VPS Hosting Guide: hoe Virtual Private Server werkt?

* Update: Guhat verwijderd in gratis VPS, cPanel-prijswijziging toegevoegd en bijgewerkte prijzen voor 2020.


Als het gaat om websitehosting zijn er veel verschillende opties beschikbaar. Elk heeft zijn eigen verdiensten, verschillend in functies en prijspunten. Vandaag gaan we Virtual Private Server (VPS) -hosting nader bekijken.

Met VPS-hosting kunt u uw webactiva opslaan op ruimte die is geconfigureerd om eruit te zien en aan te voelen als een zelfstandige dedicated server.

Wat is VPS Hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Een VPS is een siled space op een server die de kenmerken heeft van een hele server zelf. Dit betekent dat het zijn eigen besturingssysteem (OS), applicaties, bronnen en configuraties heeft. Dit alles zit in één krachtige server. Elke server kan meerdere VPS-accounts bevatten.

Hoe werkt VPS Hosting?

Zoals de naam al aangeeft, draait het hele uitgangspunt van VPS-hosting om virtualisatie. Met deze technologie kunnen hele servers worden ‘opgesplitst’ en aan verschillende mensen worden toegewezen.

Ze delen een enkele fysieke server, maar elk heeft het voordeel dat ze hun ruimte kunnen inrichten en configureren alsof het hun volledig toebehoort. Dit geeft ze een hoge mate van flexibiliteit en een extra element van privacy – voor een fractie van de kosten van een dedicated server.

Virtualisatietechnologie beoordeelt de server als geheel en verdeelt de middelen vervolgens over verschillende accounts op basis van waarvoor die rekeninghouders hebben betaald. Als de server bijvoorbeeld 128 GB RAM heeft, kan deze dat in twee of meer delen opsplitsen.

Elke accounthouder krijgt dan de hoeveelheid RAM toegewezen zoals gespecificeerd in zijn hostingcontract. De middelen die aan elk account zijn toegewezen, zijn alleen voor dat account en worden niet aangeboord, zelfs niet als andere accounts meer nodig hebben of gebruiken.

Wat is VPS-hosting? Het grootste verschil tussen een gedeelde en VPS-hosting is hoe serverbronnen worden gedeeld. Merk op dat speciale serverbronnen (zoals RAM en CPU-vermogen) worden toegewezen aan elk VPS-segment.Het grootste verschil tussen een gedeelde en VPS-hosting is hoe serverbronnen worden gedeeld.

Vanuit het oogpunt van de gebruiker betekent een VPS-host:

 • Gegarandeerde bronnen – Geheugen, verwerkingstijd, opslag, enz. Worden nooit gedeeld.
 • Betere sitebeveiliging – Uw website (s) worden gehost in een geïsoleerde omgeving. Als er iets ongewoons gebeurt met het account van uw buurman, heeft dit geen invloed op u; en
 • Hoge mate van wendbaarheid – U krijgt administratieve bevoegdheden op serverniveau, zoals root-toegang, OS-keuze en meer.

Voordelen van VPS-hosting

VPS-hosting is de perfecte balans tussen prijs, prestaties, beveiliging, betaalbaarheid en privacy. Enkele van de verbazingwekkende voordelen die u krijgt door gebruik te maken van de services zijn;

 1. Gedeelde servicekosten
 2. Snelle serverconfiguratie
 3. Betere servertoegang met meer controle
 4. Privéomgeving
 5. Een vergelijkbaar serviceniveau als bij een dedicated server
 6. Schaalbaarheid voor beter langdurig gebruik

Shared vs VPS vs Dedicated Server Hosting

Sommigen raken misschien een beetje in de war vanwege de veelheid aan keuzes als het gaat om shared, VPS en dedicated hosting. Laten we een korte analyse en vergelijking maken om de belangrijkste verschillen beter te begrijpen.

Gedeelde hosting

Gedeelde hosting is als het delen van een kamer met anderen.

Gedeelde hosting is alsof je in een kamer woont met veel vrienden. Het betekent dat u in dezelfde kamer moet passen en dat u de kosten van verschillende dingen moet verdelen omdat het betaalbaar en goedkoop is.

Als meerdere personen dezelfde ruimte delen, moet er echter een zekere mate van geven en nemen zijn. Middelen moeten worden gedeeld (bijv. 5 mensen draaien om een ​​wasruimte te gebruiken).

Het betekent ook dat wat een vriend treft, ook jou kan beïnvloeden. Als een van de mensen die die ruimte deelt griep heeft, kun je ook geïnfecteerd raken. Alles wat zich in die kamer bevindt, moet met jullie allemaal worden gedeeld (klinkt een beetje onhygiënisch, toch?).

Er zijn veel website-eigenaren die de voorkeur geven aan shared hosting-services om de eenvoudige reden dat het eenvoudig te beheren en betaalbaar is. Hosting-serviceproviders zorgen voor serveronderhoud, zodat de webeigenaren zich alleen hoeven te concentreren op het bouwen en beheren van hun site.

Soms hebben gedeelde bronnen onvoorziene omstandigheden. Als een website bijvoorbeeld erg druk is en veel bronnen gebruikt, kan uw website vastlopen tijdens het wachten. Dit heeft buiten uw schuld invloed op de prestaties van uw site. Je enige hoop op oplossing is als de resource hog bronnen vrijgeeft die hij gebruikt, of als je webhost ingrijpt.

VPS-hostingproviders: InMotion Hosting, TMD Hosting, BlueHost

Toegewijde hosting

Dedicated server hosting is als een bungalow.

Dedicated server hosting is alsof u de eigenaar bent van een huis. U bent vrij om binnen uw eigendom naar elke gewenste locatie te verhuizen. u moet echter wel de hypotheek en rekeningen betalen die duur kunnen zijn.

Evenzo betaalt u op een echte dedicated server voor de volledige server die niet met iemand anders wordt gedeeld. U krijgt volledige controle over alle services. Helaas is het ook de duurste hostingoptie en heeft het wat technische expertise nodig om te beheren.

Het wordt vaak gebruikt door mensen met websites met specifieke vereisten. Dit kan de mogelijkheid omvatten om hoge niveaus van webverkeer of verhoogde beveiligingseisen aan te kunnen.

Relevante bronnen

We hebben ook een aantal bruikbare gids en nuttige hostingrecensies gepubliceerd voor diegenen die op zoek zijn naar een webhost.

 • Volledige lijst met hostingproviders die we hebben beoordeeld
 • Gids: problemen & oplossingen met goedkope webhosting
 • Gids: Overschakelen van HTTP naar HTTPS (SSL)
 • Hoe u uw zakelijke e-mailaccounts kunt hosten
 • Een nieuwe of bestaande domeinnaam kopen
 • Hoe u een webhost overzet zonder downtime
 • Lijst met de beste hostingdiensten die we aanbevelen
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map