Ghid pentru începători: Ce este Gazduirea Web? Ce este un domeniu? Diferența dintre un nume de domeniu și gazduire web

Pentru a deține un site web, aveți nevoie de trei lucruri: nume de domeniu, găzduire web și site web dezvoltat. Dar ce este un nume de domeniu? Ce este o găzduire web? Nu sunt la fel? Este important să vă clarificați diferențele înainte de a continua să creați și să găzduiți primul dvs. site web.


Exemplu de companii de găzduire: InMotion Hosting, SiteGround, A2 Hosting.

Cum funcționează gazduirea web?

Gândiți-vă la ea ca la o casă în care vă depozitați toate lucrurile; dar în loc să vă stocați hainele și mobilierul, stocați fișiere digitale (HTML, documente, imagini, videoclipuri etc.) într-o gazdă web.

De cele mai multe ori, termenul „găzduire web” se referă la compania care își închiriază computerul / serverele pentru a stoca site-ul dvs. web și a oferi conectivitate la Internet, astfel încât alți utilizatori să poată accesa fișierele de pe site-ul dvs..

De obicei, o companie de găzduire web face mai mult decât stocarea site-ului. Iată câteva servicii și funcții cu valoare adăugată pe care le așteptați de la furnizorul dvs. de găzduire:

 • Înregistrarea domeniului – Așadar, puteți cumpăra și gestiona domenii și găzduire de la același furnizor
 • Constructor de site-uri web – instrument de editare web drag and drop pentru a crea un site web
 • Gazduire prin e-mail – Pentru a trimite și primi e-mailuri de la
 • Asistență hardware de bază (configurare server) și software (CMS, sistem de operare server etc)

Gazduire Web vs Data Center

Termenul „găzduire web” se referă de obicei la serverul care găzduiește site-ul dvs. web sau la compania de găzduire care vă închiriază acel spațiu pentru server.

Centrul de date se referă, de obicei, la facilitatea folosită pentru a găzdui serverele.

Un centru de date ar putea fi o cameră, o casă sau o clădire foarte mare echipată cu surse de alimentare redundante sau de rezervă, conexiuni reduse de comunicații de date, controale de mediu – adică. aer condiționat, stingere a incendiilor și dispozitive de securitate.

Exemplu de serverAcesta este un server. Numele acestui model: Server DELL 463-6080. Arată și funcționează ca desktopul de acasă – doar puțin mai mare și mai puternic.Exemplu de centru de dateAșa arată un centru de date din interior, practic este doar o cameră rece plină de multe computere mari. Am făcut această fotografie în timpul vizitei mele în centrul de date Interserver august 2016.

Diferite tipuri de gazdă web

Există patru tipuri diferite de servere de găzduire: Partajat, Virtual Private Server (VPS), Dedicat și Cloud Hosting.

În timp ce toate tipurile de servere vor acționa ca centru de stocare pentru site-ul dvs. web, acestea diferă în ceea ce privește capacitatea de stocare, controlul, cerințele de cunoștințe tehnice, viteza serverului și fiabilitatea. Vă voi arăta diferențele dintre un hosting VPS partajat, dedicat și cloud în secțiunea următoare.

Gazduire comună

Ce este gazduirea partajată?

În găzduirea partajată, site-ul web al unuia este plasat pe același server ca multe alte site-uri, variind de la câteva la sute sau mii. De obicei, toate domeniile pot partaja un grup comun de resurse de server, cum ar fi RAM și CPU.

Întrucât costul este extrem de scăzut, majoritatea site-urilor web cu un nivel de trafic moderat care rulează software standard sunt găzduite pe acest tip de server. Gazduirea în comun este de asemenea acceptată pe scară largă ca opțiune de găzduire la nivel de intrare, deoarece necesită cunoștințe tehnice minime.

 • Dezavantaje – Fără acces root, capacitate limitată de a gestiona niveluri ridicate de trafic sau vârfuri, performanța site-ului nu poate fi afectată de alte site-uri de pe același server.
 • Cât să cheltuiți – Nu mai mult de 10 USD la înregistrare.

Unde să primiți servicii de găzduire VPS: InMotion Hosting, Interserver, SiteGround

Gazduire server dedicat

Ce este gazduirea dedicată?

Un server dedicat oferă controlul maxim asupra serverului web pe care este stocat site-ul dvs. – Închiriați exclusiv un server întreg. Site-ul dvs. web este singurul site web stocat pe server.

 • Dezavantaje – Cu o mare putere vine … bine, un cost mai mare. Serverele dedicate sunt foarte scumpe și sunt recomandate doar celor care au nevoie de un control maxim și de o performanță mai bună a serverului.
 • Cât să cheltuiți – 80 USD / lună și mai sus; preț bazat pe specificațiile serverului și servicii suplimentare.

Unde puteți obține servicii de hosting de cloud: Ocean Digital, Hostgator, Cloudways

Numele de domeniu explicat

Ce este un nume de domeniu?

Acesta este un nume de domeniu.

Un domeniu este adresa site-ului dvs. web. Înainte de a putea configura un site web, veți avea nevoie de un domeniu.

Pentru a deține propriul dvs. domeniu, va trebui să vă înregistrați domeniul la un registrator de domenii.

Numele de domeniu nu este ceva fizic pe care îl puteți atinge sau vedea. Este un șir de caractere care conferă site-ului dvs. web o identitate (da, un nume, precum omul și întreprinderile). Exemple de nume de domeniu: Google.com, Alexa.com, Linux.org, eLearningEuropa.info, precum și Yahoo.co.uk.

Toate numele de domeniu sunt unice. Acest lucru înseamnă că nu poate exista decât o singură Alexa.com în lume. Nu puteți înregistra un nume odată ce este înregistrat de alții (guvernat de ICANN).

Sfat: InMotion Hosting și GreenGeeks oferă domenii gratuite clienților lor pentru prima dată.

Dacă cumpărați domenii și găzduire web de la aceeași companie?

Dacă cumpărați nume de domeniu și servicii de găzduire în același loc?

Opinia nr. 1: Nu înregistrați niciodată domeniile dvs. importante cu gazda dvs. web

Personal, de obicei îmi înregistrez domeniile cu Nume ieftin și le găzduiesc la un alt furnizor de hosting. Acest site pe care îl citiți, de exemplu, este găzduit la InMotion Hosting.

Făcând acest lucru, se asigură că domeniul meu rămâne în mâinile mele, în cazul în care ceva nu se întâmplă cu furnizorul meu de găzduire.

Este mult mai ușor să vă mutați la o nouă companie de găzduire atunci când vă înregistrați domeniul dvs. la o terță parte. În caz contrar, renunțați la care trebuie să așteptați ca compania dvs. de găzduire să vă elibereze domeniul. Acest lucru poate deveni complicat, deoarece pierd și afacerea dvs. de hosting.

Opinia # 2: Dar nu toată lumea este de acord …

Dar stai … asta sunt doar eu (sunt un dinozaur). Mulți webmasteri își cumpără domeniul și îl găzduiesc în același loc. Și este în regulă – mai ales dacă aveți reședința la un furnizor de soluții de încredere, cu un record de afaceri bun. Iată o altă opinie citată de pe Twitter:

@WebHostingJerry a văzut postarea ta recentă: hosting. Mulțumiri. câteva note: namecheap menține de fapt entități de găzduire / nume de domeniu separate, astfel încât nimic nu ar fi incomod să vă afecteze hostingul sau domeniul sau viceversa. aceasta a fost într-adevăr o adevărată mentalitate (continuare)

– Tamar Weinberg (@tamar) 11 octombrie 2018

@WebHostingJerry înapoi în acea zi, dar de atunci s-a schimbat. noi, la namecheap, am scris destul de pe aceasta când am creat o companie separată de găzduire, aproape, sub numele nostru. sunt diferite. oameni diferiți. consultați https://t.co/vNM0toRuIg

– Tamar Weinberg (@tamar) 11 octombrie 2018

Ce se întâmplă dacă ați înregistrat deja domeniul dvs. la compania de găzduire?

Ei bine, ai două opțiuni.

 1. Trăiește cu ea și nu face nimic.
 2. Transferați numele dvs. de domeniu către un registrator terț.

Pentru numărul 2 – iată instrucțiunile detaliate despre cum să transferați numele dvs. de domeniu în Nume ieftin. Și iată cum o poți face pentru GoDaddy. Practic, tot ce trebuie să faci este

 1. Obțineți codul Auth / EPP de la registratorul dvs. actual (în acest caz – compania dvs. de găzduire)
 2. Trimiteți solicitarea de transfer noului registrator de domenii

Rețineți că, conform Politicii de înregistrare a înregistrărilor ICANN, domeniile care au o vechime mai mică de 60 de zile sau au fost transferate în ultimele 60 de zile nu pot fi transferate. Va trebui să aștepți cel puțin 60 de zile înainte de transfer.

Gazduire web si nume de domeniu FAQ

Ce este o gazdă web?

O gazdă web este un computer în care oamenii își depozitează site-urile. Gândiți-vă la ea ca la o casă în care vă depozitați toate lucrurile; dar în loc să vă păstrați hainele și mobilierul, stocați fișiere de calculator (HTML, documente, imagini, videoclipuri etc.) într-o gazdă web.

De cele mai multe ori, termenul „găzduire web” se referă la compania care își închiriază computerul / serverele pentru a stoca site-ul dvs. web și a oferi conectivitate la Internet, astfel încât alți utilizatori să poată accesa fișierele de pe site-ul dvs..

Cum găsesc cel mai potrivit plan de găzduire?

Timpul de funcționare al serverului, opțiunile de actualizare a găzduirii, prețurile, funcțiile de rezervă, panourile de control și prietenia ecologică sunt câteva caracteristici cheie care trebuie luate în considerare atunci când alegeți o gazdă web. Înainte de a alege, veți înțelege mai întâi nevoile site-ului dvs. web – iată întrebările pe care să le întrebați dacă nu știți de unde să începeți.

Ce serviciu de găzduire a site-ului este cel mai bun?

Fiecare gazdă web va avea, de obicei, propriile pro și contra în ceea ce privește caracteristicile, așa că trebuie să alegeți ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Cu toate acestea, unele de obicei au performanțe mai bune decât altele. Am construit un sistem de monitorizare numit „HostScore” – vă permite să verificați viteza și fiabilitatea găzduirii web, așa că asigurați-vă că vă referiți la acel site înainte de a plăti pentru găzduire.

GoDaddy este gazdă web?

GoDaddy este un furnizor de servicii web. Acesta oferă mai mult decât gazduire web și include, de asemenea, servicii de nume de domeniu, securitate web, găzduire prin e-mail, aplicații web și multe altele.

WordPress este gazda web?

WordPress este un sistem de gestionare a conținutului. Puteți obține găzduire web bazată pe WordPress la aproape orice furnizor de servicii de găzduire web.

Pot gazdui propriul meu site web?

Pe scurt – da, este posibil. Cu toate acestea, găzduirea propriului dvs. site web necesită investiții semnificative în echipamente și infrastructură. Cu cât doriți să fie mai bună și mai fiabilă, veți avea un cost mai mare.

Cât costă găzduirea unui site web?

Unele dintre costurile implicate de găzduirea unui site web includ gazda web în sine, numele de domeniu, crearea de conținut, design grafic, dezvoltare web și marketing. Cu toate acestea, pentru gazduirea web în sine se așteaptă să plătească între 3 și 10 USD pe lună pentru găzduirea standard partajată. Gazduirea VPS va costa mult mai mult.

Lectură ulterioară

În cazul în care ați fost nou, am publicat o serie de ghiduri și tutoriale utile pentru a vă ajuta să puneți primul site web online.

La crearea unui site web

 • Cum să cumpărați un nume de domeniu (de la registratori sau proprietari existenți)
 • Cum să creați primul dvs. site web (3 moduri simple)
 • Cum să pornești un blog folosind WordPress
 • Cât costă construirea unui site web

La gestionarea site-ului

 • Cum să mutați site-ul dvs. către o altă gazdă web
 • Cum să treceți de la HTTP la HTTPS: Ghidul de la A la Z la SSL

La alegerea gazdei web potrivite

 • Recenzii de gazduire web WHSR (tabel cu index mare)
 • Comparați serviciile de găzduire web folosind instrumentul nostru gratuit de comparare
 • Cele mai bune companii de găzduire ieftine pentru cei care găsesc buget
 • Cele mai bune 10 opțiuni de găzduire web în 2020
 • Cei mai buni furnizori de găzduire pentru întreprinderile mici
 • Cei mai buni furnizori de găzduire pentru utilizatorii WordPress
 • Cei mai buni furnizori de hosting care acceptă plata PayPal

Dezvăluire: linkurile de afiliere sunt utilizate în acest articol. Dacă achiziționați prin linkurile mele, aș putea face o comisie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me