze wereld. Er zijn een aantal nadelen aan een gratis blogplatform:

  – Er zijn regels die door elk platform zijn vastgelegd die u moet naleven
  – De domeinnaam van uw blog lijkt een subdomein te zijn, zoals “mijnblognaam.wordpress.com” of “mijnblognaam.tumblr.com”
  – Er zijn beperkte functionaliteit, plug-ins en themaselectie die u op uw blog kunt maken
  – Meestal beperken gratis platforms de mogelijkheid om inkomsten te genereren met uw blog

  Ik raad u ten zeerste aan om uw blog te starten met een door uzelf gehoste WordPress.org (zoals ik in deze handleiding heb besproken). Naast het overwinnen van de beperking van de gratis blog, is de potentiële groei van uw blog onbeperkt.

  Er zijn tal van platforms waar je vandaag een gratis blog kunt starten, waaronder WordPress.com, Tumblr of Blogger. Om een ​​gratis blog te maken, hoeft u zich alleen maar aan te melden en kunt u beginnen met het publiceren van uw inhoud.

  Maar hier is de vangst:

  • Elk platform heeft regels die u moet naleven
  • De domeinnaam van uw blog lijkt een subdomein te zijn, zoals ‘mijnblognaam.wordpress.com’ of ‘mijnblognaam.tumblr.com’
  • Er zijn beperkte functionaliteit, plug-ins en themaselectie die u op uw blog kunt maken
  • Meestal beperken gratis platforms de mogelijkheid om inkomsten te genereren met uw blog

  Scherm vastgelegd van WordPress Advertising Policy Page.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map