6 sfaturi pentru a vă asigura numele de domeniu de hoții de domeniu

Hoții de domeniu? Da, o subcategorie neplăcută a acelor cumpărători de domenii și revânzători pe care îi numim dominatori.


A cumpăra un nume de domeniu renunțat sau care expiră (cunoscut și sub numele de: captură prin picătură) nu este o activitate ilegală în sine: cumpărați domenii pe care nimeni nu le mai revendică și dacă doriți să le utilizați în mod legitim (în scopuri personale sau comerciale), atunci sunt un bun dominator, nu un hoț.

Desigur, a fi un bun domainer înseamnă că ar trebui să vă asigurați că numele de domeniu achiziționate nu sunt marca – adică nu reprezintă mărci înregistrate – în caz contrar, puteți fi pasibil de cybersquatting. Apoi, există domni care cumpără în scopuri de revânzare și aceasta este încă o activitate legitimă.

Din păcate, nu toți dominatorii sunt buni marketeri. Unii sunt, ca să spun, flagrant, destul de obsedați; odată ce au descoperit un anumit domeniu – că consideră că sunt atrăgătoare pentru numele său, PageRank, popularitatea linkului, Alexa sau mozRank – vor folosi toate măsurile cunoscute pentru a-l achiziționa, chiar în măsura în care vor încerca să înșele buna credință a solicitantului sau încearcă să le încalce confidențialitatea.

Este evident că sus menționată NU este o activitate legitimă. Înregistrarea unui domeniu nerevendicat este un lucru, însă obligarea unui solicitant să renunțe la numele său de domeniu este inacceptabil. Și nepoliticos. Am experimentat acest tip de abuz și, dacă ați făcut și voi, știți bine cât de periculos poate fi pentru afacerea dvs..

Următorul ghid a fost scris ținând cont de situația dvs., în timp ce toate cele 6 sfaturi au fost testate personal ca o contra-strategie pentru protejarea propriilor mele nume de domeniu.

1. Niciodată, nu lăsați niciodată domeniul dvs. să expire

Ciclul unui nume de domeniu expirat până când este disponibil pentru înregistrare din nou în publicCiclul unui nume de domeniu expirat până când este disponibil pentru înregistrare din nou în public (sursă)

Reînnoiește-ți numele de nume de domeniu cu cel puțin două luni înainte de data de expirare și pentru o perioadă nu mai puțin de doi ani. Nu-l lăsați să expire, deoarece dominanții ar putea folosi o opțiune de achiziție a domeniului – Backorder de domeniu – care le va oferi posibilitatea de a „precomanda” domeniul dvs. până la expirarea acestuia și va fi disponibil pentru înregistrare.

Starea numelui de domeniuStarea numelui de domeniu

Atenție la starea REGISTRAR-HOLD a domeniului dvs.: dacă este setat pe REDEMPTIONPERIOD sau PENDINGDELETE, grăbiți-l și reînnoiți-l. Există mai multe coduri de stare în afară de aceste două, iar lista conține un cod de stare de domeniu standardizat care vă oferă explicații despre starea numelui dvs. de domeniu.

Domeniul Backorder este o opțiune de cumpărare legitimă?

În general, backordering-ul este considerat legitim, deși riscant pentru cumpărător. De fapt, un Backorder nu este altceva decât o speranță de a putea achiziționa un nume de domeniu, într-o zi, însă solicitantul actual ar putea reînnoi domeniul oricând înainte de a scădea, aruncând achiziția contractantului. Backorderele de domeniu sunt scumpe în comparație cu prețurile standard de domeniu, așa că nu este niciodată prima opțiune care trebuie luată în considerare atunci când achiziționați un nume de domeniu. Iată câteva dintre cele mai populare site-uri web pentru backorder de domeniu:

  • NameJet
  • Licitații GoDaddy
  • SnapNames

2. Activați blocarea domeniului

numele de domeniu este blocatIată cum puteți verifica starea de blocare a domeniului la NameCheap

În momentul în care înregistrați un nou nume de domeniu, registratorul dvs. va aplica automat un Blocare de Domeniu. Un blocare de domeniu este o opțiune de siguranță care neagă transferurile neautorizate ale numelui dvs. de domeniu către alți registratori, dar poate doriți să îl dezactivați temporar pentru a permite un transfer sau pentru a activa alte opțiuni. În orice caz, acordați atenție rolului crucial jucat de această opțiune și amintiți-vă să o reactivați după ce ați terminat, deoarece acesta este un sistem sigur pentru a interzice furtunilor domnișori să vă fure domeniul.

3. Activați protecția WHOIS

Registrații precum Hover.com și NameCheap.com oferă această opțiune gratuit pentru primul an de înregistrare. Protecția WHOIS permite ascunderea completă a tuturor informațiilor legate de domeniu, inclusiv generalitățile, e-mailul, contactul telefonic și adresa de domiciliu.

Whois neprotejatIată un exemplu de rezultat WHOIS de domeniu .protejat .com, care include detaliile înregistrării

Toate interogările WHOIS protejate returnează informații generale despre registrator și nimic altceva. Pentru a verifica informațiile WHOIS, puteți utiliza servicii precum WHSR Web Host Spy sau who.is sau dacă utilizați un sistem de operare bazat pe UNIX, introduceți pur și simplu terminalul:

whois domainname.com

Registrator de domenii și protecție WHOIS

Mai jos este lista înregistratorilor de domenii care oferă protecție confidențialității WHOIS și stabilirea prețurilor:

Registratori de domeniuWHOIS Confidențialitate
123 Reg4,99 lire sterline / an
Domain.com
Gandi
Hai tăticu$ 7,99 / an
PlanareLiber
Nume ieftinLiber
Soluții de rețea$ 9.99 / an

4. Domeniul dvs. NU este de vânzare

Vă rugăm să clarificați cu un banner al paginii de pornire sau o exonerare, în care spuneți că fiecare ofertă de achiziționare a domeniului dvs. va fi automat ignorată. Dacă registratorul dvs. permite un „Nume organizație” sau câmpuri adiționale „Adresă stradală”, utilizați unul care spune „DOMENIU NU ESTE DE VÂNZARE”. Această strategie va reduce șansele ca un domeniu să vă ajungă prin e-mail pentru a solicita o ofertă.

5. Ignorați sau raportați mesajele ofensive

Încercați să ignorați e-mailurile solicitante insistente ale domainers. În cazul (rar) în care vă insultă sau vă amenință, raportați-le furnizorului și registratorului dvs. de e-mail sau la ISP-ul domeniarului, dacă este disponibil. Defăimarea și amenințarea sunt infracțiuni și pot fi persecutate de lege.

6. Nu renunțați la solicitări

Domniștii înțelepți sunt subtili: încearcă să te manipuleze, pentru a-ți minta sentimentul de siguranță și încredere, astfel încât vor ajunge să-ți dobândești domeniul fără consimțământul tău.

Nu da in! Numele dvs. de domeniu este al vostru dintr-un motiv, ați muncit din greu pentru a-și dezvolta reputația și valoarea în ochii motoarelor de căutare. Nu-i lăsa pe domnișorii „leneși” să profite de roadele muncii tale. Cu excepția cazului în care aveți interes în vânzarea domeniului dvs., evitați să cădeți în capcana unui domeniu obsedat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me