Hoe een website te hosten: complete beginnershandleiding

Een website hosten betekent simpelweg ervoor zorgen dat uw website toegankelijk is op het World Wide Web (WWW). Dit wordt meestal op twee manieren gedaan. U kunt voor hosting bij een serviceprovider betalen of u kunt het zelf op uw eigen server hosten – we zullen beide methoden in dit artikel bekijken.


Hoe webhost werktHoe webhosting werkt – Websitebestanden – zoals HTML, afbeeldingen, video’s worden opgeslagen op servers die zijn verbonden met internet. Wanneer gebruikers uw website willen bezoeken, typen ze uw websiteadres in hun browser en maakt hun computer vervolgens verbinding met uw server. Uw webpagina’s worden dan via de internetbrowser aan gebruikers bezorgd.

Snelle links

Hoe u een site host met een hostingprovider

Het gebruik van een serviceprovider is de eenvoudigste manier om een ​​website te hosten. U kunt een klein maandelijks bedrag betalen en op de serviceprovider vertrouwen om voor al uw apparatuur, infrastructuur en andere bijbehorende behoeften te zorgen.

Voordelen van hosting bij een serviceprovider

 • Meestal goedkoper
 • Ondersteuning is vaak direct beschikbaar
 • Geen hardware-onderhoud nodig
 • Hogere betrouwbaarheid

Nadelen van hosting bij een serviceprovider

 • Mogelijk zijn er enkele servicebeperkingen
 • Minder keuzes in hostinglocaties

Hier zijn de stappen om een ​​website te hosten bij een hostingserviceprovider.

5 eenvoudige stappen om een ​​website te hostenHier zijn de stappen om een ​​website te hosten bij een hostingserviceprovider.

1. Bepaal welk type website u bouwt

Er zijn twee hoofdtypen websites; statisch en dynamisch.

Eenvoudige statische websites kunnen worden gebouwd met behulp van een What You See Is What You Get-toepassing (WYSIWYG) en vervolgens worden overgedragen naar het hostingaccount.

Dynamische sites zijn voornamelijk applicatiegedreven en maken gebruik van scripts, databases en andere tools om sommige delen van de site direct te genereren. WordPress en Joomla zijn voorbeelden van veelgebruikte Content Management System (CMS) -apps die tegenwoordig populair zijn. Anderen zoals Magento en PrestaShop worden gebruikt voor eCommerce-websites.

De selectie van uw webhost hangt af van het type website dat u aan het bouwen bent. Een budget webhost zoals Hostinger ($ 0,99 / maand) zou voldoende zijn voor een simpele statische website; terwijl dynamische sites meer serverbronnen nodig hebben.

2. Vergelijk webhostingtypen

Net zoals er veel verschillende categorieën auto’s zijn, komt website-hosting ook in verschillende smaken. Gedeelde hosting is bijvoorbeeld de goedkoopste en gemakkelijkst te beheren – ze lijken op de compacte auto’s van de wereld.

Naarmate het type webhosting opschaalt, nemen ook de kosten en vaak de complexiteit van het beheer van het hostingaccount toe. Bij VPS-hosting zou u bijvoorbeeld niet alleen de hostingdetails moeten beheren, maar ook de omgeving waarin het wordt gehost.

Drie soorten webhosts

In een notendop zijn de meest voorkomende soorten hosting

 • Gedeelde hosting
 • VPS / Cloud hosting
 • Dedicated Server Hosting

WordPress? Prestashop? Magento? WooCommerce Hosting?

Het is belangrijk om te weten dat webapplicaties en webhosting niet hetzelfde zijn. Sommige webhosts bieden abonnementen aan zoals WordPress Hosting, PrestaShop Hosting, WooCommerce Hosting, enzovoort. Dit zijn niet echt hostingtypes, maar bedoeld om leken aan te trekken die misschien niet bekend zijn met echte webhostingtermen. Deze hostingaanbiedingen lokken gebruikers slechts met de namen van populaire webapplicaties.

Zo weten niet veel mensen het verschil in hostingtypen, maar velen zullen de term ‘WordPress’ herkennen.

Het type webhosting dat u nodig heeft, wordt doorgaans gedefinieerd door:

 1. De hoeveelheid verkeer die u op uw website verwacht, of
 2. Eventuele specifieke behoeften van uw website.

De meeste websites die net beginnen, hebben doorgaans een laag verkeersvolume (dat wil zeggen weinig bezoekers) en gedeelde hostingaccounts zijn prima. De meeste gedeelde accounts worden ook geleverd met installatieprogramma’s voor applicaties (zoals Softaculous), maar om ervoor te zorgen dat aan uw behoeften wordt voldaan, vraagt ​​u de host of de gewenste applicatie kan worden geïnstalleerd op het account waarnaar u kijkt.

Shared vs VPS / Cloud vs Dedicated Hosting

In termen van prestaties en beheer heeft elk type webhosting ook zijn eigen voor- en nadelen, dus kies de uwe dienovereenkomstig.

Hoe shared hosting werktGedeelde hosting is vaak goedkoop en gemakkelijk te beheren, maar wordt niet geleverd met geavanceerde bedieningselementen en kan geen grote verkeersvolumes aan. U kunt gedeelde hostingservices krijgen van A2 Hosting, Hostinger, InMotion HostingHoe vps-hosting werktVPS / Cloud Hosting is duurder en zeer veelzijdig. Gebruikers kunnen bijna alles installeren wat ze nodig hebben op deze accounts en kunnen omgaan met verschillende verkeersvolumes, afhankelijk van hoeveel middelen worden betaald. U kunt VPS- of Cloud-hostingservices krijgen van Digital Ocean, Interserver, SiteGround.Hoe Dedicated Hosting werktToegewijde servers zijn het meest complex om te beheren en kosten het meest. Ze zijn zeer krachtig en kunnen door beheerders tot op hardwareniveau worden beheerd. AltusHost, InMotion Hosting en TMD Hosting bieden speciale hostingservices.

3. Kies en koop een webhostingplan

Zelfs binnen hostingtypen hebben serviceproviders vaak verschillende plannen beschikbaar. Het belangrijkste verschil in deze plannen ligt vaak in de hoeveelheid middelen die ze elk krijgen. Hoe meer bronnen uw site heeft, hoe meer bezoekers deze kunnen verwerken.

Als het gaat om bronnen op webhosting, verwijzen we meestal naar drie kernitems: processor (CPU), geheugen (RAM) en opslag (HDD of SSD). Deze vertalen zich echter niet altijd in goede prestaties van een webhost.

In het verleden was er geen gemakkelijke manier om de prestaties van een webhost te meten. De meeste gebruikers moesten vertrouwen op beoordelingen die helaas normaal gesproken alleen momentopnames maken van de prestaties van een host en die zelden bijwerken. Om dit te omzeilen, kunt u HostScore gebruiken, een site die de prestaties van webhosts constant beoordeelt op basis van voortdurende gegevensverzameling. Dit betekent dat de prestatiebeoordelingen van hun webhost veel nauwkeuriger zijn.

Kijk ook uit naar functies met toegevoegde waarde, zoals gratis SSL, domeinnaam, advertentietegoed, een meegeleverde websitebouwer of andere items die u kunnen helpen bij het bouwen of op de markt brengen van uw site.

het hosten van uw website op A2Sommige webhosts bieden ook andere voordelen op duurdere abonnementen, zoals speciale optimalisaties of verbeteringen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de shared hostingpakketten op A2 Hosting. Het duurste plan in die serie zijn 20x ‘turbosnelheden’.Meestal ontvangt u direct na aankoop van een webhost een welkomst-e-mail met details over uw inloggegevens en naamserver. Bewaar deze e-mail op een veilige plaats – u heeft de informatie nodig om uw domein te configureren en u aan te melden bij het serverconfiguratiescherm. Schermafbeelding met mijn welkomstmail van HostPapa.

Na in het verleden meer dan 60 hostingservices te hebben getest en beoordeeld, kon ik een aantal beste hostingopties voor verschillende use-cases verfijnen.

Webhost voor nieuwelingen / eenvoudige websites

 • A2-hosting (aanmelden voor $ 3, 92 / maand)
 • Hostinger (aanmelden voor $ 0, 99 / maand)
 • GreenGeeks (aanmelden voor $ 2,95 / maand)

Webhost voor bedrijven / groeiende websites

 • InMotion Hosting (aanmelden voor $ 3,99 / maand)
 • Interserver (aanmelden bij $ 4 / maand)
 • SiteGround (aanmelden voor $ 3,95 / maand)

Webhost voor ontwikkelaars / geavanceerde gebruikers

 • Kinsta (aanmelden voor $ 30 / maand)
 • LiquidWeb (aanmelden voor $ 29 / maand)

4. Koop domein en plan

Waar uw webhosting de daadwerkelijke ruimte is waarop uw websitebestanden zitten, heeft u een domeinnaam nodig zodat gebruikers toegang hebben tot uw site. De domeinnaam fungeert als uw adres op het WWW. Net als echte adressen is elk adres uniek.

Veel webhostingplannen van tegenwoordig worden geleverd met een gratis domeinnaam, dus zorg ervoor dat u controleert of dat van toepassing is op de webhosting die u van plan bent te kopen. In dat geval kunt u de domeinnaam tegelijk met de betaling van uw webhostingplan verzorgen.

Zo niet, dan moet u een domeinnaam afzonderlijk kopen. Dit kan worden gedaan vanaf dezelfde plaats waar u het hostingplan of een andere serviceprovider heeft gekocht. Als u de domeinnaam afzonderlijk moet kopen, raad ik u ten zeerste aan ergens anders te zoeken.

Domeinnamen zijn geen items met een vaste prijs en gaan vaak in de uitverkoop. Sommige providers hebben vaak goedkope verkopen op domeinnamen en als je geluk hebt, kun je er een kopen voor een koopje. Namecheap had bijvoorbeeld vaak domeinnamen tot 98% korting.

De uitzondering hierop is als u voor het eerst site-eigenaar bent. In dat geval kan het kopen van een domeinnaam en hosting bij dezelfde serviceprovider de zaken voor u als beginner gemakkelijker maken.

5. Verplaats / maak uw website naar de server

Zodra uw domeinnaam en webhostingplan klaar zijn, is het tijd voor migratie. Sitemigratie kan complex zijn, dus als u dit voor de eerste keer doet, vraag dan om hulp van uw nieuwe host. Sommige hostingproviders bieden gratis sitemigraties aan.

InMotion Hosting Website TranferOm een ​​siteverplaatsing bij InMotion Hosting te starten, logt u in op het AMP-dashboard > Accountbewerkingen > Verzoek om website-overdracht. .

Als u uw website lokaal (op uw eigen computer) heeft gebouwd, zet u onze bestanden eenvoudig over naar uw webserver. Om dit te doen, kunt u ofwel gebruik maken van Bestandsbeheer in het configuratiescherm van uw webhosting of de overdracht uitvoeren via een FTP-client.

Het proces is vergelijkbaar met het kopiëren van bestanden van de ene plaats naar de andere op uw eigen computer.

Hoe een site lokaal te hosten

Het lokaal hosten van een website betekent dat u in wezen uw eigen locatie gebruikt om een ​​geheel nieuwe webserver in te stellen. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor alles, van de hardware en software tot de bandbreedtevoorziening en andere infrastructuurbehoeften.

Voordelen van zelfhosting

 • Extreme controle over uw hostingomgeving
 • Potentieel voor snellere doorlooptijden van services
 • Uw keuze van apparatuur en serviceproviders

Nadelen van zelfhosting

 • Kan erg duur zijn
 • Niet altijd mogelijk in woonomgevingen

Let op: Het lokaal hosten van webservers is complex en kan erg duur zijn. Het is ook vaak minder betrouwbaar dan hosting bij een serviceprovider.

1. Selecteer Apparatuur en software

Basisserverhardware kan sterk lijken op de hardware op uw eigen pc, met enkele kleine verschillen. Technisch gezien zou je zelfs je eigen pc (of zelfs laptop) kunnen nemen en er een thuiswebserver van kunnen maken als je dat echt wilde.

Het belangrijkste verschil is hoe betrouwbaar u wilt dat uw webserver is en het bezoekersvolume dat het aankan. Net als bij serviceproviders, moet u de processor, het geheugen en de opslagruimte in de gaten houden.

Als u kiest voor hoogwaardige serverapparatuur zoals een rackserver, moet u er ook voor zorgen dat aan de gespecialiseerde behoeften van deze apparatuur wordt voldaan. Dit omvat ruimte, koeling en stroom.

een website hosten op uw eigen serverVoorbeeld van een HP SMB-server (bron)

Als u de service betrouwbaarder wilt hebben, moet u ook rekening houden met redundantie in hardware. Bijvoorbeeld het uitvoeren van uw opslagschijven in RAID, plus actieve mirroring van back-ups op extra schijven.

Uw andere infrastructuurapparatuur, zoals routers en modems, moet ook veel verkeer aankunnen.

Voor software moet u zich naast uw besturingssysteem ook richten op uw webserverplatform (op dit moment zijn Apache en Nginx het populairst op de markt). Dit betekent ook dat u niet alleen verantwoordelijk moet zijn voor het configureren van de software, maar ook voor licenties.

2. Zorg voor voldoende bandbreedte

Internetbandbreedte is ook essentieel voor het runnen van uw eigen server. In veel gevallen zijn de meesten van ons prima met standaard internetbandbreedte omdat we beperkte verbindingen met internet gebruiken. Stel je voor dat 30 mensen tegelijkertijd je eigen internet probeerden te gebruiken – dat is, en misschien meer, wat je zou willen ondersteunen.

Waar u ook rekening mee moet houden, is uw IP-adres. De meeste internetplannen voor thuis worden geleverd met dynamische IP-adressen. Om een ​​webserver te laten draaien heb je een statisch IP-adres nodig. Dit kan worden afgehandeld door een serviceprovider zoals DynDNS of door de service te kopen bij uw internetprovider (ISP).

Leer de bandbreedte berekenen die u nodig heeft.

3. Website ontwikkelen en implementeren

Het volgende deel is vergelijkbaar met de ervaring van het gebruik van een webhostingprovider, behalve dat u geen ondersteuning krijgt. Uw webbestanden moeten naar uw webhost worden verplaatst om uw site te laten functioneren.

Welke optie is het beste om uw eigen website te hosten?

Zoals u waarschijnlijk kunt opmaken uit de twee voorbeelden hier van het gebruik van een hostingprovider of het zelf hosten van een website, kan de laatste snel ongelooflijk duur en complex worden. In werkelijkheid is het (geloof me, ik heb het eerder gedaan).

Afgezien van de voldoening om het te hebben gedaan, zijn er weinig echte voordelen aan, tenzij u een bedrijf bent met zeer specifieke behoeften voor uw site. Sommige hiervan kunnen bijvoorbeeld wettelijke of zakelijke vereisten zijn.

Webserviceproviders zijn tegenwoordig echter zeer veelzijdig geworden en staan ​​in veel gevallen open voor het bespreken van speciale behoeften met klanten. In de meeste gevallen is het gebruik van een standaard hostingplan echter meestal meer dan genoeg.

Uw hostingbronnen beheren

Een website hosten – vooral als u kiest voor lokale hosting, is nooit een taak om te installeren en te vergeten. Het beheer van serverbronnen wordt steeds belangrijker naarmate de populariteit van uw website toeneemt. Dit geldt met name wanneer u meerdere websites onder dezelfde server heeft gehost.

Enige tijd geleden interviewden we Marc Werne, medewerker van Linux hostingprovider Gigatux.com, en vroegen hem om advies over het beheer van serverbronnen. Hier zijn enkele van zijn tips om uw bronnen duurzaam te maken.

1. Kies een lichtgewicht CMS

Misschien wilt u Joomla of Mambo zo graag gebruiken, maar als uw hostingstroom minder dan 500 MB heeft, wilt u misschien uw keuze heroverwegen.

WordPress of Drupal zouden bijvoorbeeld een lichtgewicht, flexibel alternatief zijn dat u MB’s aan webschijf en bandbreedte bespaart. Vaak is minder meer en is lichtgewicht niet hetzelfde als minder functioneel. Maak een overzicht van uw alternatieven en kies het CMS dat het meest past bij uw wensen en uw hostingpakket.

2. Voor forum – Gebruik miniBB in plaats van SMF

MiniBB neemt slechts minder dan 2 MB in beslag tegen de 10+ MB SMF, maar het is een complete forumoplossing met een vlezige opslagplaats van add-ons, extensies en plug-ins.

Niet dol op miniBB?

Er zijn verschillende lichtgewicht alternatieven tegen grotere forumscripts. PunBB, FluxBB en AEF om er een paar te noemen. Plan ook de reikwijdte van uw forum voordat u een oplossing installeert: als het uw doel is om duizenden tot miljoenen gebruikers te bereiken, is mogelijk een upgrade van uw hostingpakket vereist. Als je het forum alleen voor het personeel wilt houden of gericht op een klein aantal gebruikers, gebruik dan in ieder geval de bronnen die je tot je beschikking hebt..

3. Gebruik een externe nieuwsbriefprovider

Installeer een nieuwsbriefsoftware op uw beperkte webhostingaccount en het zal uw schijf en bandbreedte opeten. Helaas is er niet veel aan te doen, en het kleinste beschikbare nieuwsbriefscript – OpenNewsletter – is nog steeds 640Kb en je zult ook alle opslagproblemen moeten tellen.

Ter vergelijking: MailChimp, een complete nieuwsbriefoplossing die kosteloos begint als uw doelgroep minder dan 2000 abonnees is en u streeft naar het verzenden van niet meer dan 12.000 e-mails per maand.

Alle sjablonen kunnen worden aangepast, zodat u uw eigen sjablonen niet hoeft te hosten en u de nieuwsbrief kunt integreren met Facebook.

Goede alternatieven voor MailChimp zijn Constant Contact en BenchmarkMail, waarvan de enige limiet wordt bepaald door abonnementsopties – mensen kunnen zich alleen aanmelden via uw formulier.

4. Gebruik een caching-systeem

De meerderheid van de eigenaren van kleine bedrijven en persoonlijke websites met een laag budget kiest voor shared hosting-pakketten om op investeringen te besparen. Soms is een upgrade absoluut noodzakelijk om de prestaties te verbeteren en een breder publiek en het gegenereerde verkeer te verwelkomen, maar als u dat niet kunt, kunt u serverbronnen besparen door een caching-systeem te gebruiken dat uw CPU niet overbelast.

WordPress-gebruikers kunnen W3 Total Cache installeren, maar als u WordPress niet gebruikt, moet u proberen de cache van uw website te optimaliseren met de tools die door uw CMS-leverancier ter beschikking zijn gesteld. Zo kan Joomla rekenen op Cache Cleaner of Jot Cache; terwijl Drupal ook verschillende tools voor cacheprestaties heeft.

5. Maak spaminhoud regelmatig leeg

Verwijder spam in de vorm van e-mails, blogreacties, pingback-URL’s en bestanden die uw servers en databasequota overbelasten.

Doe het minstens één keer per week om geheugenproblemen te voorkomen (bijv. Het verwijderen van WordPress-opmerkingen werkt alleen tot een geheugen van 64 MB, waarna je een fatale fout krijgt en je moet ofwel de toegestane geheugengrootte in je PHP vergroten. INI bestand of in wp-config.php in uw WordPress-root).

6. Gebruik indien mogelijk externe databases

Als uw host externe database-koppeling toestaat, gebruik deze dan in ieder geval. Externe databases helpen het gebruik van uw webschijfquotum te verminderen, omdat ze uw inhoud buiten uw hostingaccount opslaan. Houd er echter rekening mee dat databases op afstand vrij duur en lastig voor de eindgebruikers kunnen zijn.

7. Gebruik bestandshostingservices van derden

Host alle dingen die u kunt downloaden op een externe service voor het hosten van bestanden, zoals Photobucket, Vimeo, YouTube, 4Shared, Giphy, enzovoort.

U mag uw bezoekers, klanten of lezers niet toestaan ​​inhoud op uw servers te uploaden als uw bronnen beperkt zijn.

8. Download en verwijder regelmatig logbestanden

Logbestanden zijn gemaakt om u op de hoogte te houden van de gezondheid van uw website, maar ze worden niet gebruikt op de server: als u ze niet minstens één keer per week downloadt en verwijdert, zal hun omvang enkele megabytes tot een GB in beslag nemen. Dit geldt met name voor twee cPanel-logs:

/ home / user / public_html / error_log

en

/ home / user / tmp / awstats /

Het error_log-bestand bevat meestal dynamische fouten zoals PHP-waarschuwingen, databasefouten (illegale sorteringen, enz.) En spamcommentaren die niet zijn doorgegaan. Controleer dit bestand wekelijks op fouten en waarschuwingen en verwijder het vervolgens.

De map / awstats / bevat daarentegen alle toegangslogboeken en statistiekenlogboeken voor uw website. U moet de AwStats-software in uw account uitschakelen om te voorkomen dat het gebruik van de webruimte toeneemt, aangezien het programma automatisch zijn stat-bestanden opslaat, of als u dit niet kunt vanwege beperkte rechten, moet u contact opnemen met uw host en vragen om alle analysesoftware uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over website-hosting

Wat is een webhost?

Webhosting is meer dan alleen de ruimte waar uw website op staat. Het omvat ook softwarebehoeften en kosten, samen met bandbreedte en een heleboel andere microbehoeften die moeten worden beheerd. Voor meer details – Ik heb uitgelegd hoe een webhost werkt in deze handleiding.

Hosting-serviceprovider versus self-hosting: wat zijn de belangrijkste verschillen??

Webhosting-serviceproviders hebben omgevingen opgezet die zijn toegewijd aan het hosten van websites. Ze zijn hiervoor geoptimaliseerd en omdat ze het in bulk doen, kunnen ze de service vaak veel goedkoper leveren dan de self-hostingomgeving.

Heeft u een host nodig voor een website?

Ja, webhosting is een van de belangrijkste componenten die nodig zijn voor het runnen van een website. Voor meer informatie – Hier is een lijst met de beste webhostingbedrijven die ik heb aanbevolen.

Is domeinnaam een ​​must om mijn website te laten draaien?

Een domeinnaam is het adres van uw website. Zonder dit hebben uw gebruikers geen toegang tot uw website, tenzij ze het exacte IP-adres weten. Lees meer over hoe de domeinnaam werkt.

Host GoDaddy websites?

Ja, GoDaddy is een webserviceprovider en een van zijn producten is webhosting.

Is gedeelde hosting voldoende voor mijn site?

Als je website nieuw is, is een shared hosting meestal meer dan genoeg. De capaciteit van een shared hosting verschilt van host tot host. Sommige webhosts, bijvoorbeeld SiteGround, hebben zeer sterke plannen, zelfs onder gedeelde hostingopties.

Hoeveel soorten hosting zijn er??

Er zijn vier hoofdtypen van webhosting die worden gedeeld: VPS, Cloud en dedicated hosting. Elk biedt verschillende prestatieniveaus, betrouwbaarheid en beveiliging.

Welk type hosting het beste is?

‘Beste’ is relatief – wat het beste is voor mijn website, is mogelijk niet geschikt voor de uwe. Als u nieuw bent, is een shared hosting meestal de ‘beste’ plek om te beginnen. Dedicated servers zijn de krachtigste soorten hosting, maar ze zijn ook het duurst (daarom niet aanbevolen voor nieuwkomers).

Kan ik WordPress gebruiken op mijn webhost?

Bij de meeste webhostingserviceproviders kunt u tegenwoordig een groot aantal populaire webapplicaties installeren. Dit omvat meestal WordPress, Drupal, Joomla en een groot aantal anderen. Om er zeker van te zijn dat de gewenste applicatie kan worden geïnstalleerd, kunt u dit het beste bij uw serviceprovider navragen.

Waarom is mijn website traag?

De snelheid van de website kan van veel factoren afhangen. Een daarvan is hoe goed uw website is geoptimaliseerd. Gebruik een tool als WebPageTest of GT Metrix om te ontdekken wat de prestaties van uw site beïnvloedt. Als u hier een test uitvoert, worden de details van de laadtijden opgesplitst, zodat u lagpunten in de laadtijd van uw site kunt identificeren.

Hoe werkt het hosten van een website?

Bij het hosten van een website is een webserver betrokken die is ontworpen om uw websitebestanden te leveren aan bezoekers over het hele internet. De belangrijkste componenten zijn de bestanden van uw website, een webserver en een domeinnaam waarmee u toegang krijgt tot uw site.

Wat is cloudhosting?

Zoals de naam al aangeeft, ‘delen’ gedeelde hostingaccounts de bronnen van een enkele server. Bij Cloud hosting voegen meerdere servers hun bronnen samen in een ‘Cloud’ en deze bronnen worden vervolgens verdeeld in Cloud hosting-accounts.

Wat is managed hosting?

Managed hosting is een soort webhosting waarbij de serviceprovider de verantwoordelijkheid op zich neemt om de technische prestaties van uw account te behouden. Dit omvat meestal technische en software-updates.

Verder lezen

Meer over het hosten van een website

 • Hoeveel kost het om uw website te hosten
 • Hoe u uw website naar een andere webhost verplaatst
 • Hoe u uw website gratis kunt hosten
 • WHSR webhostingrecensies (grote indextabel)

Over het maken van een website

 • Een domeinnaam kopen (van registrars of bestaande eigenaren)
 • Hoe u uw eerste website maakt (3 eenvoudige manieren)
 • Een blog starten met WordPress
 • Overschakelen van HTTP naar HTTPS: de A-tot-Z-gids voor SSL
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map