16 modalități de a-ți optimiza spațiul de utilizare pentru gazduire folosit

Ați cumpărat un pachet de găzduire web care credeți că va fi suficient pentru nevoile site-ului dvs. web. Poate că știați că gazduirea web nelimitată este mai mult o himeră și ați făcut un plan de câteva GB cu o lățime de bandă decentă.


Suna bine. Dar unde au apărut problemele?

După câteva luni de gestionare minuțioasă, din anumite motive necunoscute, cota dvs. de discuri web apare oribil de mică, în timp ce acea bară procentuală de utilizare se apropie periculos de 100%.

Ești la câțiva pași de la cumpărarea unui upgrade, nu-i așa??

Înainte de a vă gândi chiar la o achiziție, opriți-vă o clipă și analizați situația. Ce s-ar putea să nu fi mers prost?

 • Programul dvs. instalat – upgrade-urile de script devin mai grele?
 • Bazele de date dvs. – Au dimensiuni din ce în ce mai mari pe măsură ce conținutul și feedback-ul utilizatorilor crește?
 • Conturile dvs. de e-mail – Ați verificat că nu ajung la cota alocată?
 • Site-urile dvs. – Ați adăugat mai multe sub-site-uri în contul dvs. (în subfoldere, subdomenii sau domenii addon)?

Unele, toate sau mai multe dintre cele de mai sus pot fi cauzele insuficienței dvs. brute de pachete.

Cele 16 sfaturi de mai jos vă vor ghida spre soluționarea acestei probleme, sugerând ce și cum să optimizați în contul de găzduire web. Lasă actualizările ca ultimă soluție în cazul în care niciunul dintre sfaturi nu funcționează, vrei să pariezi? :)

Cum să vă optimizați spațiul de găzduire web

1. Curățați instalarea WordPress (sau alt script)

Fișiere tematice neutilizate, plugin-uri, hack-uri: dacă nu le veți folosi în viitor, scăpați de ele. Luminați-vă baza de date ștergând toate comentariile spam, utilizatorii de spam, link-uri sparte, schițe vechi și revizuiri post WordPress.

2. Ștergeți e-mailuri vechi din conturile dvs. de e-mail

Ei consumă discul web și nu contribuie la sănătatea site-ului tău. Descărcați-vă e-mailurile vechi pe care doriți să le păstrați și curățați restul.

3. Scapă de fișierele tale de testare

Nu le mai folosești, deci de ce să le păstrezi? Ștergeți întotdeauna fișierele de test și instalațiile după ce ați terminat testarea.

4. Dezactivați Awstats, Webalizer și alte scripturi de trafic

Și eliminați fișierele curente și folderele lor. Aceste instrumente de analiză a traficului sunt excelente în ceea ce privește performanța, dar au nevoie de mai mulți megabite și nu puteți fi prea generos dacă cota dvs. de disc este restricționată. Puteți înlocui aceste instrumente cu servicii online precum Google Analytics, Mixpanel și Open Web Analytics.

Dacă nu puteți dezactiva scripturile, este posibil ca gazda dvs. să vă fi refuzat permisiunile, deci contactați-le și cereți asistență.

5. Luați în considerare o înlocuire a scriptului, mai degrabă decât o actualizare

Adică dacă actualizarea este prea grea pentru serverele tale. A trebuit să trec la FanUpdate și Chyrp pe mici conturi de găzduire care nu suportă un pachet actualizat WordPress de peste 20 MB. Dacă nu puteți face comutatorul, reduceți la minimum instalarea dvs. (consultați sfatul nr. 1 din această listă).

6. Luați în considerare mutarea subsolurilor în altă parte

Un al doilea cont de găzduire, un blog Blogger sau WordPress.com, un pachet gratuit de la un alt furnizor de hosting. Configurați-vă prioritățile: blogul dvs. personal poate folosi cu siguranță un pachet mai puțin costisitor sau gratuit decât site-ul dvs. de afaceri.

7. Luați în considerare mutarea conturilor de e-mail în altă parte

Clientul dvs. de e-mail de computer (POP sau IMAP), de exemplu, sau aplicațiile de e-mail oferite de Google. Ce zici de expeditori de e-mail? Sunt toate modalități excelente de a reduce încărcarea contului de găzduire.

8. Găzduiește toate media pe servicii externe

Videoclipuri, imagini, fișiere muzicale și pachete descărcate pot fi încărcate pe YouTube, Photobucket sau MediaFire. Vă rugăm să rețineți că aceste fișiere sunt un factor major atunci când vine vorba de atingerea cotei dvs. de webdisk.

9. Eliminați fișierele jurnal

Fișierele de jurnal sunt utile deoarece vă permit să monitorizați activitatea contului dvs. de găzduire în timp ce sunteți plecat, dar nu există niciun motiv pentru ca acestea să rămână pe server. După ce ați descărcat și revizuit fișierele jurnal, le puteți elimina și elibera megabyte de disc web.

10. Îndepărtați instalațiile vechi / neutilizate

Nu are rost să păstrați aceste fișiere pe server. Versiunile de script vechi și fișierele „fantomă” din instalațiile șterse consumă doar cota de disc și nu servesc nevoilor site-ului dvs. web, așa că scăpați de ele.

11. Eliminați copiile de siguranță ale instalării

Scripturi precum WordPress și phpBB lasă copii de rezervă pe server la fiecare actualizare. Aceste fișiere, de obicei în format comprimat .zip sau .tar.gz, sunt utile numai dacă trebuie să reinstalați orice s-a pierdut odată cu actualizarea sau dacă doriți să restaurați versiunea veche. Dacă nu, sunt candidați la înlăturare.

12. Îndepărtați fișierele de document de instalare

Când instalați un script, manual sau prin intermediul instalatorului pre-configurat al gazdei dvs. (de exemplu, Fantastico, Softaculous), procedura va copia un folder „doc” (sau alt nume) care conține un ghid de utilizare. Deși acest ghid poate fi un material de referință util, nu este necesar pentru bunăstarea scriptului, astfel încât să îl puteți elimina în siguranță și să eliberați niște Kb-to-MB de spațiu web. Ar trebui să vă păstrați fișierele README.txt și license.txt, însă, în cazul în care autorul le cere pentru o utilizare legitimă a scriptului.

13. Nu permiteți încărcarea utilizatorului

Dacă sfatul # 8 sugerează să vă abțineți de la găzduirea propriului dvs. media pe server, sfatul este și mai valabil pentru încărcările utilizatorului. Nu permiteți cititorilor dvs. de bloguri sau utilizatorilor de forum să încarce fotografii și videoclipuri. Spațiul dvs. de disc și lățimea de bandă sunt limitate și prețioase.

14. Utilizați servicii cloud pentru scripturi comune (ex. JQuery)

Există un număr de furnizori pe care îi puteți folosi – Google este un exemplu – care găzduiește cele mai comune biblioteci JavaScript pe propriile servere. Deoarece nu mai găzduiești singur bibliotecile, vei câștiga Kb suplimentar (sau MB) și, datorită funcțiilor de memorie în cache a serviciilor, optimizezi timpul de încărcare a scriptului pentru o experiență de utilizator îmbunătățită.

15. Minimizați-vă CSS-ul și faceți-l extern

Puteți crește eficient eficiența site-ului dvs. web utilizând foi de stil externe, deoarece paginile dvs. se vor încărca semnificativ mai rapid și veți fi salvat mai multe kilobyte de discuri.

Pentru a face fișierele CSS și mai ușoare, minimizați codul eliminând indentări și spații neesențiale. Fișele de stil dintr-o linie s-ar putea să nu fie ușor de gestionat, dar dacă păstrați o versiune lizibilă pe computer pe computer și lăsați o versiune minimizată pe server, veți câștiga în spațiu suplimentar și viteză de încărcare.

16. Luminați-vă paginile HTML eliminând Flash

Nu utilizați Flash pentru a include videoclipuri în paginile dvs. web: este greu pentru server și pentru webdisk-ul dvs. O alternativă validă este eticheta video HTML5, care este ușoară și eficientă.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map